Endometriosis (Çikolata kisti)

Canım bende ocak ayında açık ameliyat olacağım. Doktorum prof ve bu işte çok uzman. Ona çok güveniyorum. Diyor ki laparoskopi ile tümör odakları tam olarak temizlenmiyor. Bu nedenle endometriyozis kendini tekrarlıyor. Laparoskopi ile iyi temizlemek için iyice yakmak gerekiyormuş. Fakat bu defa da yumurta rezervlerine zarar veriyormuş. Hiç bebeği olmayan bir kadın için en uygun yöntem açık ameliyatmış.Ben daha önce laparoskopi oldum ama maalesef yine tekrarladı. Laparoskopiyi şimdiki doktorum yapmamıştı.

Bu arada açık ameliyat olan arkadaşlar sizlere bir kaç sorum var. Cevaplarsanız sevinirim.
Açık ameliyatta ne kadar sürede iyileşme oluyor? Kesi tam olarak nerede? Ameliyat için çanta hazırlıyorum da kesiye göre pijema ya da gecelik seçeceğim.

Alin, çok teşekkürler.a.s. Şimdi içim rahatladı yeniden. kaydirigubbakcemile3 Benim doktorum da kısırlık ve tüp bebek tedavisinde uzman ve tanınmış biri. Bana, laparoskopi yaparsak sadece günü kurtarmış oluruz demişti. Ben 2 adet gecelik alacağım. Biri elbise tarzı, öteki ise pijama şeklinde olacak. Ama tabii bu ameliyatı olmuş arkadaşlardan fikir almak lazım.

Minimania geçmiş olsun canım inşaallah bu defa kesin çözüm olur. Bizlerde hayırlısı ile bebişlerimize kavuşuruz.

minimania ve alin geçmiş olsun bende açık ameliyat oldum daha önce de yazdım hiç kafanız karışmasın zaten 30-45 dk lık bi ameliyat ben pijama almıştım yanıma 1 haftada iyileşme oluyo kendinizi üzmeyin streste yapmayınkaydirigubbakcemile5
alincim inşallah bebişlerimize kavuşurus valla çok zoooorrr :Saruboceq:
inşallah bi daha bu kistlerle uğraşmak zorunda kalmayız:a015:

canlarımm,
ah ameliyat günüm aklıma geldi..=) ben de açık ameliyatla aldırdım çik. kistimi. bekarım ve bana da doktorum laparoskopide rezerv azadığı için açık ameliyat yaptı.

canlarım, hiç korkmayın, ilk iki gün çok zor ama 1 haftada ayağa kalkıyorsunuz. sezeryan kesiği gibi tam vajinanın tüylerinin başladığı yerde benim 5 cmlik kesiğim var. kesinlikle çamaşırdan bile görükmüyor. :) a.s zaten estetik dikiş oluyor, kırmızı kalemle çizmiş gibi incecik bir iz kaldı bende, ki contractubex jeli 2 hafta sonra kullanmaya başlicaksınız, izin rengini açıyor, merak etmeyin.

ben 1 gecelik almıştım ama siz 2 tane alın. ben 1 gece hastanede kaldım, gazı çıkarınca sabahında taburcu oldum.

sık sık yürümeniz lazım zaten, yıpışıklık olmasın diye ::)))

aklınıza bişe takılırsa bana mutlaka özelden falan yazın, sakın korkmayın, hepinize geçmiş olsunn :))a.s.:1hug:

Ben aralığın 13 de ameliyat oldum.Laproskopi ile başladılar.açık ameliyata dönüştü.yumurtalık derinde bağırsaklara gömülmüş dediler.ilk15 dak lap. ile uğraşmışlar.görüntüleri seyrettim içeride yapışıklıklar oluşmuş.Bağırsaklar yapışmış onları temizlemek için uğraşmışlar.kistim basit bir kist çıktı.Asıl bendeki sorun kist değil sol tüp (tuba da diyorlar) iltaplanmış.Onu aldılar.E dolayısıyla normal şartlarla gebelik zor görünüyor.zaten 3 -4ay korunacaksınız dedi.
Bir haftadır evde yatıyorum.Arada kalkıp geziniyorum.Yapışıklıkların sebebinin hareketsizlik olduğunu şimdi arkadaşın yazısından öğrendim.Dr bu yapışıklıklaınn bu yaş için fazla olduğunu söyledi.
Merak ediyorum ne kadar hareket etmek gerekiyor.Bilgi verirseniz sevinirim.
Ameliyatla ilgili sorusu olan arkadaşlara elimden geldiği kadar tecrübelerimi aktarırım.Nede olsa 3. ameliyatımı oldum.:teselli:

canım çok geçmiş olsun! a.s.
ilk hafta saat başı kalkıp 3-4 dk yürümek iyidir.
sonra zaten hareket etmek kolaylaşınca süreyi artırabiliyoruz.

Teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için. Ben nedense açık ameliyattan çok korkuyorum. Laparoskopi olduğumda bu kadar gerilmemiştim. Ama anladığım kadarı ile laparoskopiden pek farkı yok. İnşaallah çok fazla yapışıklık ve tümör odağı da çıkmaz kurtulurum bu dertten.

Minimania cım canım tekrar geçmiş olsun..19 unda gideceğim doktora demiştin..Bir girip bakayım dedim..
Hayırlı olsun canım ameliyatın..
İnşallah sağlığına kavuşursun..İnşallah tekrarlamaz ve hafif atlatırsın...
Bunu daha öncede sormuştun 1 hafta sonra işe dönebilir miyim diye..
Ben zannetmiyorum dönebileceğini..Ben olsam dönemezdim..
Elbette ayağa kalkıp rahat edersin ama kendini zorlarsan farkında olmada, sıkıntısını ileride çekersin..
Helede açık ameliyat olacaksan bence çok zor..Sende riske atma ve en 2 hafta evinde yatarak dinlen canım nolur nolmaz..

Benimde randevu yarın..Bakalım ne haldeyim, küçülmüşmü kistim..Yaklaşık 7 aydır aralıksız doğum kontrol hapı kullanıyorum..Ve sürekli kanamam ve akıntılarım var..Ve tabi Ca125 yapılacak gene
Bundan sonra tedavi süreci nasıl işleyecek yarın öğreneceğim inşallah..
Hepinize tekrar geçmiş olsun hanımlar...

Canım, iyi dileklerin ve ilgin için çok teşekkür ederim. Ameliyatım dediğim gibi 3 Ocak'ta. Bakalım doktor kaç günlük rapor verecek. Canım, benim doktorumun adı Op. Dr. Sait Halil. Türk Böbrek Vakfı'nın hastanesi olan Hizmet Hastanesi'nde çalışıyor. Hatta web sitesi de var. sanırım www.saithalil.com idi. Tavsiye üzerine ona gidiyorum ve şu an için memnunum.Öncelikle, hastaya yaklaşımı bi doktor soğukluğu ve mesafesinde değil, arkadaşça. Bu bile çok önemli. Ve çok ilgili, gerekli durumlarda sıksık arayıp bilgilendiriyor beni. Umarım bu memnuniyetim ameliyat sonrasında da devam eder.:Saruboceq: öptüm seni.:1hug:

İnşallah canım ameliyatonda başarılı geçer sonrasıda..
Be bu konularda uzman deyince aklıma bir doktor geldide o yüzden sordum canım..
Benim doktorum Kocaeli Üniversitesi Tıp FakültesiProfesörü Semih Özeren..
Dediğim doktorda İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Profesörü Engin Oral..
Benim doktorumun Amerika Yale üniversitesinden arkadaşıda..Onunda çok iyi olduğunu biliyorum o yüzden sordum canım..

Ameliyattan sonrada bize nasıl olduğunu en kısa zamanda yaz olur mu..Bizi merakta bırakma canım..

Aslında profesöre gitmek en iyisi, ama onlardan randevu almak da çok zor. Mesela tiroid için Marmara Ünv. profesöründen hala randevu tarihi bekliyorum. Ben kendi doktoruma da çok güveniyorum, sürekli yurt dışına gidip konferans ve sertifika programlarını takip ediyor, Umarım ameliyat sonrası bu şekilde düşünmeye devam ederim. CADIARZU

İnşallah canım..Tabiki doktorun tutumu, hastaya yaklaşımıda başarısı kadar önemli..
İnşallah kısa zamanda atlatırsın ve tekrarlamaz bir daha..

Canım ben evli değilim... Kısmet olursa yaza evleneceğim. Ameliyat konusuna gelince o günü fazla düşünmemeye çalışıyorum, düşününce heyecan basıyor. Seninki ne zaman olacak? Ama ameliyat sonrasında kist oluşumunu engelleyebilmek için doğum kontrol hapına başlayacağım. Evet önerilen ameliyat sonrası hemen hamile kalmak.Çünkü ameliyat sonrası ilk 6 aylık dönem, en kolay hamile kalınabilecek dönem. O yüzden eğer çocuk düşünüyorsanız bence doktorunuz korunmamanızı önerecektir. Ama yara izini neden düşünüyorsun ki? Zaten tahminimce en geç 15 gün sonra ağrı sızı kalmamış olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…