Endometriosis (Çikolata kisti)

Canım çok teşekkür ederim :1hug:

Herkese günaydın, arkadaşlar CA 125 testimin değeri 72 çıktı. Henüz doktorumla görüşmedim, sizce sonuç kötü mü?

Minimania cım çok sevindim sonucuna..
Yok çok değil sonucun..Biz endometriozis hastalarında biraz fazla çıkıyor bu değer..
Buda kistinin kesin olarak çikolata kisti olduğunu gösteriyor..
Benimde 70 küsür çıkmıştı.2 ay sonra 40 lara düşmüştü..Sürekli değişen bir değer bu..
Bakalım bayramdan sonra yaptırdığımda ne çıkacak..
Sen doktoruna gösterdikten sonrada bize yazarsın canım..

Herkese günaydın, arkadaşlar CA 125 testimin değeri 72 çıktı. Henüz doktorumla görüşmedim, sizce sonuç kötü mü?

ay canım ya bence hiç kötü değil benimki 76,60 çıkmıştı ay valla sevindim arkadaşım hadi bakalım dr ameliyat yapar galiba canım hayırlısı olsun:teselli:

Bende çikolata kisti mağduruyum. 2005 te laparoskopi ile kisti aldırdım ama yeniden çıktı. Bugün yeni bir doktora gidiyorum bakalım ne diyecek. Bebek istediğimiz için sanırım aşılama ya da tüp bebek der.

Geçmiş olsun canım..
Hakkında hayırlısı ne ise o olsun..İnşallah tedavisiz sıkıntısız hayırla sağlıkla kavuşursunuz yavrunuza..Tedavi aşamalarını bizimle paylaşırsan seviniriz..Bizde endometriozis mağduruyuz çünkü..

bende 1 ay önce ameliyat oldum korkulcak bişi yok ama dikkat etmek gerekiyo ameliyattan sonra kendime geldikten sonra bira ağrım oldu ama çok çabuk toparlandım

Ben iki kere ameliyat oldum.ilki ne olduğu dr tarafından bir türlü anlaşılamayan(!) bir kist patlamıştı.ikinciside çikolata kisti .ilki açık ameliyat 3 haftada iyileşemedim.ama bu kişiye göre değişken 2 günde kalkanda var.ikincisi laproskobik bir gece hastanede kaldım .Sonra iyileştim hemen .2 günde iyileştim.
Şimdi bu sefer sol yumurtalıkta bölmelerden oluşan bir kistm var .Yine ameliyat diyorlar.Bıktım artık diyecem.Sonra diyorum bu kist beyinde,akciğerde,böbrekte çıksa sanki daha kötü olur diye .Ne bileyim böyle yapmak lazım sanki yoksa süreç çok kötü geçer.
Özel hastanede oluyorum.Parası desen cabası.hesaplı olan özel hastaneler var ama benim ilk meliyat öyle bir yerde oldu.Aslında ilk ameliyatta çikolata kistide alınabilinirmiş.(Çünkü o zaman varmış.)Ya ödediğim ücret karşılamadığı için yada dr beceriksiz olduğu için ikinci ameliyatı olmak zorunda kaldım.
Herkese acil şifalar.:çok üzgünüm:

Cuma günü dr la randevum var.Bana kan testi yapmamız lazım dedi.(ca 125) Bu testin sonucu yüksek çıksa bile bir şey ifade etmiyor.Yani kanserli bir dokunuzun olduğu anlamına gelmiyor.
Ameliyat ol sıkıntısını çek.Parası da keza.Kistler duruken ameliyat olmadan tüp bebek denemek istiyorum Deniliyorki hamile kalırsanız kistler geriler. Benim anlattığım şekilde tecrübesi olan varmı.hem kisti olup hemde hamile kalan oldumu.Tüp bebek yöntemiyle.

CANIM MRB..Bende senin gibiyim,ameleliyat olmadan direk tüp bebeğe geçeceğim ocak gibi allah izin verirse,ameliyat olsan bile tekrarlama riski var kistin,tüp bebektede başarıyı etkilemiyormuş..senin sorduğun gibi hamile kalan arkadaşlarda var okumuştum..sevgiler...

bende dermoid kist var.o yüzden açık ameliyat dediler.arkadaş laporoskopi ile ameliyat oldu malesef tekrarladı.ama öncelikle ilaç tedavisi öneriyorlar.ayrıca daha öncede konu açmıştım.yumurtalıklarda dermoid kisti olan varmı diye bu konuda bana da yardımcı olurmusunuz

canım laparoskopi çok daha iyi ve güvenilir bi yöntem bende aynı ameliyatı geçirdim çikolata kistinden dolayı benim doktorumda açık ameliyatı çocuk istediğim için şiddetle istemedi ve laparoskopiyle 1 günde ameliyat oldum çıktım açık ameliyatla yumurtalıkların zara görebilir dedi ve laparoskopiyi önerdi bence sende kapalı olanı tercih etmelisin bu arada ben florans nagtinhgelde beşiktaşta oldum doç. dr. yücel karaman.

canım, benim çikolata kistimi dermoid kist olduğunu sanmıştık. malesef ameliyat olmadan dermoid olup olmadığını tam saptamak imkansız. bende regl dışında aşırı bir ağrı falan da yoktu, o yüzden dermoid diye yorumladılar. ama ameliyat sonrası patoloji sonucu dermoid değil, çikolata çıktı.
canım dermoid kist hakkında çok araştırma yaptım, sana şunları söyleyebilirim: mutlaka tedavisi cerrahidir. malesef ilaçla küçülmez veya yok olmaz. elbet bir gün alınması gerekeceğinden, kendini hazır hissettiğin bir an aldırman en iyisi olur zira hızlı büyüyen bir türdür ve tehlikeli boyuta ulaştığında, yumurtalığı boğma riski taşır. yani yumurtalığını kaybetmeyi göze almamalısın. bnmki çok hızlı büyüyordu, o yüzden hemen ameliyat oldum ama dermoid değilmiş, napalım :)
dermoid kistin içinde, senin vucuduna katılamayan çeşitli doku parçaları bulunur. saç, tırnak, kemik parçacıkları vardır içinde. muhtemelen çocukluktan hatta bebeklikten itibaren vucutta oldularından dolayı, yumurtalık dokusuna çok fazla yapışık olurlar ve laparoskopik yöntemle alınmaları ciddi beceri ister, zordur. ben açık ameliyat tercih ettim. ama Yücel Karaman isimli doktor, laparoskopiyi Türkiyeye getiren doktordur, bu işte ondan iyi yoktur. ona ameliyat olma şansın varsa, mutlaka laparoskopiyi tercih etmelisin.

bildiklerim bunlar canım, çok geçmiş olsun =)a.s.

Arkadaşlar, ben 3 Ocak'ta ameliyat oluyorum, daha önceki yazışmalarımda da belirttiğim gibi doktor bana açık ameliyatı önerdi. Hiç gebe kalmamış ve ileride çocuk sahibi olmak isteyenlere açık ameliyat öneriyorum dedi. Laparoskopide ise yapılan yakma işleminde yumurtalıkların zarar gördüğünü söyledi. Bu durumda hangi doktor doğru söylüyor anlamış değilim. Şimdi kafamda soru işaretleri oluştu offff... Tam da açık ameliyata kendimi alıştırmıştım.:sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…