Enflasyon, hayatın zorlukları ve tükenmişlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok ben tamamen öğretmen tayfası için söylüyorum. Kurum içinde bir sürü haksızlık saçmalık olur birisi sesini cikarmaz. Bugün ek ders 60 TL. Yani bir döner bile yiyemiyorsun kimse ses çıkarmıyor. En kalabalık meslek grubu olmamıza rağmen herkes sallabaş olmuş. Diğer söylediklerinize katılıyorum.
ya öğretmenler için bir şey yazınca gelip linç ediyorlar
yazmıycam o yüzden :D

Gençleri yoran bu boşa emek vermek kısmı zaten
Bir yeğenim var 30 yaşında ; teyze diyor benim yaşımdayken sen ev borcunu bitirmiş araba almıştın şimdi ben senden iyi şartlarda çalışıyorum, iki üniversite mezunuyum, iyi kazanıyorum ama hiç bir şey alamıyorum aklımı yiyeceğim diyor çocuk. Haklı mı haklı... Yıllarca dirsek çürüttü, işine sıfırdan başladı öğrendi, pişti ama şimdi meyvesini yiyemiyor ve ilerisi içinde umudu yok, o kadar haklı ki gençler çok üzücü :KK43:
Korona öncesi çok güzeldi ama bundan sonra pek düzelir mi bilemiyorum en basitinden bir örnek vereyim Reno otomobil fabrikası ile irtibatlı biriyiz ben yıllardır böyle iş olmadığını bilmem çatır çatır araba üretilirdi stoklar yetişmezdi şuanki üretim mutlaka enflasyona da etki edecek keza dokuma sektörü tekstil sektörü iş yok iş çalışmıyorlar günlerce kepenk kapatıyorlar sanki iyiye gitmiyor gibi

Yok ben tamamen öğretmen tayfası için söylüyorum. Kurum içinde bir sürü haksızlık saçmalık olur birisi sesini cikarmaz. Bugün ek ders 60 TL. Yani bir döner bile yiyemiyorsun kimse ses çıkarmıyor. En kalabalık meslek grubu olmamıza rağmen herkes sallabaş olmuş. Diğer söylediklerinize katılıyorum.
Açıkçası ben öğretmen maaşlarını duydum bana komik geldi severek yapılmasa parası hiç tatmin edici bir meslek değil gerçi artık ticaret de yalan oldu insanların alım gücü azalınca satış olmayınca kar oranı da düştü de düştü iş peşinde koşturan ben uğraşasım bile gelmiyor ne çok kazanırdım satışlardan

Açıkçası ben öğretmen maaşlarını duydum bana komik geldi severek yapılmasa parası hiç tatmin edici bir meslek değil gerçi artık ticaret de yalan oldu insanların alım gücü azalınca satış olmayınca kar oranı da düştü de düştü iş peşinde koşturan ben uğraşasım bile gelmiyor ne çok kazanırdım satışlardan
Bence üni mezunu herkesin maaşı çok komik. Kapı ustası arkadaşım var benden iyi kazanıyor. Allah daha çok versin ama okumanın karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum.

Öyle diyince de kızıyorlar. Şimdiki emekli öğretmenlerin ya da 15-20 senelik öğretmenlerin her şeyleri var ama sorunlu biziz😁
Eskiden memur karıkoca taksitle,krediyle evini rahatça alabiliyordu, hatta 2.ev de alıyorlardı..yatırımınızı yaptıysanız ,kira derdi yoksa memur bir çift 60,70 binle gayet güzel geçinir..diğer çalışanlar için çok zor hayat

S.a
Hayatın gün geçtikçe zorlaştığını düşünüyorum ve kendi kendime yetemediğimi hissediyorum. Herkes kendi yağında kavrulurken anasını kuş kapmış cücük gibi ortada kalmış gibiyim.🧿 Çalışıyorum çalışıyorum yıpranıyorum ortada bir şey yok. Herkes sanki 4-4lük hayat yaşıyor da ben tek başımayım gibi. Aslında benim gibi olan arkadaşlar da var bu duruma alışmışlar. Hepsi kendi kendine yetebilmenin derdinde. Herkeste bir mutsuzluk, herkeste bir bezmişlik, robotlaşmışlık. Bir şeyler üreten insanların durumu bu mu olmalı diye kendime soruyorum. Öylesine canım sıkıldı işte. Saygılar. 💐
Eğer mal edinebiliyorsan tl ile borçlan, borca girmeden bir sey edinilmiyor yoksa 10-15 sene çalıs ardını döndün mü hiçbir şey yok ve bu çok can sıkıcı. Bir hesap yaptim geçtiğimiz son 3 senede altin döviz hisse senedi ne alırsan al ev,araç,tarla ile karsilastirmada mal edindirmiyor aksine 3 sene önce alsan borcun erimis malin yanina kalmis oluyor öyle bir enflasyon varki. Bizden 15-20sene önceki calisanlarin ikişer evi var kapida ikiser arabalari var az buz aldiklari toprak var. Ben dahi 2017 senesine bakiyorum atandigim gibi ev alsaydim 250bine ev alabiliyordum o yillarda

S.a
Hayatın gün geçtikçe zorlaştığını düşünüyorum ve kendi kendime yetemediğimi hissediyorum. Herkes kendi yağında kavrulurken anasını kuş kapmış cücük gibi ortada kalmış gibiyim.🧿 Çalışıyorum çalışıyorum yıpranıyorum ortada bir şey yok. Herkes sanki 4-4lük hayat yaşıyor da ben tek başımayım gibi. Aslında benim gibi olan arkadaşlar da var bu duruma alışmışlar. Hepsi kendi kendine yetebilmenin derdinde. Herkeste bir mutsuzluk, herkeste bir bezmişlik, robotlaşmışlık. Bir şeyler üreten insanların durumu bu mu olmalı diye kendime soruyorum. Öylesine canım sıkıldı işte. Saygılar. 💐
Eğer mal edinebiliyorsan tl ile borçlan, borca girmeden bir sey edinilmiyor yoksa 10-15 sene çalıs ardını döndün mü hiçbir şey yok ve bu çok can sıkıcı. Bir hesap yaptim geçtiğimiz son 3 senede altin döviz hisse senedi ne alırsan al ev,araç,tarla ile karsilastirmada mal edindirmiyor aksine 3 sene önce alsan borcun erimis malin yanina kalmis oluyor öyle bir enflasyon varki. Bizden 15-20sene önceki calisanlarin ikişer evi var kapida ikiser arabalari var az buz aldiklari toprak var. Ben dahi 2017 senesine bakiyorum atandigim gibi ev alsaydim 250bine ev alabiliyordum o yil

Bence üni mezunu herkesin maaşı çok komik. Kapı ustası arkadaşım var benden iyi kazanıyor. Allah daha çok versin ama okumanın karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum.
Kim derdi zanaat ustaları ileride çok kazanacak diye devir değişti gerçekten kaç tane örnek var çevremde artık çocukları da üniversite okumaya gitmedi baba mesleklerini ellerine almaya başladılar mis gibi kazanıyorlar

Vallahi zor çok haklısınız,özellikle kirada olanlara allah kolaylık versin.. paramızın hiç değeri yok,herkes ay sonunu getirme telaşında..ama evini krizden önce alanlar,yatırımlarını önce yapanlar bugün gayet iyiler..
Evimi.krizdsn önce aldım son anda yetiştim ama inanın ben de iyi değilim her gun başımıza bu belayı yeniden saran muhalefete aptal halka küfrederek uyanıyor ve yatıyorum..Allah topunun belasını versin devam diyenlere de acımıyorum sürünün!

Kim derdi zanaat ustaları ileride çok kazanacak diye devir değişti gerçekten kaç tane örnek var çevremde artık çocukları da üniversite okumaya gitmedi baba mesleklerini ellerine almaya başladılar mis gibi kazanıyorlar
valla çooooook dendi bu
bu kadar üniversite açılırsa diploma ayağa düşer dendi
üniversitelerin çoğu dandik dendi, üniversite okutmak için ahırdaki inek dükkandaki tezgah satılmaz saçmalamayın dendi,
herkes beyaz yaka ofis işi yapamaz, bizim toplumumuzda hele hiç olmaz o olursa da kuş kadar maaş olur dendi,
iyi zanaat çok daha iyi para getirir dendi onlarca yüzlerce kez dendi yani çok kişi tarafından

ticarete hiç girmiyorum, o apayrı bir meziyet.

valla çooooook dendi bu
bu kadar üniversite açılırsa diploma ayağa düşer dendi
üniversitelerin çoğu dandik dendi, üniversite okutmak için ahırdaki inek dükkandaki tezgah satılmaz saçmalamayın dendi,
herkes beyaz yaka ofis işi yapamaz, bizim toplumumuzda hele hiç olmaz o olursa da kuş kadar maaş olur dendi,
iyi zanaat çok daha iyi para getirir dendi onlarca yüzlerce kez dendi yani çok kişi tarafından

ticarete hiç girmiyorum, o apayrı bir meziyet.
İşte herkes rahat yaşasın masa başı olsun bak örnek vereyim benim mal aldığım toptancının bir tanesinden örnek vereyim 2 delikanlı bir mağaza açmışlar İstanbuldan tırla mal getirtiyorlar toptan kıyafet satışı yapıyorlar altlarında lüks arabaları gün içinde rahat iş imkanı bizim insanımız öğretmen olsun doktor olsun mühendis olsun dedi durdu çok yakınım var mobilya ustası ev yenileme ve dekorasyon rağbet görmeye başladı 90 larda fabrikaya işçi olarak girmek isteyen adam şuan çatır çatır kendi işini yapıyor kaç tane ev sahibi oldu kaç tane araba aldı şirketini kurdu

İşte herkes rahat yaşasın masa başı olsun bak örnek vereyim benim mal aldığım toptancının bir tanesinden örnek vereyim 2 delikanlı bir mağaza açmışlar İstanbuldan tırla mal getirtiyorlar toptan kıyafet satışı yapıyorlar altlarında lüks arabaları gün içinde rahat iş imkanı bizim insanımız öğretmen olsun doktor olsun mühendis olsun dedi durdu çok yakınım var mobilya ustası ev yenileme ve dekorasyon rağbet görmeye başladı 90 larda fabrikaya işçi olarak girmek isteyen adam şuan çatır çatır kendi işini yapıyor kaç tane ev sahibi oldu kaç tane araba aldı şirketini kurdu
Herkes doktor olsun öğretmen olsun diyebilir ama mantar gibi üniversite açarsan diyen insanlara fırsat vermiş olursun. Yani aslında diyenlerde çok suç aramamak gerek. Bu ülkeye toptancı, usta gerekiyorsa o yönde bir istihdam yaratmak lazım.

Herkes doktor olsun öğretmen olsun diyebilir ama mantar gibi üniversite açarsan diyen insanlara fırsat vermiş olursun. Yani aslında diyenlerde çok suç aramamak gerek. Bu ülkeye toptancı, usta gerekiyorsa o yönde bir istihdam yaratmak lazım.
Evet yanlış dağılım yönlendirme söz konusu

Yurtdışı basını aylar önce “Türkiye battı” diye manşet atmış. Bunun da pek çok sebebi var. Ama en önemli sebebi Türk parasının değer kaybetmesi. Ülkeye kara para soktular. Uluslarası denetim kurumları da bizi kara listeye aldı.
Ben kendi adıma çocuklarımı Amerika’da büyüteceğim. Çünkü burda onlara iyi bir gelecek sağlayamam.

Eklentiler

• B5EC2EBF-2811-49AA-91A0-814EBF1CDEC7.webp
    B5EC2EBF-2811-49AA-91A0-814EBF1CDEC7.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 35
  • 569212B0-7B8A-4F09-9E07-117D8D110954.webp
    569212B0-7B8A-4F09-9E07-117D8D110954.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 45
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X