Engelli biriyle evlenir miydiniz?

seviyorsam neden olmasın..kimin ne olacağı belli değilki.ben evlenmeden çok önce birini görmüştüm çok yakışıklı ama konuşamıyordu.bi bakışmamız olmuştu.hatta ben hastanedeydim refakatçı olarak.bi kaç kez gelmesini beklemiştim..yani aşk engel tanımaz.

kesinlikle evlenme derim
konun başını okudum seninki mantık evliliği olacak sanki
aşk yok maddi durumu iyi doğru dürüst bir insan diyorsun ama iyi insan olması evlenmek için yeterli değil
sevseydin eğer çokta ileri derecede olmayan engellini görmezdin
ama sen şimdiden sorun olur mu diye düşündüğüne göre
olur bence

Arkdaşım bu devirde dürüst ailesi iyi birini nerde bulacaksın.göz olayına hiç takılma .sen al ehliyet mis gibi olur.engelli diye düşünmeden kalbinin sesini dinle .akıllı diyorsun.beğenmişsin.mantıken uyuştun.hem ne yapacan fıldır fıldır göreni. cin gibi bakanları görüyoruz.kabul et

en ıyı sen kendını tanıyorsun tabi ki de ...

ıyı düşün ..

aşk bırgun azalır unutma ;)

eğer sevdiysen lens kullanamazmı? ilk aklıma allah korusun başa vermesin sakatlık geldi.. göz bu bebeğim ya. araştırdınız mı ? tek gözü kurtaramazlarsa da diğeri için lens kullanbilir.. doktorlar ne diypo önemli. yani kısa zamandsa o gözü de kaybedebilir. om zaman malulen emekliye ayrılmak zolrunda çünkü..

görmeyen gözünde protez varmış zaten, kendisi ösylemedikçe kimse dışardan farkına varmıyor ama ilk tanıştığımızda bana açık açık söyledi, baştan bil beni böyle kabullenirsen.. dedi

Merhaba kızlar günlerdir düşünüp içinden çıamadığım bir konu var. Benimle ilgilenen çok iyi kalpli ve maddi durumu yerinde sayılabilir bir kısmetim çıktı. Kendisi öğretmen, iyi bir insan, iyi bir aileye sahip ama... engelli. Aslında engel derecesi hafif, gözünün biri görmüyor ve büyük numara gözlük kullanıyor, birkaç kere ameliyat geçirmiş ve güneşten rahatsız oluyor. Engeli ağır değil istediğini yapabiliyor ama maalesef ehliyet alma şansı yok. Pek yakışıklı değil ama kişilik olarak çok iyi ve çok dürüst (numunelik :D ) herşey iyi güzel ama iş evliliğe gelince aklım durdu. Bir türlü mantıklı düşünemiyorum, Sizce onun engeli evlilikte sorun yaratır mı? Engellileri aşağılamak için falan söylemiyorum ama bir engelliyle bir normal insanın evliliği olur mu? Olursa ne tür problemler karşıma çıkabilir..Lütfen bana yardımcı olun, hiç aranızda engelli yok mu ya da engelli biriyle evlenen?

Bence senin bu anlatdigin gibi bir olayda hic bir engellik yok ve arada sevgi olduktan sonra birazda buyuk numara gozluk taksin hic sorun degil ehliyet meselesine elince o kulanamazsa arabayi sen kulanirsin her ailede cifte sofor yok degilmiyerimseniben

bir insan yeterki sevme sayma özürlü olmasın.. engeller aşılır.

bence hiç bir sorun yaratmaz. kimsenin sağlığının garantisi yok sizin aklınıza neden böyle bir konu açmak geldi anlamadım. yüksek numara gözlük kullanabilir. ne var ki bunda.. ki okumuş öğretmen olmuş. zekası yerinde..he azası yerinde biraz kısıtlı görüşe sahip ne var ki...
bu konuyu gerçekten yadırgadım kusura bakmayın.

özellikle ailem bu konuda çok kafamı karıştırdı, o kadar farklı şeyler söylüyorlar ki, insan düşünmeden edemiyor onlar da doğal olarak benim iyiliğimi istiyor

Sevgi herşeyin üstesinden gelir ama senin ona bakışın önemli sen gerçekten onu seviyormusun ileride senin için gözleri problem olmaz deyilmi.Etrafının ailenin dikkati üzerinizde olacaktır herzaman bunlarla başetmeye gücün varmı.Alay edenler,yolda tuhaf tuhaf bakanlar,imalı söz söyleyenler bunların karşısında dimdik durabilip mücadele edebilecekmisin önce bunları düşün.Ama bir kadını bir kere kraliçe gibi hissettiren erkek olur iyi bir insansa kaybetme derim.

dalga geçilecek kadar bir engeli yok, tam tersine etrafındaki insanlar ona imrenerek bakıyorlar...

canlarım verdiğiniz tüm cevaplar için hepinizr ayrı ayrı teşekkür ederim ederim, söylediğiniz gibi bu b,raz mantık evliliği olacak ama çocuğa kanım ısınmadı da değil:utangac: bir de parfümü var ki insanın başını döndürüyor:utangac:

Eğer çok seviyorsam tabiki evlenirdim
Hepimiz bi engelli adayıyız bence yarın başımıza ne geleceği belli değil Allah korusunn
Ben sorun etmezdim eğer gerçekden seviyorsam

Hepimiz engelli adayı değil miyiz :kahve:
Anlattığınıza göre de öyle hayatınızı etkilicek bi engeli yok :sm_confused:

HEPıMıZ ENGELLı ADAYIYIZ diye bir söz war.bence engeli sorun olmamalı canım.
Sewdiğin birisinin kusurları insana kusur bile gelmez tatlım,ama emin olmak istiyorsan sewip-sewmediğini biraz zaman bırakabilrsin.

Değil engelli, normal yani sağlıklı dahi olsa biriyle çok iyi her şartı olumlu diye elenilmez bence.
insan ancak sevdiğinin her olumsuzluğuna katlanır kaldıki engelli biriyle yaşamak için dahada çok sevmek fedekarlıklarda bulunmak gerekli
Bu birazda insanın kendine olan güveni ile alakalı bir durum . "ben seviorum ve ne olursa olsun hep yanındayım " diyebilmek gerekir bu sözü seven biri dahi diyemiyorsa evlenmesin derim .

konunun okadar çok boyutu varki. bir diğer boyutuda kimin yarına garantisi var. yani yarın sağlıklı birinin kör olmayacağını elini kolunu bacağını kaybetmeyeceğini kim garanti verebilir.

wallaa canım o alamazsa sen alırsın ehliyeti..benm sewgilim de konusma engellii..takılıor konusurkenn ama ben farketmıyorum bıleee artık..batmıyo bana..sewgi her engelin önünee gecer..hayırlısı olsun inşallahh

Sevdikten aşık olduktan sonra evlenirdim..
Ama senin yazına bakacak olursam evlenmezdim çünkü sadece kişiliğini ve maddiyatı düşünüyosun...
Aşk yokk...

Eğer beni mutlu edeceğine inanırsam ve yürekten bir aşkla bağlanırsam ister iki gözü kör ister çolak ister yürüyemez olsun,kesinlikle evlenirim diye düşünüyorum.Kısaca onların engelli olmaları onları benimsemeye sevmeye ENGEL değil.

Back
X