Endometriosis (Çikolata kisti)

Benim ameliyat tarihim belli değil henüz. Çünkü çok yoğunum izin alamam. Bu nedenle ocak sonu gibi düşünüyorum.

benimde 8,5 cm çikolata kistim vardı benim doktorum direk laparoskopiyi önerdi ve oldum.yeni evliydim çocuk düşünmüyoduk ozamanlar çünkü evlendim 1 ay sonra ameliyat oldum doğum kontrol hapı kullandım oluşmaz demedi ama en azından büyümesini baskılar dedi ve tekrar oluştu 15 aylık evliyim 2. laparoskopimi 28/11/2008 de oldum tabiki çocuk yapmamızı önerdi doğum kontrol hapı kullanmıyorum şimdi fakat hamile kalamıyorum.sanada geçmiş olsun acil şifalar inş. herşeyin en hayırlısı olur senin için. allah yardımcımız olsun.

cnm benimde 8 yaşında bir kızım var ve bende 2005te laparoskopiyle sol yumurtalığıma yakın olan 8 cmlik kistimi aldırdım ama benim dok.
ameliyatımı kendisi yapmadı ve beni beşiktaştaki florance nigtingel hast.deki doç dr yücel karamana gönderdi çünkü benim açık ameliyat olmam yumurtalığımı riske atarmış bir günde çıktım 1 hafta kendime geldim şimdi iyiyim çok şükürbenneyaptımki

Anlamadım doğum kontrol hapı kullanırken nasıl oluştu bu kist.Geçmiş olsun .Bende çikolata kistinden laproskopi ile ameliyat oldum.Sonra üç aylık geçici menopoz durumu yaratan ç tane lucrin adında oldum.Sonra bir yılda desolot adında doğum kontrol hapı kullandım.Doktorun sana bu tedavileri uygulamadımı?
Neyse benim tavsiyem normal yolla çocuk sahibi olmayı beklerken acaba yine çikolata kisti oluşacakmı diye kabus yaşamaktansa tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olmak.
Ben 3-4 ay sonra inşallah tüp bebek yöntemini uygulucam.Başka çare yok gibi görünüyor.Bu kiste sahip olanlar yada ameliyat olanların içlerinde yapışıklıklar oluştuğu için doktorlar 'normal yolla deneyin olur gibi' demelerine rağmen olmuyor yani benim için durum bu amacım korkutmak falan değil zaman kaybetmeni istemem.yaş ilerledikçe herşey dahada çıkmaza giriyor.Ben 34 yaşındayım.Yani sınırdayım.offfff ne çekilcek çilem varmış ya. :çok üzgünüm:

Evet hanımlar ben dün doktora gittim. Kistim aynı 5 cm. Büyümemişte küçülmemişte.
Doğum kontrol hapını bıraktırdı. Çünkü 7 aydır adet oluyorum aralıksız..Fenalık geldi derman kalmadı bende..Onun haricinde bişey yok..Ameliyat şimdilik yok.4 ayda bir kontrole gideceğim..Acil bir durum olmazsa tabi..
Bugünde kan verdim CA125 için..Yarın alacağım sonucunu inşallah..
Minimania cım iyisindir inşallah..Yaklaştı ameliyatın..Korkma sakın..İyi olacaksın inşallah..
Herkese Rabbim acil şifalar versin..Bebiş isteyenler inşallah tez zamanda kavuşurlar evlatlarına..

Teşekkür ediyorum nehir21 iyi dileklerin için biliyorsundur ca125 sonucunun yüksek çıkması bir şey ifade etmez .Benim ameliyattan bir gün önce yapılan ca125 tahlilin sonucu yüksek çıktı.Ama ameliyattan sonraki patolojik sonuç çok şükür temiz çıktı.Umarım ameliyat olmadan bebek sahibi olursun bu arada kistinde yok olur yada küçülür.Doğumuda zaten sezeryanla yapar kistiide aldırırsın.Benim için en güzel senaryo bu umarım herkesin rahatsızlığı bu şekilde sonuçlanır.:ecrin_bebek:

Ben geldim kızlar aldım internetten sonucumu..
CA125 sonucum 88 çıkmış..gene yükselmiş yani 9 ay önce 70 küsür çıkmıştı, ondan 2 ay sonra 45 lere düşmüştü..Şimdi gene 88 e yükselmiş..Gerçi endometrioziste normal bir durum biraz yüksek olması..Ama genede can sıkıcı..
Bugün akşam üstüde doktoruma gösteririm inşallah..

İnşallah canım inşallah dediğin gibi olur..Benimde evlendikten sonraki hayalim bu ..ama bu hastalık buna fırsat vermeyecek gibi..

Minimania ameliyat olmuş olmalı..İnşallah başarıyla geçmiştir ameliyatı ve şimdi çok iyidir..
iyileştiğinde bekliyoruz canım buraya..Sakın ihmal etme, merakta bırakma bizi..

arkadaşlar çikolata kisti olup hamile kalan var mı.. birde ibrahim saraçoğlunun kuru soğan kürünü uygulayıp fayda görenler varmı..

benim kistim 4,5 cm şuan doktorum ellemek istemiyor 3 ay klomenle yumurta takibi son ayda aşılama yapıldı fakat aşılamam tutmadı.. ne yapacağımı şaşırdım çikolata kisti olup hamile kalanlar lütfen yaşadıklarınızı paylaşın benimle

kızlar sakın ihmal etmeyin çikolatalarınızı
adı çok tatlı fakat kendisi ço kacı
benim de 1 ay içinde oluşmuş ve de patladı.hatırlamak bile istemiyorum.patlaması da herkeste farklılık gösteriyor tabi.beni ölümün eşiğinden döndürdü son anda.karaciğerimin üstüne kadar dağıldı içindeki kan.o da baaşka problemler oluşturdu tabi doğal olarak.
ama bugün kontrole gittim.doktor hiçbirşey yok.kist felan yok dedi.bilmiyorm.bişey kullanmadan nasıl yokoldu onu da anlayamadım.inşallah doktorumun dediği gibidir.
nehircim seni de gördüm buralarda.allah kimselere dert verip derman aratmasın.verdiği derdin de dermanını versin .inş.

merhaba canım ben 4 yıllık evlıyim kasıklarımda adetimden hemen sonra baslayan ve adetime kadar devam eden hafif siddette ağrılarım oluyor.tuplerimde kısmen tıkalı cıktı vajinamda ara ara agrıyor doktor endometriozis olabilir dedi ne sikayetlerin oluyor lutfen anlatırmısın.uzun zamandır bebiş icinde uğrasıyoruz ma olmadı.cikolata kistleri sadece laporoskabiyle anlasılıyomus,yardımına ihtiyacım var.

arkadaslar bu hastalıgın sızdekı butun belirtilerini yazın lutfen.surekli kasıklarım ağrıyor doktor olabilir dedi sadece laporoskobiyle anlasılıyomus tüplerimdede problem cıktı zaten yardımınıza ihtiyacım var.ozellikle adetime on gun kala ağrılarım artıyor

ilk önce çok geçmiş olsun canım ben 2 hafta önce aynı anda laporoskopi hemde histaroskopi ameliyatı geçirdim.endometriozis hastasıyım.belki herkeste değişik oluyodur belirtiler ama genelde hep çok şiddetli adet ağrısı oluyo ve kanaman fazla oluyo ayrıca adetine yakın başlayan ve adetliykende olan mide bulantıları oluyo,normal günlerindede böyle kasıklarında batmalar ve ani kramplar olabiliyo,ve göbek bölümünde şişlik oluyo çoğu zaman bende bu belirtiler vardı güzelim hepsini fazlasıyla yaşadım yani bakalım inşallah ameliyattan sonra herşey düzelmiştir umuyorum benim bağırsaklarımdada yapışıklıklar çıktı bu hastalık yüzünden bu sebep le çok zor geçti ameliyat sonrası günlerim sana tavsiyem mutlaka tedavini ihmal etme.ayrıca bu çikolata kistleri ilaçla falan geçmiyo tek çağresi ameliyat canım

kızlar merak ediyorum ameliyattan sonra ne gibi değişikler oldu sizde. bende bağırsaklarda da yapışıklıklar vardı mesela 2 haftadır çok gaz ağrısı falan çekiyorum devamlı karnımda kramplar oluyo böyle ishal ağrısı gibi halada geçmedi sizdede böyle şeyler oluyomu merak ediyorum birde çikolata kistinden sonra bana dren diye bi alet takılmıştı böyle karın boşluğundan dışarı doğru bi hortum takıldı bu pis kanı atıyodu dışarıya sizede yapıldı mı bu lütfen cevaplarınızı bekliyorum

bilgilerin icın cok tesekkur ederim canım peki bebisin varmı yani ben bebişimin olmamasını bu hastalığın bendede olabileceğinden olduğunu sanıyorum.çekilen hsg filmimde kotu geldi cunku.aslında herseyin sonucu bu hastalıga cıkıyo gibi.peki nereye basvurucam boyle bi durumda üniversite hastanesinemi yoksa ozel biyeremi gideyim

arkadaslar ulturasyondamı bellı oldu bu hastalık yoksa laporoskobidemi.bu ay asıda yaptırdım doktor tutmassa oteki ay tekrar yapıcaz dedi benimde kesin tutmadı cunku sıkayetlerim devam ediyor.butün belirtileri yazın arkadaslar ne olur yardımınıza ihtiyacım var.ne yapıcamı sasırdım,adetim yaklastıkca ağrılarımda artıyo. aslında ağrıda degil sanki karnımı tımalıyolar birde sağ kasığımla bacağımın bitis yerinde bacak ağrısı gibi bir ağrı oluyor aralıklarla.sanki oraya bi yumurta varmıs gibi oturup kalktıkca hissediyorum.tüplerimdede sorun var doktor sağ tarafın gecişi sol tarafa gore daha zor dedi ama genede asılamam oldu.benim doktorun bulabildiği hic bisey yok,hatta bu ay asılama ılaclarımı bile eksik icmisim ama ona rağmen 4 tane yumurtam olmus doktor bile sasırdı.ama bukadar ağrım var diyosun ozaman endometriozisten bende supeleniyorum diyo.herkez yazsın arkadaslar ne olur.yasayan arkadaslar bilir sizce varmı bende.cevaplarınızı bekliyorum.

ozaman seninki ulturasyonda belli oldu benim ulturasyonda bisey gorünmüyo ama,bu sikayetlerim niye var ozaman.allahım yardım et.........

bişey daha sorcam kasık agrıların sureklimi oluyodu yoksa sadece adat oluncamı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…