Engelli cocugu olup ikinciyi düşünen arkadaşlar

Allah yavruna şifa versin inşallah. Bence ikinci bir çocuk sizede iyi gelebilir. İkisiyle birden ilgilenirsin. Ama sağlıklı çocuklarla ilgilenmek bile epey zor kendinizde bu gücü karı koca olarak görüyorsanız yapabilirsiniz. Ama bence biraz daha büyüsün çocuğunuz.

Ceyda duvenci nin kızı da aynı öyle dünyaya gelmiş ve aynı rahatsızlığı var. Bilginiz var mı? Belki ondan bilgi edinebilirsiniz?
Yapmak istiyorsan yap. Gençsin, başarırsın evelallah
ayni ornegi vericektim. onun kizi da serebnal palsili. anladigim kadariyla sizin evladiniz da oyle. instagramdan ulasabilirsiniz. eminimki cevap verecektir.
benim arkadasimin da ilk kizi ayni rahatsizliga sahip 3 aylik ikkinci kizi var.
evime bana yardima gelen avlanin da oglu ayni sekilde buyuk olsa da bir abisi var.

okadar heveslisiniz ki Rabbim en guzelini nasip etsin. dogru kararlar aldirsin

Simdi 4 yasında 6 yasında okula başlıyorlar. Okulun ilk yılını özellikle atlatmam lazım dimi daha çok ilgi ister o zaman

Aynen bebeğimde selebral palsili. Ama sadece bacaklar etkilenmiş. Cok Yeni bi fikir bu ikinci çocuk hevesim. İlla bi sorim dedim. Hevesim olmadan önce soranlara asla istemiyorum. Bebeğimle eksik ilgilenirim yoksa diyordum.

Kardeşi olmalı diye düşünüyorum ama şu an şu aşamada değil,biraz daha zaman geçmeli.
Benim de küçük kardeşim otizmli,ondan küçüğü yok ailemden sonra onun eli kolu aklı gözü ben olacağım,şu an da da öyleyim gerçi ama işte her zaman yaninda olacak tek insanım ve asla bırakmayacağım. Sizden sonra da çocuğunuzu emanet edebileceğiniz bir kardeşi olmalı.

Aynen bebeğimde selebral palsili. Ama sadece bacaklar etkilenmiş. Cok Yeni bi fikir bu ikinci çocuk hevesim. İlla bi sorim dedim. Hevesim olmadan önce soranlara asla istemiyorum. Bebeğimle eksik ilgilenirim yoksa diyordum.
kendi hayatinizin artisini eksisini bilen sizsiniz. yardimci ablaminda oglunun sadece bacaklaribetkilenmis sukur ki hatta ahdi var saclarini oglu yuruyunceye kadar kesmeyecekmis. 4 yildir kestirmiyor. yeni botoks tedavisi gordu kendi kendine yataktan inebiliyor simdi. arkadasimin kizi fizik tedabmvi ile ziplamaya annesinin babasinin elinden tutarak yurumeye basladi. ceyda duvenciye bakarsaniz instada ayakta durabiliyor kizi. fizik tedavi ile basarilmayacak sey degil.
ben kardesi olsun ya da olmasi diyemem sadece evladinizin rahatsizligi inatci olsa da cozulme ihtimali var. zaman icinde belki de hickimseye sormadan o kendiliginden gelecektir.
sukur ki sadece bacaklarda eminim bukadar dusunceli bir anneyle onu da atlatacaktir.

Su yazınızı okuyunca oyle bi heyecan dolduki içim bebeğimden ümidi kesmiştim. Ama hep en azından elinden tutup yürüsek derdim. Oda bi zaman sonra tükendi. Mesela bazi insanlar dertlerinden dolayı Allah'a yaklasir. Ben ise uzaklaştım. İyiki açmışım konuyu çok motive oldum. Sanırım sadece bebeğimi düşünmem lazım artık.

Bana nasıl tedavi olduklari hakkında bilgi verir misiniz

Bana nasıl tedavi olduklari hakkında bilgi verir misiniz
yardimci ablanin oglu haftada 2 kez fizik tedavi aliyor. bunun yaninda iki hafta once botoks tedavisi oldu. drlar sanirim sizi yonlendirecektir sorarsaniz. arkadasimin kizi sadece fizk tedavi ile bu duruma geldi onun ki cok hafifti. ceyda duvenciyi bilmiyorum ama instagramdan ulasabilirsiniz bence.

lutfen o sekilde dusunmeyin. sifa RABBIMIN bir ol demsine bakar. duanizi eksik etmeyin. kardes konusunda da lutfen.keatirip atmayin. zamanla bazi seyler yerini bulacaktir. bos umit vermek degil niyetim cevremde hep ilerleme kaydeden ornekler var sizinle paylasmak istedim.
ceyda duvenci ile iletisime gecin mutlaka. yonlendirecegi birileri bile olabilir.

Benim bebeğimde haftada 4 fizik tedavi aliyor. Botoks demediler ama botoks olsa değişirmiş bide boy uzadıkça botoks istermiş vücut. Arkadasinizin kizi kac yasında aceba

bu arada benim bildigim kadarini aktardim size. daha farkli neler yapildi cok bir fikrim.yok. lutfen iyi bir dr la devam edin. Yaradan da umidinizi kesmeyin. hatta simdi gidin bir abdest alin evladiniz icin dua edin. belki bu bir anahtar olacktir size. :)

https:// m. facebook.com /story.php?story_fbid= 1705569722988506&id= 1664595240419288 bir de lutfen su videoyu izleyin. engel olmasin diye araya bosluk attim.bosluklari kapatarak ulasabilirsiniz videoya... ALLAH yolunuzu isiklandirsin.

https:// m. facebook.com /story.php?story_fbid= 1705569722988506&id= 1664595240419288 bir de lutfen su videoyu izleyin. engel olmasin diye araya bosluk attim.bosluklari kapatarak ulasabilirsiniz videoya... ALLAH yolunuzu isiklandirsin.
Çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız icin Ceyda Düvenci ayni mahalledeki sadece parkta gördüğüm bi engelli bebeğe yardım etmiş sosyal alemden uzak kalmışım.

:) dimi ya huzur Allah'ta

Daha gençsin bence en azından oğlunuz ilkokulun birinci sınıfını atlatana kadar erteleyin. Bu süreçte oğlunuzla maksimum seviyede ilgilenir gelişimine oldukça katkıda bulunabilirsiniz.
Zor bir hamilelik geçirme ihtimaliniz de yüksekmiş bu süreçte oğlunuzun bakımı ve tedavisi ile ilgilenebilecek bir yakınınız yada yardımcınız yoksa hem oğlunuza hem doğacak bebeğinize haksızlık edermişsiniz gibi geliyor.
2 Yaşında kızım var kolikti gazlıydı ve 1,5 yaşına kadar devam etti. Çok da zorlandım ki 8 Aydan sonra bakıcısı vardı. Tekrar anne olmayı çok istesem de kızıma şuan ki ilgiyi, sevgiyi maddi olanakları sağlayamam kaygısı ile ikinci çocuk fikrinden vazgeçtik.
Maddi manevi her iki çocuğunuza da yetebileceğinizi düşünüyorsanız ve yardımcı olacak kişileriniz varsa yapın.
Oğlunuza Allah şifa size de sabır ve dayanma gücü versin.

Benim yurtta kaldığım oda arkadaşım doğuştan serebral palsi cp hastası. İlk başlarda yürüme vs sıkıntıları olmuş ama şuan kendi ayakları üsyünde durabiliyor zeka yönünden sıkıntısı yok yürümede hafif sıkıntısı var ve elleri titriyor edebiyat okuyor hatta:) fizik tedavi de görüyor. Yani zihinsel bi sıkıntısı yoksa fizik tedaviyle diğer sorunların üstesinden gelebileceğinizin düşüncesindeyim tabi ki çocuğunuzdaki boyutunu bilemem anne de değilim. Fakat bence istiyorsanız bir kardeşi olsun ilerde allah korusun size bir şey olduğunda onun yanında ona destek çıkacak biri olsun allah şifa versin umarım gelişme gösterir

Ben oglumun otizmli oldugunu kizim dogduktan sonra ogrendim.
Belki onceden bilsem cesaret edemezdim. Suan kizim bazen ogluma cok iyi geliyor bazen de kotu yonde etkiliyor. Tabii iyi geldigi daha cok.
Benim acimdansa cok zorlandigim oluyor
Cunku oglum 4.5 yasinda tuvalet egitimini yeni yeni tamamliyor. Yemegini ben yediriyorum. Kizim 2 yas o da hemen hemen tamamen bana bagli. Ikiz cocuk gibiler. Ve kizim inanilmaz inatci.
Bugun panik atak gecirir gibi oldum nefes alamadim. Bazen de o kadar mutlu ediyorlar ki beni kalbimden mutluluk tasiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…