Enayi yerine konulmaktan bıktım artık

bence ödemek zorunda değil çünkü kaç senedir elbetteki onlarada bakıyordur sonuçta onlarada kaç senedir emek harcıyor...ayrıca cnm ne makbuzu tapuyu istesene eşinden bak gözünle gör senin susman için demiş olmasın

bu konu ile ilgili herhangi birşey söylemediği için ben ödemesi gerektiğini düşünüyorum.

ödemek zorunda olduğumu düşünmüyorum canım bu evi eşimle ortak alıcaksak tapuyu yani o ödeyiversin ablalarına bi zahmet. Herşeyede ben yetişemem değilmi. Zaten 4 senedir ödüyorum ve daha 2 sene var.

ödemen gerekiyor derken direkt olarak senden bahsetmemiştim sen ve eşinden yani sizden bahsetmiştim.

Şimdiki evliliklerde bir tuaf eşinizin parası nereye gidiyor size vermiyor mu yada eviniz için harcamıyor mu ,kendi adına birikim mi yapıyor..

geliri gidierini ancak karşılıyormuş öyle diyor yani. ödeyemediği için maaşını işçisini bile çıkardı. Bende üstelemiyorum. çünkü parayla ilgili bi konu olduğunda birbirimizi daha çok kırıyoruz. o faturaları market masrafını karşılıyor diğer şeyleride ben

geliri gidierini ancak karşılıyormuş öyle diyor yani. ödeyemediği için maaşını işçisini bile çıkardı. Bende üstelemiyorum. çünkü parayla ilgili bi konu olduğunda birbirimizi daha çok kırıyoruz. o faturaları market masrafını karşılıyor diğer şeyleride ben

Kira verilmiyorsa ve market ve faturalar dışında ne oluyor ki evin belli başlı gideri ,yani eşinizde keyfine harcamıyor görünen o sizde evin kredisi için veriyorsunuz neden eşim ödesin diyorsunuz ki ,ödeyemeyiz deyin o kadar en azından daha açık sözlü olmuş olursunuz..

öncelikle öyle bir büyükten allah razı olsun. bu devirde kim kime 30 milyar veriyor. yapmayın lütfen.

kaldıki
o size peşinat için verilen evde başka insanlarında payı var. siz kendiniz söylemişssinz kardeşi var diye. onu çiğneyecekmi. oturursunuz hesap yaparsınız kime hem alacak hem verecek ne düşüyor. helalleşirsiniz ondan sonra evi üzerinize alırsınız verirsiniz.

yangından mal kaçırır gibi bu işler yapılmaz.

ödemek zorunda olduğumu düşünmüyorum canım bu evi eşimle ortak alıcaksak tapuyu yani o ödeyiversin ablalarına bi zahmet. Herşeyede ben yetişemem değilmi. Zaten 4 senedir ödüyorum ve daha 2 sene var.

Kendi ödemeleriniz konusunda bu kadar bayrakları açıyorsunuz da, size verilen 30000 lira konusunda neden duyarlı olmuyorsunuz?
4 yılda aşağı yukarı aynı rakamı ödemişsiniz. Üstelik siz o otuzbinlar kredi çekseydiniz geri ödemei ne kadar olacakti sanırım bunu da biliyorsunuzdur. Ve 30.000 lirayı görümcelerinize verseydi ve onlar tasarrufta bulunsalardı, şu anda sizin kardeşlerine ödeyiversin dediğiniz rakamdan daha fazla paraları olacaktı.

ya evi üstünüze geçirin yada 4 senedir ödediğiniz parayı geri lın derhal.. artık bu konulara şaşırmıyorum. hiç iyi olmamak en kestirme yol

Bu durum ancak şu şekilde çözülebilir. Evin borcu biter. Tüm evin giderlerini ben karşılarım eşimde kardeşlerine olan borçlarını öder sorun değil yada mal paylaşırken (ki Allah gecinden verisn kayınbabamı çok severim kendi babam kadar iyidir) onların hakkını kendi hakkımızdan veririz.

ya evi üstünüze geçirin yada 4 senedir ödediğiniz parayı geri lın derhal.. artık bu konulara şaşırmıyorum. hiç iyi olmamak en kestirme yol

canım benim altınlarımla eşim kamyonet almıştı dükkana. Bende bi kavgamız sırasında notere gidip altınları kullandığına dair imza vereceksin dediğimde bana söylediği sende kamyona bindiğine dair imza at ozaman demişti. Eşim de olsa kimseye güvenmiyorum gerçekten. Ev artık eşimin üstüne. Borcu bitince tapuyu ortak yaptıracağız.

Bu durum ancak şu şekilde çözülebilir. Evin borcu biter. Tüm evin giderlerini ben karşılarım eşimde kardeşlerine olan borçlarını öder sorun değil yada mal paylaşırken (ki Allah gecinden verisn kayınbabamı çok severim kendi babam kadar iyidir) onların hakkını kendi hakkımızdan veririz.

kul hakkına girmemek için mantıklı olan budur bence. evinizde güle güle oturmanız dileğiyle.

Kendi ödemeleriniz konusunda bu kadar bayrakları açıyorsunuz da, size verilen 30000 lira konusunda neden duyarlı olmuyorsunuz?
4 yılda aşağı yukarı aynı rakamı ödemişsiniz. Üstelik siz o otuzbinlar kredi çekseydiniz geri ödemei ne kadar olacakti sanırım bunu da biliyorsunuzdur. Ve 30.000 lirayı görümcelerinize verseydi ve onlar tasarrufta bulunsalardı, şu anda sizin kardeşlerine ödeyiversin dediğiniz rakamdan daha fazla paraları olacaktı.

şu kadarını söyleyeyim ben evi üstüme alacağımda eşim hayır ortak alıcaz babamın ödediği benim ödediğimdir ortak olucaz dedi. bunu düşünen adamda ödesin canım ablalarına ozaman ne diyebilirim ki gerçekten. ama ödensin yani ben ödenmesin demiyorum. herkes hakkını alsın

Son düzenleme:

Evet belki dediğiniz gibi olabilir; fakat bunu eşinize hatırlatabilirsiniz öyle değil mi ? Dedimya bu kadar hak hak diyorsanız bunun üzerinde de durmanız gerekiyor.

Eminim ki diyerek başlamak istemiyorum cümleye ama evi üstünüze alırken burada söylenmeseydi hiç aklınıza gelir miydi diğer kardeşlerin hakları ?

Evet belki dediğiniz gibi olabilir; fakat bunu eşinize hatırlatabilirsiniz öyle değil mi ? Dedimya bu kadar hak hak diyorsanız bunun üzerinde de durmanız gerekiyor.

Eminim ki diyerek başlamak istemiyorum cümleye ama evi üstünüze alırken burada söylenmeseydi hiç aklınıza gelir miydi diğer kardeşlerin hakları ?

niye gelmesin? o baştan beri evde mevzu olan bir konuydu zaten. şimdi ödeyemeyiz ama mal paylaşırken hakkımızdan düşülür diye konuşulmuştu aile arasında. Beni burda tek üzen sadece kaynanamın " hava atmak " maksatlı herkese herşeyi kendi yaptığı gibi gösterip benim emeğimin adının bile anılmamasıydı. benim tek şikayet edip üzüldüğüm konu buydu.

ben okudum yorumları da çok şaşırdım...
zaten 30.000 de benim ödediyse ödedi falan gibi bi durum yok ki orta da... Allah korusun mal paylaşımı olacağı zaman 30.000 biz eksik alalım deniyor ya da bu parayı kardeşlere babaya ödeyelim deniyor... bu durumda kimsenin kimse de hakkı kalmaz... ama ben yemeyip içmeyip harcamalarımı kısıp ev sahibi olacam diye senelerce didiniyosam ve geleceğini hazırlamakla mükellef olduğum bi yavrum da varsa kimse kusura bakmasın işimi şansa bırakamam... yarın Allah gecinden versin büyüklere bişi olsa benim hakkıma emeğime saygı duymayacak hak iddaa edebilcek insanlarsa karşımdakiler ki bunun çok çirkin örnekleri yaşanıyo günümüzde ben bunun huzursuzluğunu yaşarım hele eşimde beni anlamıyorsa :53:

zaten 30.000 de benim ödediyse ödedi falan gibi bi durum yok ki orta da... Allah korusun mal paylaşımı olacağı zaman 30.000 biz eksik alalım deniyor ya da bu parayı kardeşlere babaya ödeyelim deniyor... bu durumda kimsenin kimse de hakkı kalmaz... ama ben yemeyip içmeyip harcamalarımı kısıp ev sahibi olacam diye senelerce didiniyosam ve geleceğini hazırlamakla mükellef olduğum bi yavrum da varsa kimse kusura bakmasın işimi şansa bırakamam... yarın Allah gecinden versin büyüklere bişi olsa benim hakkıma emeğime saygı duymayacak hak iddaa edebilcek insanlarsa karşımdakiler ki bunun çok çirkin örnekleri yaşanıyo günümüzde ben bunun huzursuzluğunu yaşarım hele eşimde beni anlamıyorsa :53:

teşekkür ederim arkadaşım yorumun için. Beni anladığın için teşekkür ederim. Benim yanımda olmayan 4 senedir bir kere bile beni savunmayan, annemi sana değişemem (ki ben asla böyle bi şey demedim lafı başka taraflara çekmeye çalıştı) diyen bi insana ben nekadar güvenebilirim ki
insanların ne olduğu miras paylaşırken ortaya çıkarmış. annemden başka kimseye güvenmiyorum artık bu dünyada ben 4 senedir yaşadıklarımla bunu gördüm.

o kadar şeyi geçtin sadece bunu mu okudun teşekkür ederim gerçekten yorumların için

Rica ederim. Evet bunu seçtim.
Çünkü hak hak diyorsunuz. Hakkımı helal etmeyeceğim diyorsunuz. Ama görümceleriniz hakkını geçiyorsunuz.
Onu eşinizin ödemesini söylüyorsunuz.
Ben ne yazık ki eşinizin olayları gerektiği gibi yapmadığını düşünüyorum. Duymazdan geliyor diye söylediniz ya.
Nasıl kendi hakkınızı ararken eşinize baskı yapmanız gerektiyse, kardeşlerinin hakkında da bu şekilde sallamaması için sizin adım atmanız gerektiğini düşündüm.
Ben de sizin yerinizde olsam, emeklerimin boa gitmemesini isterim. Dişinizden tırnağınızdan arttırdığınız, belki de birçok şeyden ev sahibi olmak adına vazgeçtiğiniz paranın karşılığını isterim.
Ama konu size verilen paraya gelince onu da abileri ödeyiversin demem. Kendi hakkımı aradığım gibi diğer konuda da eşimi didiklerim.
Anlatmak istediğim sadece buydu.

Sizde yazmışsınız zaten Allah korusun yarın birgün ölüm oldu eee yazılı olmayanlar çabuk unutulur kardeşlerin çocukları büyüdü biz malımızdan bir kısmını almayalım denmezse ne olacak ,konu sahibi açısından düşünmüşsünüzde diğer kardeşler açısından da olaya bakmak lazım..

Back
X