Enerjim yok

ben dikiş kursuna gitmeyi düşünüyorum eşimde terzi belki ilerde birşeyler yapabiliriz ilgimi çekiyo bu aralar

Nelere yetisip hala depresyondan cikamadigimi anlatsam siz utanirdiniz belki..

Bugun o kadar yogundum ki dogru duzgun yemek bile yapip yiyemedim.Ama siz depresyonu simariklik olarak goruyorsunuz sanirim.Aslinda sizin gibi yargilayip kucumseyenlere Insallah yasarsiniz da anlarsiniz birgun diyorum ama simdi demeyecegim iyi vaktimdeyim :)
Her hastalık kabul görür de depresyonun tanımi içi hala boş.insanların bunu seçtiği bilerek mi yaşadığı düşünülüyor bilemiyorum ki.tarifi yok ki yaşamayan be yapsa anlayamaz ki depresyonu.şarkısı bile yapildı utanilmadan iyice içi boş bir kavrama döndü depresyon.ben depresyondayım cumlesini bile kurmuyorum artik kimseye.boşver neyi takitorsun takma hersey srnde bitiyor cumlelerinden de sıkildım yıldım.insan bilerek yaşar mı bunu,elimiz şakağımızda derin bir üzüntü sikıntı yaşıyoruz saniyorlar bunu

Bugun o kadar yogundum ki dogru duzgun yemek bile yapip yiyemedim.Ama siz depresyonu simariklik olarak goruyorsunuz sanirim.Aslinda sizin gibi yargilayip kucumseyenlere Insallah yasarsiniz da anlarsiniz birgun diyorum ama simdi demeyecegim iyi vaktimdeyim :)
Karnindaki bebekten utan be...beddua ediyorsun.ne bicim insansin sen.konu sahibinin avukatimisin...
Sanane??? Yeterince mucadelem oldu benim hayata karsi.
O beddualarin bogul sende..benim ahimi aldim bugun

Karnindaki bebekten utan be...beddua ediyorsun.ne bicim insansin sen.konu sahibinin avukatimisin...
Sanane??? Yeterince mucadelem oldu benim hayata karsi.
O beddualarin bogul sende..benim ahimi aldim bugun
Tembelligin adi depresyon olmus..hadi bi git ordan..insallah rabbim benim yogunlumu mucadelemide size verir o zaman

Öyle değil mi ama yaaa :) Ben eve gıdınce resmen mutlu oluyorum kendılerını bana sevdırme çabaları ,bırbırlerıyle kavga etmeleri , meraklı olmaları :) Eve gelınce benı baştan aşağı koklamaları :)
Onlar olmadan önce ben bapıyormusum çok merak edıyorum :))

Evde tek başlarına nasıl kalıyorlar bahceli mi

Sizin tek derdiniz bi ise yaramamazlik.
Istedigin kadar ilac kullan bos..
Hayata karsi bi amacin hedefin yokki.
Kendi hayat mucadelemi anlatsam ayni anda nelere yetisip mutlu olabildigimi anlatsam su yazdigin konudan utanirsin.
Hayat bu kadar bos degil..kendin icin biseyler yap bian once..kurs hobi..is..ne biliyim iste

Evet hayata karşı bir hedefim amacım yok.
Sorunumda zaten bu. Bunları akıl edemiyor değilim. Hobidir iş güçtür bunları edinmek için uğraştım ama hep bir uğraş içerisindeyim. Sizler sabah kalkıp yapacağınız işleri otomatiğe bağlayıp ne olacağını çok düşünmeden yaşıyorsunuz. Hayatın getirdikleriyle götürdüklerini kabul ediyorsunuz. Bunalsanızda sonundaki ışığı görüyorsunuz yorulsanız da birileri için devam ediyorsunuz. Bu benim için böyle değil. Ben her sabah kafamda aynı döngülerle ve umutsuzlukla uyanıyorum.

Bu senin için şımarıklık olabilir ama benim için büyük problem.
Çözümün yoksa bana desteğin olmayacaksa yazmayabilirsin.. İlla herkes yazsın demiyorum zaten.

Depresyon hastalık, simariklik olarak gören hayat mücadelesi filan diyen insan cahildir net. Ben de bütün gün elinde bir ekmeği dahi olmayan tecavüz mağduru ülkesinde işkence görmüş mültecilerle çalışıyorum ve onların ilk istediği şeylerden biri de genelde psikologa gitmek oluyor. Yani psikolojik sorun tuzu kuru işi diil. Aynı şekilde konu sahibinin ne yaşadığını bilmiyoruz neler olduğunu sebebini bilmiyoruz. Belki işsizlik belki geçmişte yaşanmış şiddet taciz şu bu mutsuz evlilik vs vs bilemeyiz. Her amaçsız insan depresyona girseydi televizyondaki dandik yarışmalarda kim yarisacakti? Beyin kimyası bir şekilde bozulmuş işte. Bunun adı amacsizlik filan diil.

Konu sahibi ben de girdim o dehlizlere iş bulamıyordum ailevi sorunlar ekonomik şeyler şu bu derken evden çıkmayan uyanamayan ağlayan sürekli yemek yiyen arada rahatlamak için kendine zarar veren garip obsesyonlara sahip ve kurtulamayan bir insandim.

Psikiyatriste gidip ilaç ve terapi aldım 8 ay içinde artık daha mutlu spora giden arkadaşlarıyla gülen işi gücü olan kirasını ödeyen ailesiyle iyi anlaşan mutlu bir ilişkisi olan biriyim. Tedavini aksatma ve ödevlerini yap ama yapamayınca suçlu hissedip kisirdonguye girme.

Beni anlatmışsın, o obsesyonların hepsi bende var. İlaç kullanmıyorum ama terapilere devam etme konusunda kararlıyım ödevleri yapmaya çalışıyorum. Beni anlayan birilerinin olması güzel :/ Umarım bende her şeyi atlatabilirim :/

Boşver, uyma. Değmez çünkü.
Umarım atalatırız şu süreçleri.

Evet hayata karşı bir hedefim amacım yok.
Sorunumda zaten bu. Bunları akıl edemiyor değilim. Hobidir iş güçtür bunları edinmek için uğraştım ama hep bir uğraş içerisindeyim. Sizler sabah kalkıp yapacağınız işleri otomatiğe bağlayıp ne olacağını çok düşünmeden yaşıyorsunuz. Hayatın getirdikleriyle götürdüklerini kabul ediyorsunuz. Bunalsanızda sonundaki ışığı görüyorsunuz yorulsanız da birileri için devam ediyorsunuz. Bu benim için böyle değil. Ben her sabah kafamda aynı döngülerle ve umutsuzlukla uyanıyorum.

Bu senin için şımarıklık olabilir ama benim için büyük problem.
Çözümün yoksa bana desteğin olmayacaksa yazmayabilirsin.. İlla herkes yazsın demiyorum zaten.
Bazi durumlarda insanin silkelenmesi gerekir..ders calismazken zamaninda babamin kizdigi gibi..ah kizim ders neden calismiyorsun degilde yerinde okumak isteyen binlerce cocuk var diyince kizinca daha cok ise yarar silkelenirdim.kinamak icin yazmadim.siz buna inandirmissiniz kendinizi.
Yarin cok guzel bir gune uyanacagim diyip kendinize verdiginiz sozleri gerceklestirin..
Yasadiginiz depresyon degil bana gore.su yasima edindigim tecrubelere dayanarak soyluyorum.esas depresyon nedir bilirim.hayatinizi cok net bilmedigimden yazdiklariniza gore yorum yapiyorum bende

O ne kız:KK53: neyi kırıyon?

Kır zincirlerini geeeell aşka tapalım seninleeee:KK55: ahh tarkan

Ahh tarkancımm :D o da evleniyor :D
Bir kural gibi bir şeymiş zinciri kırma diye bir metod yani. Boş bir vaktinde bakarsın :D
Yarın osman pazarlamaya gidicem. tek başıma. neden? Çünkü kocam benim devlet başkanlarından yoğun kocamın toplantıları varmış iki gün boyunca. Kendi kendime takılayım biraz:D

Boşver, uyma. Değmez çünkü.
Umarım atalatırız şu süreçleri.
Ben ilk yorumu size yazdim.o sahsin yorumunu bile bilmiyorum hala.atladi.kendi bi konu acip yazsin o zaman.buraya yazilan cevaplar sizin konunuza ait size yazilir.
Beddua ettirecek zalim bir mesajda yazmadim.
Beddualar ederek daha cok cikmayi bekler depresyonundan.

Ben ilk yorumu size yazdim.o sahsin yorumunu bile bilmiyorum hala.atladi.kendi bi konu acip yazsin o zaman.buraya yazilan cevaplar sizin konunuza ait size yazilir.
Beddua ettirecek zalim bir mesajda yazmadim.
Beddualar ederek daha cok cikmayi bekler depresyonundan.

Cellallenmeyin, çünkü beddua etmemiş.
Sadece bizi anlamadığınızı düşünmüş, ilk mesajınıza bakarsanız biraz tersleme havası hakim. Şımarıksınız tarzında olmuş mesaj. Niyetiniz öyle olmayabilir ama yazışma olunca farklı anlaşılabiliyor.
Bu konulardan birbirimizi üzmeyelim gereksiz olur.
Sizi de incittiysem özür dilerim, herkes adına.
Umarım hayatlarımız daha iyiye evrilir.
inşallah.

Ben ona da gittim. O kadar çok kursa gittim ki. Artık hiç birisi çekici gelmiyor :KK70:
hatuna bak sınır tanımıyo :nazar:hmm bak güzelmiş bu kafama taklıan sorular var nasıl zor mu sıkıcı mı yav kocişe soruyorum git anlarsın diyo:KK17:nedense

hatuna bak sınır tanımıyo :nazar:hmm bak güzelmiş bu kafama taklıan sorular var nasıl zor mu sıkıcı mı yav kocişe soruyorum git anlarsın diyo:KK17:nedense

Valla dikiş çok zor, sabır gerektiriyor ayrıca pisliği de çok :D
Ben pek sevemedim. Çok uğraştırıyor çünkü. Kursta kalabalıktı bir dönemde bir parça işi anca çıkartmıştım.
Bir git dene belki seversin denemeden bilinmez.

Valla dikiş çok zor, sabır gerektiriyor ayrıca pisliği de çok :KK70:
Ben pek sevemedim. Çok uğraştırıyor çünkü. Kursta kalabalıktı bir dönemde bir parça işi anca çıkartmıştım.
Bir git dene belki seversin denemeden bilinmez.
kız daha gitmeden gözümü korkuttun :KK17:ben azcık stres atıyım diye gidecektim o dediğin gibi olursa streslerime stres katyar

Back
X