Engelli cocugu olup ikinciyi düşünen arkadaşlar

Ben daha farklı bir açıdan bakacağım kızmayın bana rahatsız olan çocuğunuz ilerde kardeşi olursa ona yük olacak.
İkinci çocuk hep bir baskı ve mecburiyet hissedecek onunla ilgilenme konusunda
Kendinizi düşünerek değil de yeni doğacak bebeğinizi düşünerek karar verin derim

Ceyda duvenci nin kızı da aynı öyle dünyaya gelmiş ve aynı rahatsızlığı var. Bilginiz var mı? Belki ondan bilgi edinebilirsiniz?
Yapmak istiyorsan yap. Gençsin, başarırsın evelallah
Him bilmiyordum. Araştırcam saolun. İkinciyi yapıp. Tamamen onlarla olsak. Yanı cocuklarima adasam kendimi. Mesela arkadaşlarım hergun ya parkta ya avmde onlarla gidememek. Sizce bu sorun mu. Bir nevi ikinci bebek kısıtlamasi dert etmelimiyim. İnsan sadece ailesiylede mutlu olur mu aceba

Bende rahim yetmezligi var cnm. Yanı belli kiloya kadar felan taşıyorum çocuğu. Doktor bunu önceden anlamadığı icin erken Doğum oldu. Doğum sırasında oksijensiz kalmış bebeğim. Engelli olmasi bu sebepten

Küçüğü 3-4 yaşına geldi ki kurtarır kendini inşallah. Yani zaten ilk zamanlar hep yoğun geçiyor. İster istemez soyutlaniyorsun. Önemli olan yanında sana gerektiğine yardım edebilecekampanyası biri var mı

Ceyda düvenci de şimdi hamile.

Valla suan kendi bebeğime bakıp ikinciyi düşününce burnumun direği sızlıyor resmen. İnsan dertten dolayı neye saracagini şaşırıyor. Sizin gibi düşünmemiştim. Cok haklısınız aslında.

Bildiğim kadarıyla Ceyda Düvenci servikal yetmezlikle ilgili yurtdışında ameliyat oldu ya da tedavi gördü. Sonrasında hamile kaldı

Anladim canim kuzenimde de var oyle bisey 6 aylikken acildi rahmi dusuk yapti gecen aylar..Amcamin ikiz kizlari var kizlarindan birisi dogum sirasinda oksijensiz kalmis bayagi hastanede ne yatti simdi 5 yasindalar cok zeki cok akilli ama yurume ve bayilma problemi var iste omur boyu surer demis doktor yengemde cok kahroluyor ama elden bisey gelmiyor duacinim canim Rabbim gonlune gore verir insaallah ..

Hadi yA hamile demek. Arkadaşlarım çok iyiler. Ben hamile olsam gelir temizligimi bile yapar bikaci ama onlara güvenip bu yola çıkamam. Onun dışı gurbetteyiz kimsem Yok.

Valla suan kendi bebeğime bakıp ikinciyi düşününce burnumun direği sızlıyor resmen. İnsan dertten dolayı neye saracagini şaşırıyor. Sizin gibi düşünmemiştim. Cok haklısınız aslında.
Çünkü çevremde örnekler var
Sizin hissettiğiniz duyguyu anlamam imkansız amacım sizi üzmek değil ama bu durumu da düşünün

Cooooook teşekkür.insallah cnm. Bende sana dua edecem sağ salim bi evlat icin

Çünkü çevremde örnekler var
Sizin hissettiğiniz duyguyu anlamam imkansız amacım sizi üzmek değil ama bu durumu da düşünün
Yok saolasin cnm. Fikirleriniz lazimdi bana. Artık 3 yıldır boyle yaşadığımız icin etraf bana çok rahatsın bile demeye başladı. Olenle ölünmüyor derler. Bazı insanlar hep uzulmemi mi istiyor Onuda anlamıyorum

Bildiğim kadarıyla Ceyda Düvenci servikal yetmezlikle ilgili yurtdışında ameliyat oldu ya da tedavi gördü. Sonrasında hamile kaldı
Evet bende gördüm onu, Amerika'da sanırım servikal yetmezlik için ameliyat oldu, şimdi hamile. Konu sahibinin durumuna çok benziyor

Konu sahibi arkadasım, yardımcı tutarsan neden olmasın , gönlüne de düşmüş madem, inşallah sağlıkla alırsın kucağına

Hadi yA hamile demek. Arkadaşlarım çok iyiler. Ben hamile olsam gelir temizligimi bile yapar bikaci ama onlara güvenip bu yola çıkamam. Onun dışı gurbetteyiz kimsem Yok.
gurbet dediginiz yurt disi deil demi
devlet yardim ediyor hani orada

halamin 6 çocugu var en buyugu baya çok engelli, tasuaybilldigi kdr kendi bakdi,sonra devlet aldi devlet bakiyor simdi 45 yasinda flan vardir kuzenim su an
yurume konusma yok, tekerlekli sandlayede hep,tuvaletini soyluyormu bilmiyorum
halam ona bakdigi içj erken emklide oldu ( fransa daydi )
kuzenimde dogumdan olmus galiba oksijensiz kaldigi için

Çok rahatsın mı diyorlar nasıl rahat olabilirsinizki
Siz o insanlarla çok muhattap olmayın

Yok cnm Yanımda ailem olmadığı icin gurbet dedim. İstanbul'dayim ben.allahim herkeze şifasını versin

Cocugumun bir saglik sorunu olmadigi halde bu devirde iki cocuk buyutmenin inanilmaz zor oldugunu dusundugumden ikinciyi yapmadım.
Bazen bir cocugun bile istek ve ihtiyaclarina yetemedigimi, baska seylere dalıp onu ihmal ettigimi dusunuyorum, su anda evde bir de yeni dogmus bebek olsa ne yapardim bilmiyorum.

Benim abim down sendromlu.

Annem her zaman iyiki seni dogurdum der.

Su an benim bebegim var. Annem bakiyor calistigim icin.

Ben olmasaydim torun sevgisini tadamayacakti.

Haftasonu sehir disina cikacaklari zamanda abim bende kaliyor. Ben istiyorum kalmasini. Hem abimle ilgilenmek hosuma gidiyor hem annem gezsin stres atsin istiyorum.

Ama benim babam cok destekci anneme. Abimle cok ilgilenir.

Esinizde istiyorsa size destek olacaksa neden olmasin?

Çok rahatsın mı diyorlar nasıl rahat olabilirsinizki
Siz o insanlarla çok muhattap olmayın
Zaten o lafi unutamadığım icin sevemiyorum o komşumu. Yoksa ben ilk bir yıl beni tanıyan birini görünce daha selamlasmadan ağlıyordum. Sırf içimi dokemedigim icin. Ama insan alışıyor iste. Bi zaman sonra.

Zaten o lafi unutamadığım icin sevemiyorum o komşumu. Yoksa ben ilk bir yıl beni tanıyan birini görünce daha selamlasmadan ağlıyordum. Sırf içimi dokemedigim icin. Ama insan alışıyor iste. Bi zaman sonra.
bazi insanlar patavatsiz oluyor insan on kez dusunup oyle konusmali
bozbogazligina vrerin siz onun uzulmeyin lutfen

Eşim suan icin destek olan bir eş. Net ortamında görüyorum ama engelli bi cocugu olupta sıkılan beyleri. Boşanan arkadaşlar felan. Alllah herkeze vicdan versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…