Enayi yerine konulmaktan bıktım artık

Hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Son yorumlara cevap vermiycem tek diyeceğim. Ben kimsenin hakkını asla yemem ama bunu ödemesi gereken eşimdir kesinlikle. eve ortak olmayı bilen ödemeyide bilmeli diye düşünüyorum.

Rabbim Hakkımızda hayırlısını versin.

Sizde yazmışsınız zaten Allah korusun yarın birgün ölüm oldu eee yazılı olmayanlar çabuk unutulur kardeşlerin çocukları büyüdü biz malımızdan bir kısmını almayalım denmezse ne olacak ,konu sahibi açısından düşünmüşsünüzde diğer kardeşler açısından da olaya bakmak lazım..

Yarın adam ölürse diye kendi düşünüyorsa konusahibi, görümceleri de aynı şeyleri düşünebilir.

niye gelmesin? o baştan beri evde mevzu olan bir konuydu zaten. şimdi ödeyemeyiz ama mal paylaşırken hakkımızdan düşülür diye konuşulmuştu aile arasında. Beni burda tek üzen sadece kaynanamın " hava atmak " maksatlı herkese herşeyi kendi yaptığı gibi gösterip benim emeğimin adının bile anılmamasıydı. benim tek şikayet edip üzüldüğüm konu buydu.

Dediğim gibi emeğinizi hiçe sayılması dorğu değil. Bu haksızlık.Ama aynı şeyi sizde yapıyorsunuz, tek kelime etmiyorsunuz onların hakkı için; aynı kayınvalideniz gibi.

Dediğim gibi emeğinizi hiçe sayılması dorğu değil. Bu haksızlık.Ama aynı şeyi sizde yapıyorsunuz, tek kelime etmiyorsunuz onların hakkı için; aynı kayınvalideniz gibi.

Allah aşkına herhalde yazdıklarımı yarım okudunuz. Şİmdi onların hakkını nasıl ödeyebilirimki kendi karnımı doyuramazken ilerde ödenecek mutlaka ödenmesse maldaki paydan düşülecek ama bişekilde ödenecek. 100 kere mi yazayım aynı şeyleri.
Bence herkes kendi anlamak isteidği gibi anlıyor. Acaba bunlar sizlerin başına gelseydi böyle düşünecekmiydiniz?
Ayrıca kaynanam kızlarının hakkını düşünüyosa sadece bende gerekirse sadece kendi hakkımı çocuğumun hakkını düşünebilirim sanırım. Nasılsa bunu düşünecek bir koca yok ortada

Allah aşkına herhalde yazdıklarımı yarım okudunuz. Şİmdi onların hakkını nasıl ödeyebilirimki kendi karnımı doyuramazken ilerde ödenecek mutlaka ödenmesse maldaki paydan düşülecek ama bişekilde ödenecek. 100 kere mi yazayım aynı şeyleri.
Bence herkes kendi anlamak isteidği gibi anlıyor. Acaba bunlar sizlerin başına gelseydi böyle düşünecekmiydiniz?
Ayrıca kaynanam kızlarının hakkını düşünüyosa sadece bende gerekirse sadece kendi hakkımı çocuğumun hakkını düşünebilirim sanırım. Nasılsa bunu düşünecek bir koca yok ortada

İşte budur bütün konuyu özetledi ...

Şöylede bir durum var sizin çocuğunuzun hakkı gözetilirken hemde dede malında neden kızların gözetilmiyor ,ben sizin görümceniz olsam 30 milyardan payımı şimdi istiyorum ayrıcada bu 30 milyar size ne kadar kar sağladı onuda istiyorum tabi verip vermemek size kalmış burda vermezseniz diğer tarafta kat kat alınır ,BUNUDA BİLİN....

Evet tepkiler üzerine yazdınız. Belkide tepkiler üzerine düşündünüz.Hayır 100 kere yazmaya gerek yok, bunu bizlerede anlatmak zorunda değilsiniz.
Fakat bir konu açtınız ve başka yorumlar size yardımcı olmaya çalıştı, bir başka yorumlarda sizin göremediklerinizi belkide size göstermeye çalıştı; hepsi bu.

İnşaallah istediğiniz gibi olur herşey.

herkes konuşmuş görümcelerin hakkını düşünmüşte ya bu kızın onca senedir çalışıp belkide kendine tek kuruş ödemeden o eve yatırdığı para ne olacak o hak olmuyor mu? bu kızın tek hatası en baştan ödemeleri kabul etmek olmuş..

bence bu konu derhal halledilmeli. sonraya bırakılırsa işler çok karışır. 30 bin lirada görümcelerinizin de hakkı var bu doğru ama bunu ne zaman geri alacaklar hangi paylaşımdan düşülecek. şimdiki 30 bin liranın değeriyle o zamanki bir olur mu. gerçekten çok ilerde çözmek zorlaşır. kalan borç ne kadar sen kendi gelirinden ödüyorsan eğer, evi hemen üstüne almalısın. zamanı geldiğinde görümcelerinin hakkını ödeyeceğini söylersin. sözüne itimat etmiyorlarsa sen de onlara itimat etmek durumunda değilsin. inan işin içine para girdi mi aman aman neler olur tahmin bile edemezsin. araba falan var mı satsanız ailen de destek olabilir belki biraz. o 30 bini ödemenin yolunu bulmaya çalış ve ortaklığı hemen topla. ya boşanma durumuna gelinirse allah korusun ama hayat belli olmaz ki. tamam ödediklerini belgelersin. (umarım kalan borcu senin adına ödendiği bellidir. yani parayı sen verip kocan yatırıyorsa falan çok kötü olur) belgelesen bile mahkemeler yıllarca sürer iflahın kesilir. sen ortalığı temizle kendini garantiye al. onların da hakkını ver ya da vereceğine dair bi şekilde resmi teminat ver sözleşme yap ne bileyim. harkesin içi rahat olsun.

Kayınbabanız ve kayınvalidenizin şimdi oturdukları evde kendilerinin değil mi?
O evde sadece görümceleriniz arasında paylaştırılır siz hiç bir hak iddia etmezsinizolur biter.
Sonuçta 4 yıl taksitleri siz ödemiş olsanız bile k.babanız öncülük etmiş onun sayesinde bir eviniz olmuş oluyor.
Bugünün şartlarında bir evin yarı parasıda 30 binliranın çok çok üstündedir nasıl olsa böyle olursa görümcelerinizde haklarını almış olurlar...
Diye düşünüyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
konu sahibi 38400 ytl odemis 4 senede bu ev icin. Bu parada az degil... 3o bin ytl az degil peki kizcagizin odedigi nerdeyse 40 bin lira az mi? Sonucta ileride odeyecegim diyor ustelik esi odesin artik odemeleride o ustlenmis, bunca zaman odemis borcu olan 30 binide esi odeyeversin ailesine madem ev tapusuna ortak olmak istiyor. Ben konu sahibinde bir art niyet goremedim... gayet olmasi gerektigi gibi davranmis

Bencede konu sahibine gereksiz yüklenilmiş.Kadın zaten kendinden çocuğundan kısıp dört senedir ödeme yapıyor.Bunu başına gelmeyen bilemez.Tamam hak hak diyoruzda bu 4 senede az buz değil yani.Görümcelerin muhatabı babalarıdır.Belkide adam böyle bir hesap yaptı.Oğluma 30binle ev alırım kızlarımada oturduğum evden pay veririm diye .orasını bilemeyiz.Konu sahibide kendine verilenin üstünü kendi emekleriyle tamamlamış zaten.Keşke eşin ödeseydi bu kadar zoruna gitmezdi o zaman.oda iyiymiş karışma birşeye, para yok de istenince sonrada senin adın paragöz olsun.
Ayrıca kaynananın hava atması zoruna gitmişya o kadar iyi anlıyorum ki seni.Düğün takılarıda dahil olmak üzere herşeyi beraber yaptık eşimle.Biz aldık düğünde takılacakları annesine verdik.Aylarca borç ödedik.Sonra duydukki işte ben şunu bunu sattım düğün yaptım.Senmi yaptın anne dedi ne sattın söyle bakalım dedi.Kızardı bozardı kem küm ama herkes öyle biliyor söylenmiş ve inanılmış birşeyi değiştiremiyorsun.Bizim çok kalbinimizi kırdı.Resmen enayi yerine koydu.Hava atmayın kardeşim yapmamışsanız neyin havasını atıyorsunuz.

bencede konu sahibine gereksiz yüklenilmiş.kadın zaten kendinden çocuğundan kısıp dört senedir ödeme yapıyor.bunu başına gelmeyen bilemez.tamam hak hak diyoruzda bu 4 senede az buz değil yani.görümcelerin muhatabı babalarıdır.belkide adam böyle bir hesap yaptı.oğluma 30binle ev alırım kızlarımada oturduğum evden pay veririm diye .orasını bilemeyiz.konu sahibide kendine verilenin üstünü kendi emekleriyle tamamlamış zaten.keşke eşin ödeseydi bu kadar zoruna gitmezdi o zaman.oda iyiymiş karışma birşeye, para yok de istenince sonrada senin adın paragöz olsun.
Ayrıca kaynananın hava atması zoruna gitmişya o kadar iyi anlıyorum ki seni.düğün takılarıda dahil olmak üzere herşeyi beraber yaptık eşimle.biz aldık düğünde takılacakları annesine verdik.aylarca borç ödedik.sonra duydukki işte ben şunu bunu sattım düğün yaptım.senmi yaptın anne dedi ne sattın söyle bakalım dedi.kızardı bozardı kem küm ama herkes öyle biliyor söylenmiş ve inanılmış birşeyi değiştiremiyorsun.bizim çok kalbinimizi kırdı.resmen enayi yerine koydu.hava atmayın kardeşim yapmamışsanız neyin havasını atıyorsunuz.

arkadaşım ne güzel anlatmışsın aynen katılıyorum... :42:

konu sahibi 38400 ytl odemis 4 senede bu ev icin. Bu parada az degil... 3o bin ytl az degil peki kizcagizin odedigi nerdeyse 40 bin lira az mi? Sonucta ileride odeyecegim diyor ustelik esi odesin artik odemeleride o ustlenmis, bunca zaman odemis borcu olan 30 binide esi odeyeversin ailesine madem ev tapusuna ortak olmak istiyor. Ben konu sahibinde bir art niyet goremedim... gayet olmasi gerektigi gibi davranmis

saol canım yorumun için. evet bu yaklaşık 40.000in haricinde tadilat parası ve dolap ıvır zıvır parasıda var eve alınan yani benim ödediğim. ilerde ödenir ha ödeyemedik mi ozaman kayınvalidemlerin oturduğu evide iki görümcem paylaşır. hatta şu anda evlerin değerinin 130.000 olduğu düşünülürse fazla fazla paylaşılır. e madem ben bu 130un üstünden bile isteyim hakkımı dimi :52:
neyse şaka biyana evet eşim ortak olmak istiyor o yüzden işin butarafıylada eşimin ilgilenmesi bence daha mantıklı

Bencede konu sahibine gereksiz yüklenilmiş.Kadın zaten kendinden çocuğundan kısıp dört senedir ödeme yapıyor.Bunu başına gelmeyen bilemez.Tamam hak hak diyoruzda bu 4 senede az buz değil yani.Görümcelerin muhatabı babalarıdır.Belkide adam böyle bir hesap yaptı.Oğluma 30binle ev alırım kızlarımada oturduğum evden pay veririm diye .orasını bilemeyiz.Konu sahibide kendine verilenin üstünü kendi emekleriyle tamamlamış zaten.Keşke eşin ödeseydi bu kadar zoruna gitmezdi o zaman.oda iyiymiş karışma birşeye, para yok de istenince sonrada senin adın paragöz olsun.
Ayrıca kaynananın hava atması zoruna gitmişya o kadar iyi anlıyorum ki seni.Düğün takılarıda dahil olmak üzere herşeyi beraber yaptık eşimle.Biz aldık düğünde takılacakları annesine verdik.Aylarca borç ödedik.Sonra duydukki işte ben şunu bunu sattım düğün yaptım.Senmi yaptın anne dedi ne sattın söyle bakalım dedi.Kızardı bozardı kem küm ama herkes öyle biliyor söylenmiş ve inanılmış birşeyi değiştiremiyorsun.Bizim çok kalbinimizi kırdı.Resmen enayi yerine koydu.Hava atmayın kardeşim yapmamışsanız neyin havasını atıyorsunuz.

o kadar güzel anlatmıssınki teşekkür ederim yorumun için ve beni anladığın için. Gerçekten yaşamayan bilemez arkadaşım. 4 sene herşeyimden kıstım ben o evi ödeyebilmek için. bi keresinde bu ay vermiycem demiştimde benle kavga etmişti beyimiz. bazen para için yanımda olduğunu düşünüyorum ama evlendiğimizde çalışmıyordum sonra atandım. kafam çok karışık yani güvenemiyorum ona. geçen evi üstüne almış ve gördüm noter onaylı imzalı kağıtlarını falan öyle ikna oldum. artık tapu alırken ortak yaptırıcaz inşallah. kafamdan bi sorun çıktı o konuda bari rahatladım. şimdi de kızıma genç odası almak istiyorum beyimiz diyorki paylaşalım yarı yarı ödeyelim. tamam dedim bende. şimdi ondanda vazgeçti herhalde hepsini bana ödetmeyi düşünüyor. sömürülüyorum anlayacağın.

Hava atması gerçekten beni çok üzdü. etrafa her şeyi biz yapıyoruz diyor ama işte gel görki gerçekler farklı. çocuğa bakarken bile millete neler anlatmış yemeğini yaparım işini yaparım falan diye oysaki hepsi yalan işten gelir çocuğumla ilgilenmeden doğru mutfağa ordan sofra hazırlanınca gelir yer geri odaya geçerdi haftasonları temizliği ütüsü kendi evimin işleri ve birde çocuk. çok zoruma gitti çok şey ama Allah büyük onlar görmedi Rabibm görsün. Ben bazı şeyleri hakettiğimi düşünüyorum artık sessiz ve yumuşak bir insan olduğum için. Neyse sonuç o 30 bin liralık borç kaldı işte onuda büyük ihtimalle mal paylaşımı sırasında hakkımızdan düşülür diye düşünüyorum. benim eşimde bu sorumsuzluklar oldukça o borcu tek başıma yüklenemem. Hayırlısı olsun diyorum dua ediyorum.

Back
X