Endişeyle yaşamaya çalışmak

Öncelikle başınız sağolsun.

2 gün sonra eşimin babasını kaybedeli 2 yıl olacak. Aynı masada güle oynaya kahvaltı yaptiktan 3 saat sonra aldik haberi o yüzden yaşadığınız ani travmayi anlayabiliyorum.

Bu süreçte eşim aşırı etkilendi kaybindan, annesi tek yasamaya basladi , bir yandan anneyi dusunme , bir yandan surece adepte olma , bir yandan cok sevilen bir babanın ani kaybi , bir yandan 4 aylık riskl hamile bir eş , (sonrasinda 5 aylikken bebegini kaybeden bir es)bir yandan benim kendi babamın beynine atan bir pıhtı ile felc kalması, yani anlayacağınız 2019 senesi esim , benim ve ailemiz için çok sıkıntılı bir süreçti .

Bu süreçte elimden geldiğince esime destek oldum , fakat esim bir zaman sonra benim de evlat kaybettigimi , babamin ciddi saglik sorunlari yaşadığını unutup tamami ile annesine yonelmeye başladı. Esim de ben de cok yoğun çalışan kişileriz, annesine her hafta sonu gitmek istedi , devamli babasının mezarina gitmek istedi , evet bunlar yaşadığı yas in durumu , tabiki de olacak seyler ama cok uzun zaman aldı, dediğim gibi bu süreçte ben de ciddi kayiplar yaşadım (yaşadık) evet herkesin durumu kabullenmesi farklı tüm bunlara da tamam dedim , ta ki artık konu 2 güne bir annesine gitmek istemesi ve beni de devamli götürmek istemesi ile kayiptan 8 ay sonra ciddi krize dönüştü, çünkü artık yorgun olmam , mutsuz olmam, isimin olması bu sebeplerden ötürü gitmek istememem sorun yarattı eşimde. Dedim ki artık biz bu konuya bir çözüm bulalim. Is ailelere kadar yansidi ve o cok sevdiğim, her gün gunde 3 kez aradigim el uzerinde tuttuğum, riskli ve kanamalı hamile halimle dört dondugum kayinvalidem ne dedi biliyor musunuz . Tamam kızım sen beni istemiyorsun:)

Şaka gibiydi yaa.

Cok uzattım kusura bakmayin ama lütfen kendinizi toparlayin , ölüm doğal bir süreç.

Ölüm güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber.
Sanırım çevremdekilerin demek istediği de tam olarak bu. Bir süre sonra bu durumumun güzel giden evlliğimi çıkmaza sokabilme ihtimali...
Eşimde çok küçükken babasını kaybetmiş, o kendi annesinin muhitinden taşınmak istemiyor. Annesi onun değerlisi annesi, benim değerlim de annem. Bende kendi annemin olduğu muhite taşınmak istiyorum. Şuan medeni şekilde tartışıyoruz bu konuyu ama giderek kaosa dönüşme ihtimali var. Herşey çıkmazda gibi geliyor.

Kızlar 8 ay önce ani bir kalp kriziyle babamı kaybettim. Babamın ölüm haberini sabah 8.45'de annemin aramasıyla öğrendim. O gün yataktan kalkmamla, babamın gömülmesi arasında geçen birkaç saati hiç aklımdan çıkaramıyorum, halâ kabus gibi...
Her an, her saniye, her dakika film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden. Babamın kaybıyla yaşadığım şok halâ benimle. Şimdi de sürekli panik ve korku halindeyim. Sevdiklerine, eşime, kardeşlerime, en çok da anneme birşey olacak korkusuyla yaşıyorum. Evde teksem kafamda sürekli bitmek bilmeyen o sahneler, sesler, korku, kalp çarpıntısı...
Ama o gün bir işim varsa birileriyle görüşüyorsam kendimi çok iyi hissediyorum, unutuyorum ama tekken azap oluyor herşey. Sürekli ağlıyorum. Babamla yaşayamadıklarım, hayata dair keşkelerim, anneme birşey olursa naparım korkusu hayat kalitemi düşürüyor. Çok sabırlı ve anlayışlı bir eşim var. Hep yanımda oldu, hep teselli etti, bana omuz oldu. Benimle ağladı, benimle üzüldü. Elimi hiç bırakmadı bu süreçte. Çevremdekiler eşinde bıkar yapma böyle diyor ama elimde değil 🤷 hayat devam ediyor diyip yoluma nasıl devam edebilirim hiç bilmiyorum. Ne yapmalıyım, bu acıyı kabullenip herşeyi unutup nasıl ilerleyebilirim bilmiyorum.
Babamı çok özledim, mezarına gidip ağlıyorum hep 😔 biraz ferahlıyorum ama anılar canımı çok acıtıyor.
Başınız sag oldun .Tabıkı acınızı yasayın .Tabıkı bu durumun sındırme zamanı olucak .Bana sorarsanız terspı alın .Allah kımseyı sevdıklerınden ayrı komasın .Aılesı kardesler yıgenler bunlar cok onemlı .Anne baba da kalplerımızın sahıplerı .Gerıde kalanlara uzun omur versın rabbım .Annenızle aılenızle kalıtelı zaman ayırmaya bakın

Sanırım çevremdekilerin demek istediği de tam olarak bu. Bir süre sonra bu durumumun güzel giden evlliğimi çıkmaza sokabilme ihtimali...
Eşimde çok küçükken babasını kaybetmiş, o kendi annesinin muhitinden taşınmak istemiyor. Annesi onun değerlisi annesi, benim değerlim de annem. Bende kendi annemin olduğu muhite taşınmak istiyorum. Şuan medeni şekilde tartışıyoruz bu konuyu ama giderek kaosa dönüşme ihtimali var. Herşey çıkmazda gibi geliyor.
Size tavsiyem yapmayın, anneniz uzağınızda degilse ve simdilik yanında birileri (kardes , abla) varsa bence düzeninizi bozmayın, evet muhakkak ki bir eliniz anneniz üzerinde olsun ama sizin de bir aileniz var. Ileride çocuk oldugu zaman durumlar neyi gösterir bilinmez bir bakmissiniz aileniz sizin bulunduğunuz muhite gelmis

Çocuk konusunu da sahsi fikrim tabi ki bir süre askıya alin , çocuk dinamigi ciddi degistiren bir durum. Bir süre izin verin kendinize , hayatın tadı var , lütfen o tadı bozmayın kendiniz için esiniz için.

Sizi çok iyi anlıyorum. 5-10 dk odama gitmiştim ki annemin çığlıklarıyla içeri koştum, babam yerde hareketsiz yatıyordu. Hastaneye kadar arabada kucağımda götürdüm. Kalp masajı suni teneffüs bile yaptım. Ama kaybettik. Ani bir beyin kanamasindan. Oysa 10 dk once karşımda çay içiyordu. Uzun sure hep gelecek diye bekledim. Bazi adamlari babama benzettim. Her gece ayni sahneleri yasadim. Sanki herkes evimize gelip bize kötü birşey yapacaklar diye korkuyordum. Eve girmek istemedim. Uzun bir süreç oldu. Sonra okulum vardi derken bir şekilde kafa dağıtıyordum ama geceleri aynı şey. 7 sene oldu. Sadece alıştım, kabullendim. Acısı gecmedi illaki ama biraz da olsa rabbim kolaylastiriyor ilk günkü gibi olmuyor. Her guzel anda daha cok eksiklik hissediyorsun, ozluyorsun. Sabir ve bol dua. Elden başka hiç birsey gelmiyor. Rabbim sabrınızı arttirsin, gönlünüze ferahlık versin.

Bir yakinimin olumunu gece 2 de evde yalnizken telefonla aldim.Kuzenimin anne babasi ve benim anne babam beraber tatildelerdi.Kuzenim aglayarak babam oldu diyor ben baban oldu anliyorum.Neyse sonraki surecte aynen sizin gibi oldum psikiyatriste gittigimde anksiyete teshisi koydu ve ilac tedavisine basladim.Ondan sonra yaşam kalitem artti.Anksiyete kötü bir olayla tetiklenirmis.Psikiyatriste gitmeniz gerekiyor.

Ben de sizinle ayni durumdayim.Babam gideli 41 gün oldu.Bi sabah aniden cagrildim o gün son günümüz oldugunu bilmiyordum.Ben de annemi de yitirme korkusu yasiyorum.Esinde bıkar diyenlere cevabim.Bıkan bırakip gitsin.Bu korkular,tedirginlikler insanin elinde sanki.Öyle bunaldim etrafin bu sacma yorumlarindan.Bi cözüm sürecine girerseniz takipteyim sizi.

Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah tüm kayıplarımızın...

Öncelikle başınız sağolsun
Kolay değil yasadiklariniz
Belki de babanızın vefati icinizde biriken olumsuz duygulari da tetiklemistir
Eğer ki bu olumsuz durumlar sizin hayat kalitenizi düşürüyor, uyku düzeninizi bozuyorsa bir uzman destegi almanız daha doğru olur.
Psikologdan ziyade bir psikiyatriste basvursaniz daha iyi olur gibi görünüyor. Eğer ilaca ihtiyacınız varsa psikiyatrist verir, eger ki ihtiyacinuz terapi ise zaten bir psikoloğa yönlendirir. Belki de ikisi gereklidir bilemeyiz.
Lütfen ötelemeyin, bedenimiz kadar ruhumuz da hasta olabilir.

Kızlar 8 ay önce ani bir kalp kriziyle babamı kaybettim. Babamın ölüm haberini sabah 8.45'de annemin aramasıyla öğrendim. O gün yataktan kalkmamla, babamın gömülmesi arasında geçen birkaç saati hiç aklımdan çıkaramıyorum, halâ kabus gibi...
Her an, her saniye, her dakika film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden. Babamın kaybıyla yaşadığım şok halâ benimle. Şimdi de sürekli panik ve korku halindeyim. Sevdiklerine, eşime, kardeşlerime, en çok da anneme birşey olacak korkusuyla yaşıyorum. Evde teksem kafamda sürekli bitmek bilmeyen o sahneler, sesler, korku, kalp çarpıntısı...
Ama o gün bir işim varsa birileriyle görüşüyorsam kendimi çok iyi hissediyorum, unutuyorum ama tekken azap oluyor herşey. Sürekli ağlıyorum. Babamla yaşayamadıklarım, hayata dair keşkelerim, anneme birşey olursa naparım korkusu hayat kalitemi düşürüyor. Çok sabırlı ve anlayışlı bir eşim var. Hep yanımda oldu, hep teselli etti, bana omuz oldu. Benimle ağladı, benimle üzüldü. Elimi hiç bırakmadı bu süreçte. Çevremdekiler eşinde bıkar yapma böyle diyor ama elimde değil 🤷 hayat devam ediyor diyip yoluma nasıl devam edebilirim hiç bilmiyorum. Ne yapmalıyım, bu acıyı kabullenip herşeyi unutup nasıl ilerleyebilirim bilmiyorum.
Babamı çok özledim, mezarına gidip ağlıyorum hep 😔 biraz ferahlıyorum ama anılar canımı çok acıtıyor.

“Belirsizlik ve Değişimle Beraber Güzel Bir Hayat” böyle bir kitap var okumanızı tavsiye ederim. belirsizlikle ve hayattaki ani değişimlerle başa çıkabilmek üzerine. ben de benzer kaygılarla yaşarken işime yaramıştı. şu an baskısı yok ama ikinci el bulabilirsiniz belki.​

“Belirsizlik ve Değişimle Beraber Güzel Bir Hayat” böyle bir kitap var okumanızı tavsiye ederim. belirsizlikle ve hayattaki ani değişimlerle başa çıkabilmek üzerine. ben de benzer kaygılarla yaşarken işime yaramıştı. şu an baskısı yok ama ikinci el bulabilirsiniz belki.​

Kitap okumayı çok severim, bu kitabı da mutlaka bulacağım. Teşekkür ederim 🌸

Back
X