endometriosisliyken hamile kaldım...

tebrikleeeeeeeeeeeeerrrrrrr:71:
bende tüp bebek denemiş tutturamamış pco hastası bir anne adayıyım:61: kendiliğinden geliverdi bebeğimiz. bende 20 haftama girdim bugün. allah herkese hayırlı zamanda nASİP ETSİN BEBEĞİNİ. allahım kimselere yokluğunu göstermesin. uğraş didin ne yaparsan yap ama umutsuz olma demişti annem bana. ne de haklıymış anladım... stres her güzel şeyin düşmanı sadece bebişlerimizin değil... allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah. sevgiler....

Allah sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin canım
inşallah benim bebeğimde geliveririr daha fazla bekletmez beni:emir_bebek:
stres yapmamaya calışıyorm bomboş gibi hissediyorum bazen kendimi bazen umutsuz bazende çok mutlu umutlu
dengem hafif şaştı ama az kaldı 7 gün sona belli olacak inşallaaah benimledir bebeğim
dualarınızı eksik etmeyin nolur

tebrikleeeeeeeeeeeeerrrrrrr:71:
bende tüp bebek denemiş tutturamamış pco hastası bir anne adayıyım:61: kendiliğinden geliverdi bebeğimiz. bende 20 haftama girdim bugün. allah herkese hayırlı zamanda nASİP ETSİN BEBEĞİNİ. allahım kimselere yokluğunu göstermesin. uğraş didin ne yaparsan yap ama umutsuz olma demişti annem bana. ne de haklıymış anladım... stres her güzel şeyin düşmanı sadece bebişlerimizin değil... allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah. sevgiler....

ne güzel :) tebrikler... sağlıkla sıhhatle büyür imnşallah bebişlerimiz....

bende 3 buçuk ay önce 5 cmlik endo kisti yüzünden laparoskopi ameliyatı oldum. 2 ay doğum kontrol kullandım 1 ay bıraktım ve adet olduğumda dr a gitttiğimde kistin tekrarlamaya başladığını gördük.
ve hemen tüp bebeğe geçtik.
bugun transferimin 3 . günü zaman geçmek bilmiyor.
inşallaahh pozitif sonucu alırım bebeğim benimledir. beni bırakmamıştır.:emir_bebek::nazar:

elfkaya , inşallah güzel haberlerini alıcaz.... içini ferah tut..sakın stres yapma... gez bol bol.. hava da güzel. aklın dağılsın... bebeğin tutunmaya çalışıyor sana şimdi. :))

ne güzel :) tebrikler... sağlıkla sıhhatle büyür imnşallah bebişlerimiz....

elfkaya , inşallah güzel haberlerini alıcaz.... içini ferah tut..sakın stres yapma... gez bol bol.. hava da güzel. aklın dağılsın... bebeğin tutunmaya çalışıyor sana şimdi. :))

şimdi bebeğimle sağlık ocağına gitcez iğnemi vuruncam bana tutunsun diye iğneyle tehdit ediyorum onu :))

tebrik ederim canım.. Allah sağlıkla kucağına almayıda nasip etsin..

bende endoluyum. 3,5 yıllık evliyim ve infertilite ile mücadele ediyorum...

normal yolla çocuğum olmadı.. doktorum aşılama yapalım dedi kabul ettik.

1. aşılamam tutmadı yıkıldım çok üzüldüm.

2. aşılamam yapıldı, yine olmadı gözüyle bakarken test bile yaptırmadım.. aşılamamdan sonra 17. gün oldu hala adet olmayınca test ve çift çizgi:))))

o anki mutluluğumu anlatamam.. sonunda hamile kalmıştım

11 şubatta 11. haftanın içinde rutin kontrol için doktora gittiğimde bebeğimin kalp atışı yoktu ve kürtajla aldılar ... kürtajdan tam 25 gün sonra adet oldum ve hiç beklemeden 3. aşılamayı yaptırdım...

şu an aşılama sonrası 9. günüm..

beklemedeyim rabbim kısmet ettiyse bir kez daha olur diyorum..

ben hem endoluyken, hem de prolaktin yüksekliğiyle mücadele ederken gelen meleğim bir kez daha gelecekti..

ben inanıyorum...
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar

merhaba arkadaşlar, bu siteyle ilk tanıştığımda hiç bilmediğim bir konu hakkında internette bilgi toplamaya çalışıyordum. 23 yaşımdan beri endometriosizle uğraşıyordum. evlenir evlenmezde hayatıma "kısırlık" korkusu kabus gibi çöktü. hiç çocuk düşünmüyorken acil bebek dediler... sonrsı hepimizin yaşadığı stres, işlemler, korkular, başarısızlıklar...

bu sitede aralarda okuduğum tek tüp endolyken hamile kalma hikayelerini büyük bir mutlulukla okudum.çünkü tüm iyi haberler benim için de bir umut demekti ve eğer birgün hamile kalabilirsem bunu mutlaka bu siteden paylaşırım demiştim.Çünkü insan tedavi sürecindeyken ne kadar istemesede olumsuz, negatif bir düşünceye kapılıyor. Ben tüm bu olumsuz düşüncelerden bu sistede okuduğum güzel, olumlu, müjdeli haberlerle kurtulmuştum. Belki benim yazdıklarımı okuyup, morali düzelen,umudunu kaybetmeyen birileri olabilir demiştim.

2. tüp bebek denememi şubat başında yaptık. bu sefer ilki gibi değildi. çok umutlu değildim. Ama sonuç pozitif çıktı. çok sevindik tabi ki .... Şu anda 10 haftalık hamileyim. ve hamile kaldığımda 5 cmlik endometriosis kistine sahiptim. 3 tane ameliyat geçirdim endometriosisten. ve her seferinde tekrarladı. İnşallah hamilelik sürecinde geriler ve bir daha oluşmaz.

yani ne olursa olsun umudu kaybetmemek çok önemli. gerçekten bebeklerin gelme zamanı var. biz kafamızda olumsuz şeyler kurarak bu süreyi değiştiremiyoruz. İnşallah herkes en kısa zamanda yavrusuna kavuşur.

canım tebrik ederim.inan çok sevindim.moral oldu bana da.ben 4. denememi yaptırıcam.aynı durumdayım hatta tüplerimde bağlandı.inşallah bizde sizler gibi pozitif sonuç alırız.merak ettiğim hangi doktora gittin.

iyi gidiyor canım allaha bin şükür yolun yarısını geçtik bugun kontrolümüz vardı herşey yolunda,,erkek bebişimiz yolda hep dua ediyorum inanın isteyen herkese nasip olsun bu duygu diye..son dk ya kadar doğumda bile edeceğim:))

demek bi oğluşun olcak çok güzel Allah hayırlı sağlıklı ömür versin.duaların için saol.aslında erkek olması iyi omluş en azından bizim hastalığımız genetik kızın olsa bunu taşıma ihtimali olcaktı ama nasip diyede bişi var bu kadar derin düşünmemekte lazım :):nazar: değmesin

canım tebrik ederim.inan çok sevindim.moral oldu bana da.ben 4. denememi yaptırıcam.aynı durumdayım hatta tüplerimde bağlandı.inşallah bizde sizler gibi pozitif sonuç alırız.merak ettiğim hangi doktora gittin.

inşallah bu sefer güzel haberlerini alırsın bebeğinin :)) ben Jinepole gidiyorum. dr um Başak Direm.

demek bi oğluşun olcak çok güzel Allah hayırlı sağlıklı ömür versin.duaların için saol.aslında erkek olması iyi omluş en azından bizim hastalığımız genetik kızın olsa bunu taşıma ihtimali olcaktı ama nasip diyede bişi var bu kadar derin düşünmemekte lazım :):nazar: değmesin

haklısın canım bende oğlum olursa kist derdi çekmez diyordum ama benim babannemde de bu rahatsızlık varmış... onun zamanında ultrason falan olmadığı için hamile kal demişler onun için yıllarca uğraşıp 4.çocuğuna hamile kalmış... dediğin gibi nasip ... olacaksa oluyor bu meret... inşallah çocuklarımızın gençliğine kadar bunu tamamiyle yok edecek teknolojik gelişmeler icat edilir de bizler gibi uğraşmazlar..

bende 3 buçuk ay önce 5 cmlik endo kisti yüzünden laparoskopi ameliyatı oldum. 2 ay doğum kontrol kullandım 1 ay bıraktım ve adet olduğumda dr a gitttiğimde kistin tekrarlamaya başladığını gördük.
inşallaahh pozitif sonucu alırım bebeğim benimledir. beni bırakmamıştır.:emir_bebek::nazar:

umarım bebişini sağlıkla kucağına alırsın canım
biraz sabır isteyen bir süreç pozitf olmaya çalış hep olumlu düşün

üzülme demek boşa 10 yıldır uğraştığım bu lanet hastalık
2 ameliyat (bunlar yüzünden normal doğumu biel düşünmüyorum direk sezeryan olacak)
filmler tahliller 2sene her ay beklemek
4 aşılama
1 tüp bebek
bunların hepsi negatif giden binlerce lira ..uykusuz geceler
ama 2 tüp bebek için gün sayarken hamile olduğumu öğrendim mucizem oldu oğlum
sabır sabır inşallah meyvesini alırsınız

gerçekten maddi manevi yorucu bir süreç iyşallah benim ve bekleyen arkadaşların da sonu senin gibi olur Allah nazarlardan korusun seni ve bebişini :nazar::nazar::nazar:maşallahhh

elfkaya inşallah canım sonucun poiztiftir
bebğin seninledir ve hep seninle kalır

2. aşılamam yapıldı, yine olmadı gözüyle bakarken test bile yaptırmadım.. aşılamamdan sonra 17. gün oldu hala adet olmayınca test ve çift çizgi:))))

11 şubatta 11. haftanın içinde rutin kontrol için doktora gittiğimde bebeğimin kalp atışı yoktu ve kürtajla aldılar ... kürtajdan tam 25 gün sonra adet oldum ve hiç beklemeden 3. aşılamayı yaptırdım...

ben hem endoluyken, hem de prolaktin yüksekliğiyle mücadele ederken gelen meleğim bir kez daha gelecekti..

ben inanıyorum...
aminnn
bir kere olmuş nedne olmasın bir daha
inşallah 3. de pozitif olur ve bu sefer annesiyle kalır
bulupta kaybetmek daha zor olsa gerek allah kimseye yaşatmasın inşallah

sağol denizcim ..herşeyin hayırlısı kızım olsa dr o götürmekten nmanyak olurdum kesin:))
gerçekten maddi manevi yorucu bir süreç iyşallah benim ve bekleyen arkadaşların da sonu senin gibi olur Allah nazarlardan korusun seni ve bebişini :nazar::nazar::nazar:maşallahhh

aminn inşallah hepinizin sonu kucağımızda bebişlerimizle olsun inşallah:nazar:

kızlar sizleri duyunca görünce okuyunca bir umut doluyo içime ve hemen tüp bebek yapıp hamile kalasım geliyo ayyy benimde çikolata kistim var 3 cm dr ameliyat dedi başka dr tüp bebek dedi
bende ikilem arasında kaldım kafam karıştı hayırlısı neyse rabbim onu nasip etsin

Bütün bebek bekleyen kardeşlerim inşallah yavrularınızı sağlıkla kucaklayın böyle başarı öyküleri okuyunca çok büyük umut oluyor insana.Bende bu endometriozisle 8 senedir uğraşıyorum 2.ameliyatımı bu ocakta oldum açık ameliyatla çok büyüktü kistler ve her iki yumurtalığımdada ve çok sayıda bu yıl çektiğim ağrıları hiç unutamam yaşamdan soğumuştum inşallah bana anne diyen bi meleğim olur

Bütün bebek bekleyen kardeşlerim inşallah yavrularınızı sağlıkla kucaklayın böyle başarı öyküleri okuyunca çok büyük umut oluyor insana.Bende bu endometriozisle 8 senedir uğraşıyorum 2.ameliyatımı bu ocakta oldum açık ameliyatla çok büyüktü kistler ve her iki yumurtalığımdada ve çok sayıda bu yıl çektiğim ağrıları hiç unutamam yaşamdan soğumuştum inşallah bana anne diyen bi meleğim olur

ben inanıyorum...

inşallah rabbimiz tekrar hamile kalmanı nasip eder.birkez hamile kalabilmişsin demekki bir umut ışığın var sakın ümidini yitirme.ben yaklaşık 10 aylık evliyim.hiç gebelik olmadı.meğerse iki yumurtalıktada kis varmış.üç aydır ilaçla kisi eritmeye çalııyor doktorum.soldaki eridi sağdakide tamamen yok olmak üzereydi geçen ay.bakalım yarın kontrol günüm kis yok olduysa doktor bebek olması için tedaviye başlayacak.allah hiç birimizin kucağını boş bırakmasın hayırlısı ile bebeklerimiz olsun.

Selamlar
Ben de 4 senelik evliyim. Hiç cocuk düşünmemiştik. 4 sene içinde en büyük hatamı dr. kontrolüne hiç gitmeyerek yaptım sanıyorum.
Çocuk yapmaya karar verince kontrole bir gittim ki her iki yumurtalığımda da çikolata kisti olduğu ortaya çıktı. Birinde 1.5cm birinde ise 3.5 cm kadar kistim var.
Doktorum ameliyat önermedi ama cocuk sahibi olma işini hızlandırın dedi. Biz de zaten niyetliydik. 6 ay olmazsa gelin dedi. 6 ay kendimiz çok kasmadan ama yumurtlama dönemlerini dolu dolu geçirerek bitirdik ancak gelin görün ki bebek olmadı kendiliğinden.
Şimdi tekrar kontrol oldum, kistler aynı duruyor. Dr. yine ameliyat önermedi, kistler küçük diye kalsın diyorlar. Artık kistler küçükse çok fazla ameliyat önerilmiyormuş günümüzde. Hormon testlerim yapılıyor, HSG çekilecek, eşime de sperm testleri yapılacak. En kötü ihtimal beni de tüpler tıkalıysa tüp bebek bekliyor.
Endişeli miyim ? Evet, umutsuz muyum? Hayır...
Sadece HSG konusunda çok fazla yorum okuduğum için acı çekeceğim diye korkuyorum.

HSG çektirenlerden yorum bekliyorum

Ben de bir histeresdkopi polip aldırma aşılama bir tüp bebek oldum ve 2,5 cm çikolata kistim var bir de kendilğinden kimyasal düşük.
tüp bebek de baya yumurtam oluştu iyi kalite ama genetik incelemeden geçmediği için transfer olmadı iptal.
doktor bana doğaldan hamile kalamazsın endotermis hastasısın durumunu kabullen dedi. doğal hamile kalman için laroskopi olman lazım dedi. ya da doğum kontrol hapı kullan bir ay sonra yeniden tüp bebek dene dedi. yine genetik tanı içlerinden düzgün bir tane çıkarsa diye.
bu 2,5 cm kist çıkalı daha 6 ay ancak oldu ama doktorun bana çocuğun olmaz kabullen demesi bildiğin tokat etkisi yaptı. çünkü diğer bütün doktorlar değerlerin çok iyi olur diyor.

Sizin çocuğunuz doğal yolla mı oldu?
soğan kürü ya da doğum komtrol hapı kkulandınız mı çikolata kisti var mıydı kaç cm idi çok merak ettim.
üzülme demek boşa 10 yıldır uğraştığım bu lanet hastalık
2 ameliyat (bunlar yüzünden normal doğumu biel düşünmüyorum direk sezeryan olacak)
filmler tahliller 2sene her ay beklemek
4 aşılama
1 tüp bebek
bunların hepsi negatif giden binlerce lira ..uykusuz geceler
ama 2 tüp bebek için gün sayarken hamile olduğumu öğrendim mucizem oldu oğlum
sabır sabır inşallah meyvesini alırsınız

Ben de bir histeresdkopi polip aldırma aşılama bir tüp bebek oldum ve 2,5 cm çikolata kistim var bir de kendilğinden kimyasal düşük.
tüp bebek de baya yumurtam oluştu iyi kalite ama genetik incelemeden geçmediği için transfer olmadı iptal.
doktor bana doğaldan hamile kalamazsın endotermis hastasısın durumunu kabullen dedi. doğal hamile kalman için laroskopi olman lazım dedi. ya da doğum kontrol hapı kullan bir ay sonra yeniden tüp bebek dene dedi. yine genetik tanı içlerinden düzgün bir tane çıkarsa diye.
bu 2,5 cm kist çıkalı daha 6 ay ancak oldu ama doktorun bana çocuğun olmaz kabullen demesi bildiğin tokat etkisi yaptı. çünkü diğer bütün doktorlar değerlerin çok iyi olur diyor.

Sizin çocuğunuz doğal yolla mı oldu?
soğan kürü ya da doğum komtrol hapı kkulandınız mı çikolata kisti var mıydı kaç cm idi çok merak ettim.
benim de kistlerim 1cm-2cm civariydi ama bi türlü sağlıklı gebelik elde edemiyoruz :( 2 aşılama 3 tüp bebek sonucu hala anne olamadim :( benim de geri kalan tüm degerlerim cok iyiydi ama sonuc yok. doktor bana da embriyolari genetige yollamayi önerdi. sizin kac embriyo genetige gitmisti? yaş kaç?

Yaşım 34 15 yumurta toplandı 9 döllemdi 6. Güne 3 kaldı 3 ü de gitti ama hepsi bozuk. Ama benim geçen yıl kendiliğinden bir gebeliğim de var kimyasal .

QUOTE="ShinSeGi, post: 54937233, member: 721262"]benim de kistlerim 1cm-2cm civariydi ama bi türlü sağlıklı gebelik elde edemiyoruz :KK43: 2 aşılama 3 tüp bebek sonucu hala anne olamadim :KK43: benim de geri kalan tüm degerlerim cok iyiydi ama sonuc yok. doktor bana da embriyolari genetige yollamayi önerdi. sizin kac embriyo genetige gitmisti? yaş kaç?[/QUOTE]

Yaşım 34 15 yumurta toplandı 9 döllemdi 6. Güne 3 kaldı 3 ü de gitti ama hepsi bozuk. Ama benim geçen yıl kendiliğinden bir gebeliğim de var kimyasal .

QUOTE="ShinSeGi, post: 54937233, member: 721262"]benim de kistlerim 1cm-2cm civariydi ama bi türlü sağlıklı gebelik elde edemiyoruz :KK43: 2 aşılama 3 tüp bebek sonucu hala anne olamadim :KK43: benim de geri kalan tüm degerlerim cok iyiydi ama sonuc yok. doktor bana da embriyolari genetige yollamayi önerdi. sizin kac embriyo genetige gitmisti? yaş kaç?
[/QUOTE]
benim de 3 sene önce kendiliginden olan bir kimyasal gebeligim oldu. zaten normal yolla deneme sürecinde bu kistlerin salgiladigi sivilar döllenme olsa bile embriyoya zarar verebiliyormus o yüzden kimyasal olabiliyormus :( benim de 5.günde cok iyi gibi görünen embriyolarin transferine ragmen kimyasal gebelik oldu hep, sanirim benim de embriyolarin genetigi bozuk oluyor. kahretsin ki bu kistler yumurtalarin genetigine, kalitesine vs zarar verebiliyormus :(

Back
X