• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endonezyalı Bakıcım Hakkında

Sizin evinizde kaldığı için artı bir masrafı yok, barınma ısınma yeme içme giderleri hepsi size ait, dolayısıyla bence verilen ücret uygundur.
bence 1000 dolar az değil. Sonuçta kira, beslenme, ısınma, elektrik gibi giderleri yok kadının.
ama adi ustunde yatili bakici
gece de bebegi uyutuyor, kendine ait bir hayati olmuyor, aile aksam eglencesine cikinca bebek hep onda, odasinda ebeveyn banyosu yoksa agiz tadiyla tuvalete girip isini goremiyor elin evinde, muzik acip dusunu alamiyor, gece karni aciksa rahat rahat mutfaga gidip dolabi acip birseyler atistiramiyor, biriyle flort etse ya da bir plani olsa aksam evden cikip gidemiyor, gec saatte eve gelemiyor.
yani yatili olmasi kadinin isine yarayan bir durum degil ki.
parasini biriktiriyordur dogrudur ama elin evinde fare gibi ortalikta gorünmeden, ayak altinda dolasmadan yasamaya calisiyorsun, calisma saatin - kendine ayirdigin özel alanik yok. bu da minnet edecek bir sey degil

Bu paraya çok iş. Temizlik beklemeniz yanlış. Elin yabancısı. Allah korusun bebeğe bir zarar geldikten sonra siz şirkete dava açmışsınız ne fayda. Temizlik için ayrı temizlikçi çağırın. Direkt bebekle ilgilensin bakıcı. Ben kendim yemek temizlik bebek bakımı yapamıyorum. Elin insanı nasıl yapsın. Ki bizim içimizde sevgi var.

Gece zaten çalışmıyor herkes 7/24 sanmış ama akşam yemekten sonra odalarına çekiliyorlar bildiğim kadarıyla.

ama adi ustunde yatili bakici
gece de bebegi uyutuyor, kendine ait bir hayati olmuyor, aile aksam eglencesine cikinca bebek hep onda, odasinda ebeveyn banyosu yoksa agiz tadiyla tuvalete girip isini goremiyor elin evinde, muzik acip dusunu alamiyor, gece karni aciksa rahat rahat mutfaga gidip dolabi acip birseyler atistiramiyor, biriyle flort etse ya da bir plani olsa aksam evden cikip gidemiyor, gec saatte eve gelemiyor.
yani yatili olmasi kadinin isine yarayan bir durum degil ki.
parasini biriktiriyordur dogrudur ama elin evinde fare gibi ortalikta gorünmeden, ayak altinda dolasmadan yasamaya calisiyorsun, calisma saatin - kendine ayirdigin özel alanik yok. bu da minnet edecek bir sey degil
Aaa öyle mi oluyor yatılı bakıcı düzeni? Böyle saçma şey olmaz ki ama. Bu kiralık annelik gibi bir şey yani. Bence bu iş belli bir saatte başlamalı belli bir saatte bitmeli yani. Yatılı olma sebebinin kadının barınma zorluğu olduğunu düşünmem yalnız 😅 haftalık izni vs. olmalı yani her normal işte olduğu gibi. Ben mi yanlış düşünüyorum iş dünyası mı çok acımasız

Aaa öyle mi oluyor yatılı bakıcı düzeni? Böyle saçma şey olmaz ki ama. Bu kiralık annelik gibi bir şey yani. Bence bu iş belli bir saatte başlamalı belli bir saatte bitmeli yani. Yatılı olma sebebinin kadının barınma zorluğu olduğunu düşünmem yalnız 😅 haftalık izni vs. olmalı yani her normal işte olduğu gibi. Ben mi yanlış düşünüyorum iş dünyası mı çok acımasız
evet aksam cikman gerektiginde de evde dursun diye para ödeniyor. yoksa 7de odasina cekilecekse bir artısı yok ki. o zaman 7de paydos eden birini bulursun en azindan evinde ayak altinda yabanci olmaz.
kuzenimin de yatili bakicisi vardi, bir de gunduzlu bakici vardi. gunduzlu bakici diger cocuklara bakardi, yatili bakici da bebege. hatta yatagi bile bebek odasindaydi, gece o uyuturdu.
sonra haftasonu aileme gidiyorum diye bir cikti daha da gelmedi:)

haftalik izni varmis haftasonu o gun icin de ekstra 1000 tl oduyormus konu sahibi

Merhaba,
6,5 aylık bebegim için 1 ay önce yatılı bir bakıcı tuttuk. Bir danışmanlık firması ile anlastık ve Mart başı gibi başladı. Gelmeden önce ona yapmasını beklediğimiz işleri yazılı olarak ilettim. Mülakatta da beklentlermizi söyledik. Ancak gelen bakıcıya sürekli yapması gerekenleri hatırlatmak zorunda kalıyorum. Temizlikle ilgili sorunlarımız var. Günlük sadece evi süpürmesini ve mutfak düzenini, haftalık ise yer silme, toz alma, ütü yapma işleri var. Yani basic temizlik.
Çamaşır yıkama, yemek gibi şeyleri ben yapıyorum önceliğim bebek olduğu için eğer bebekle çok meşgulsen başka birşeyle ilgilenme diyorum. Neyse özet olarak beklentiler böyle. Buarada evden çalışıyorum yani rahatlatıyorum onu. Ancak bir türlü tam istedigimiz verimi alamadık. Ya temizligi aksatıyor, ya üflüyor, ya akşam dışarı cıkacaksak sanki zorla bu işi kabul etmiş gibi davranıyor. Bunları göz ardı ediyorum hadi neysr.

Bugün ilk kez eşimle sinemaya gittik ve kamerayı açtım bebegime bagırıyor stop diye bagırıyor kendince uyutmaya calısıyor. Bir noktadan sonra oglum bunun şaka oldugunu düşünüp gülmeye basladı ve bu da şakaya cevirdi stop diyor gülüyor filan. Bende yazdım bagırma ogluma diye. “Şaka yapıyordum sadece” yazdı. Sinirim çok bozuldu. Ben daha birkez bagırmadım ogluma. Güvenimi çok sarstı ne yapacagımı bilmiyorum. Bir ton masraf yaptık, değiştirmeye kalksak tekrar danışmanlık ücreti, ucak bileti, oturma izni masrafı vs. Ne yapacagımı bilmiyorum. Oglumu seviyor gibiydi yani çok ilgiliydi. Bagırmış olması güvenimi çok sarstı. Artık nasıl güvenirim bilmiyorum.
Bu masrafları tekrar yapmadan burada mevcutta var olan bir endonezyalı bakıcı tanıdıgı olan var mı?
Bu arada 1000 dolar ödüyoruz. Bir de haftasonu izin ücreti var 1000 tl.
Neden yabancı çocuğunuzla konuşabilecek Türk ve saygılı birini de bulabilirsiniz

evet aksam cikman gerektiginde de evde dursun diye para ödeniyor. yoksa 7de odasina cekilecekse bir artısı yok ki. o zaman 7de paydos eden birini bulursun en azindan evinde ayak altinda yabanci olmaz.
kuzenimin de yatili bakicisi vardi, bir de gunduzlu bakici vardi. gunduzlu bakici diger cocuklara bakardi, yatili bakici da bebege. hatta yatagi bile bebek odasindaydi, gece o uyuturdu.

haftalik izni varmis haftasonu o gun icin de ekstra 1000 tl oduyormus konu sahibi
Yani bu kadının "oh işim bitti" dediği bir saat hiç gelmiyor o zaman? 200k belki yeter böyle bir şeye sanırım ya. Ben kendi doğurduğum canımdan çok sevdiğim çocuğuma 7/24 bakamam valla.

1000 tl dışarda hadi yemek yedi diyelim kendine para kalmaz anca yol parası kalır belki ciklet falan alır.

Bi camlar kalmis basic is taniminizda. Onuda sildirinde bari tam olsun. Anlattiginiz haftalik sadece sil supur toz al utu de bazen yapiyor, yapmiyor 3 bin lira ödüyorum. Siz her gun duzen, süpürme, mutfak temizligi isteyip bide cocugunuza baktiriyorsunuz 44 bine.

Yani bu kadının "oh işim bitti" dediği bir saat hiç gelmiyor o zaman? 200k belki yeter böyle bir şeye sanırım ya. Ben kendi doğurduğum canımdan çok sevdiğim çocuğuma 7/24 bakamam valla.
yani tabii her gece aile disari cikmiyordur ya da cocugun sakin oldugu zamanlarda kendileri uyutuyordur onu bilemiyorum. Kuzenimin yatili bakicisi bebekle uyurdu ki anne babasi sabah sakin kafayla ise gidebilsin diye. bir de üc cocukla kafayi yememek icin bazen eglenmeye çikarlardi, bazen bizim sülale kalabaliktir birilerinin cemiyetine vs giderlerdi - cok iyi olurdu yatili bakici.
ama o da dayanamadi kacti zaten. kacan iki bakicidan sonra daha da yatili almadilar.
bir baska tanidigim da yatili bakiciyi mesaiye kaldigi zamanlar icin aldi. normalde 6ya kadar calisiyor ama organizasyon isinde. yeri geliyor 10a 12ye kadar eve gidemiyorsun aniden sorun cikiyor. bakicilar hakli olarak ani gelen mesaiye sorun cikarinca turkmen yatili bakici almisti. o kadinın da saati vs yoktu. bir de arkadasimin kocasi hic cocuga elini sürmezdi, kadin calistiginda elin adamiyla basbasa kucucuk evde cocuk bakardi.
bence villasi, dubleks evi olmayanlar icin de huzursuz bir ortam. insan yeri geliyor bebege bakmaya gelen annesinden rahatsiz oluyor bir de evde hic tanimadigin bir kadin...

Teşekkür ederim ne demek istediğimi anlayan nadir insanlardan oldunuz.
Sadece 1000 dolar vermiyorum, haftasonu izin ücreti de oluyor. Tüm giderlerini biz karşılıyoruz. Sigorta da yapıyoruz.Yani düşünüldüğü gibi kölelik sistemi degil.
Türk bakıcılara gelince, hepsinin ne kadar nazlı ve istekli olduğunu tahmin edemezsiniz. Hem ücreti beğenmezler hem de nazları talepleri bitmez. Ayrıca benim türk birini çalıştırmam için maaşımın %60 ını ona vermem lazım sigortayla beraber ancak karşılıyor. Benim için yabancı birini çalıştırmak her bakımdan avantajlı ayrıca filipinli ve endonezyalı bakıcı ile çalışan aile okadar çok ki burada olumsuz yorum yapan insanların ne kadar birşeylerden bi haber olduğunu anlıyorum. Yanlış yere fikir danışmışım :) Eğitim düzeyi yapılan yorumlardan belli :)
Ek olarak biz sorunlu insanlar degiliz. Saat 8 de mesaisi bitiyor ben bir çok şeyde zaten herşeyi yapıyorum. Bizimle beraber yemek yer bizimle beraber gezer kahve içer. Yani biz yan gelip yatıp onu köle gibi çalıştırmıyoruz. Bebegimi ben yatırırım ben banyo yaptırır giydiririm o sadece bir yardımcı. Bu yorumu yapan arkadaş sanırım bu seviyeye ulaşamadıgı için böyle söylüyor.

Eğer bin dolarsa bedava gerçekten bayramdan sonra ilk işim bu olayı araştırmak olacak sudan ucuz valla.
Fikir verebilirim
Sizin evinizde kaldığı için artı bir masrafı yok, barınma ısınma yeme içme giderleri hepsi size ait, dolayısıyla bence verilen ücret uygundur. Beklentilerinizi de daha önce paylaşmışsınız ve kabul etmiş. Bebeğin uyuduğu zamanlarda kısım kısım yapabilir. Siz de evdesiniz zaten. Yetişmediği günlerde de zaten sorun etmezsiniz diye anladım. 44.000 TL az bir para değil, insanlar sabahtan akşama kadar hiç durmadan çalışıp 30 bin TL alıyorlar. Onun için bir sürü yol gidiyorlar. Aldıkları ücret de yaşamsal ihtiyaçlarına gidiyor. Ancak ara sıra küçük hediyeler, jestler gönlünü hoş tutacaktır.
Çok teşekkürler bu kadar acımasız yorum arasında makul insanlarda var.

Yabancı bakıcısı olup da memnun kalan bir kişi bile duymadım. Ya bizim insanımızın beklentisi yuksek ya da bu insanlar pek çalışmak istemiyor o kadarını bilemiyorum. Ama sonunda yolları ayıracaksiniz gibi duruyor.
Konunun baglamıyla uyumlu medeni yorumunuz için teşekkür ederim.
Aslında bize denk geldiği için çok şanslı oldugunu söylüyor.cok nazik ve iyi niyetli olduğumuzu her fırsatta dile getiryor. Diğer arkadaşları daha kalabalık ve yogun ailelere denk gelmiş. Bu arada öylesi de olabilir. Çünkü geldikleri ülkelerde kazanacakları aylık maaşın yarısını bile kazanamıyorlar işçilik çok ucuz maalesef. Ayrıca bunlar mulakatlarda söyleniyor.Bu arada insanlar burada bazı şeyleri tam olarak okumadan yorum yapmışlar. Sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın sadece çok kaba insanlar var. Hergün makineyle evi süpürtmemi sorun yapmışlar. Cocugum emekliyor yerde geziyor. Ayrıca süt iznimden dolayı mesaim erken bittigi için bu işleri bebekle ilgilenirkenn zaten yapmıyor. Haftalık yapması gereken işleri de cumartesi yapıyor yani eşim ve ben bebekleyken. Ayrıca basic işler bunlar. Çünkü iki haftada bir zaten detaylı temizlik için temizlikçim geliyor. Buraya ne kadar yazsamda anlamayacak insanlar var. Yatılı bakıcı sistmi böyle çalışır. Biz hoşgörülü insanlarız ve ona aileden biri gibi davranırız. Herşeyiyle ilgileniriz evin kızı gibidir. O da bunun farkında ve yaptıgı hatayı anladıgı için özür diledi.
Yani acımasız ve bilinçsiz yorum yapan arkadaşlara söylüyorum kendi tercihleriniz sizi ilgilendirir bu kadar kaba olma hakkını kendinizde bulamazsınız.

bakıcın olmasının eğitim düzeyiyle ne alakası var? ilkokul mezunu cahil kadının da parası varsa çocuğuna bakıcı tutabilir ahahah.
Tekrar okuyun bakalım. Bakıcım olduğu için mi egitim düzeyini eleştirmişim yoksa yorumların sınır tanımamazlığı nedeniyle mi hanımefendi?

Tekrar okuyun bakalım. Bakıcım olduğu için mi egitim düzeyini eleştirmişim yoksa yorumların sınır tanımamazlığı nedeniyle mi hanımefendi?
Bahsettiğiniz konuda haklısınız nazik olmalı hep bebeğe. Sadece ev işini azaltıp sadece bebekle ve iyi bir şekilde vakit geçirmesini talep edin. Bi gün ev süpürülmese bir şey olmaz. Ama çocukta açılan yara telafi edilmez. Allah kolaylık versin.

Sadece 1000 dolar vermiyorum, haftasonu izin ücreti de oluyor. Tüm giderlerini biz karşılıyoruz.
Haftalık yapması gereken işleri de cumartesi yapıyor yani eşim ve ben bebekleyken.
ben anlamadim hem haftasonu izinli hem ütüyü silmeyi haftasonu mu yapiyor? o zaman "haftasonu izin" dediginiz sadece pazar izin
Saat 8 de mesaisi bitiyor
mesaisi kacta basliyor bilmiyorum ama her gün 8e kadar calismasi da az degil.
mesaiye 12de baslamiyorsa gunde 10 ya da 12 saat calisiyor demektir.
kadinın of puf yapmasina şaşırmamak gerekir.

ben anlamadim hem haftasonu izinli hem ütüyü silmeyi haftasonu mu yapiyor? o zaman "haftasonu izin" dediginiz sadece pazar izin

Benim kızım 9-10 arası uyanıyor (bebeklere göre mükemmel bir saat çoğu 6-8 arası uyanır) eşim işten 18-19 arası geliyor ve bana o saate kadar bile cinnet geliyor. 10 dk geç kalsa oturup ağlıyorum sinirden 😂 kendi çocuğumla bile böyle 🥲

Bir sonraki sefere sizin onayınızı alır öyle birini bulurum :D

Back
X