Sol yumurtalığımda 9,2 cm, sağda ise 4 cm ebatında çikolata kisti var. 3 farklı doktora gittim hepsi ameliyat dedi. Son gittiğim doktor laparoskopi yömtemini önerdi, diğer doktorum ise açık ameliyat önerdi. Hiç bebeği olmayan bayanlarda açık ameliyatı tercih ediyorlarmış çünkü laparoskopide yumurtaların zarar görme riski yüksekmiş. Bu da hiç bebeği olmayan hanımlarda çocuk sahibi olmayı güçleştiriyormuş. Sormak istediğim açık çikolata kisti ameliyatı olan var mı? Açık ameliyat zor mu geçiyor? Kişi ne kadar zamanda ayağa kalkıyor? Bu tür ameliyat geçirmiş olanlar fikirlerini iletirlerse sevinirim.
Teşekkürler.:a015:
Sol yumurtalığımda 9,2 cm, sağda ise 4 cm ebatında çikolata kisti var. 3 farklı doktora gittim hepsi ameliyat dedi. Son gittiğim doktor laparoskopi yömtemini önerdi, diğer doktorum ise açık ameliyat önerdi. Hiç bebeği olmayan bayanlarda açık ameliyatı tercih ediyorlarmış çünkü laparoskopide yumurtaların zarar görme riski yüksekmiş. Bu da hiç bebeği olmayan hanımlarda çocuk sahibi olmayı güçleştiriyormuş. Sormak istediğim açık çikolata kisti ameliyatı olan var mı? Açık ameliyat zor mu geçiyor? Kişi ne kadar zamanda ayağa kalkıyor? Bu tür ameliyat geçirmiş olanlar fikirlerini iletirlerse sevinirim.
Teşekkürler.:a015:
Anlamadım doğum kontrol hapı kullanırken nasıl oluştu bu kist.Geçmiş olsun .Bende çikolata kistinden laproskopi ile ameliyat oldum.Sonra üç aylık geçici menopoz durumu yaratan ç tane lucrin adında oldum.Sonra bir yılda desolot adında doğum kontrol hapı kullandım.Doktorun sana bu tedavileri uygulamadımı?benimde 8,5 cm çikolata kistim vardı benim doktorum direk laparoskopiyi önerdi ve oldum.yeni evliydim çocuk düşünmüyoduk ozamanlar çünkü evlendim 1 ay sonra ameliyat oldum doğum kontrol hapı kullandım oluşmaz demedi ama en azından büyümesini baskılar dedi ve tekrar oluştu 15 aylık evliyim 2. laparoskopimi 28/11/2008 de oldum tabiki çocuk yapmamızı önerdi doğum kontrol hapı kullanmıyorum şimdi fakat hamile kalamıyorum.sanada geçmiş olsun acil şifalar inş. herşeyin en hayırlısı olur senin için. allah yardımcımız olsun.
merhaba canım ben 4 yıllık evlıyim kasıklarımda adetimden hemen sonra baslayan ve adetime kadar devam eden hafif siddette ağrılarım oluyor.tuplerimde kısmen tıkalı cıktı vajinamda ara ara agrıyor doktor endometriozis olabilir dedi ne sikayetlerin oluyor lutfen anlatırmısın.uzun zamandır bebiş icinde uğrasıyoruz ma olmadı.cikolata kistleri sadece laporoskabiyle anlasılıyomus,yardımına ihtiyacım var.Bende 2 ay önce 7 cmlik çikolata kistimi aldırdım açık ameliyatla,ameliyattan hemen sonra doğum kontrol hapı almaya başladım aralıksız.Evlenene kadar adet görmemeliymişim yoksa tekrarlayabilir dedi doktor bekar olduğum için tüplerime bakamadılar açık mı kapalı mı diye.Bayadır yorumları okuyorum ve hiç adet görmeyene rastlamadım.Korkmalı mıyım başka doktora da mı sormalıyım :bbo:
arkadaslar bu hastalıgın sızdekı butun belirtilerini yazın lutfen.surekli kasıklarım ağrıyor doktor olabilir dedi sadece laporoskobiyle anlasılıyomus tüplerimdede problem cıktı zaten yardımınıza ihtiyacım var.ozellikle adetime on gun kala ağrılarım artıyor
bilgilerin icın cok tesekkur ederim canım peki bebisin varmı yani ben bebişimin olmamasını bu hastalığın bendede olabileceğinden olduğunu sanıyorum.çekilen hsg filmimde kotu geldi cunku.aslında herseyin sonucu bu hastalıga cıkıyo gibi.peki nereye basvurucam boyle bi durumda üniversite hastanesinemi yoksa ozel biyeremi gideyimilk önce çok geçmiş olsun canım ben 2 hafta önce aynı anda laporoskopi hemde histaroskopi ameliyatı geçirdim.endometriozis hastasıyım.belki herkeste değişik oluyodur belirtiler ama genelde hep çok şiddetli adet ağrısı oluyo ve kanaman fazla oluyo ayrıca adetine yakın başlayan ve adetliykende olan mide bulantıları oluyo,normal günlerindede böyle kasıklarında batmalar ve ani kramplar olabiliyo,ve göbek bölümünde şişlik oluyo çoğu zaman bende bu belirtiler vardı güzelim hepsini fazlasıyla yaşadım yani bakalım inşallah ameliyattan sonra herşey düzelmiştir umuyorum benim bağırsaklarımdada yapışıklıklar çıktı bu hastalık yüzünden bu sebep le çok zor geçti ameliyat sonrası günlerim sana tavsiyem mutlaka tedavini ihmal etme.ayrıca bu çikolata kistleri ilaçla falan geçmiyo tek çağresi ameliyat canım
ozaman seninki ulturasyonda belli oldu benim ulturasyonda bisey gorünmüyo ama,bu sikayetlerim niye var ozaman.allahım yardım et.........Ben adet sancılarımdan şikayetçiydim kasıklarımda ağrı oluyodu şiddetli,son zamanlarda belime de vurmaya başlamıştı dayanılmayacak şekilde.Doktor ultrasonda görür görmez çikolata kisti dedi hap kullandım erimedi ameliyat dedi oldum.Doktor tam teşhis nasıl koyamıyo ki şüpheleniyorum diyo anlamadım.Ama sen evlisin aramızda fark olur sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?