Merhaba,
6,5 aylık bebegim için 1 ay önce yatılı bir bakıcı tuttuk. Bir danışmanlık firması ile anlastık ve Mart başı gibi başladı. Gelmeden önce ona yapmasını beklediğimiz işleri yazılı olarak ilettim. Mülakatta da beklentlermizi söyledik. Ancak gelen bakıcıya sürekli yapması gerekenleri hatırlatmak zorunda kalıyorum. Temizlikle ilgili sorunlarımız var. Günlük sadece evi süpürmesini ve mutfak düzenini, haftalık ise yer silme, toz alma, ütü yapma işleri var. Yani basic temizlik.
Çamaşır yıkama, yemek gibi şeyleri ben yapıyorum önceliğim bebek olduğu için eğer bebekle çok meşgulsen başka birşeyle ilgilenme diyorum. Neyse özet olarak beklentiler böyle. Buarada evden çalışıyorum yani rahatlatıyorum onu. Ancak bir türlü tam istedigimiz verimi alamadık. Ya temizligi aksatıyor, ya üflüyor, ya akşam dışarı cıkacaksak sanki zorla bu işi kabul etmiş gibi davranıyor. Bunları göz ardı ediyorum hadi neysr.
Bugün ilk kez eşimle sinemaya gittik ve kamerayı açtım bebegime bagırıyor stop diye bagırıyor kendince uyutmaya calısıyor. Bir noktadan sonra oglum bunun şaka oldugunu düşünüp gülmeye basladı ve bu da şakaya cevirdi stop diyor gülüyor filan. Bende yazdım bagırma ogluma diye. “Şaka yapıyordum sadece” yazdı. Sinirim çok bozuldu. Ben daha birkez bagırmadım ogluma. Güvenimi çok sarstı ne yapacagımı bilmiyorum. Bir ton masraf yaptık, değiştirmeye kalksak tekrar danışmanlık ücreti, ucak bileti, oturma izni masrafı vs. Ne yapacagımı bilmiyorum. Oglumu seviyor gibiydi yani çok ilgiliydi. Bagırmış olması güvenimi çok sarstı. Artık nasıl güvenirim bilmiyorum.
Bu masrafları tekrar yapmadan burada mevcutta var olan bir endonezyalı bakıcı tanıdıgı olan var mı?
Bu arada 1000 dolar ödüyoruz. Bir de haftasonu izin ücreti var 1000 tl.