En yakın arkadaşım eşine bağımlı

Hiç katlanamam valla öyle insanlara 😒
Bence siz de katlanmayın.
Anlattıklarınızı eşine anlattığını bilip de hala bir şeyler anlatmaya çalışıyorsanız umarım en kısa zamanda aklınız başınıza gelir.

En yakın arkadaşınız olsa, göz boyamaya çalışmak yerine size sorunlarını anlatabilir, dertleşebilirdi. Sizin anlattıklarınızı da eşine anlatması, onun sizi o kadar da yakın görmediğini gösterir bence. Uzak durun derim.
Onun hayatındaki en yakını eşi. Yani en önemlisi o. Ondan dolayı ben en yakın arkadaşlarından biriyim ama bizler her zaman eşinden sonra geliyoruz.

2 saatimiz birlikte geçiyorsa bunun 1 saat 59 dakikası eşini anlatmasıyla geçiyor.“ O böyle, o şöyle. O olmasaydı ben ne yapardım. Ona deli gibi aşığım. Çok seviyorum onu. O şunu sever, bunu yer.” gibi. Halbuki eş kişisi de kendine o kadar kötü davranıyor ki. Bizlerin yanında onu aşağılıyor, dalga geçiyor. Kendi arkadaşlarıyla geziyor, kızı yanında istemiyor. Hatta arkadaşım sürekli kendini arayınca da kızıyor, arama diyor filan. Bazen şaşırıyorum, kendine bu kadar kötü davranan birine biri neden bu kadar aşık olur dİye. Susuyorum. Birşey demiyorum.
Ek olarak; beni en çok rahatsız eden şey benim her anlattığımı eşine anlatması. Hatta bunu benim yanımda yapması. Bu kadar gözü birşey görmüyor.
Böyle biri benim en yakın arkadaşım olmazdı

Muhatap olmayın oyleleriyle. Günün birinde kocasıyla bozusucak onun dedikodusunu yapicak sonra yine barisicsak vs... Sınır eder boyle tipler

Bence psikolojik olarak eşi ona kötü davrandığı için, kendiside bunu bildiği halde eşini iyi şekilde anlatıyor size sanırım bu şekilde içi rahatlıyor 😏 yada hayal kuruyor değişik..

Ben bu tip insanlara baktığımda aslında anlattıklarının savunma mekanizması olduğunu düşünüyorum. Bunları kendilerini ikna etmek için kullanıyorlar.
Ben onsuz napardım demesi aslında bunu uzun zamandır düşündüğünü gösterir. Sorunsuz bir evlilikte bu ancak şükür sebebi olarak söylenir, aklından geçirirsin ne şanslıyım diye ve devam edersin hayatına, kimseye anlatmaya ihtiyacın olmaz.
Bu yorumun bir alnı olsa ,öperdim. O kadar doğru 👏👏👏👏👏👏

2 saatimiz birlikte geçiyorsa bunun 1 saat 59 dakikası eşini anlatmasıyla geçiyor.“ O böyle, o şöyle. O olmasaydı ben ne yapardım. Ona deli gibi aşığım. Çok seviyorum onu. O şunu sever, bunu yer.” gibi. Halbuki eş kişisi de kendine o kadar kötü davranıyor ki. Bizlerin yanında onu aşağılıyor, dalga geçiyor. Kendi arkadaşlarıyla geziyor, kızı yanında istemiyor. Hatta arkadaşım sürekli kendini arayınca da kızıyor, arama diyor filan. Bazen şaşırıyorum, kendine bu kadar kötü davranan birine biri neden bu kadar aşık olur dİye. Susuyorum. Birşey demiyorum.
Ek olarak; beni en çok rahatsız eden şey benim her anlattığımı eşine anlatması. Hatta bunu benim yanımda yapması. Bu kadar gözü birşey görmüyor.
Bu yolda giden bir arkadaşım var şuan konuşmuyoruz. Henüz nişanlı ama sürekli her lafı nişanlım mükemmel, herşey benim istediğim gibi oluyor, şu kadar karat pırlanta aldı, beni çok seviyor değer veriyor, iyi ki onu bulmuşum vs vs . Tamam Allah Mesut etsin de bir noktadan sonra çekilmiyor

O böyle, o şöyle. O olmasaydı ben ne yapardım. Ona deli gibi aşığım. Çok seviyorum onu. O şunu sever, bunu yer.” gibi. Halbuki eş kişisi de kendine o kadar kötü davranıyor ki

Arkadaşınızı hiç eleştirmeden psikiyatriste yönlendirin ve ilişkinize dikkat edin. Size yansıttıkları ve asıl gördükleriniz zaten durumu anlatıyor, siz kafanızı yormayın.

Onun hayatındaki en yakını eşi. Yani en önemlisi o. Ondan dolayı ben en yakın arkadaşlarından biriyim ama bizler her zaman eşinden sonra geliyoruz.
Siz arkadaş değilsiniz onun gözünde, siz temsil izlemeye gelmiş seyircisiniz. İlla bir şey yapacaksanız açıklama yapmadan lütfen destek al diyebilirsiniz ama asla müdahele etmeyin. Bekar olsaydı o zaman ailesinden veya işinden, kendinden bahsediyor olurdu.

Gereksiz

Kusura bakmayın ama arkadaşınız tam bir ezik. Ezikliğini boyle kamufle etmeye çalışıyor. Ayrıca da cok mutsuz. Lütfen böylelerinden uzak durun. Aklî sıra iyi niyetle anlatıyor kocasına. Terbiyesiz.
Bendede vardi buna benzer. 3 4 Ay evel zile bastı kameradan gördüm ve açmadım. Hic isim olmaz.
Yalan dinlemekten midem bulandı. Bir de kıskanç olur böyleleri aman dikkat diyim konu sahibi..

Arkadaşımız evlenmişti hayırlı olsuma gitmiştik abimle.
Ortak arkadaşımız inanılır gibi değildi ama kız bı konuşma yapmıştı mutfakta ikimiz varken.
O günden sonra asla iletişime geçmemiştim.
Sizde bu arkadaşınıza yol verin.
Çekilecek dert mi arıyorsunuz, eğer arıyor iseniz bari degecek insan olsun.
Dünyanın en iyi, en güçlü, en mükemmel, en en en en bilmemne kocaları bunlarda zaten.

Mutlu giden evliliğim var ama inanın bazen öyle günler öyle anlar oluyor ki. İyilikten, anlayıştan geçiyor mutluluk. Çok tepen attığı bir şey olursa müsait bı zamanda yapıyorsun konuşmanı.

Süper iyi giden bı evlilik yoktur. Var diyorsa insan problemlidir.

Çünkü arkadaşınız çok mutsuz ve onun içinde kocasını övüp duruyor aynen buna yakın bir tanıdığım vardi allahım kocası kanatsız melek sanirsın biz şöyleyız biz böyleyiz onsuz naparım ağzından düşürmezdi hatta bir arkadaşım onu kocası çok seviyor demişliği bile var sonradan bi duyduk adamın senelerdir sevgilisi varmış arada sırada karısıyla yaşadığı eve geliyomuş adam.boşanmak istiyomus kadin istemiyomus yani demem o ki hiç bir şey göründüğü gibi değil arkadaşınizla mesafe koyun aranıza herşeyi anlatmasıda kötü daha bir kere bile arkadaşlarımla.konuştuğumu eşıme anlatmadım onlarla ilgili olan birşeyi yani dip not 16 senelik evliyim

Back
X