Enayi yerine konulmaktan bıktım artık

kulkedisi30

Allah sabredenlerle beraberdir...
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
5.344
6.214
198
kızlar merhaba.
Ben daha önceki konumda bahsetmiştim. Biz nişanlıyken kayınbabam kendi evlerinin üzerinden aynı binadan ev aldılar bize yani benim haberim bile yokken. sonra ben gönüllü oturmadığımı eşime kaç kere söyledim ama o annemlerin bizden başka kimsesi yok(görümceler şehirdışında) yaşlı insanlar çağırdıklarında hemen yanlarında olmak istiyorum dedi ve bi şekilde gönülsüzde olsam beni ikna etti. Her neyse babası evi alırken sadece bi 30 bin verdi ve ben 4 senedir evin geri kalan taksidini ödüyorum 800 gibi bir meblağ. ve ev babasının üzerine. su babasının üzerine elektrik bile babasının üzerine. Her neyse kaç defa uyardım artık evi üzerimize alalım bak yarın bişey olsa birinize ortada kalıcaz çocukla dedim. neyse tamam hallederiz diyip üstelemedi. en son dedimki bu evin taksidi bittiğinde ev üstümüze olmassa 5 dk oturmam burda ve haram ederim emeklerimi size dedim. neyse tamam halledicez dedi.
bi kaç gündür eşim şehir dışına çıktı ve bende kayınvalideme uğruyodum akşam. komşusu vardı maldan mülkten konuşuyolardı. kadın dediki bak hayattayken eşit bir şekilde mallarınızı paylaştırın sonra kardeş kardeşe düşman oluyo yazık etmeyin dedi. kaynanamda dediki doğru dedi ben diğer evimi sattım oğluma ev aldım kızlarımında hakkı vardı bi kuruş istemediler yazık dedi.
O an kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. yani evi onlar almış oldu benim 4 senedir ödediğim verdiğim emeklerim boşaymış onu anladım. o an öyle donakaldım ve hiç bişey diyemedim. sinirlerim bozuldu uyku uyuyamadım. keşke o kadının yanında deseydim e benim 4 senedir ödediklerim ne olacak die çok pişman oldum ağzımı açmadığıma. yarın kayınbabama bişey olsa görümcelerim babamın evi die hak arayacaklar demekki. kendi kendimi yedim durdum. demekki etrafa ben aldım evi oğluma diyo. bunuda öğrenmiş oldum bu sayede. o kadar üzüldümki kızlar :(((

ne olur yorum yapın... Bugün eşimle konuşucam eğer evi almassak üzerimize bidaha 5 kuruş vermiycem diycem:14:

gercekten sınır bozucu bır durum yasadıgınız.esınızı ıkna edın bır sekılde ve evı uzerınıze alın.daha sonrası ıcın de kulaklarınızı tıkamanız gerekecek.kayınvalıdenız bos durmayacak atıp tutacak gıbı gelıyor.

kesinlikle o evi üzerine al.görümceler şimdi uzakta ama mal konusu söz konusu olunca burnunuzun dibine sokulacaklar.gerekirse o 30binide ödeyin sevgili kayın babanıza o evi alın.geç olmadan bu işi halledin sonra başınızçok ağırır valla.

gercekten sınır bozucu bır durum yasadıgınız.esınızı ıkna edın bır sekılde ve evı uzerınıze alın.daha sonrası ıcın de kulaklarınızı tıkamanız gerekecek.kayınvalıdenız bos durmayacak atıp tutacak gıbı gelıyor.

evet canım konuşacağım inşallah anlar. Çünkü ne zaman ciddi bi konuşmaya kalksam hep kendini haklı gösterir paraya mala tapan bi insan olarak gösterir ki hiç öyle biri değilim gerçekten çok zoruma gidiyor :14:

kesinlikle o evi üzerine al.görümceler şimdi uzakta ama mal konusu söz konusu olunca burnunuzun dibine sokulacaklar.gerekirse o 30binide ödeyin sevgili kayın babanıza o evi alın.geç olmadan bu işi halledin sonra başınızçok ağırır valla.

şimdi bile ağrıyo o baş ilerde neler olur düşünmek bile istemiyorum doğrusu

evet canım konuşacağım inşallah anlar. Çünkü ne zaman ciddi bi konuşmaya kalksam hep kendini haklı gösterir paraya mala tapan bi insan olarak gösterir ki hiç öyle biri değilim gerçekten çok zoruma gidiyor :14:

nedemek paraya tapan insan ya.aha haşimdi sinirlendim.kusura bakmasında sen hayata yeni başladın biz ne için çalışıyoruz.yuvamız için çocuklarımız için hayatımızı sürdürmek için bunların hepside para ile olur.hoş sen bunu üçkağıtlık yaparak dolandırarak yapmıyorsun ha öyle olsaydı eğer paraya tapan olurdun.çalışıp alınterinin hakkını alıyorusn.buda en doğal hakkın.

Sizin de emeklerinizin olduğu bir dairede biz aldık demeleri çok yanlış!
Ama büyüklerimiz maalesef evlatları için yaptıklarını fazla fazla anlatmayı severler.
Sizi çok iyi anlıyorum bu zaman da 800tl ödemek kolay değil
ama şöyle düşünün birde
sizin eviniz için 30.000tl verdikleri meblağda görümcelerinizin hakkı yok mu?
Belki bunu dile getirmek istemiştidir anneniz.
Tabiki yine de tedbiri elden bırkmamak lazım
ev sizin üzerine olması gerekir.

Sizin de emeklerinizin olduğu bir dairede biz aldık demeleri çok yanlış!
Ama büyüklerimiz maalesef evlatları için yaptıklarını fazla fazla anlatmayı severler.
Sizi çok iyi anlıyorum bu zaman da 800tl ödemek kolay değil
ama şöyle düşünün birde
sizin eviniz için 30.000tl verdikleri meblağda görümcelerinizin hakkı yok mu?
Belki bunu dile getirmek istemiştidir anneniz.
Tabiki yine de tedbiri elden bırkmamak lazım
ev sizin üzerine olması gerekir.

canım yorumun için saol ama ben onlarında hakkı yok demiyorum elbette ama beni üzen emeklerimin yok sayılması olsu. yoksa bişey paylaştırırken 30.000 eksik versinler bize ben bunu sorun etmem ki. Herşeylerine ben koşuyorum. altlı üstlü oturmak o kadar zorki anlatamam. misafir gelir inmek zorundasın sana gelirse misafir onları çağırmak zorundasın bayram temizliğini yaparsın bayram yemeklerini yaparsın canın çıkar. kendi evininki ya gece yapılır yada yapılmaz. bide üstüne görümceler gelir yer içer batırır giderler. 1 sene çocuğuma baktı diye köleleri olmuştum tabiri caizse yemek ütü temizlik hepsi vardı. ama bunların hepsi yok sayıldı gördüğüm kadarıyla benim üzüldüğüm bu. Kaynana kızlarının yanına gezmeye gider en az 1 hafta kayınbaba evdedir ona yemek hazırla in çık in çık. herhalde onlara yaptığımı kendi anneme babama yapmamışımdır daha. Ne takdir edildim ne yaranabildim. onun üstüne bide paragöz bile oldumki. o ev taksidinin dışında kızımın ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarımı alırım. biriktirirm birde ki benim biriktirdiklerimle 4000 liralık tadilat yaptırdık boya badana laminant dolap ıvır zıvır işte. Benim istediğim sadece emeğimin karşılığının verilmesi.

özür dilerim aynı mesaj olmuş tekrar

Son düzenleme:
Eşini üstünüze yapması konusunda ikna etmelisin...
Ben anlamıyorum insan yapmadığı şeyi neden yaptığını iddia eder?
Demekki hiçbirşeyi yapmayıp herşeyi onlara yaptıracaksın o zaman değerli olacaksın...

çok üzüldüm gerçekten emek vermişsiniz ve bu kimsenin gözüne gelmiyo belliki eğer kayınvalideniz kızlarımın hakkıydı diyosa ilerde büyük sorunlar çıkabilir ewi bian önc üstünüze alın derim

bu miras meselelerinde kardeş kardeşi tanımazmış
ayrıca siz niye evden çıkıyorsunuz ki,ben olsam hayatta çıkmam
dört koca sene ödeme yapmışsınız yememişsiniz içmemişsiniz
banka dekontları vs duruyor mu hala ?

canım dekont falan yokki elimde ev babasının üstüne ben parayı eşime veriyodum o da eğer veriyosa babasına

yok canım dekont falan. ev kayınbabamın üzerine ya ben eşime veriyorum eşimde veriyorsa babasına.

eşinizin ailesi olmasaydı, ayda 800 tl kira verecek, ev mev de alamayacaktınız, kayınvalidenin söylediğinin o kadar zorunuza gitmesine bence gerek yok..

miras işini halledin tabi, o konuda haklısınız..

Bu soruna benzer problem ablam da yaşadığı için az çok anlıyorum seni.
Allah razı olsun yaptklaın ne kadar da güzel
ama bazen bir dilden çıkana o kadar ihtiyacımız olur ki
netice de insanoğluyuz takdir edilmek ya da tek kelime
"sağol" demek bile bize yeter.
Ama gel gör ki bu tür davranışlar büyüklerimize göre
normal ve sıradan
yani bizim onlar için tüm yaptıklarımız bazen mecburi göz ile bakılıyor.
Belkide bu kavramı aşamıyoruz ne dersin?

Ev konusunda başta ailem olmak üzere ablam
enişetmi o kadar çok baskı yaptılar ki
en sonunda 7 yıl sonra tapu üzerlerine oldu.
Eniştem çok yıprandı bu süreçte.

Sen ne kadar baskı yaparsan yap
ama rest çekme sakın!
İnan gün gelir eğer Allah korusun dediğin olmaz ise
ne dersen de eşin çekinmez.
Sabret bekle, baktın eşin yaptıramıyor
günü gelince k.pederinle kendin konuşursun.

eşinizin ailesi olmasaydı, ayda 800 tl kira verecek, ev mev de alamayacaktınız, kayınvalidenin söylediğinin o kadar zorunuza gitmesine bence gerek yok..

miras işini halledin tabi, o konuda haklısınız..

ama zoruma gidiyor. Ben onlarım 30bin lirasını yok saymıyorum ki ama onlar benim 4 senelik emeğimi yok sayıyolar. onlar vermesede kredi çeker yinede alırdım diye düşünüyorum. Tek oğlum bana baksın diye yanına oturtan insan madem tek oğlun hepsini verseydinde ev yine senin üstüne olsaydı diyesi geliyor insanın

kızlar merhaba.
Ben daha önceki konumda bahsetmiştim. Biz nişanlıyken kayınbabam kendi evlerinin üzerinden aynı binadan ev aldılar bize yani benim haberim bile yokken. sonra ben gönüllü oturmadığımı eşime kaç kere söyledim ama o annemlerin bizden başka kimsesi yok(görümceler şehirdışında) yaşlı insanlar çağırdıklarında hemen yanlarında olmak istiyorum dedi ve bi şekilde gönülsüzde olsam beni ikna etti. Her neyse babası evi alırken sadece bi 30 bin verdi ve ben 4 senedir evin geri kalan taksidini ödüyorum 800 gibi bir meblağ. ve ev babasının üzerine. su babasının üzerine elektrik bile babasının üzerine. Her neyse kaç defa uyardım artık evi üzerimize alalım bak yarın bişey olsa birinize ortada kalıcaz çocukla dedim. neyse tamam hallederiz diyip üstelemedi. en son dedimki bu evin taksidi bittiğinde ev üstümüze olmassa 5 dk oturmam burda ve haram ederim emeklerimi size dedim. neyse tamam halledicez dedi.
bi kaç gündür eşim şehir dışına çıktı ve bende kayınvalideme uğruyodum akşam. komşusu vardı maldan mülkten konuşuyolardı. kadın dediki bak hayattayken eşit bir şekilde mallarınızı paylaştırın sonra kardeş kardeşe düşman oluyo yazık etmeyin dedi. kaynanamda dediki doğru dedi ben diğer evimi sattım oğluma ev aldım kızlarımında hakkı vardı bi kuruş istemediler yazık dedi.
O an kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. yani evi onlar almış oldu benim 4 senedir ödediğim verdiğim emeklerim boşaymış onu anladım. o an öyle donakaldım ve hiç bişey diyemedim. sinirlerim bozuldu uyku uyuyamadım. keşke o kadının yanında deseydim e benim 4 senedir ödediklerim ne olacak die çok pişman oldum ağzımı açmadığıma. yarın kayınbabama bişey olsa görümcelerim babamın evi die hak arayacaklar demekki. kendi kendimi yedim durdum. demekki etrafa ben aldım evi oğluma diyo. bunuda öğrenmiş oldum bu sayede. o kadar üzüldümki kızlar :(((

ne olur yorum yapın... Bugün eşimle konuşucam eğer evi almassak üzerimize bidaha 5 kuruş vermiycem diycem:14:

Sadece 30 bin demişsiniz ya o 30 bin ne demek sizin haberiniz varmı.
Biz eşimle borç harç krediye girdik ne onun ailesinde ne benim ailemden hiçbir yardım olmadı.
Benim abim bir miktar borç verdi bize sadece.
30 bin peşinat verdik biz bankaya abimin verdiğinin üstüne birazda katarak.
30 bini tamamlayana kadar neler çektik.

Ayrıca tabi ki geri kalan kısmını siz ödeyeceksiniz sonuçta siz ailece o evde oturuyorsunuz.
Düşünün bir k.babanız böyle bir adım atmasaydı acaba şu an kiradamı olurdunuz yoksa kendi evinizin borcunumu ödüyor olurdunuz.
Tamam evi eşinizin yada kendinizin üzerine istemeniz çok doğal ona birşey demiyorum ama anlatış şekliniz yanlış onları da sinirle o şekilde ifade ettiniz sanırım.

Bu arada evin sizin yada eşinizin üzerine olması için eğer bunu borç bitmeden yapacaksanız banka onay vermeli ve ayrıca yeniden tapu masrafı ödeyeceksiniz tapu masrafıda az değil neredeyse evinizin 3 taksiti kadar eder.
Sanırım k.babanızın 2 evi var mal paylaşımı yapılırken sizin otuduğunuz evi sizin eşinizindir derler diğer evide kızları paylaşır sonuçta sizin o evde emeğiniz olduğu için k.babanız size ev değil 30 bin lira miras bırakmış oluyor neticede. Böyle konuşulursa sorun olmaz umarım...

babası 30 bin verdiyse ve bu 30 bin lirada herkesin hakkı varsa bu paylaştırılır, siz de diğer kardeşlere düşmesi gereken kısım neyse onu ödersiniz..

siz böyle rahat bir teklifte bulunun gündeme gelirse bir daha bu konu bana kalırsa..

o evden çıkmayın.. yarın bir gün mahkemelik olursanız hiç değilse zilyetliği sizde olmuş olur..

Back
X