Merhabalar bir umut bu konuyu acip okuyanlar..
Ben bu sayfayi actigimda yillar once 5 yillik tedaviler ameliyatlar asilamalar tup bebekler hersey negatifti bu sayfayi actigimda son sansim icsi tedavisi denenmisti ve transfer sonucunu bekliyodum elhamdulillah sonuc pozitif oldu ve suan oglum 6 yasinda sonrasinda yine tedaviyle kizim oldu 29 agustosta 4 olacak insallah..
Doktorlarimin bana soyledigi normal yolla asla hamile kalamazsin zaten son ameliyatimda Sol tupum iltehaplastige ve rahme sivi aktigi icin kapatildi sagtupum zaten calismiyor.
Suan size anlatmak istedigim bambaska bisey 2018 eylul ayinda adetim gecikti 2 hafta.. 4 hafta.. 5 hafta derken ne oldugunu anlamaya calisiyordum bi sabah mide bulantisiyla uyandim midemi usuttum heralde diye dusundum taki 10 haftalikken tavuk pisirmek icin et dogramak istedigimde etten cok tiksindigimi farkettim eti birakip dukkana gidip test aldim sonuc pozitif gozlerime inanamadim hastaneyi arayip doktoruma soyledim mumkun degil dedi hemen arabada atlayip hastaneye gittim 10 haftalik hamileydim

inanamadim okadar cok sey yasadiktan sonra hollanda genelinde jinekologlar toplantisinda bile benim durumum konusulmustu ve asla cocugu olmaz denmisti ve icsi tedaviyle 2 yavrum olmustu onu birak hic bir ilac igne kullanmadan kendilinginden habersizce orda karnimdan buyumeye baslamisti bile

Sonrasinda iyi giderken 18 haftalikken grip oldum ve cok asiri oksurugum vardi doktora kac defa gitmeme ragmen hic bir ilac verilmedi ve bu oksuruk aylar surdu 27 haftalikken artik oksuruge dayanamiyordum aile hekimimiz bronsit oldugumu dusundu ve cigerlerimi acsin diye hava verdi, o hava gogsumde cok kotu bir agriyi tetikledi hastaneye gidip kan testi verdim sonrasinda gece yarisi hastaneden arayip acilen hastaneye gitmemi ciger embolisi olabilecegimi soylediler hastanede emar cekmek zorunda olduklarini ve bebegime asla zarar gelmeyecegini soylediler emar yapildi ve aslinda zaturre gecirdigim cigerlerimin cok hasar gordugumde anlasildi..
30 haftalikken tesadufen bebegimin gogsunde siyah bisey gozuktu ve asil hikaye ondan sonra basladi kizimin gogsunde su birikmeye baslamis kalbine baski yapiyordu eger o su 4-5 gun icinde alinmasa bebegim olucekti

evime 2 saat uzaklikta bir hastaneye sevf edildik once cok uzun bir igneyle yavrumu ve beni uyusturmadan cektiler suyu

cirpinisini gordum

sonraki kontrolde ameliyatla bebegimin gogsune kucuk hortumcuklar koyarak suyu disari atmasini tavsiye ettiler ameliyatla hortumlari koydular bu arada bende su topluyordum plesantadan 2 lt felan su aliyorlardi her hafta, ilk ameliyatta sag tarafi iyi olmus hortum isini goruyordu Ama sol taraftaki hortum bebegimin icine girmis, bir daha yaptilar yeni hortum koydular ve 3 gun sonra 35 haftalikken plesenta bu kadar seye dayanamadi doktorlar sezaryan yapmayacaklarini bana yazik olacagini kizimin cigerlerinin gelismedigini zaten olucegini soylediler universite hastanesinde bir ordu doktorla aglaya aglaya normal dogum yaptim ve yavrum dunyaya geldiginde aglamaya baslayarak herkesi sasirtti

herkes olucegini dusunurken yavrum aglamaya baslayarak hayata merhaba dedi sonrasinda elhamdulillah onca arastirma yapildi ama yavrumun durumu cok iyiydi sadece tek sorun hortumlardan biri gogus kafesinde sıkısip kaldi hala orda kizim, mucizem, suan 14 aylik ve cok sukur sorunsuz buyuyor doktorlarim yavrumun adina (wonder baby) mucize bebek koydu

hatta hollandanin diger ucindan baska universite hastanesinden bizim hastanemize sirf bebegimi gormek ve nasil hayatta kaldigini incelemek icin heyet bile geldi

Bunca seyi belki benim ilk baslarda oldugum gibi umidini kaybeden kendini dayanamayacak gibi hisseden herkese belki umut olur diye yazdim benden butun doktorlar umidini kesmisken rahmimi ve yumurtaliklarimi alip sozde beni bu hastaliktan kurtarmayi planlamislardi ama elhamdulillah suan dunyalar tatlisi 3 yavrum var Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah