- 5 Ocak 2018
- 66
- 30
- 8
- 34
- Konu Sahibi Elifzehraaa
-
Şöyle bir durum var vasi babamız ve kendisi yurtdışında görüşmüyoruz..nereye başvurarak önce vasisi gelsin diyorlar.mahkemeye vermeye korkuyoruz çok borç bırakıp gittivasiliği anneniz üzerine alamıyor mu?
kardeşim de engelli. vasisi babam ama engelli bakım aylığı annemin üzerine ve annem alıyor.
Teşekkür ederim..dava açmak bizim için en son çare geride bıraktığı pislikler yuzunden...daha hızlı bir yol arıyoruz..babam çekti gitti ve annemin bu paraya şuan çok ihtiyacı varVasi değişikliği için dava açmanız gerekiyor diye biliyorum adliyeye gidip danışabilirsiniz.Geçmiş olsun.
borçları ile ne alakası var ki?Şöyle bir durum var vasi babamız ve kendisi yurtdışında görüşmüyoruz..nereye başvurarak önce vasisi gelsin diyorlar.mahkemeye vermeye korkuyoruz çok borç bırakıp gitti
borçları ile ne alakası var ki?
[/Elimizi nereye atsak borç,, haciz çıkıyor...biz artık kendisine hiç değmek bulaşmak istemiyoruz..elimizdekilerdende olucaz diye korkuyoruz
Borçları ile alakalı değil bence siz kardeşiniz için vasi davası açacaksınız annenize geçsin vasilik diye kolay bir dava diye biliyorum.Teşekkür ederim..dava açmak bizim için en son çare geride bıraktığı pislikler yuzunden...daha hızlı bir yol arıyoruz..babam çekti gitti ve annemin bu paraya şuan çok ihtiyacı var
Vasiliği almak için mahkemeye başvurcaksınız.İyi günler bayanlar ..danisacak kimse olmadığı için buraya yazıyorum. Lütfen yardımcı olabilir misiniz..
Benim yüzde doksanbes engelli bir kardeşim var ,,ona bakım parası çıkartmak istiyoruz.. yanliz kardesimin vasisi babam ve kendisi yurtdışına çıktı arayıp sormuyo. kendisiyle iletişimde değiliz..nereye başvurarak bu vasilik karşımıza çıkıyor...
Bu durumda ne yapabiliriz .vasilik babamın ustundeyken
Yüzde doksanbes engelli kardeşim. Hem zihinsel hem bedensel..vasilik kalkmadan direkt basvuramazsinizmi diyosunuzVasiliği almak için mahkemeye başvurcaksınız.
Önce vasiliğini almanız gerek.
Maaş bağlanması konusu şöyle: orana değil ağır engellimi değilmi o baz alınarak karar verilir.
Sosyal yardımlaşmaya raporunuzla müracaat ettiğinizde evinize yaşantınıza bakılır, evdeki kişi sayısı ve eve giren paraya göre maaş bağlanıp bağlanmamasına karar verilir.
Bu durumdaki hastalarda vasilik olmadan bi işlem yapılmaz.Yüzde doksanbes engelli kardeşim. Hem zihinsel hem bedensel..vasilik kalkmadan direkt basvuramazsinizmi diyosunuz
Anneniz bu işlemleri yaparken babanız dahil olmusmu acaba imza için filan??bu bilginiz varmı??vasiliği anneniz üzerine alamıyor mu?
kardeşim de engelli. vasisi babam ama engelli bakım aylığı annemin üzerine ve annem alıyor.
hatırlamıyorum açıkçası.Anneniz bu işlemleri yaparken babanız dahil olmusmu acaba imza için filan??bu bilginiz varmı??
Anne baba boşanmamışsa vasilik ortak olmuyor mu ben mi yanlış biliyorum yani direk başvuramıyor musunuz bi sorsanız kuruma arayıp.Vasisi olmadan olmazmi diyorsunuz??
Doğru düzgün dinlemeden vasisi gelsin dedilerhatırlamıyorum açıkçası.
siz kuruma gidip konuştunuz mu?
Hayır önceden devlet güvencesi deydi..sevgili babamız ucuza araba almak için vasiligi direk kendi ustune aldıAnne baba boşanmamışsa vasilik ortak olmuyor mu ben mi yanlış biliyorum yani direk başvuramıyor musunuz bi sorsanız kuruma arayıp.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?