- 23 Kasım 2022
- 11.874
- 52.997
- 528
- Konu Sahibi Burhan Burhanitto
-
SurvivorAmaaan hepimiz aynıyız. Hayattan zevk alma aşamasını geçtik hayatta kalmaya çalışıyoruz.
Öyle diyince de kızıyorlar. Şimdiki emekli öğretmenlerin ya da 15-20 senelik öğretmenlerin her şeyleri var ama sorunlu bizizVallahi zor çok haklısınız,özellikle kirada olanlara allah kolaylık versin.. paramızın hiç değeri yok,herkes ay sonunu getirme telaşında..ama evini krizden önce alanlar,yatırımlarını önce yapanlar bugün gayet iyiler..
S.a
Hayatın gün geçtikçe zorlaştığını düşünüyorum ve kendi kendime yetemediğimi hissediyorum. Herkes kendi yağında kavrulurken anasını kuş kapmış cücük gibi ortada kalmış gibiyim.Çalışıyorum çalışıyorum yıpranıyorum ortada bir şey yok. Herkes sanki 4-4lük hayat yaşıyor da ben tek başımayım gibi. Aslında benim gibi olan arkadaşlar da var bu duruma alışmışlar. Hepsi kendi kendine yetebilmenin derdinde. Herkeste bir mutsuzluk, herkeste bir bezmişlik, robotlaşmışlık. Bir şeyler üreten insanların durumu bu mu olmalı diye kendime soruyorum. Öylesine canım sıkıldı işte. Saygılar.
15-20 sene çalış senin de olur. Ben genç ve bekarken 30 saat derse girip kurs veriyordum. Tanıdığım genç meslektaşlar belletmenlikten seçim görevine kadar bütün işleri kovalıyorlar. Sen de yapmalısın, gücün varken maksimum çalış ve altına dövize para yatır.Öyle diyince de kızıyorlar. Şimdiki emekli öğretmenlerin ya da 15-20 senelik öğretmenlerin her şeyleri var ama sorunlu biziz
Evet hepimiz o yaşlara geldiğimizde arkamızda hiçbir şey bırakamamış olacağız ne acı.Hepimiz aynı durumdayız
29 yıl 7 ay çalışmanın ardından, gayet yüksek ödenmiş primlerimin toplamında kesile kesile kuşa dönmüş emekli maaşıma bakarak sürekli sorguluyorum hayatı :))) Artık yaşamaya çalışıyoruz zevk alma kısmını geçtim. Kendimi de geçtim çevremdeki herkes öyle bir çırpınma içindeki moralim bozuluyor. Ne tarafa baksam bir çarpıklık var, Allah sonumuzu hayır eylesin diyeyim ne denir ki...
Bugün babam dedi ki ülkedeki herkes sürünüyor. Kardeşim de niye öyle diyorsun deyince, çalışıyoruz çalışıyoruz hiçbir şey yapamıyoruz,yerimizde sayıyoruz dedi. Babam 55 yaşında beş sene önce emekli oldu ve emekli olduğu seneden beri de çalışıyor.S.a
Hayatın gün geçtikçe zorlaştığını düşünüyorum ve kendi kendime yetemediğimi hissediyorum. Herkes kendi yağında kavrulurken anasını kuş kapmış cücük gibi ortada kalmış gibiyim.Çalışıyorum çalışıyorum yıpranıyorum ortada bir şey yok. Herkes sanki 4-4lük hayat yaşıyor da ben tek başımayım gibi. Aslında benim gibi olan arkadaşlar da var bu duruma alışmışlar. Hepsi kendi kendine yetebilmenin derdinde. Herkeste bir mutsuzluk, herkeste bir bezmişlik, robotlaşmışlık. Bir şeyler üreten insanların durumu bu mu olmalı diye kendime soruyorum. Öylesine canım sıkıldı işte. Saygılar.
Branşımın önü çok açık geçen sene 30 saat artı bir de dyk kurslarım vardı yine waw bir kârım yok. Yazın o bu şu derken eridi gitti. Maalesef para degersiz.15-20 sene çalış senin de olur. Ben genç ve bekarken 30 saat derse girip kurs veriyordum. Tanıdığım genç meslektaşlar belletmenlikten seçim görevine kadar bütün işleri kovalıyorlar. Sen de yapmalısın, gücün varken maksimum çalış ve altına dövize para yatır.
Paranı Türk lirası olarak tutma, yattığı gibi diğer alternatiflere çevir onlar her geçen gün artıyor. Paran erimemiş olurBranşımın önü çok açık geçen sene 30 saat artı bir de dyk kurslarım vardı yine waw bir kârım yok. Yazın o bu şu derken eridi gitti. Maalesef para degersiz.
Aynen bişiler deniyoruz bakalım.Paranı Türk lirası olarak tutma, yattığı gibi diğer alternatiflere çevir onlar her geçen gün artıyor. Paran erimemiş olur
Evet hepimiz o yaşlara geldiğimizde arkamızda hiçbir şey bırakamamış olacağız ne acı.
yoo valla hiç kızmıyorum benÖyle diyince de kızıyorlar. Şimdiki emekli öğretmenlerin ya da 15-20 senelik öğretmenlerin her şeyleri var ama sorunlu biziz
Burhancım maasının sabit olduğunu düşünerek yazıyorum.önce borclarını hesapla sonra altın ve döviz icin hedef belirle kalanını harca.atıyorum 1 gram altın 50 dolar Euro gibi hedeflerin olsun.zaten biriktirdikçe insanın daha da biriktiresi geliyorAynen bişiler deniyoruz bakalım.
Yok ben tamamen öğretmen tayfası için söylüyorum. Kurum içinde bir sürü haksızlık saçmalık olur birisi sesini cikarmaz. Bugün ek ders 60 TL. Yani bir döner bile yiyemiyorsun kimse ses çıkarmıyor. En kalabalık meslek grubu olmamıza rağmen herkes sallabaş olmuş. Diğer söylediklerinize katılıyorum.yoo valla hiç kızmıyorum ben
öğretmen değilim de yani hemen hemen 20 senelik çalışanım, onu kast ettiğinizi düşünüyorum
tabii ki bizim nesil fiziksel olarak daha zor şeyler yaşadı -biz okula yürüdük tek ayakkabıyla büyüdük vs. başka koşullarımız vardı. burası ayrı. daha zorlu büyüdük genellersek.
fakat
her bölümde atama vardı KPSS ilk geldiği yıl gireni atadılar neredeyse, özelde herkes asgarinin bir tık üstüne çalışmıyordu bugünkü gibi
mezun olan 3 ay çalışıp direkt arabasını aldı mesela, çünkü taksit, kredi imkanları çoktu, 3 aylık bordro versen arabayı 3 sene krediyle alabiliyordun
3-5 sene çalışıp kendi imkanlarıyla evlendi ya da evini aldı, y.dışına çıktı gezdi. tercihine göre.
şimdi evi almayı geçtim çoğu şehirde kiralık ev yok olan maaşın yarısını istiyor
sizin nesil hem bolluk bereket içinde büyüdü (bizim kuşağa göre) hem de iş hayatına bi' girdi bir baktı aaa hiçbir şey yapamıyor, kıpırdayamıyor bile, 2 kere zor sizin için.
ama hani böyle olacağı belliydi, bağıra bağıra geldi. tüm dünyada süreç buydu bizde 10x yaşanıyor. size kızmıyorum ama "bunun olacağını bas bas bağırdık" dediğimde kızanlara ben de sinirleniyorum... belki şartların böyle olduğunu biraz görebilmek ve psikolojik olarak hazırlıklı olmak iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Şahsen ben tamamen kabullendim yeni düzen bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?