En yakın arkadaşım eşine bağımlı

Benim de çevremde vardı böyle birisi. Kocam bana çok değer verir, zevkimi çok beğenir, her şeyi bana bırakır. Halbuki kocası "Ayşe'ye bırakırsak evi Hürrem evi yapar" dedi benim yanımda. Gene adam ailesinin yanında kadını sürekli aşağılıyordu. "Çingenesin sen, ailen de çingene" diyordu. En son kadına şiddet de uygulamaya başladı. Kadında eşi tarafından değer gören kadınlara karşı kompleks vardı. O da kendini sürekli olmayan şeyler uydurarak topluma adapte etmeye çalışıyordu. Şu anda kendisiyle görüşmüyorum. Hala eşi tarafından aşağılanıyor, şiddet görüyor. Ve dışarıda eşim bana çok değer verir diye anlatıyor. Bazen acıyorum kadına, bazen de boşanmak gibi bir seçeneği varken kalmayı tercih ediyorsa acımak bana düşmez diyorum.

Böyle anlatanların hiçbiri bence samimi değil diyecektim ki zaten yazmışsınız bence tek amacı evlenmekmis onu da gerçekleştirmiş bunu başarı sayıyor kendine

Arkadaşınızın babası ile arası nasıl bilginiz var mı bir evlilik terapistinin kitabını okuduğumda da bu tarz kişilikler vardı sayıları az değil ama okuduğuma göre arkadaşınızın babası ile ilişkisi iyi değildir diye tahmin ediyorum

2 saatimiz birlikte geçiyorsa bunun 1 saat 59 dakikası eşini anlatmasıyla geçiyor.“ O böyle, o şöyle. O olmasaydı ben ne yapardım. Ona deli gibi aşığım. Çok seviyorum onu. O şunu sever, bunu yer.” gibi.
Acaba kocasını çocuğu mu sanıyor?
Genelde anneler böyledir sürekli çocuklarını anlatırlar. Dinlemesi bazen zordur ama mecbur dinlersin kırmamak için.. çünkü çok iştahlı anlatırlar :KK48:

2 saatimiz birlikte geçiyorsa bunun 1 saat 59 dakikası eşini anlatmasıyla geçiyor.“ O böyle, o şöyle. O olmasaydı ben ne yapardım. Ona deli gibi aşığım. Çok seviyorum onu. O şunu sever, bunu yer.” gibi. Halbuki eş kişisi de kendine o kadar kötü davranıyor ki. Bizlerin yanında onu aşağılıyor, dalga geçiyor. Kendi arkadaşlarıyla geziyor, kızı yanında istemiyor. Hatta arkadaşım sürekli kendini arayınca da kızıyor, arama diyor filan. Bazen şaşırıyorum, kendine bu kadar kötü davranan birine biri neden bu kadar aşık olur dİye. Susuyorum. Birşey demiyorum.
Ek olarak; beni en çok rahatsız eden şey benim her anlattığımı eşine anlatması. Hatta bunu benim yanımda yapması. Bu kadar gözü birşey görmüyor.
Ya sorun aslında kocasının kendisine kötü davranmasına rağmen ona çok aşık olması değil.. O kocasıyla kendi arasında artık o seçimini yapmış kör herhalde.. Asıl sorun sizin her lafınızı kocasına bağlaması : ) bu çok sinir bozucu bir durum gerçekten adınıza üzüldüm.. Var öyle bazen oluyor yani lafı kocasına bağlamasa mutlaka kendine bağlayan insanlar.. İfrit oluyorum gerçekten.. Belki tatlı tatlı laf sokabilirsiniz bu durumdan rahatsız olduğunuzu anlayabilir.. Mesela tamam anladık çok aşıksın ama başka muhabbet edemeyecek miyiz benim lafımı piç ettin arkadaşım yeter artık da :KK70: diyebilirsiniz gibi.. Bizim buralarda biz öyle deriz ne bilim işte 🤭🤭

Arkadasinizin bu bagimliligini cozmek icin cocukluguna inmek gerekiyor. Muhtemelen babasi da esi gibi biri.
Belki arkadasiniz hayalindeki kisiyi kocasinin formuna sokarak yasiyor. Bilemeyiz.
Ben olsam benim anlattillarimi esine anlatan biriyle girusmezdim. Bazi seyler iki kisi arasinda kalmali cunku.

Aynısının sevgili olan versiyonu var benim çevremde de. Ortak arkadaşlarımızın çoğu evlendi, nişanlandı. Onların mutluluğuna sevinmesi gereken yerde hep üzülüp sağda solda dedikodularını yaptı. Benim erkek arkadaşımla kendi erkek arkadaşını kıyaslayıp durdu. Bardağı taşıran son damla da erkek arkadaşıma iftira atıp aramızı bozmaya çalışmasıyla başladı. Şimdi görüşmüyorum kafam çok rahat. En iyisi muhattap olmamanız.

Arkadasiniz muhtemelen simdiye kadar hic sevilmemis. Ya da sevilmek nedir bilmiyor. Bu yuzden de elindekini kaybetmekten korkuyor. Cunku onu da kaybederse, arada sirada da olsa sevgi kirintisi gosteren o adam da giderse hayatinda sevgisiz kalacagini dusunup kendini adami iyi anlatarak avutuyor. Aslinda adamin oyle olmadigini kendi de bilmesine ragmen, belki de adami tam tersi sekilde anlatarak kendini kandirmaya ya da avutmaya calisiyor olabilir. Belki de hic sevgi gormedigi ailesine bosanip donmek istemedigi icin bu sevgisizlige katlaniyordur bilemezdiniz. Yaptigi dogru mu? Tabi ki hayir. Guclu bir karakteri olsa idi bu adamdan ayrilip kendi ayaklarinin uzerinde durup jendine ayri bir duzen kurabilirdi. Belli ki o kadar guclu degil.

Back
X