Enayilik

Bizim akraba olan iki kardeş ortaktı ve büyük olan hep idare etti 20 yıl kadar şimdi görüşmüyorlar çok üzücü gerçekten eşlerin büyük rolü var bence bırakın eşiniz içi nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın takdir edin destekleyin size yakışan bu olur.
Yapilacak en kotu sey akrabayla is yapmak.. sonu genelde uzucu oluo

Yapilacak en kotu sey akrabayla is yapmak.. sonu genelde uzucu oluo
Evet küçük olan hastalığı bahane etti hasta olduğu ciddi dönemlerde oldu iyi olduğu dönemlerde işleri zaten ona uygun değildi.Yıllarca doğru düzgün çalışmamış yıllar sonra ortaklığı bozalım mı deseydi bozsa yapacağı iş ne olacaktı esnaf adam başka bir işi yok kimse ona sen para hesabına bak masa başında oturda demedi.Yıllarca eşler doldurdu doldurdu şuan büyük olan kardeş çok üzgün bir hastalıktı buna sebep olan eminim ki ölene kadar bakardı hiç ses etmeden ama olmadı işte masa başında oturmasına büyük olanın eşi izin vermezdi çok çok üzücü bir durum.Küçük olan hala rahatsız büyük olanın elinden birşey gelmiyor...

Çalışmanıza bakın onunla ilgilenmeyin. Ama evine neden götürüp para bırakıyorsunuz ki? Ertesi gün işe geldiğinde alsın. Veya işyerinde biriksin ayın sonunda alsın. Ya da akşam sizin evinize gelsin, iş yerine uğrayıp alsın. İş yeri babanızınmış babanız harçlık veriyor gibi düşünün. Size makul gelen bir çalışma programı çıkarın izinlerle beraber, ona uyun babanızla da konuşun bunu. Eğer işler yetişmemeye başlarsa ek eleman almayı düşünebilirsiniz. Veya babanız oturup kardeşinizle konuşur. Siz onun işini de yapmayın. Bir kişinin kapasitesi bellidir yani niye kendinizi hırpalayasınız ki. Başkasının işi olsa patron zorluyor dersiniz ama bu biraz gereksiz geldi bana.

Geçenlerde işi birakacagini soylemişti annesine.. kaynimda bikac gun ise erken gelip sonra tekrar salmisti kendini. Eşimde diyorki o isyerinden ben degil baskalari gidecek. 20 senemi verdim o işyerine diyor...
Öyleyse söylediklerinde çok haklı . Herkes kendine çeki düzen vermeli . Kimse kimsenin emeğinin ,ekmeğinin üstüne yatmasın ,boğazında kalır .

Bizim akraba olan iki kardeş ortaktı ve büyük olan hep idare etti 20 yıl kadar şimdi görüşmüyorlar çok üzücü gerçekten eşlerin büyük rolü var bence bırakın eşiniz içi nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın takdir edin destekleyin size yakışan bu olur.

Konuştum bir dha ayaklarina kadar birsey goturmeyecegini soyledi.

Çalışmanıza bakın onunla ilgilenmeyin. Ama evine neden götürüp para bırakıyorsunuz ki? Ertesi gün işe geldiğinde alsın. Veya işyerinde biriksin ayın sonunda alsın. Ya da akşam sizin evinize gelsin, iş yerine uğrayıp alsın. İş yeri babanızınmış babanız harçlık veriyor gibi düşünün. Size makul gelen bir çalışma programı çıkarın izinlerle beraber, ona uyun babanızla da konuşun bunu. Eğer işler yetişmemeye başlarsa ek eleman almayı düşünebilirsiniz. Veya babanız oturup kardeşinizle konuşur. Siz onun işini de yapmayın. Bir kişinin kapasitesi bellidir yani niye kendinizi hırpalayasınız ki. Başkasının işi olsa patron zorluyor dersiniz ama bu biraz gereksiz geldi bana.

Enayi olan benim eşim... digeri de kaynim...

Karisi hamileymiş evde açmı kalacaklarmis para birakmazsa... duygu somurusu yapiyor yani

Enayi olan benim eşim... digeri de kaynim...

Karisi hamileymiş evde açmı kalacaklarmis para birakmazsa... duygu somurusu yapiyor yani
Neden aç kalsın canım ertesi gün gelir alır parasını. Günlük parayla mı yaşıyor. Bir gün iş olmadı para gelmedi diyelim aç mı kalacaklar? Nasıl yetişkin bunlar bir de çocuk yetiştirecekler.

Neden aç kalsın canım ertesi gün gelir alır parasını. Günlük parayla mı yaşıyor. Bir gün iş olmadı para gelmedi diyelim aç mı kalacaklar? Nasıl yetişkin bunlar bir de çocuk yetiştirecekler.

Bende o cocuga cok acıyorum canım en son para biriktiriyorlardi kaynim cocugunun parasini alip alip yiyordu orda burda arkadaslariyla hatta bende para vermek istedim destek olsun diye ama kaynimin yedigini duyunca vazgectim. Dusunsenize herkesten para topluyor cocugu icin ama gidip arkadaslariyla yiyor. :(

Uyardığı halde anlamıyorsa bosversin kendi işine baksin.bence sizde karışmayın babasinin isyeri sonuçta..digwr islerde cokmu iyi insanlar var sanki

Laparoskobi icin araştırma yaparken postunuzu gordum. Gerci uzerinden 1 sene gecmis ama yine de yazmak istedim.
Bizinkilerde aile esnafligi yapiyorlar. Baba ve 2 ogul calisiyorlar. Ancak su var. Kayinpederim kaynima (kaynimevlidegil) sadece sigorta oduyor ve yaptigi is karsiligi para veriyor. Eşim se disari isine bakip ayni sizin esiniz gibi dukkani cekip cevirdigi icin haftalik veriyor. Cok sukur yetiyor da. Kayinpederim haksiz kazanç olmasini istemiyor. Eşim de inanir misiniz bi o kadar onlara karsi vurdumduymaz. Yani ben yaptigim ise bakarim gerisi beni ilgilendirmiyor kafasinda. Bizde ayni bayram tatilleri garicinde biryere gidemeyiz. Misal kardesi evde yanliz kaliyor bazen babasigil tatile giderler ben daha derim esime gelsin yesin bisiler diye. esim de bosver bize ne ya der. Koskoca adam doyursun karnini disarda der. Sordurttururum 1 kere sorar israr bile etmez.

Iyi geceler kizlar..

Diyelim ki babanizin işyeri var ve kardeşinizde o isyerinde çalısıyor.. Hergün 8 de işe gidiyor her işi siz yapiyor , herşeye siz koşturuyosunuz. Kardeşiniz 12 den aşagı isyerine gelmiyor.. Kafasina gore takilip istedigi zaman geliyo istedigi zaman gelmiyor gelmedigi zamanlarda bahaneleri ( karım hasta , karım hamile , karimin midesi bulaniyor , karimla alisverişe cikicaz, karimla doktora gidecez.. ) Ve siz yillardir bayram tatilleri hariç izin yapamiyorsunuz.
Eve 1 saat erken bile gidemiyorsunuz..

Işin garibide bu kardeşle işyerinden ayni maaşı alıyorsunuz.. O isyerinden sizin ve kardeşinizin kirasi , elektirigi , suyu ödeniyor..

Ve kardesiniz işe gelmediginde evine kadar gidip günlük parasini veriyorsunuz..
Canları balık isteyince isten cikip evine kadar goturuyorsunuz ustune birde parasini veriyorsunuz..

Bu kardeş kimseyi dinlemiyor ve bu hareketlerine devam ediyor...

Bu kardeşizle aranizda sorun oluştururmu yoksa banane der geçermisiniz??

Not: Sizde kardeşiniz de evli...

Bu enayi yerine konmak degilmidir???

Eger oyleyse ne yapilmali ?

Kaynınız nasılsa yapan birileri var diye rahat bağlamış. Eşinizden emin nasılsa x yapar vs diye. Eşiniz babasına kıyamadığından, kendi disiplini ve merhameti için belki de sesini çıkarmıyor ama bence bi süre aynı şekilde davransın. Gerçi karşıdaki tembel , vicdansız ve bu denli rahat olduğu için pek birşey değişmez

Back
X