• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

en yakınınızdan beklediğiniz davranışları kırk kat yabancı biri yapınca ne hissediyorsunz?

perihan yay

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2021
235
160
23
37
en yakınınızdan beklediğiniz davranışları kırk kat yabancı biri yapınca ne hissediyorsunz? ben bazen niye diyorum ya neden onlar yapmadı? ben o kadar kötü biri miyim ki destek yerine köstek oluyorlar diyorm. ve o yakınlarıma çookk uzaklaşyıorm gönül olarak.. bazen de yakınlarım yapmadı bunlar niye yapıyor deyip samimiyetlerine güvenmiyorm.

size de oluyor mu böyle?

Önceden üzülürdüm ama şimdi iyi ki bi faydaları yokmuş.
Yabancı kişinin benden beklentisi olmadi. yardımını yaptı ve geçti gitti.
Ama akraba öyle mi. O yardıma karşılık ölene kadar minnet edilmesini bekler, heryerde anlatır, herkese anlatır ve başınıza kakma ihtimali vardır.

Ben en yakınlarımdan göremediğim hayrı başkalarından da görmek istemiyorum şahsen. Çünkü arada çok fazla bir samimiyet yokken yapılan iyilikler nedense çıkar için yapılmış gibi geliyor.

Ailem dediklerim dışında kimseye tam anlamıyla güvenemiyorum.

en yakınınızdan beklediğiniz davranışları kırk kat yabancı biri yapınca ne hissediyorsunz? ben bazen niye diyorum ya neden onlar yapmadı? ben o kadar kötü biri miyim ki destek yerine köstek oluyorlar diyorm. ve o yakınlarıma çookk uzaklaşyıorm gönül olarak.. bazen de yakınlarım yapmadı bunlar niye yapıyor deyip samimiyetlerine güvenmiyorm.

size de oluyor mu böyle?
Bu bende şöyle olmuştu oğlum için ilaç arıyordum tüm ecza depolarına sordurmuş bulamamıştım. Babası başka şehirde ona da bulunduğu şehre bakmasını söyledim nerden bulucam işim gücüm vs diye mırın kırın etmişti, aynı zamanda bir arkadaşıma söyledim gece yarısı eşi sokak sokak açık tüm eczaneleri gezip bulmuştu ilacı ve yollamıştı. O zaman ben de kocaman bi niye neden diye kocaman bir hayal kırıklığı ve üzüntü yaşamıştım.

size de oluyor mu böyle?
Hayatımda yaşadıklarım bana şunu öğretti "en yakın diye bişey yoktur." tek başımıza geldik dünyaya tek gideriz ben hep bunu gördüm en yakın davranışı yok kırk yabancı davranışı bence böyle bişey de yok. Yakın da olsa, az iletişim kurduğunuz biri de olsa davranış şekli insanlıkla alakalıdır. Bence bu yüzden yaşadığınız şeye insanlığı bu kadarmış diyip geçin. Bir daha da kimseden bişey beklemeden kendinize yetmeyi öğrenin. Şahsi görüşüm böyle

40 kat uzağımdaki insan yapıp da en yakınım yapmayınca benim için ev yakınım 80 kat uzağım olur

Bu bende şöyle olmuştu oğlum için ilaç arıyordum tüm ecza depolarına sordurmuş bulamamıştım. Babası başka şehirde ona da bulunduğu şehre bakmasını söyledim nerden bulucam işim gücüm vs diye mırın kırın etmişti, aynı zamanda bir arkadaşıma söyledim gece yarısı eşi sokak sokak açık tüm eczaneleri gezip bulmuştu ilacı ve yollamıştı. O zaman ben de kocaman bi niye neden diye kocaman bir hayal kırıklığı ve üzüntü yaşamıştım.
Öncelikle geçmiş olsun ama ee sonra noldu?

Ben en yakınlarımdan göremediğim hayrı başkalarından da görmek istemiyorum şahsen. Çünkü arada çok fazla bir samimiyet yokken yapılan iyilikler nedense çıkar için yapılmış gibi geliyor.

Ailem dediklerim dışında kimseye tam anlamıyla güvenemiyorum.
ailem dediklerinzin yapmaması diyorm

Aileye fazla anlam yüklüyorsunuz. O da insan neticede.
Kim dersin bilmiyorum ama atıyorum annen mi, teyzen mi? Sırf doğurdu diye peygamber değil annen, sırf annenin kardeşi diye sana tapmaz teyzen. Arkadaşın vardır patlaştıklarınız daha çoktur seni seviyordur.
Doğunca akraba mecbur bağ diye öğretiliyor.
Bi düşün her sabah işe gitmek zorundayken mi yataktan iyi kalkarsın yoksa haftasonu gezmeye giderken mi? Gönülden ve zorunda olmadan yapılan çok daha kıymetlidir.
Şu da var ben arkadaşımın çocuğunu yeğenimden çok sevebilirim. Paylaşımla alakalı bu. Sırf ablam doğurdu diye antipatik bi çocuğu varsa sevip her dakika yanında olmak zorunda değilim. Bağımlı model bu, bana saçma geliyor.

size de oluyor mu böyle?
Elde kötüdür ama yaaa
Çok içini dışını bilmediğiniz insanlara güvenmeyin çünkü en ufak bişeyde yerin dibine sokuveriyolar sözleriyle
En iyisi kimseye güvenmemek gibi

Aileye fazla anlam yüklüyorsunuz. O da insan neticede.
Kim dersin bilmiyorum ama atıyorum annen mi, teyzen mi? Sırf doğurdu diye peygamber değil annen, sırf annenin kardeşi diye sana tapmaz teyzen. Arkadaşın vardır patlaştıklarınız daha çoktur seni seviyordur.
Doğunca akraba mecbur bağ diye öğretiliyor.
Bi düşün her sabah işe gitmek zorundayken mi yataktan iyi kalkarsın yoksa haftasonu gezmeye giderken mi? Gönülden ve zorunda olmadan yapılan çok daha kıymetlidir.
Şu da var ben arkadaşımın çocuğunu yeğenimden çok sevebilirim. Paylaşımla alakalı bu. Sırf ablam doğurdu diye antipatik bi çocuğu varsa sevip her dakika yanında olmak zorunda değilim. Bağımlı model bu, bana saçma geliyor.
sırf aile diye değil onlarla da payalşım var ama bazı zamanlar özellikle çıkarı olmadğı zaman karşı karşıya kalınan bir durum. siznle o kadar paylaşım varken yapmayıp başka akrabasına aa akraba yapmak zorndayım demesi mesala

En temizi yabancı birinin yardımı. Yakın çevre asla beklentiye girmeden bir iyilik yapmıyor ve üstüne bu yaptığı iyiliği sana hatırlatabiliyor.

size de oluyor mu böyle?
O iyi kişileri hayatıma dahil ediyorum onlara yaklaşıyorum

Kimseden bir şey beklemediğim için hiç tepki vermiyorum.

En büyük mutluluk bu bence

Back
X