- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
- Konu Sahibi Safinaz olcak
-
Him bilmiyordum. Araştırcam saolun. İkinciyi yapıp. Tamamen onlarla olsak. Yanı cocuklarima adasam kendimi. Mesela arkadaşlarım hergun ya parkta ya avmde onlarla gidememek. Sizce bu sorun mu. Bir nevi ikinci bebek kısıtlamasi dert etmelimiyim. İnsan sadece ailesiylede mutlu olur mu acebaCeyda duvenci nin kızı da aynı öyle dünyaya gelmiş ve aynı rahatsızlığı var. Bilginiz var mı? Belki ondan bilgi edinebilirsiniz?
Yapmak istiyorsan yap. Gençsin, başarırsın evelallah
Bende rahim yetmezligi var cnm. Yanı belli kiloya kadar felan taşıyorum çocuğu. Doktor bunu önceden anlamadığı icin erken Doğum oldu. Doğum sırasında oksijensiz kalmış bebeğim. Engelli olmasi bu sebeptenAmin insaallah Ben bazen inu dusunuyorum belki engelli olacak daha cok uzulecez belki Rabbim o yuzden vermiyor diye kendimi avunduruyorum gercekten oyle yasamayani yasamayan anlamiyor sizin cektiklerinizi sizden iyi kimse bilemez akraba evliligi ne mi var genetik arastirilma yaptirip oyle de dusunebilirsiniz..
Valla suan kendi bebeğime bakıp ikinciyi düşününce burnumun direği sızlıyor resmen. İnsan dertten dolayı neye saracagini şaşırıyor. Sizin gibi düşünmemiştim. Cok haklısınız aslında.Ben daha farklı bir açıdan bakacağım kızmayın bana rahatsız olan çocuğunuz ilerde kardeşi olursa ona yük olacak.
İkinci çocuk hep bir baskı ve mecburiyet hissedecek onunla ilgilenme konusunda
Kendinizi düşünerek değil de yeni doğacak bebeğinizi düşünerek karar verin derim
Bildiğim kadarıyla Ceyda Düvenci servikal yetmezlikle ilgili yurtdışında ameliyat oldu ya da tedavi gördü. Sonrasında hamile kaldıKüçüğü 3-4 yaşına geldi ki kurtarır kendini inşallah. Yani zaten ilk zamanlar hep yoğun geçiyor. İster istemez soyutlaniyorsun. Önemli olan yanında sana gerektiğine yardım edebilecekampanyası biri var mı
Ceyda düvenci de şimdi hamile.
Anladim canimBende rahim yetmezligi var cnm. Yanı belli kiloya kadar felan taşıyorum çocuğu. Doktor bunu önceden anlamadığı icin erken Doğum oldu. Doğum sırasında oksijensiz kalmış bebeğim. Engelli olmasi bu sebepten
Hadi yA hamile demek. Arkadaşlarım çok iyiler. Ben hamile olsam gelir temizligimi bile yapar bikaci ama onlara güvenip bu yola çıkamam. Onun dışı gurbetteyiz kimsem Yok.Küçüğü 3-4 yaşına geldi ki kurtarır kendini inşallah. Yani zaten ilk zamanlar hep yoğun geçiyor. İster istemez soyutlaniyorsun. Önemli olan yanında sana gerektiğine yardım edebilecekampanyası biri var mı
Ceyda düvenci de şimdi hamile.
Çünkü çevremde örnekler varValla suan kendi bebeğime bakıp ikinciyi düşününce burnumun direği sızlıyor resmen. İnsan dertten dolayı neye saracagini şaşırıyor. Sizin gibi düşünmemiştim. Cok haklısınız aslında.
Cooooook teşekkür.insallah cnm. Bende sana dua edecem sağ salim bi evlat icinAnladim canimkuzenimde de var oyle bisey 6 aylikken acildi rahmi dusuk yapti gecen aylar..Amcamin ikiz kizlari var kizlarindan birisi dogum sirasinda oksijensiz kalmis bayagi hastanede ne yatti simdi 5 yasindalar cok zeki cok akilli ama yurume ve bayilma problemi var iste omur boyu surer demis doktor yengemde cok kahroluyor ama elden bisey gelmiyor duacinim canim Rabbim gonlune gore verir insaallah ..
Yok saolasin cnm. Fikirleriniz lazimdi bana. Artık 3 yıldır boyle yaşadığımız icin etraf bana çok rahatsın bile demeye başladı. Olenle ölünmüyor derler. Bazı insanlar hep uzulmemi mi istiyor Onuda anlamıyorumÇünkü çevremde örnekler var
Sizin hissettiğiniz duyguyu anlamam imkansız amacım sizi üzmek değil ama bu durumu da düşünün
Evet bende gördüm onu, Amerika'da sanırım servikal yetmezlik için ameliyat oldu, şimdi hamile. Konu sahibinin durumuna çok benziyorBildiğim kadarıyla Ceyda Düvenci servikal yetmezlikle ilgili yurtdışında ameliyat oldu ya da tedavi gördü. Sonrasında hamile kaldı
gurbet dediginiz yurt disi deil demiHadi yA hamile demek. Arkadaşlarım çok iyiler. Ben hamile olsam gelir temizligimi bile yapar bikaci ama onlara güvenip bu yola çıkamam. Onun dışı gurbetteyiz kimsem Yok.
Çok rahatsın mı diyorlar nasıl rahat olabilirsinizkiYok saolasin cnm. Fikirleriniz lazimdi bana. Artık 3 yıldır boyle yaşadığımız icin etraf bana çok rahatsın bile demeye başladı. Olenle ölünmüyor derler. Bazı insanlar hep uzulmemi mi istiyor Onuda anlamıyorum
Yok cnm Yanımda ailem olmadığı icin gurbet dedim. İstanbul'dayim ben.allahim herkeze şifasını versingurbet dediginiz yurt disi deil demi
devlet yardim ediyor hani orada
halamin 6 çocugu var en buyugu baya çok engelli, tasuaybilldigi kdr kendi bakdi,sonra devlet aldi devlet bakiyor simdi 45 yasinda flan vardir kuzenim su an
yurume konusma yok, tekerlekli sandlayede hep,tuvaletini soyluyormu bilmiyorum
halam ona bakdigi içj erken emklide oldu ( fransa daydi )
kuzenimde dogumdan olmus galiba oksijensiz kaldigi için
Zaten o lafi unutamadığım icin sevemiyorum o komşumu. Yoksa ben ilk bir yıl beni tanıyan birini görünce daha selamlasmadan ağlıyordum. Sırf içimi dokemedigim icin. Ama insan alışıyor iste. Bi zaman sonra.Çok rahatsın mı diyorlar nasıl rahat olabilirsinizki
Siz o insanlarla çok muhattap olmayın
bazi insanlar patavatsiz oluyor insan on kez dusunup oyle konusmaliZaten o lafi unutamadığım icin sevemiyorum o komşumu. Yoksa ben ilk bir yıl beni tanıyan birini görünce daha selamlasmadan ağlıyordum. Sırf içimi dokemedigim icin. Ama insan alışıyor iste. Bi zaman sonra.
Eşim suan icin destek olan bir eş. Net ortamında görüyorum ama engelli bi cocugu olupta sıkılan beyleri. Boşanan arkadaşlar felan. Alllah herkeze vicdan versin.Benim abim down sendromlu.
Annem her zaman iyiki seni dogurdum der.
Su an benim bebegim var. Annem bakiyor calistigim icin.
Ben olmasaydim torun sevgisini tadamayacakti.
Haftasonu sehir disina cikacaklari zamanda abim bende kaliyor. Ben istiyorum kalmasini. Hem abimle ilgilenmek hosuma gidiyor hem annem gezsin stres atsin istiyorum.
Ama benim babam cok destekci anneme. Abimle cok ilgilenir.
Esinizde istiyorsa size destek olacaksa neden olmasin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?