Endişelerim var !

kelebe_k

Kafa Nereye Ben Oraya :)
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
2.277
227
163
Eskişehir
kızlar sorunlarımı biliyorsunuz..en son çocukları alıp terketmiştim evi..eşimede koymuştum tavrı kaynanamada..
şimdi günlerdir eşim bazı şeyleri düzeltmek için elinden geleni yapmaya çalışıyor..ne dersem tamam diyor..
artık psikolojim bozuldu dedi son konuştuğumuzda..iyice agresifleştim..çocuklarımdan uzaktayım bu bir baba için ne demek biliyormusun falan filan dedi..
bende çocucklarımı düşündüğüm için zaten bu kararı verdim dedim..sen annen ve eşin arasında denge kuramadığın sürece,ve annenle kardeşim hep bende kaldığı sürece biz sürekli kavga edicez huzurumuz kalmıcak..bu huzursuzluk içinde çocuklarımın ne duruma geleceğini düşünmek bile istemiyorum dedim..tamam dedi ne istiyorsan yapacağım annemlerde kalmayacak dedi yani ne istediysem hepsine tamam dedi..benim diyecek sözüm kalmadı...kırgınım dedim çok kırgınım dönmeyi istemiyorum çünkü bu konuda endişelerim var dedim..

kızlar gerçektende öyle herşeye tamam demesi garip geldi bana..aynı şeyleri yaşamaktan endişe duyuyorum..
onu kaçgündür hiç aramamıştım..bunada çok bozulmuş..bende ilk defa onu sesimden bukadar uzak bıraktım zaten..çocukları görmeye geldiğinde bile başka odaya gidiyordum..işte en son anneme benimle konuşmak istediğini söylemiş..beni içeri çağırdılar ve bunları söyledi..

ertesi günde başbaşa dışarda buluştuk..yine aynı şeyleri söylüyor..birdaha geçmişi açmayalım diyor..sende artık sinirlerine hakim ol falan filan..birşeyleri yapmaya çalışıyor anlıyorum ama acaba gerçekten bu son olanlardan ders aldımıki...
şimdi arıyor telefonla ben hiç aramıyorum..o aradığında da gayet sakin ve normal konuşuyorum..acaba birazdaha mı uzatsaydım bu işi..yoksa gerçekten aklı başına geldimi bilmiyorum..daha doğrusu ne yapacağımı bilmiyorum..onunla normal konuşmaya devam mı edeyim , endişelerimden arınıp evemi döneyim yoksa eve dönmeyip birazdaha mı burnunu sürteyim bilemedim...

biliyosunuz beni çok kırmıştı...

illa ki döneceksen geriye acele etme sabrını ölç bir bakalım...hem tamam kalmayacaklar demekle de olmaz somut bir şeyler göstermeli sana bence.eve dönünce tekrar tamamen onun kontrolü altına gireceğini düşünmesin.icraat lazım bana de mesela napacak bak...:kkk:

illa ki döneceksen geriye acele etme sabrını ölç bir bakalım...hem tamam kalmayacaklar demekle de olmaz somut bir şeyler göstermeli sana bence.eve dönünce tekrar tamamen onun kontrolü altına gireceğini düşünmesin.icraat lazım bana de mesela napacak bak...:kkk:

haklısın...ama ben hala annesinin ve kardeşinin bizde kalmasını istemediğimi söylediğimde bunun sebebini anladığını sanmıyorum belkide içinden bunu çok saçma görüyor..aile yapıları böyle çünkü..
beni ikna etmek içinde tamam kalmayacaklar demiş olabilir..ama ben bunu neden istemediğimi anlamasını ve bana hak vermesini istiyorum...öyle sırf geri döneyim diye demesini değil.....bunu anlaması için nasıl ifade etmem lazım..yani bu iş olsada olmasada bunu gerçekten anlamasını isitiyorum...

naz yapma sınırını çok iyi ayrla canım sonra bıkkınlık yaratmasın kendinize zaman ver kendini iyi hissettiğinde dön evine mutlu olmaya çalış mutlaka eşininde aklı başına gelmiştir

çok basit..evli çiftlerin sahip olduğu olanakları kullan evinde...başkası varken giyemeyeceğin şeylerle dolaş onunla evdeyken.evdeki kalabalık yüzünden neleri kaçırdığını göster...başbaşa daha huzurlu bi kaç gün geçirince dış etkenlerin zararını anlar belki.tamam kalmayacaklar diyor ama kanıtı var mı bunun arkasında duracak mı??erkeklerin çoğu bunu anlamaz en iyisi başka yollar dene konuşup tartışmak yerine;)

canim yeni dogum yapmissin bebeklerinden uzak durmak
esin icinde zor hele yeni baba olmusken
ve bazi seyleri anladigini dusunuyorum
sana hak versede seninle ayni fikirde olmayabilir
ve bu cok kotu bir sey degil
ama esinden ve cocuklarindan ayri yasamayi goze almaz
huzuru bozulmasin diye annesinn ve kardesinin kalmasina musade etmez
cok hassas bir donemde oldugunu ve bir aile oldugunuzu
ayni sehirde ailesinin sizde kalmasinin seni rahatsiz ettigini
bir kez daha soyle
ve evine don derim
yinede sen bilirsin

ya canım arada çocuklar var şimdi sen çocuklar için bi kere denemelisin yanii .. tamam diyorsa bi bak bakalım gerçekten akıllanmış mı .. denemeden nasıl bileceksin ki ??? :31:

bence dönmelisin ve dönünce huzurunuz için bu defterleri tekrar açmamalısın, gerçek bi şans vermelisin eşine bence
ikizlerin daha bebek diye hatırlıyorum, o bebek kokusundan uzak olmak gerçekten eşin için ızdırap olmuştur bence, hatasını anlamıştır
gerçek bi şans daha ver

sizin tüm konuları takip ettim ve cok uzuldum. :(( evli olmadıgım ıcın ve sızlerden yascada kucuk oldugum ıcın yorum yazmak ıstemedım ama bır kac soyleyeceklerım var. sankı ıcımden bı ses sızın aynı seylerı yasayacakmıssınız gıbı bı hıs var :(. bence esınızın yanında annesınyle konusun evınızde yanlız kalmak ıstedıgnızı kayın bıladerınızın yanında rahat olamadıgınızı soyleyın ve oranın yanlızca sızın evınız oldugunu hatırlatın. bence hersey dokulsun ortaya kayın valıdenızde olunun ne vaatlerde bulundugunu bılsın. bu sekılde karanlıkta yurursunuz yıne. keske ımkanın varsa tasınsanız ordan... bence madem esınızın sungusu dustu annnıze yakın bır yere tasının. sımdı kayınvalıdenızle aranıza mesafe koydunuz koydunuz...

hemen acele etme canım bakalım hemen sıkılıp eskı halıne mı donecek hem annesıyle kardesını evden nasıl uzak tutmayı dusunuyomus pekı neler dusunuyomus hemen tamam demeyle olmaz

Canım,

ben de 3 gün önce doğum yaptım ve senin sıkıntını, yapılan haksızlıkları, saygısızlıkları daha bir iyi anlıyorum artık inan..
En çok da bebeklerini görmeye annesi ile gelmiş olmasını yadırgamıştım.

Ama tüm aşrtlarına evet demesinin seni kandırmak için olduğunu da sanmıyorum ben.
Bebeklerinden ayrı kalmak bir baba olarak eminim kolay değildir, çok özlüyordur. Çok şey kaçırıyor, sen de, bebeklerin de.. Hepiniz için bu günler tekrar gelmeyecek, telafisi olmayacak günler.

Bir şans ver derim ben..
Çok da yalvartma, yalvardı diye dönüyor olma.
Ailen için, ikizlerin için bu şans. Sen de yuvanı dağıtmak istemediğin için bu şans.
Senin ciddi olduğunu gördü, anladı. Yuvasının dağılması ile annesine/kardeşine bir sınır koyması arasında tercihini yapmış görünüyor eşin.
Zaten bence son olay olmasa, çoktan bir aradaydınız. Talihsiz oldu o gün annesinin gelmesi, saygısızca konuşması.

Eğer eşin senin sıkıntını anlamadığı halde, içinden gelmediği halde, sırf seni eve döndürmek için yalan söylüyorsa bu saçma sapan bir hareket olur.
Gene gidersin, gene ayrılırsın. Bunun kaçışı yok ki, seni kaç gün kandırabilir. Evde üzerine kapıları mı kilitleyecek annene gitmemen için?

Eve dönersen eğer bu konuları açma, annesi ile ilgili kurallar,nasihatler verme derim. Kurallarını,beklentilerini dönmeden evvel izah et, ama sürekli tekrarlama.
Anlamını yitirir çünkü. Ve sen huzursuzluk verdikçe kararını sorgulayabilir. Annesinin dolduruşuna gelebilir, biraz da sana bağlı. Eşine özü bir durum değil bu, hepimiz kaçmaz mıyız huzursuzluktan? Sen de aynısını yapmadın mı?

Sen kararlı, net ve sakin dur.
İyice gözlemle.
Annesiyle asla ikili tartışmaya girme, öyle bir durum oluşursa olayın yönetimini eşine bırak.
Benim görüşüm bu cnm.

Canım,

ben de 3 gün önce doğum yaptım ve senin sıkıntını, yapılan haksızlıkları, saygısızlıkları daha bir iyi anlıyorum artık inan..

Ama tüm aşrtlarına evet demesinin seni kandırmak için olduğunu da sanmıyorum ben.
Bebeklerinden ayrı kalmak bir baba olarak eminim kolay değildir, çok özlüyordur. Çok şey kaçırıyor, sen de, bebeklerin de.. Hepiniz için bu günler tekrar gelmeyecek, telafisi olmayacak günler.

Bir şans ver derim ben..
Ailen için, ikizlerin için bu şans. Sen de yuvanı dağıtmak istemediğin için bu şans.
Senin ciddi olduğunu gördü, anladı. Yuvasının dağılması ile annesine/kardeşine bir sınır koyması arasında tercihini yapmış görünüyor eşin.
Zaten bence son olay olmasa, çoktan bir aradaydınız. Talihsiz oldu o gün annesinin gelmesi, saygısızca konuşması.

Eğer eşin senin sıkıntını anlamadığı halde, içinden gelmediği halde, sırf seni eve döndürmek için yalan söylüyorsa bu saçma sapan bir hareket olur.
Gene gidersin, gene ayrılırsın. Bunun kaçışı yok ki, seni kaç gün kandırabilir. Evde üzerine kapıları mı kilitleyecek annene gitmemen için?

Eve dönersen eğer bu konuları açma, annesi ile ilgili kurallar,nasihatler verme derim. Kurallarını,beklentilerini dönmeden evvel izah et, ama sürekli tekrarlama.
Anlamını yitirir çünkü. Ve sen huzursuzluk verdikçe kararını sorgulayabilir. Annesinin dolduruşuna gelebilir, biraz da sana bağlı. Eşine özü bir durum değil bu, hepimiz kaçmaz mıyız huzursuzluktan? Sen de aynısını yapmadın mı?

İyice gözlemle.
Annesiyle asla ikili tartışmaya girme, öyle bir durum oluşursa olayın yönetimini eşine bırak.
Benim görüşüm bu cnm.

daha bunun üzerine ne denir

Canım döneceksen eğer bence uzatma daha fazla
Aranıza o zamanda soğukluk girer
Dön evine bi bak bakalım ailesi gitmişmi
Gitmediyse demekki yalan söylemiş geri dönerdsin ailene bu sefer senden haklısı olmaz
O zaman ne istiyorsan onu yaparsın canım benim

bencede artık dönüp huzur içinde yaşamanın vakti gelmiş gibi görünüyor ...

tabii ki bu senin kararın ...

ama inanıyorum ki sen de dönmek istiyorsun...

ikizlerinin bugünlerini kaçırdığı için yeteri kadar üzülüp,

yaptığı yanlışı anlamış olduğunu umut ediyorum...

ama hepimiz için şu bir gerçektir ki annemize laf söyletmek istemeyiz...

her ne kadar sen sonuna kadar haklı olsanda bazı şeyleri sürekli tekrar etmek malesef ters etki yapabiliyor...

eminim içinden o da sana sonuna kadar hak veriyordur...

çünkü hiçbir an evinde eşinle çocuklarınla huzurlu bir andan daha değerli değildir...

son bir konuşma ama empati kurmasını sağlayarak ve empati kurarak yapılacak bir konuşma ile

bence seninde çok özlediğini düşündüğüm evine dön...

rabbim bundan sonra 3. kişilerin huzurunuzu bozmasına izin vermesin...

ikizlerin ve eşinle sağlıklı bir hayat diliyorum...

Canım,

Bir şans ver derim ben..

İyice gözlemle.
Benim görüşüm bu cnm.

size katılıyorum
konu sahibi arkaaşım eğer eve dönecekseniz ki bence dönmeniz en mantıklısı gibi görünüyor,evde bu konuları açıp işin laçkalaşmasına mani olun.dönmeniz size birşey kaybettirmez aksine şayet eşiniz cidden kararlıysa eski mutlu günlerinizi geri almış olursunuz yok değilse de o zaman elinizden geleni yapmış biri olarak gönül rahatlığıyla son kararınızı verirsiniz.

bu arada hayırlı olsun ipek hanım, ben de sizin birçok konuda yaptığınız mantıklı yorumlarınızın takipçisiyim.:1:
bebeğinize analı babalı sağlık sıhhat mutluluk dolu bir yaşam diliyorum

Son düzenleme:
canım,

Bebeklerinden ayrı kalmak bir baba olarak eminim kolay değildir, çok özlüyordur. çok şey kaçırıyor, sen de, bebeklerin de.. Hepiniz için bu günler tekrar gelmeyecek, telafisi olmayacak günler.

Bir şans ver derim ben..
çok da yalvartma, yalvardı diye dönüyor olma.

Iyice gözlemle.
Benim görüşüm bu cnm.

ipekcim çok sevindim sağlıkla doğurmana allah analı babalı mutlu mesut hayırlı sağlıklı başarılı ömürler versin inşallah oğluna da ailecek de size hakediyorsunuz bunu

kelebek arkadaşım sana gelince kocanla ilgili yorum yapamıcam özellikle de kayınvalideyle evdeki olayda ağzını açamadıktan sonra ama sen iyi değilsin gerçekten normal hamilelik yaşayanlar bile bunalıma girerlerken sende herşey üstüste karmon çorman ve dahası bir değil 2 bebek allah onları da analı babalı büyütsün inşallah ama sen herşeyden herkesten önce kendin için bişeyler yapmalısın bebeklerindne de önce biliyorsun çünkü sen iyi olursan onlara bakabilirsin işin var sigortan da vardır lütfen lütfen psikoloğa git bu stres bu sinir hiç iyi gelmeyecek sana konularına bak günden güne daha da hırçınlaşıyorsun sinirli oluyorsun evet haklısın ama kendine dikkat etmelisin bırak sen değil onlar üzülsün

evine dönmeden eşinin doğru söyleyip söylemediğini nasıl anlayabilirsin ki:31:bence bu durumu uzatıp araya soğukluk girmesine izin verme:50:

Canım,

Bir şans ver derim ben..

İyice gözlemle.
Benim görüşüm bu cnm.

canım benim hayırlı olsun bebeğin..allah uzun ömürler vaersin,analı babalı büyüsün işallah...tavsiyeni dinlicem

ipekcim çok sevindim sağlıkla doğurmana allah analı babalı mutlu mesut hayırlı sağlıklı başarılı ömürler versin inşallah oğluna da ailecek de size hakediyorsunuz bunu

kelebek arkadaşım sana gelince kocanla ilgili yorum yapamıcam özellikle de kayınvalideyle evdeki olayda ağzını açamadıktan sonra ama sen iyi değilsin gerçekten normal hamilelik yaşayanlar bile bunalıma girerlerken sende herşey üstüste karmon çorman ve dahası bir değil 2 bebek allah onları da analı babalı büyütsün inşallah ama sen herşeyden herkesten önce kendin için bişeyler yapmalısın bebeklerindne de önce biliyorsun çünkü sen iyi olursan onlara bakabilirsin işin var sigortan da vardır lütfen lütfen psikoloğa git bu stres bu sinir hiç iyi gelmeyecek sana konularına bak günden güne daha da hırçınlaşıyorsun sinirli oluyorsun evet haklısın ama kendine dikkat etmelisin bırak sen değil onlar üzülsün

doğumdan önceki halimden eser yok..günden güne hırçınlaştığımın farkındayım..bazen tam bir sinir hastası gibi hareket ediyorum.takılmıcak şeyleri takıntı haline getiriyorum..ama inanıyorum bu hallerimde geçecek..sağol canım benim..

Back
X