Arkadaşlar, ben 3 Ocak'ta ameliyat oluyorum, daha önceki yazışmalarımda da belirttiğim gibi doktor bana açık ameliyatı önerdi. Hiç gebe kalmamış ve ileride çocuk sahibi olmak isteyenlere açık ameliyat öneriyorum dedi. Laparoskopide ise yapılan yakma işleminde yumurtalıkların zarar gördüğünü söyledi. Bu durumda hangi doktor doğru söylüyor anlamış değilim. Şimdi kafamda soru işaretleri oluştu offff... Tam da açık ameliyata kendimi alıştırmıştım.:sm_confused:
Canım bende ocak ayında açık ameliyat olacağım. Doktorum prof ve bu işte çok uzman. Ona çok güveniyorum. Diyor ki laparoskopi ile tümör odakları tam olarak temizlenmiyor. Bu nedenle endometriyozis kendini tekrarlıyor. Laparoskopi ile iyi temizlemek için iyice yakmak gerekiyormuş. Fakat bu defa da yumurta rezervlerine zarar veriyormuş. Hiç bebeği olmayan bir kadın için en uygun yöntem açık ameliyatmış.Ben daha önce laparoskopi oldum ama maalesef yine tekrarladı. Laparoskopiyi şimdiki doktorum yapmamıştı.
Bu arada açık ameliyat olan arkadaşlar sizlere bir kaç sorum var. Cevaplarsanız sevinirim.
Açık ameliyatta ne kadar sürede iyileşme oluyor? Kesi tam olarak nerede? Ameliyat için çanta hazırlıyorum da kesiye göre pijema ya da gecelik seçeceğim.
Alin, çok teşekkürler.a.s. Şimdi içim rahatladı yeniden. kaydirigubbakcemile3 Benim doktorum da kısırlık ve tüp bebek tedavisinde uzman ve tanınmış biri. Bana, laparoskopi yaparsak sadece günü kurtarmış oluruz demişti. Ben 2 adet gecelik alacağım. Biri elbise tarzı, öteki ise pijama şeklinde olacak. Ama tabii bu ameliyatı olmuş arkadaşlardan fikir almak lazım.
Arkadaşlar, ben 3 Ocak'ta ameliyat oluyorum, daha önceki yazışmalarımda da belirttiğim gibi doktor bana açık ameliyatı önerdi. Hiç gebe kalmamış ve ileride çocuk sahibi olmak isteyenlere açık ameliyat öneriyorum dedi. Laparoskopide ise yapılan yakma işleminde yumurtalıkların zarar gördüğünü söyledi. Bu durumda hangi doktor doğru söylüyor anlamış değilim. Şimdi kafamda soru işaretleri oluştu offff... Tam da açık ameliyata kendimi alıştırmıştım.:sm_confused:
Canım bende ocak ayında açık ameliyat olacağım. Doktorum prof ve bu işte çok uzman. Ona çok güveniyorum. Diyor ki laparoskopi ile tümör odakları tam olarak temizlenmiyor. Bu nedenle endometriyozis kendini tekrarlıyor. Laparoskopi ile iyi temizlemek için iyice yakmak gerekiyormuş. Fakat bu defa da yumurta rezervlerine zarar veriyormuş. Hiç bebeği olmayan bir kadın için en uygun yöntem açık ameliyatmış.Ben daha önce laparoskopi oldum ama maalesef yine tekrarladı. Laparoskopiyi şimdiki doktorum yapmamıştı.
Bu arada açık ameliyat olan arkadaşlar sizlere bir kaç sorum var. Cevaplarsanız sevinirim.
Açık ameliyatta ne kadar sürede iyileşme oluyor? Kesi tam olarak nerede? Ameliyat için çanta hazırlıyorum da kesiye göre pijema ya da gecelik seçeceğim.
Ben aralığın 13 de ameliyat oldum.Laproskopi ile başladılar.açık ameliyata dönüştü.yumurtalık derinde bağırsaklara gömülmüş dediler.ilk15 dak lap. ile uğraşmışlar.görüntüleri seyrettim içeride yapışıklıklar oluşmuş.Bağırsaklar yapışmış onları temizlemek için uğraşmışlar.kistim basit bir kist çıktı.Asıl bendeki sorun kist değil sol tüp (tuba da diyorlar) iltaplanmış.Onu aldılar.E dolayısıyla normal şartlarla gebelik zor görünüyor.zaten 3 -4ay korunacaksınız dedi.
Bir haftadır evde yatıyorum.Arada kalkıp geziniyorum.Yapışıklıkların sebebinin hareketsizlik olduğunu şimdi arkadaşın yazısından öğrendim.Dr bu yapışıklıklaınn bu yaş için fazla olduğunu söyledi.
Merak ediyorum ne kadar hareket etmek gerekiyor.Bilgi verirseniz sevinirim.
Ameliyatla ilgili sorusu olan arkadaşlara elimden geldiği kadar tecrübelerimi aktarırım.Nede olsa 3. ameliyatımı oldum.:teselli:
Minimania cım canım tekrar geçmiş olsun..19 unda gideceğim doktora demiştin..Bir girip bakayım dedim..
Hayırlı olsun canım ameliyatın..
İnşallah sağlığına kavuşursun..İnşallah tekrarlamaz ve hafif atlatırsın...
Bunu daha öncede sormuştun 1 hafta sonra işe dönebilir miyim diye..
Ben zannetmiyorum dönebileceğini..Ben olsam dönemezdim..
Elbette ayağa kalkıp rahat edersin ama kendini zorlarsan farkında olmada, sıkıntısını ileride çekersin..
Helede açık ameliyat olacaksan bence çok zor..Sende riske atma ve en 2 hafta evinde yatarak dinlen canım nolur nolmaz..
Benimde randevu yarın..Bakalım ne haldeyim, küçülmüşmü kistim..Yaklaşık 7 aydır aralıksız doğum kontrol hapı kullanıyorum..Ve sürekli kanamam ve akıntılarım var..Ve tabi Ca125 yapılacak gene
Bundan sonra tedavi süreci nasıl işleyecek yarın öğreneceğim inşallah..
Hepinize tekrar geçmiş olsun hanımlar...
İnşallah canım ameliyatonda başarılı geçer sonrasıda..
Be bu konularda uzman deyince aklıma bir doktor geldide o yüzden sordum canım..
Benim doktorum Kocaeli Üniversitesi Tıp FakültesiProfesörü Semih Özeren..
Dediğim doktorda İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Profesörü Engin Oral..
Benim doktorumun Amerika Yale üniversitesinden arkadaşıda..Onunda çok iyi olduğunu biliyorum o yüzden sordum canım..
Ameliyattan sonrada bize nasıl olduğunu en kısa zamanda yaz olur mu..Bizi merakta bırakma canım..
Nasılsın canım? Ameliyata az bir zaman kaldı nasıl hissediyorsun kendini? Doktorun bu ameliyattan sonra sana korunup korunmama konusunda birşey söyledi mi? Bana hemen hamile kalmalısın dedi ama ameliyat yeri iyileşmeden olur mu? Kafam karıştı.burdayım benyerimseniben
Nasılsın canım? Ameliyata az bir zaman kaldı nasıl hissediyorsun kendini? Doktorun bu ameliyattan sonra sana korunup korunmama konusunda birşey söyledi mi? Bana hemen hamile kalmalısın dedi ama ameliyat yeri iyileşmeden olur mu? Kafam karıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?