Engelli doğan bebeğim hakkında

Sen kızını yanından ayirdinmi bu süreçte peki emzirmeyi bıraktın mi onu uzaga gönderdinmi kokundan uzaklastirdinmi canım?Onu gormemezlik yaptin mi sana kokuna sefkatine ihtiyacı varken canım?

konu sahibi için şu an yorum yazmak istemiyorum
fakat konuyu okurken arada çok acı hikayeler de okudum, tek tek alıntı yapıp konuyu dağıtmak istemiyorum, o yüzden böyle yazıyorum

o acı olayları yaşayan sevgili üyeler
Allah kaybettiklerinize rahmet eylesin, onların mekanları zaten cennet
hasta olanlara da hayırlı ve acil şifalar versin
umarım tüm acılarınız geride kalır....

Bakin size 22346688 kez psikolojik yardim alin yazdi insanlar.
Burdaki kimse size yardimci olamaz, egitimli profesyonel degil kimse. Insanlar halinizden anlamazlar. Size konunun en basinda da yazdim basina gelmeyen bilemez insanlar ahkam keser gecer. Burasi size derman olmaz sizin bir uzmana gitneniz gerek.

Arkadasim neolur sabirli ol. Ya senin canin kanin olan o zavalli masuma kötü davranirlarsa bunu bir düşün. yanlis seyler yapma. Bu vicdan azabiyla yasamak daha zor olmazmi

Yazdığın ilk iki cümle beni bitirdi.Yasadiklarimdan dolayı çok hassasim konu sahibi bebeğini emzirmeyip bebeğini kendinden uzaklaştırmış Anne kokusuna uzak diye senin yazdıklarını okuyunca gozyaslarim aktı .yazık ya minik meleğe hiç suçu yok.

Dua etmediğimizi nerden biliyorsun. Yazan insanların çoğu mesajının başında Allah yardımcın olsun yazmış zaten.

Ama sen sağlıklı düşünemiyorsun şuanda. Psikolojik tedavi alıyorum falan da yazmışsın bence doktorunu değiştir. Ve senin bebeğin gibi çocuğu olan insanlardan fikir al neler yapmışlar nelerle karşılaşmışlar. Gerekirse psikolojik desteği hangi doktordan ve nasıl almışlar onu araştır ve o doktora git.

Biz burada hem sana hem o masum yavruya yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ne seni tanıyoruz ne evladını. İlerde hergün pişman olacağın bişeyi yapma ve biran önce toparlanmaya çalış diye yorum yapıyoruz. Burda herkes sana ve evladına üzülüyor emin olabilirsin. İnsan hiçbir şeyi yaşamadan bilemez bu konuda amenna ama sen annesin güçlü olmalısın. Allah kadını anne olacağı için güçlü yaratmıştır. Bu güç senin içinde var ona ulaş ve ortaya çıkar biran önce..

ben de yazdım bu konu ağır travmatik bir olgu.
bdv de paylaşılıp dertleşilecek bir konu değil ki.
tamam benzer durumları yaşayanlar yazıyor paylaşıyor ama
dışarıdan anlamak zor.
anlatan da kendini tam ifade edemiyor.
şu haliyle engelli bebeğinden kurtulmaya çalışan bir anne profili var.
bunun üzerinden de tabiki sığ ve kırıcı yorumlar da geliyor.
konu sahibi de kendini eksik ifade ediyor haliyle ruh durumu bozuk.
amacı neydi ki tam olarak.
neden seçim yapmalı, neden ailelerin yanına gitmiyor kaçtır soruyorum cevap vermiyor.
yani ne demeliydik evet haklısın "ne yap et bebekten kurtul"mu diyelim
daha ilk yorumumda annelik babalık kavramının içine sığamayacak bir soru bu.
istediği cevabı nasıl verelim ki.
ha tercih onun.
bulabiliyorsa böyle bir yer,eşi de razi ise versin.
burada tartışmaya açmak niye.

size bi deneyden bahsedecem.malesef gercek...yabanci ulkesinde cook eskiden yapilmis.krallik varmis o zaman.
kimsesiz bebekler bakilmayan bebekler yetistirme yurdunda kaliyorlar.ve ordaki gorevli kadinlara emir veriliyo cocuklara cok iyi bakacaksiniz.guzel giydireceksiniz.guzel besleyeceksiniz..amaa onlari opmuyeceksiniz oksamiycaksiniz sarilmiycaksiniz gulumsemeyeceksiniz bile..sikiysa krali dinleme keser kelleyi..neyse vicdansizi dinlemisler..ne olmus biliyormusunuz.. o odadaki yeni dogan bebeklerin hepsi vefat etmis.adamin ogrenmek istedigi iyi bakimmi yoksa sevgi sefkatmi diye..

Allah sabır versin canım sana.

Amin canim ama sen hemen pes ediyorsun ben bu konuyu duydugum anda dua ettim bebegine onunda sana ihtiyacı var canim agladigi zaman seni gormesede gogsune kotdugun an kokunu alip susar bebegin çünkü guvende oldugunu farkeder pes etme diren sen annesin yuvaya biraktin diyelim ilerde iyilestigi zaman nasil cocugum diyeceksin arayip bulacak seni nolur pes etme yardim al diren anne diren!hakkinda gerseyin hayitlisini dilerim o sebiyi birakma arkadasim o senin ozel cocugun

Çocuğu yanına al Allah yardım eder yeterki sen adım at Allahım senin Rıza'n için de başla.Zorluğun yanında kolaylık vardır

Kendi adıma olumsuz bir yorum yaptığımı düşünmüyorum açıkcası .
Size baştan beri söyleniyor durumunuzun normal olmadığı ,yaşadığınız olayın çok ağar olduğu neler yapılabilir, herkes kendince fikir verdi, ama siz hiç olumlu bir şey yazmadınız en azından sağolun arkadaşlar önce pskolojimi düzelticem sonra da yavrumu gidip alıcam vs demediniz yene biz kadınlar suçlu olduk öylemi ayrıca size dua edilmediğini nerden çıkarttınız.

Doktor hatası var diyosun doktoru mahkemeye vermeyecegım diyosun ama çocugu yurda vermeyi düşünüyorsun. Kusura bakma ben senin gibilere "anne" demem. Yazık sana. Allah belki de seni terbiye etmek için böyle sınamak istemiştir.

Hepsine katiliyorum.

Insan hayatta bazi olaylardan tukeniyor, dayanma gucu bitebiliyor. Ben tukenmislik yasayan insanlar ne yaparsa yapsin neden boyle yaptin diyemem.

Simdi konu sahibesi de ben cocugu istemiyorum, basa cikamam, ben bakmicam diyor olabilir ben bunu garipsemem. Ama oturup bu cocugu terk etmenin sonuclarini, ileilerdeki vicdan azabini dusunmesi sart ve bunu saglam kafayla yapmali su andaki kafayla olmaz.

Konu sahibesi bir sure yardim alin ve kafanizi toplayin yasadiklariniz hic kolay seyler degil.

Bebeğinizi kurban etmekten, yurda bırakmaktan bahsediyorsunuz sonra bebeğinize dua etmemekle suçluyorsunuz..
Siz konu açıp bebeğinizin durumunu söyleseydiniz emin olun herkes size dua ederdi..
Gerçekten de Allah kimseyi evladıyla sınamasın..
Allah sizin de yardımcınız olsun..
Dilerim bu şekliyle de bebeğinizi kabullenir seversiniz..

Başınız sağolsun,bir annenin yaşayabileceği en büyük acıyı yaşamışsınız fakat öbür dünyada sizi bekleyen bir melek olacak,hep söylüyorum ölüm bir son değildir. Yarın başımıza neler gelecek bilemeyiz Allah kimseyi evladıyla sınamasın,sınasa bile bu ağır sınavı anneliğe yakışacak bir şekilde vermek nasip olsun inşallah.

niye oyle diyorsun dua ediyoruz sana.sabah kahvaltida esim diyoki bana dun gece sohbette bahsettigin bayan ve bebegi aklima geldi zikrederken gozyasiyla dua ettim seni tanimaz etmez..bende oyle edecegim hep..arkadaslarda oyle..ama merak ettigim bebegin nerde yaninda degilmisin emzirmiyormusun oyle bizi uzerek cekip gidemessin..burda kal sana kelimelerle destek olalim yaninda olalim.birilerine yardimci olamiyacaksak kk nin ne onemi var.. biz isi gucu birakip yardimci olmaya calisiyoruz yardim isteyenlere bizlerin derdi yokmu var elbet bence kiymetinide bil buranin..

Öyle demeyin , Kadın şokta daha psikolojisi yerlerde sence ne kadar sağlıklı düşünüp yazıyor ! İnsanız herkesin başına gelebilir.

Kimse seçim istemedi ben sadece bir soru sordum cevaplamak zorunda değilsin
S Starkadin cım ama sen resmen sormuşsun
Kimse seçim istemedi ben sadece bir soru sordum cevaplamak zorunda değilsin
sizden 2si arasında seçim yapmanız isteniyor allah için doğru cevap verin
S Starkadin cım ama bak sen burda resmen yazmışsın ''ikisi arasında şeçim yapmanız isteniyor'' diye kim senden ne seçimi istiyorki? anlıyorum gerçekten yaşadığın durum çok zor ama önce sen iyi olacaksın sonra çocukların.
Şuanda evet iyi değilsin ve bu bişeylerin cezası değil!!!!inan dün gece çok uyandım o kadar çok etkilendim ki sürekli uyanıp düşündüm seni üzecek bişeyler yazdım mı acaba? diye.
Tekrar söylüyorum sen annesin çocuğun engellide olsa sana ihtiyacı var seneler sonra pişman olacağın şeyler yapmamaya çalış.
Akrabamızın kızı var şuanda 30 yaşında engelli.
Annesi engelli bakım maaşı alıyor bunu araştır derim.
Nolur şu psikolojiden çıkmaya çalış çocuğuna çok güzel bakıp çok iyi anne olacağına eminim
Sıkılsıkça,bunaldıkça buraya yaz bak herkes birbirine yardımcı ve destek oluyor bi nebze rahatlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…