Engelli doğan bebeğim hakkında

Bu yazdıkların kanımı dondurdu. Insan yasanmisligi olunca mi seviyor evladını. O karnindayken 9 ay yasanmislik olmadi mi. Tekmelerini hissetmedin mi dokunmadin mi. O bebeğin suçu ne. Insan üzülür onun başına gelenlere de kiyamaz. Abisinin psikolojisi bozulmusmuş bozulsun be. O bebeğin ne suçu vardı. Başına gelene razı olup bu da bir imtihandir deyip o bebegin eli kolu gözü olman gerekir. Bunu da bizim soylememiz gerekmiyor. Insan kiyamaz.

Ne kadar kolay eleştiriyosunuz hepimiz insanız bunları düşünüyo olması çok normal anormal olan bunları uygulaması olurdu.İşin içine girince öyle olmuyo demek ki evet evladı canı kanı olsa da o bebeğin bi günahı olmasa da bütün hayatı mahvolmuş kadının.Hayat boyu bi engelliye bakmak ne demek kadın ölüp gidince gözü arkada kalacak hala.Hayat boyu asla dinmeyecek bir acı.Bunlar bu kadar kolay değil.

oturduğu yerden atıp tutmak ne kadar da kolay
kimse başına gelmeden bilemez nasıl bir şey olduğunu
yaşamadan bile bu çocuklar için üzülüyoruz
kolay mı bu kadın için
elbet geçecek ama şu anki duyguları çok normal
başımıza gelse napardık acaba bazen sağlıklı çocuklarımıza bile dayanamıyoruz

kimse böyle bir durumu başına gelmeden anlayamaz.
kadın ne yaşıyor kimbilir psikolojisi ne durumda. çok çok zor bir durum.
insanları yargılamak en kolay şey zaten.
arkadaşım size de Allah sizin ve bebeğiniz için en hayırlı yolu açsın inşallah.mucizeler versin.

Çocuktan bu kadar nefret ediyosanız bence de yurda verin yaşadıklarınız çok zor evet kabul ediyorum allah sabır versin dünyanın belki de en zor şeyi ama dediğim gibi eğer hayat boyu katlanamayacaksanız yurda verin bence de
Nefret yok duygularımda sadece üzülüyorum öpüp kokluyorum bu durumda olmadığın ı varsayıyorum şuan annemlerde kalıyor doktor takipleri orada ben işe başlayacağım beşiğine bakıp ağlıyorum göğüslerim den süt akıyor ağlıyorum ben bunları hakedecek ne yaptım düşüncesi aklımdan çıkmıyor

Lütfen kadın sağlıklı değil bu kadar yüklenmeyin kimse yaşamadan bu kadar net ve sert konuşmamalı
Elbet eleştirilebilir ama çok erken belki zamanla alışacak kabullenecek bu travmadan çıkacak çok iyi bir anne olmak için çabalayacak.
Eğer çocuğu vermezse çok değil 2 sene 3 sene sonra yine böyle bir anneyle karşılaşsanız haklısınız hala evladını kabullenememiş isyan etmeye devam ediyor evladını sevmiyor dersiniz...
Ama şuan herkesin kaldıramayacağı şeylerden birini yaşıyor çok yeni ve kaldıramıyorrrr

Nefret yok duygularımda sadece üzülüyorum öpüp kokluyorum bu durumda olmadığın ı varsayıyorum şuan annemlerde kalıyor doktor takipleri orada ben işe başlayacağım beşiğine bakıp ağlıyorum göğüslerim den süt akıyor ağlıyorum ben bunları hakedecek ne yaptım düşüncesi aklımdan çıkmıyor

Böyle konularda nası teselli verilir bilmem. Diyecek bi şey bulamıyorum.Elbette bunu hakedecek bişey yapmadınız.Bu hak hukuk meselesi değil.Kader sanırım.Sabrınız bol olsun.

Ne hissediyorsanız yazın. Hissettiğiniz en olumsuz duyguları en dile düşürülmeyecek duygularınızı. Kimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz. Anne oldunuz diye duygusuz değilsiniz. Bir anne baştan başa olumlu güçlü her durumu kaldıracak bünyeye sahip değildir. Anneler süpermen değildir. Gayet doğal gayet normal. Allah sabır versin demek düşer bize. Allah kalbinize ferahlık versin.

Eşim destek oluyor annem babam çok sinirliler bu düşünceme

Eşim ve ailem destekçi babam ve annem de biz ölene kadar bakarız dediler ama onların da bakmasını istemiyorum 60 65 yaşındalar anneme " ben senin gibi anne olamadım seni üzdüğüm için beni affet" dedim

Offf şu cümleye bak içim parçalandı.
Rabbim yar ve yardımcın olsun tedavini ol gerekirse dr değiştir terapi de al mutlaka.
Lütfen sabret.. Derdi veren Allah dermanını da verir sabrını da sevgisini de verir. Daha yeni sayılır ve siz hala şokta gibisiniz bir travma yaşıyorsunuz bence o yüzden bunlar geçiyor aklınızdan. Evladınızı verince eski hayatınıza dönemeyeceksiniz hiç beklemeyin içiniz yiyip bitirecek hep analık yapamamak o evladınıza.
Acil terapi alın ne olur

Yabancı ülkelerde engelliler için bir sürü imkanlar var ama Türkiye de engelliysen öl daha iyi araştırdım okudum çocuğun tüm eğitimlerini devlet karşılıyor ev veriyor taksiyle doktora eğitime götürüyor şimdi annemler nasıl uğraşacaklar yaşlı halleriyle ben işten çıksam masraflar nasıl karşılanacak geçen üni. Hastanesinde bir göz muayenes İ 200 nöroloji özel hastane 450 verdik bebeğim iyi olsun maddiyat önemli değil sadece muayene daha bunun yanında nice tahlil ve testler fizik tedavi vs allahım dayanacak güç verir inş

Kafayı sıyırmak üzereyim 4 aylık bebeğim doğumda oksijensiz kaldı görmüyor konuşmayacak ve yürümeyecekmiş çok kötü bir durum içimden isyan etmek geliyor bebeği yurda bırakmak geliyor yapamıyorum ama bakacak psikolojide de değilim tedavi görüyorum pskyatriden ne yapacağım bir yol sağlam bir oğlum var onun da psikolojisi bozuldu ailecek mahvolduk acil yardım

Arkadaşin besbelli psikolojisi bozulmuş destek almasına rağmen burdan da acısını paylaşarak bir nebze rahatlamak istemiş ben asıl vicdansizin kadıncagizi yerden yere vuranlarin olduğunu düşünüyorum Allah aşkına kim evladını yurda vermek ister bebeğinin masum yüzüne her baktığında o annenin içinde kopan firtinalarin ne kadarlık kısmını tahmin edebiliriz yok sağlam yazmış yok engelli yazmış yazık valla uzatmiycam Rabbim sabır selamet , dayanma gücü versin

emiyor mu peki

Yabancı ülkelerde engelliler için bir sürü imkanlar var ama Türkiye de engelliysen öl daha iyi araştırdım okudum çocuğun tüm eğitimlerini devlet karşılıyor ev veriyor taksiyle doktora eğitime götürüyor şimdi annemler nasıl uğraşacaklar yaşlı halleriyle ben işten çıksam masraflar nasıl karşılanacak geçen üni. Hastanesinde bir göz muayenes İ 200 nöroloji özel hastane 450 verdik bebeğim iyi olsun maddiyat önemli değil sadece muayene daha bunun yanında nice tahlil ve testler fizik tedavi vs allahım dayanacak güç verir inş
bende cocugumu universite hastanesine goturuyorum ama hiç bisey odemiyoruz. ozelden ziyade universite hastanelerine git derim. hem daha guvenilir hem ucretsiz

Su an yeni allah yardimciniz olsun sabirlar versin.herseye ragmen o sizin bi parcaniz..

Peki bebeğin bu durumu hak edecek ne yaptı canım? Sen onun durumunu dışarıdan takip edecek birisi olarak bu kadar tahammülsüzken o çocuk yaşayacağı onca mahrumiyete nasıl katlanacak?

Bu yazdıkların kanımı dondurdu. Insan yasanmisligi olunca mi seviyor evladını. O karnindayken 9 ay yasanmislik olmadi mi. Tekmelerini hissetmedin mi dokunmadin mi. O bebeğin suçu ne. Insan üzülür onun başına gelenlere de kiyamaz. Abisinin psikolojisi bozulmusmuş bozulsun be. O bebeğin ne suçu vardı. Başına gelene razı olup bu da bir imtihandir deyip o bebegin eli kolu gözü olman gerekir. Bunu da bizim soylememiz gerekmiyor. Insan kiyamaz.
anneligi
Karsilik almak oldugunu saniyor...
cidden ruh hali berbat...kabullenemedi
ve engelli veya engelsiz hic fark etmez
bir cocugun basina gelebilecek en kotu sey
annenin onu kabullenmeyisi

eğer doğumda oksijensiz kaldıysa tedavi yapıyorlar diye biliyorum
hormon tedavisi yapılmıştı mesela
aynı dediğim hastalık mı bilmiyorum ama o çocuk da düzelme oldu

sanki cocugun engelli olmasindan cok siz kendi halinize üzülüp agliyorsunuz :KK43:

Allah sabir versin, güc versin
insallah bebeginizi saglikli bir bebekmis gibi sevip, sarmalayabilirsiniz, zira onun anne sevgisine herkesten cok ihtiyaci olacak

eğer doğumda oksijensiz kaldıysa tedavi yapıyorlar diye biliyorum
hormon tedavisi yapılmıştı mesela
aynı dediğim hastalık mı bilmiyorum ama o çocuk da düzelme oldu

aynen bende öyle biliyorum, genel olarak rahatsizlik oksijensizlikden kaynaklaiyosa tedavi olabilme ihtimali var

Kafayı sıyırmak üzereyim 4 aylık bebeğim doğumda oksijensiz kaldı görmüyor konuşmayacak ve yürümeyecekmiş çok kötü bir durum içimden isyan etmek geliyor bebeği yurda bırakmak geliyor yapamıyorum ama bakacak psikolojide de değilim tedavi görüyorum pskyatriden ne yapacağım bir yol sağlam bir oğlum var onun da psikolojisi bozuldu ailecek mahvolduk acil yardım

Çok geçmiş olsun. Beren saatin bir filmi var. Benim Dünyam adında. İzle istersen.
Bebisin insallah sağlığına kavuşur.

Çok geçmiş olsun ama yapmayın isyan etmeyin o da diğer çocuğunuz gibi sizin parçanız evladınız. Her şeyin çaresi bulunur tıp ilerliyor. Onu da çok sevip benimseyeceksiniz. Engelli çocuk anneleri var onlar da insan ve bakıyorlar. Allah size sabır ve güç versin inşallah. Hepimiz engelli adayıyız hiç kimse sağlamlığına güvenemez. Günlerin ne getireceği belli olmaz. Siz ona bakmazsanız kim bakar yazık:KK43:

Back
X