Engelli biriyle evlenir miydiniz?

sağlıklı bir eşiniz vardı

evlendiniz

ve bi kaç ay sonra bir kaza ile pat ayağın biri gitti

boşanacak mısnız o zaman :1shok:

"her birimiz engelli adayıyız" bu sözü ilk duyduğumda çok hoşuma gitmişti

yüreğin ne diyorsa onu yap bence..

normalde sakıncası yok..

iyi bir insan olduktan sonra seni mutlu ettikten sonra gerisi teferruat ;)

canım bak sana iki tane örnek vermek istiyorum
Birincisi 5 sene biriyle çıktım yakışıklıydı devlet memuruydu gayet güzel ve yeni olan bi arabası vardı ailesi başka yerdeydi ama o hep beni kandırmış aslında sevdim deyip evlenicem deyip oyalamış benim ailemin içine girmiş olmasına rağmen ailem benimsemesine rağmen olmadı askere gidicekti 1 sene önce başkası olduğunu öğrendim . Şİmdi ise biri var aramızda 1 yaş var iki kere omurilikten ameliyat olmuş yani skolyoz rahatsızlığ var ameliyatlardan sonra 6 ay hiç yürüyememiş ve yürümeyi tekrar öğrendim diyo ve bir ayağı ağsıyo birz yani hafif topallıyo ama bana o kadar değer verdiki ben şaşırdım ailesini tanıyordum evet ama onla tesadüfen tanışmıştık neyse 12 tane platin var ailem karşıydı ama annesi geldi oturduk normal çay içmeye gelmiş gibiydiler sonra ben ablam eniştem falan çıktık tanıştırdım ve enişteme dediki ben deymezsini seviyorum ötesi yok bunun biz denemek istiyoruz 6 aydır tanıyoruz ve birde sevgili olarak denemek istiyoruz eniştem çok memnun oldu ablamda o sorun değil dedi ve benim kardeşimde de aynı rahatsızlık var omurilik eğriliği şimdi sevgili olduk biraz deniyelim dedik he olmazsa yine olmaz ama bana verdiği değer herşeye değer çok yakışıklıda değil mesela enişteme dediki hangimiz isteriz bunu gidip kardeşinize sorun annenize sorun yada bana sorun ben böyle olmayı istermiydim ama Allah bize vermiş allahtan deyip kabulleniyoruz kuldan olsa tutar öldürürsün ama allahtan olana bişey yapılmıyo dedi ve ailemde sen bilirsin deneyin bir dedi :kedi:
bide annemin aklına geldi köyden bi akrabamız birine sözlenmiş sözlendiği çocuk bi kaza geçiriyo ve diz kapağına platin takıyorlar ve çocuk hafif topallıyo kızın ailesi çocuğu çağırıyor pantolonunu yukarı kasıklarına kadar sıyırtıp aşşa yukarı yürütmüşler çok mu topallıyo diye:olmaz: sonra çocuk attmış sözü kızda çocukda başkasıyla evlendiler adamın şimdi 2 kızı var evleri arabası ve kızının biri memur damadıda aynı ama allah büyük bide kadının iki çocuğu var biri kız biri erkek ikiside işitme ve konuşma engelli kızı evlendi kaçtı hatta ama evlendiği kişiyle bazı şeyler olmamış ve geri geldi şimdi siz düşünün bu tür şeyleri kınamak ne kadar doğru ben bana değer veriyosa anlaşıyorsam dahasını istemem evet bende tam anlamıyla sevmiyorum ama en azından denemek istediğimi söyledim oda anlayışla karşıladığı bunu söylemen bile bana verdiğin değeri gösterir dedi şimdi sevgiliyiz gitti kadar baktık olmuyo biter ama baktıkki bende çok sevmeye başladım eee o zamanda haydi düğünehihoyyyt

biraz karıık oldu galiba ama size değer verene değer verin en azından denemeye sevmeye çalışmaya değer bakarsın herşey güzel olur yarın başımıza ne geleceğini bilemiyoruz ki .....

eğerki tanıştığımızda engelliyse evlenmezdim ama allah korusun allahım yazdıysa bozsun sevdiğim canımın yarısının başına sonradan
böyle bi olay gelse hayır evlenmicem demem ben onu deli gibi çok seviyorum

elbetteki evlenirim.... sonuçta engelli adayı olduğumuzda bir gerçek, fakat bu düşünceylede

yaşanmaz elbette...

canım bide demişsin ki ehliyet alma şansı yok beimde abalam evlendikten sonra eniştemin gözünde sorun oluştu hatta kör olma ihtimali vardı ama ablam bütün takılarını bozdurdu baktırdılar bide eniştemde de ehliyet yok ben alırken gel beraber alalım ben vereyim parayıda hediye olur dedim yok baldız ben ehliyet alırsam çok gezerim ama böyle olursa ablan götürürse giderim dedi ve almadı hatta niyeti bile yok ablamda memnun eniştemde hatta bazen kör aşkım benim diyo şimdide abamın kulaklar ağır işitiyo espri yaparlar körler sağırlar bir birini ağırlar bizde öyleyiz diye kaydirigubbakcemile3

sağlıklı bir eşiniz vardı

evlendiniz

ve bi kaç ay sonra bir kaza ile pat ayağın biri gitti

boşanacak mısnız o zaman :1shok:

"her birimiz engelli adayıyız" bu sözü ilk duyduğumda çok hoşuma gitmişti

yine her zamanki gibi yurdum insanı konuyu saptırdı

hiç birşey demiyorum birde şaşkınlıkla gözler yerinden çıkmış

neden olmasın,olabilir tabiki.
mesala benim bi tanıdığım var engelli biriyle evli.
kızımız çok güzel bakmaya kıyamazsın boy, bos ,göz,(mavişimiz) kaş her şeyi harika.
evlendiği adam avukat ve engelli tekerlekli sandalye ye mahkum.(boyuda oldukça kısa)nikah salonuna girerken gelin damadın tekerlekli sandalyesini iterek getirdi.ikiside birbirlerini çok seviyorlar.eğer gerçekten seviyorsan bu evliliğe evet de.

Neden olmasin, Allah korusun yarin basimiza gelcegi belli mi ?degil tabiki de yani, iyi dsun kararini sen verceksin, biz evet de diyebiliriz hayir da Allah yardimcin olsun dogru karar verirsin insallah .

Mantıkla değil, yürekle olacak iş bu. Bence siz evlenmeseniz daha iyi.
Sizi şimdi bile düşündürüyorsa yarın öbür gün aksine soğuyabilirsiniz de.

ozaman size açıklayayım ..

engelli biriyle bile bile evlenmeye tereddüt etmekle

aşık olarak evlendiği adamın allah korusun kaza geçirmesi engelli olması çok başka birşey..

ben engelli biriyle şahsi fikrim evlenmezdim.. ama ilerde eşimin başına bişey gelsede bırakmazdım..

engelli biriyle evlenmeyende sadık olabilirr....

kapasitem allaha şükürr gayett iyidirr :hulya:.

cnm baroda avukat sanırım çokta ahım şahım bi yaşantısı yok maddi açıdan.
evide gayet sıradan.parası için evlenmemiştir yani.aşkın gözü kördür.

anladım cnm aşk onlarınki ozaman...

pire ferhatla evlenen kızı hatırlıyorumda nekadarda hoştu..ondan çocğu bile oldu :)

ama ben yapmazdım şahsi fikrim

Bence navb çok haklı!
Bir insanın kişiliği önemlidir.
Engel fizikte değil, beyindedir.
Kafanızdaki engelleri aştıktan sonra geriye sadece mutlu bir yaşantı sürmek var...
:asigim:
Bu kadar basit düşünmeyin.
Hayat o kadar basit değil çünkü.

öncelikle tek gözü görmeyen insanı engelli olarak görmeyiz biz
bi gözünde yüksek numara kullanıyorsa da bu engelli olduğu anlamında değildir
az bi görmesi olana bile az görüşlü kişi deriz...
öncelikle nasibinizi engelli olarak görmeyiniz...
ömür boyu mutlu olabileceğinizi düşünüyorsanız evet diyiniz.
ama ömür boyu kişinin gözüne takacaksanız ne kendiniz sürekli rahatsız olunuz
nede karşınızdaknii rahatsız hissettiriniz..
down sendromlu çocuklara bile engelli değil, özel çocuklar deniyor biliyor musunz...
kırıcı olduysam üzgününm..

benim bir akrabamda seninle aynı durumdaydı kız dünyalar güzeli bir kızdı kızın ailesi karşı çıktı evlendiği kişi öğretmendi ve yürüme engeli vardı ama şimdi gayet mutlular eşi el üstünde tutuyo onu eşinin aileside öyle ve hiç pişman değil birde oğlu var şimdi tabi karar senin....

Back
X