Engelli bakım parasi

Elifzehraaa

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2018
66
30
8
34
İyi günler bayanlar ..danisacak kimse olmadığı için buraya yazıyorum. Lütfen yardımcı olabilir misiniz..
Benim yüzde doksanbes engelli bir kardeşim var ,,ona bakım parası çıkartmak istiyoruz.. yanliz kardesimin vasisi babam ve kendisi yurtdışına çıktı arayıp sormuyo. kendisiyle iletişimde değiliz..nereye başvurarak bu vasilik karşımıza çıkıyor...
Bu durumda ne yapabiliriz .vasilik babamın ustundeyken

vasiliği anneniz üzerine alamıyor mu?

kardeşim de engelli. vasisi babam ama engelli bakım aylığı annemin üzerine ve annem alıyor.

vasiliği anneniz üzerine alamıyor mu?

kardeşim de engelli. vasisi babam ama engelli bakım aylığı annemin üzerine ve annem alıyor.
Şöyle bir durum var vasi babamız ve kendisi yurtdışında görüşmüyoruz..nereye başvurarak önce vasisi gelsin diyorlar.mahkemeye vermeye korkuyoruz çok borç bırakıp gitti

Vasi değişikliği için dava açmanız gerekiyor diye biliyorum adliyeye gidip danışabilirsiniz.Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim..dava açmak bizim için en son çare geride bıraktığı pislikler yuzunden...daha hızlı bir yol arıyoruz..babam çekti gitti ve annemin bu paraya şuan çok ihtiyacı var

Teşekkür ederim..dava açmak bizim için en son çare geride bıraktığı pislikler yuzunden...daha hızlı bir yol arıyoruz..babam çekti gitti ve annemin bu paraya şuan çok ihtiyacı var
Borçları ile alakalı değil bence siz kardeşiniz için vasi davası açacaksınız annenize geçsin vasilik diye kolay bir dava diye biliyorum.

Vasiliği almak için mahkemeye başvurcaksınız.
Önce vasiliğini almanız gerek.
Maaş bağlanması konusu şöyle: orana değil ağır engellimi değilmi o baz alınarak karar verilir.
Sosyal yardımlaşmaya raporunuzla müracaat ettiğinizde evinize yaşantınıza bakılır, evdeki kişi sayısı ve eve giren paraya göre maaş bağlanıp bağlanmamasına karar verilir.

Babanızın borclarindan siz sorumlu degilsinizki. Siz vasiliğin annenize geçmesi için mahkemeye basvuracaksiniz. Borç için sizin de sorumlulugunuz olsaydı devlet sizi bulurdu zaten.

BİMER'de bilgi edinme diye bir kısım var, bir ay içinde cevap vermeleri gerekir.Bir yazın isterseniz

Yüzde doksanbes engelli kardeşim. Hem zihinsel hem bedensel..vasilik kalkmadan direkt basvuramazsinizmi diyosunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…