• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endise duydugum "bagimlilik"

Bence oglun ciddi anlamda korktu. Ve bunu sana söylemek istemiyor. Güzelce bir oglun ile konus. Artik hersey gectigini ve dedesi iyi oldugunu söyle. Onada bir sor niye bu kadar cok dedesine gitmek istedigini. Bu cok hasas bir konu oldugu icin bence önce bir pedagogtan bilgi al.

Bu arada gecmis olsun. Umarim baban tamamen sagligina kavusur.

Cocuk ölüm denilen olayın idrakına varmıș durumda
Evinizdeki play station veya havuzun buna bir care olacagini mi saniyorsunuz?
Mesela kös kös oturmak dediginiz olaydan kendisi belli ki cok keyif aliyor
Ustune gitmek yerine daha yapici olun

profilinizde yazdığı gibi bıkkın,yorgun,gerginseniz burada konu sahibini tanımadan da keskin yorumlar yapmayın bir zahmet.

bu kadının çocuğuyla ne kadar iyi bir ilişkisi olduğunu, ne kadar ilgilendiğini bilmeden direkt ilgisiz, çocuğa fiziksel imkan sağlayıp onunla konuşmayan anne olarak da yaftalamayın. derdini yazmış çözüm arıyor sizden anneliğini eleştirmenizi istemiyor.

Aynen , bunu bildigim icin mumkun mertebe travma yaratmadan ilerlemeye calisiyorum
Sonucta cok mesakatli bir hayati oldu oglumun :)
Daha fazla olusmuz etkilenmesini istemiyorum
Umarim kısa sürede atlatır oğlun bu durumu Milana22 , bazen omuzlarına istemeden yük bindiriyoruz ,taşımakta zorlanınca da patlak veriyor tabi ki ..sorunsuz bir hayatı olsun ,hiç üzülmesin ,çok mutlu olsun Milacıkla ..

Bence oglun ciddi anlamda korktu. Ve bunu sana söylemek istemiyor. Güzelce bir oglun ile konus. Artik hersey gectigini ve dedesi iyi oldugunu söyle. Onada bir sor niye bu kadar cok dedesine gitmek istedigini. Bu cok hasas bir konu oldugu icin bence önce bir pedagogtan bilgi al.

Bu arada gecmis olsun. Umarim baban tamamen sagligina kavusur.
Saol aryacim insallah tamamen iyilesecek
Cok konustum sipayla
Ama sedece gitmek istiyorum diyor baska birsey demiyor
Inatci hemde cok inatci

Evde onu üzen mutsuz eden birşey olabilir mi ?

Çünkü yanılmıyorsam bir baska konuda da oğlumuzun Size çok bağlı olduğundan bahsetmiştiniz

profilinizde yazdığı gibi bıkkın,yorgun,gerginseniz burada konu sahibini tanımadan da keskin yorumlar yapmayın bir zahmet.

bu kadının çocuğuyla ne kadar iyi bir ilişkisi olduğunu, ne kadar ilgilendiğini bilmeden direkt ilgisiz, çocuğa fiziksel imkan sağlayıp onunla konuşmayan anne olarak da yaftalamayın. derdini yazmış çözüm arıyor sizden anneliğini eleştirmenizi istemiyor.
Operim
Sakin baby :KK200:

Evde onu üzen mutsuz eden birşey olabilir mi ?

Çünkü yanılmıyorsam bir baska konuda da oğlumuzun Size çok bağlı olduğundan bahsetmiştiniz
Yok defnecim
Gecen eyluld3 actigim konuydu o
Onu cozduk meger okullar acilmadan once can sikintisindan bunalima girmis
Okullarin acilmasiyla beraber sona erdi o olay
Oglum asiri duygusal bir cocuk , yasadigi her duygu selinde boyle bagimliliklar yaratiyor k3ndine anladigim kadariyla
Bende sifir bagimlilik hisseden bir birey olarak hemen endiselenmeye panik olmaya basliyorum
Iyi ki hatirlattin o konuyu
Ondan yola cikarak bu yorumu yapabildim
Ampul yandi kafamda

Kisilik , karakter yorumlamak analiz etmek istiyorsan burclara odaklan.
Zira senin ne anladigin , ne dusundugun veya benim yorumumu hangi kaliba koyup sekillendirdigin beni ilgilendirmiyor .
Ben konu sahibi hakkinda forumda gerektigince bilgiliyim zaten
Seninde bahsettigin gibi ilgisiz bir anne oldugunu dusunmuyorum.
Oyle bile olsa bu benim haddime degil ve bunun yorumu bana dusmez.
Ölüm gibi bir gercekten bahsediyorsak bunu 10 yas 5 yasla siniflandiracak insanlar bizler degiliz.
O cocugun algisina gore degisecek bir durum.
O yuzden anladigin yoldan devam, tunelin sonu ıșık.

Yok defnecim
Gecen eyluld3 actigim konuydu o
Onu cozduk meger okullar acilmadan once can sikintisindan bunalima girmis
Okullarin acilmasiyla beraber sona erdi o olay
Oglum asiri duygusal bir cocuk , yasadigi her duygu selinde boyle bagimliliklar yaratiyor k3ndine anladigim kadariyla
Bende sifir bagimlilik hisseden bir birey olarak hemen endiselenmeye panik olmaya basliyorum
Iyi ki hatirlattin o konuyu
Ondan yola cikarak bu yorumu yapabildim
Ampul yandi kafamda
O zaman bu durumunda mutlaka bir nedeni vardır . Dediğin gibi ölüm korkusu olabilir . Bir pedagog yardımıyla halledilir kısa sürelidir eğer ölüm korkusu yaşıyorsa ya da okullar kapandı şu an meşgale olmaması onu böyle yapıyor olabilir yaz okuluna falan gidebilir :)

Kisilik , karakter yorumlamak analiz etmek istiyorsan burclara odaklan.
Zira senin ne anladigin , ne dusundugun veya benim yorumumu hangi kaliba koyup sekillendirdigin beni ilgilendirmiyor .
Ben konu sahibi hakkinda forumda gerektigince bilgiliyim zaten
Seninde bahsettigin gibi ilgisiz bir anne oldugunu dusunmuyorum.
Oyle bile olsa bu benim haddime degil ve bunun yorumu bana dusmez.
Ölüm gibi bir gercekten bahsediyorsak bunu 10 yas 5 yasla siniflandiracak insanlar bizler degiliz.
O cocugun algisina gore degisecek bir durum.
O yuzden anladigin yoldan devam, tunelin sonu ıșık.

böyle r yapmak görülmedi cidden.

biz de sizin hakkınızda forumda yeterince bilgi sahibiyiz merak etmeyin neyi ne amaçla yazdığınız çok belli. kişilik veya karakter yorumlamak bana göre değil ama siz kadın havuz ve ps yazdı diye sanki çocukla hiç konuşmuyor önüne bunları koyup avutmaya çalışıyor gibi yazmışsınız bunu görmek için kahin olmaya gerek yok. siz de devam edin ama bu şekilde sizin tünelin sonu karanlık.

böyle r yapmak görülmedi cidden.

biz de sizin hakkınızda forumda yeterince bilgi sahibiyiz merak etmeyin neyi ne amaçla yazdığınız çok belli. kişilik veya karakter yorumlamak bana göre değil ama siz kadın havuz ve ps yazdı diye sanki çocukla hiç konuşmuyor önüne bunları koyup avutmaya çalışıyor gibi yazmışsınız bunu görmek için kahin olmaya gerek yok. siz de devam edin ama bu şekilde sizin tünelin sonu karanlık.
Seni alakadar eden ne?
Konunun surlarini mi tutuyorsun?
Cekil hadi

Saol aryacim insallah tamamen iyilesecek
Cok konustum sipayla
Ama sedece gitmek istiyorum diyor baska birsey demiyor
Inatci hemde cok inatci

Haha inatci demen bile cok tatli, ana sevgisi tee burdan belli oluyor.
Bence seni üzmek istemiyor. Yada senin kizacagindan korkuyor.

Bu son hafta beraber güzel bir aktivite yapin. Biraz pozitif enerji ile dolsun. Güzel bir piknik bile olabilir, yada sevdigi bir park/lunapark. Babanda güzel bir konusma yapabilir. Hani annen baban seni özlüyor, ben cok iyim zaten tarzi seyler.

tam diğer tarafa yazarken bu konuyu gördüm ruh eşimin konusuna yazayım dedim :) oğlunun yaşadığı durum o kadar normal ki.. bizde de ilgi, oyun alanı, evcil hayvan, havuz, ps, bilgisayar, arkadaş ne ararsan var ama iş "dedeye gitmek" olunca hepsi bir kenara atılıp koşarak gidiliyor.. bir dönem cidden anlayıp sorgulamaya çalıştım ama çıkarttığım sonuç; çocuklarda (özellikle ergenlik dönemine yaklaşırken) ciddi bir kaybetme korkusu yaşanıyor.. özellikle babacığın hastanede yatıp bir süre onun sıkıntısını içinde taşıdığı için artık daha da endişeli.. bunu normale döndürmenin yollarından biri babanın sık sık size gelmesi, her şey normal izlenimi vermesi.. diğeri de daha gitmeden senin anlaşma yapman.. mesela ctesi gittiği zaman "pazar sabahı gelip seni alacağım tamam mı" de, günü sen belirle Milanam.. kendi babamdan yola çıkayım, dedeler çok sakin, anlayışlı, toleranslı davrandıkları için çocuklar büyüklerin yanında çok daha huzurlular.. biz biraz daha kontrolcü, düzen taraftarı ve kuralcı kalıyoruz.. büyüdükçe bunun da farkını ayırt ediyor minikler :) zamanla geçecek bir şey olduğuna emin olabilirsin ama, kesinlikle yasaklayarak tepki çekme.. özgürmüş gibi bırak, ama geliş gidiş günlerini de sen ayarla :)

Dedeyle alakasi oldugunu sanmiyorum
Yani 10 yasinda bir cocuk ne kadar dedeye duskun olacak ta ölecek diye korkup hep onla olmak isteyecek?
Anasi babasi olsa cocugun korkmasi normal de
Bana bu secemek pek mantikli gelmedi.

Bence degisiklik oluyor orda kalmak

Ayrica 1.5 ay neden orda kalacak?
Ben olsam yollamam kendi annem de olsa

O kadar uzak kalamam cocugumdan sahsen

Haha inatci demen bile cok tatli, ana sevgisi tee burdan belli oluyor.
Bence seni üzmek istemiyor. Yada senin kizacagindan korkuyor.

Bu son hafta beraber güzel bir aktivite yapin. Biraz pozitif enerji ile dolsun. Güzel bir piknik bile olabilir, yada sevdigi bir park/lunapark. Babanda güzel bir konusma yapabilir. Hani annen baban seni özlüyor, ben cok iyim zaten tarzi seyler.
Ah aryacim biz zaten surekli aktivite durumundayiz
Yani uzun uzun yazmak istemiyorum
Ama her daim arkadaslarinin da katilacagi organizasyonlar yapiyorum , her hafta sonu deniz , party vs hep bir etkinlikteyiz
Bu cts de mesela planimiz hazir
Sanirim babamin iyi oldugunu gordukce toparlayacak kuzum

Back
X