• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endise duydugum "bagimlilik"

Milana22

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
16.160
65.347
598
Arkadaslar selam

Bu ara aklima cok takilan ve asiri rahatsiz oldugum bir konu hakkinda fikirlerinizi almak istiyorum
Bununla ilgili cevremde bana hak veren tek kisi esim
Cok yakin birkac arkadasim ve kardesime bu hissettiklerimi anlattigimda bana uzayliymisim gibi bakip sacmaliyorsun dediler
Ama ben icimden bir turlu atamiyorum bu sikintiyi

Mumkun mertebe ozet gecmeye calisacagim , sorunuz olursa cevap veririm yorumlarda

Babam sene basinda agir bir hastalik gecirdi , 3 ay baska bir sehirde hastanede yatti , yaklasik 3 hafta once taburcu olarak yasadigimiz sehire , evine döndü

Gercekten cok zor gunler gecirdik , ben her an ölebilecegini dusundugum icin hemen hemen her gece kabuslarla uyandim falan , cok sukur simdi iyi , iyilesti , keyfi yerinde , cok kilo verdigi icin fiziksel olarak cok degisti ama tuzu guluyor en azindan

Benim sorunum da su , babamlar geldiginden beri 10 yasindaki oglum onlarda kalmak istiyor , baslangicta cok normal karsiladim , birbirlerini cok ozlediler hasret gidersinler hem babama da iyi gelir torunuyla olmak dedim

Ama su anda isin cilki cikmis durumda , oglum evde kalmak istemiyor , haftada bir arkadaslari geliyor bende pijama partisi yapiyorlar , o gun geliyor , ertesi gun arkadaslari gider gitmez beni anneannemlere goturur musun diyor bana

Artik dun aksam patladim , cocugum ozluyoruz seni , hadi bizi gectim kardesin cok ozliyor ayip ediyorsun dedim , hemen yuzu dustu

Bu arada zaten bir hafta sonra annemle babamla tatile gidecek ve tam 1.5 ay evde olmayacak

Yani son bir haftamiz oglumla ve bu vaktini bizimle ve ozellikle kardesyiyle gecirmesini istiyorum cunku mila abisine gercekten cok duskun

Sonuc olarak ben oglumun babamin hastaligindan asiri derecede etkilendigini dusunuyorum , onun olebilme ihtimali kafasina girdi ve bu yuzden de surekli orda olmak istedigini dusunuyorum

Esim bana hak veriyor ve izin vermememi soyliyor ama esim disinda herkes sacma dusundugumu soyluyor

Cok canim sikkin , yanlis mi dusunuyorum , ne yapmam lazim bilemedim , her turlu fikre acigim

Simdiden tesekkurler

Son düzenleme:
oğlunuz kaç yaşında. onun ilgisini tekrar eve çekecek birşeyler yapın. hem oraya gittiğinde ne yapıyor bu da çok önemli. belki de işin dedeyle alakası yok. gidip orda sabahtan akşama bilgisayar oyunu oynuyor olmasın.

oğlunuz kaç yaşında. onun ilgisini tekrar eve çekecek birşeyler yapın. hem oraya gittiğinde ne yapıyor bu da çok önemli. belki de işin dedeyle alakası yok. gidip orda sabahtan akşama bilgisayar oyunu oynuyor olmasın.
Oglum 10 yasinda , bende anneme soruyorum ne yapiyor evde tum gun diye , annem oturdugunu soyluyor , dedesiyle mac izliyomus , annem de anlam veremiyor
Bizim evde ise play stationu da var , havuz da var , onunla oyun oynayan bakici da var , bahcede top oynadigi arkadasi da var
Yani bizim evimiz zaten yeterince cazip onun icin ama o annemlere gidip kos kos koltukta oturup mac izlemeyi tercih esiyor

abla aynısı kışın babam rahatsızlandığında da mayada olmuştu. seninkiyle yaşıtlar zaten. babam eve bir hafta kadar gelmedi o da babamı göremedi, sonra babamın işe gitmesini istemedi adam iyileştiği halde. kendisi okula gitmek istemedi. yani çocuk direkt evde babam ve ikimiz olalım, oyun oynayalım, kitap okuyalım şeklinde bir ruh haline girdi ve hala gün içinde babamla konuşmazsa biraz gerginleşiyor. bu bende de vardı küçükken yani huyumuz olabilir gün içinde konuşmak. :)

yanılmıyorsam babamla bir kitap okudular adını bilmiyorum ama öğrenip sana yazacağım. kitap bölümlerden oluşuyordu babam her gün ona bugün şu bölümü okuyalım akşam bunun hakkında konuşalım dedi her akşam o kitabın bir bölümüyle ilgili konuştular. maya artık bazen bana bile "babam çok güçlü, evde olmasa bile her zaman çok iyi, ben okula gittiğimde babam çok mutlu oluyor" tarzı şeyler söylüyor ben de destekliyorum.

devamlı gittiğiniz bir pedagog var mı bilmiyorum ama mayanın pedagogu önermişti sanırım bunu babama. yoksa da sohbet anlamında bile olabilir bir pedagog desteğini esirgemeyin. başka ülkeye yerleşeceksiniz dedesinden ayrılması çok daha zor olabilir.

abla aynısı kışın babam rahatsızlandığında da mayada olmuştu. seninkiyle yaşıtlar zaten. babam eve bir hafta kadar gelmedi o da babamı göremedi, sonra babamın işe gitmesini istemedi adam iyileştiği halde. kendisi okula gitmek istemedi. yani çocuk direkt evde babam ve ikimiz olalım, oyun oynayalım, kitap okuyalım şeklinde bir ruh haline girdi ve hala gün içinde babamla konuşmazsa biraz gerginleşiyor. bu bende de vardı küçükken yani huyumuz olabilir gün içinde konuşmak. :)

yanılmıyorsam babamla bir kitap okudular adını bilmiyorum ama öğrenip sana yazacağım. kitap bölümlerden oluşuyordu babam her gün ona bugün şu bölümü okuyalım akşam bunun hakkında konuşalım dedi her akşam o kitabın bir bölümüyle ilgili konuştular. maya artık bazen bana bile "babam çok güçlü, evde olmasa bile her zaman çok iyi, ben okula gittiğimde babam çok mutlu oluyor" tarzı şeyler söylüyor ben de destekliyorum.

devamlı gittiğiniz bir pedagog var mı bilmiyorum ama mayanın pedagogu önermişti sanırım bunu babama. yoksa da sohbet anlamında bile olabilir bir pedagog desteğini esirgemeyin. başka ülkeye yerleşeceksiniz dedesinden ayrılması çok daha zor olabilir.

Kuzucum kitap ismini ogrenir misin?
Hayatimi kurtaracak cevap oldu bu

Zaten isin bir de o kismi var , baslarda yurtdisi konusunda acaip heyecanliydi
Iki haftadir anneannemle dedemi birakmayalim , onlar da gelsin diyor
Kafayi yedirtti bana sipa

Oğlunuz tam inatçı yaşında o yüzden serbest bırakın onlarla olmak istiyorsa olsun sadece gerçekten evinin sizin yanınız olduğunu bilmesi yeterli
Orda daha mutlu demeyelim de belki de kendisine hayır demedikleri için orda olmak daha çok hoşuna gidiyodur
Baskı yapmayın derim

Oglum 10 yasinda , bende anneme soruyorum ne yapiyor evde tum gun diye , annem oturdugunu soyluyor , dedesiyle mac izliyomus , annem de anlam veremiyor
Bizim evde ise play stationu da var , havuz da var , onunla oyun oynayan bakici da var , bahcede top oynadigi arkadasi da var
Yani bizim evimiz zaten yeterince cazip onun icin ama o annemlere gidip kos kos koltukta oturup mac izlemeyi tercih esiyor
Kiyamam ya kaybedicek diye cok korkmuş :( birakin tadini cikarsin korkusunu aşsin kendini iyi hissetsin. Yabanci yerde de degil zaten bi hafta sonra gidiyormuş tatil donusu sizi iyice ozlemiş olur normale doner

Kac yasindaydi oglun? Kaybetme korkusu olabilir..kisa donemlik oldugunu dusundum nedense.. sen sizden uzaklasir, sizsiz olmaya alisir diyede korkuyorsun sanki..

Izin versen son bi haftayida ayri gecirecek kardesinden.. ee gitmese bu defa tabirli tavirli kalacak evde. 1,5 ay bana cok uzun geldi dogrusu.

5 yasindaki oglumu babasi 2 haftaligina ben olmadan tatile goturmek istedi.. arada lafini eder ama ben istemiyorum. Aklim onda kalir diye. Biraz buyuk olsaydi belki olurdu tabii

Oğlunuz tam inatçı yaşında o yüzden serbest bırakın onlarla olmak istiyorsa olsun sadece gerçekten evinin sizin yanınız olduğunu bilmesi yeterli
Orda daha mutlu demeyelim de belki de kendisine hayır demedikleri için orda olmak daha çok hoşuna gidiyodur
Baskı yapmayın derim
Hic baski yapmadim
Sadece dun aksam isyan ettim
Cunku haftaya gidiyor ve ben gercekten cok ozleyecegim onu
Ayrica kotu etkilenmesi yani babamin hastalindan etkilenmis olmasi beni endiselendiriyor

küçük kardeşe karşı kıskançlık var mı. belkide ona gösterilen ilgiye tahammülü yok ve dedesine gidip orada tek başına iktidar olmak istiyor. :)

Kiyamam ya kaybedicek diye cok korkmuş :KK43: birakin tadini cikarsin korkusunu aşsin kendini iyi hissetsin. Yabanci yerde de degil zaten bi hafta sonra gidiyormuş tatil donusu sizi iyice ozlemiş olur normale doner
Insallah normale doner cunku o endiseyi yasamak icin cok kucuk oldugunu dusunuyorum
Korku hissetmesini istemiyorum

Kac yasindaydi oglun? Kaybetme korkusu olabilir..kisa donemlik oldugunu dusundum nedense.. sen sizden uzaklasir, sizsiz olmaya alisir diyede korkuyorsun sanki..

Izin versen son bi haftayida ayri gecirecek kardesinden.. ee gitmese bu defa tabirli tavirli kalacak evde. 1,5 ay bana cok uzun geldi dogrusu.

5 yasindaki oglumu babasi 2 haftaligina ben olmadan tatile goturmek istedi.. arada lafini eder ama ben istemiyorum. Aklim onda kalir diye. Biraz buyuk olsaydi belki olurdu tabii
Benim sipa 10 yasinda
3 yasindan beri her yaz annemlerle tatile gider
O konuda sikintim yok , alistigimiz duzen bu sekilde zaten
Benim tek korkum oglumun ölüm gibi bir konuyu kafasina takmis ve bundan endise ediyor olma ihtimali
Bu korkular icin cok kucuk oldugunu dusunuyorum
Yoksa zaten her yaz ailemle tatile gidiyor o konuda hicbir sikintim yok

küçük kardeşe karşı kıskançlık var mı. belkide ona gösterilen ilgiye tahammülü yok ve dedesine gidip orada tek başına iktidar olmak istiyor. :)
Yok cok ama cok seviyor kardesini
Orda kaldigi her aksam goruntulu arar milayi goster der , eve gelir kosarak milaya sarilir , kardesine karsi en ufak bir kiskancligi yok

Dünya kupası başladı ya ondandır :)
Dedesiyle maç izlemekten zevk alıyordur.
Ben de oturup tüm gün babamla maç izliyorum ne yalan söyleyeyim :-)

Çok geçmiş olsun ..

Babam yıllarca kanserle savaştı ve sonunda kaybettim .bu süreçte çok dikkatli davranmaya çalıştım fakat yeterince etkili olmamış tavrım .bigün kızımın okulundan aradılar ,pedagog hanımefendi ertesi gün benimle görüşmek istediğini söyledi .neyse gittim ,duyduklarım karşısında şok oldum .evde farkına varmadigim bazı şeylerden bahsetti pedagog. Ben nasıl babamı kaybetme korkusuyla yaşıyorsam kızım da aynen öyle beni kaybetme korkusuyla yaşıyormuş .babamı kaybettiğimde o da artik beni kaybedeceğini düşünerek bir anda köşesine çekilmiş ,çok sessiz sakin bir çocuk oluvermiş. Sagolsunlar dikkatlerinden kaçmamış, hem kızımı rahatlatmislar hem de beni bilgilendirdiler . Biraz zor oldu ama atlattık .

Sanırım oğlunun durumu da benzer .pedagog yardımı önereceğim. Çocuklarda kaybetme korkusu çok farklı boyutlara varabiliyor .çok geçmeden müdahale edilmeli ,kaygı bozukluğu düzeltilmeli.

Benim sipa 10 yasinda
3 yasindan beri her yaz annemlerle tatile gider
O konuda sikintim yok , alistigimiz duzen bu sekilde zaten
Benim tek korkum oglumun ölüm gibi bir konuyu kafasina takmis ve bundan endise ediyor olma ihtimali
Bu korkular icin cok kucuk oldugunu dusunuyorum
Yoksa zaten her yaz ailemle tatile gidiyor o konuda hicbir sikintim yok

Benim oglum anneannesinin komsusu öldü gecenlerde.. o zaman surekli kafaya takmiski.. surekli olumle ilgili seyler soruyodu, birde idrak edemiyodu sanirim. Ölümü anlayamadigi icin. Ee seninki buyukmus akli erer genede.. kaybetme korkusunu bilir belki..

Biz buyukler bile inan boyle hastaliklarda kayiplarda olmasi gereken metaneti gosteremiyoruz, kendi adima...cocuklar daha hassas.

Uzerine gitme bence zamanla dedesinin iyi oldugunu gordukce bu durum azalir diye dusunuyorum.

Benim oglum anneannesinin komsusu öldü gecenlerde.. o zaman surekli kafaya takmiski.. surekli olumle ilgili seyler soruyodu, birde idrak edemiyodu sanirim. Ölümü anlayamadigi icin. Ee seninki buyukmus akli erer genede.. kaybetme korkusunu bilir belki..

Biz buyukler bile inan boyle hastaliklarda kayiplarda olmasi gereken metaneti gosteremiyoruz, kendi adima...cocuklar daha hassas.

Uzerine gitme bence zamanla dedesinin iyi oldugunu gordukce bu durum azalir diye dusunuyorum.
Insallah
Babam iyilestikce onun korkusunun da azalacagini duymam lazimdi birinden
Iyi geldi yorumun , tesekkurler

Çok geçmiş olsun öncelikle. İşte bu sebepten çocuklara ölüm ve hastalık gibi şeyler ya hissettirilmemeli ya da pedagog eşliğinde anlatılmalı.
Keşke babanızın hastalığını bilmeseydi. Büyük ihtimal korkuyor. Bunu da ya zamanla aşarsınız ya da bir pedagog desteği almanız gerekecektir.

Dünya kupası başladı ya ondandır :)
Dedesiyle maç izlemekten zevk alıyordur.
Ben de oturup tüm gün babamla maç izliyorum ne yalan söyleyeyim :-)
Ahhaa ama bizde izliyoruz evde
Zaten cok tuyo vermiyim ama esimin isi bu
Bizim evde mac bile daha heyecanli acikcasi :)

Back
X