Kanarya şeyi farkettin mi gelinler en çok neden şikayetçi? Ben böyle böyle yaptım; kv böyle yaptı. Daha açık yazayım; kv mutfaktaki eşyaların yerini değiştirdi. Kv bebeğime benim istemediğim hoşlanmadığım yiyeceği verdi. Bunların alt mesajı nedir biliyor musun? Sen bilmiyorsun etmiyorsun ve akıl almaya ihtiyacın var. Senin isteklerin önemsiz. Sen kendinden pay biç. Buraya kadar tamam mıyız? O zaman gelelim seni ilgilendiren kısıma; insan psikolojisi üç aşağı beş yukarı aynıdır. Yani sizi sinir eden şey başka birini de sinir eder. Tam da bu yüzden umursamayın. Siz umursamadıkça emin olun sinirden kuduracaklardır.
Başıma gelen benzer bir şeyi anlatayım; ben ilk göreve başladığım zaman( o zaman başka bir işim vardı.) ortamdaki bir kızla hiç alma hiç elektriğim tutmadı. Bu kız bana aynı size yapılan gibi bir tavır sergiledi. Yaşımda da sizin kadardı.

Yok ne yapsam olmadı. Sonra bir arkadaşımla konuştum. Bana umursama dedi. Tamam da nasıl? Sonra kendime başka uğraşlar buldum. Bak cevabını verdim ama çok sakin bir şekilde. Sonra bir şekilde iletişimimiz kalmadı. Zaruri şeyler haricinde konuşmadık; birbirimize de bulaşmadık. Burada anahtar gerçekten umursamamak. Senin bütün hayatın onlar olmuş. Böyle olmaz. Kendinde uğraş bul. Bul ki onlarda senin yoğunluğunu görüp, bulaşamasınlar. Online kurs al mesela? Yok mu merak ettiğin bir şey? Bir rutinin var mı? Gelişine yaşarsan millette bu kızın yapacak işi yok algısı yaratırsın. Hiç ev işi deme; ev işini sonra yaparsın diyebilirler ama kuralların olursa; rutinin olursa kimse kolay kolay sizi bir yerlere sürükleyemez.