Engelli doğan bebeğim hakkında

Evladım kıyamıyorum bakmaya hergün bakıp bakıp ağlıyorum evet bu çok büyük bir imtihan allahım güç ve rsabır ver diye dua ediyorum ama elim kolum kalkmıyor iş yaparken titriyor um
Yuvaya bırakırsan unutucak mısın peki? Daha mı rahat yaşayacaksın?

Evet çok zor bir imtihan, ama sağlıklı çocuklar da bir kazayla sakat hale gelebilir. Biz de aynı şekilde.

Senin suçun olmayan bir sebepten annen senden vazgeçseydi nasıl hissederdin?

Sabredin feryat etmeyin heleki isyani aklinizdan bile gecirmeyin insanin imani gidebilir dikkatli olun,imtihandir ne biliyorsunuz belki zamanla yuruyecek konusacak gorecek Allah teala older olur umutsuz olmayin bol dua edin

Mor doğdu ağlamadı ben bir sorun var dediğim halde sorun yok her çocuk Mor doğar dediler 2.ay bebeğimde anormallikler vardi nöroloji ye götürdüm mr sonucu doğumda oksijensiz kalma
o dogdugu anda anormallik oldugunu nasil anlamazlarki o an hemen kuveze gidebilirdi yogun bakima alinabilirdi devletmi ozelmi

Merak ettigim seyler var.

Hastane ozel mi devlet mi?

Dogum normal mi sezaryen mi?

Engelli bir çocuğa annesinden başka kimse kolay kolay bakıp sabır ilgi sevgi gösteremez diye düşünüyorum..
Gözlerinizin önünde evladınızın zor günlerine tanık olmak eminim cok zordur sizi anlamamız çok mümkün değil belki ama lütfen onu anneden babadan ve kardeşten mahrum etmeyin..
Özel ilgi alaka belkide onu hep bir adım öteye taşıyacak..
İnternette ve çevremizde görüyoruz engelli çocukların biraz destekle neleri başardığını ..
SABIR VE GÜÇ DİLİYORUM.

Doğum yaptığınız hastane ve doktoru kesinlikle dava etmeli maddi manevi her yolu denemeli ve evladınızın eğitimi için kullanmalısınız...

Kimsenin ne yazdığı garip karşılanmasın evet sağlam bir oğlum var allah korusun ona bir şey olsa kafayı yerim ama bakarım onunla bir yaşanmışlığım var beni görmüş anne demiş hissetmiş düşünün bebeğim ömrü boyunca beni göremeyecek çünkü beyinsel körlük var algılama konuşma yürüme yok

Kimsenin ne yazdığı garip karşılanmasın evet sağlam bir oğlum var allah korusun ona bir şey olsa kafayı yerim ama bakarım onunla bir yaşanmışlığım var beni görmüş anne demiş hissetmiş düşünün bebeğim ömrü boyunca beni göremeyecek çünkü beyinsel körlük var algılama konuşma yürüme yok

evet o sizi göremeyecek belki ama sizin de onu gördüğünüz şüpheli..

Diğeri göremiyor kokuda mı alamıyor? Ememiyor mu?

Siz anne falan değilsiniz.

Vicdansızsınız.

Sağlam olanın annesi, engelli olanın değilsiniz. Yazık.

Canim bak ne diyecem sana benim bir arkadasim var 8yil cocugu olmamis ne tup bebek neler neler denediler olmadi pes ettikleri anda hamile kaliyor sevincden ucuyorlar bebek icin doktorlar sagligi yerinde hersey normal diyorlar bebek bir doguyor hicbir yeri tutmuyor kafasini bile sabit tutamiyor eller surekli sallaniyor hazir mamayla midesindeki delikden besleniyor suanda 7 yasinda bu pis dunyayla hic ilgisi yok sadece nefes aliyor kendi kendine yattigi yerde guluyor gel gorkii anne ve babanin bir daha bebekleri olmayacagini soylemis doktor gecen hafta inanirmisin anne senin gibiymis ilk simdi can bu kanim bu diye uzerine titriyor gecen kan zehirlenmesi gecirdi acil kani degisti arkadasimda esininde yurekleri agzina geldi birsey olcak diye simdi zor bi sinavdasin guzel kardesim bu sinavini lagiyla ver rabbime emin ol o melegi seveceksin rabbim sana saf temiz melegini emanet etmis sende yurda birakmak istiyorum diyorsun sakin haaa once bir sakin ol senin canindan kanindan diger cocugundan farki yok

Kadının psikolojisi bozulmuş çok kötü durumda. Kinar gibi yorum yapmayin sağlam demiş engelli demiş takılmayın bunlara. Kaç tane anne baba kolayca kabul edebilir. Anne sonuçta elbetteki bırakamaz çözüm arıyor. Bence tedavi alın alıyorsaniz devam edin. Evinizde cennetten bir misafir var. Size sefaatci olacak inş. Allah yardımcınız olsun

Yurda bırakınca rahatlayacakmısınız ? Hiç aklınıza gelmeyecek mi ? Vicdan azabı çekmeyecekmısınız ?Onu siz istemezken başkaları ne yapacak düşünüyormusunuz ?
Benim de engelli bir oğlum var,otizmli ..Bir de normal gelişen bir kızım var .İkisinin de benim için hiç bir farkı yok,ikisi de canım ciğerim .Engelli annesi olmak nedir bilirim evet inanılmaz zor ..Ama inanın bana Allah sabrını da sevgisini de veriyor.
Sakın onu bırakmayın ..

bakın bir yakınımın da aynı şekilde normal doğumda bebeği oksijensiz kaldığı için engelli olarak dünyaya geldi, sizinki ne durumda bilmiyorum ama bunlara ilk doğduğunda 1 yıl bile yaşayamaz demişler, çocuk göremiyor, duyamıyor, yürüyemiyor kısacası solunum dahil hiçbir beyinsel fonksiyonunu yerine getiremiyordu, 1 yıl yaşar dedikleri bebeği tam 13 yıl makineye bağlı olarak yaşattılar 2012 yazında hayatını kaybetti, 13 yıl boyunca hiç ailece tatil yapmadan, gezmeye gitmeden, çocuklarının başında nöbet tutarak yaşadılar.
kimse böyle acı bir şey yaşamak istemez ama hepimiz bir bebek dünyaya getirmeye karar verdiğimizde bu ihtimalleri göze almak zorundayız, sağlıklıyken, iyiyken bağrımıza basıp başarılarıyla gurur duyup sağlığını kaybedince terkedemeyiz. sağlıklı olan çocuğunuzun (çocuklarımızın) da yarın çaresiz bir hastalığa yakalanmayacağı garanti değil, bugün sevip öptüklerimizi yarın terk mi edelim?

lütfen defoluymuş gibi davranmayın:(
illaki üzgünsünüz, normal olan da bu..
durumu kabullenin...
benim teyzemde rahatsız, anneannem hep baktı halada bakıyor..
yurda falan vermeyi düşünmeyin, zaten yurda verdikten sonra gelip normal hayatınızı yaşayacağınızı düşünmeyin..
terapi görün.. çok güçlü olmanız lazım..
siz güçlü oldukça, çocuğunuzda o gücü sizden alacak..
çok geçmiş olsun.

dünyaya engelli olarak gelmek suç mu onuda rabbim yaratıyo bu bi imtıhansa sabır göster isyan etme onu sen doğurdun yetimhaneye bırakınca yükünden hafifleyecekmisin lütfen yapmayın hepimiz engelli adayıyız olumsuz düşüncelerinden arınmaya bak nice engelli kardeşlerimiz var bizim yapamadığımız ve cesaret dahi edemediğimiz başarılara imza atıyor onların yaşamaya hakkı yokmu bu dünyada o bi mucize rabbimin bi hediyesi melekk ya o kadar masum ve muhtac ki.. sana bugun özellikle dua edeceğim..

l
Diğeri göremiyor kokuda mı alamıyor? Ememiyor mu?

Siz anne falan değilsiniz.

Vicdansızsınız.

Sağlam olanın annesi, engelli olanın değilsiniz. Yazık.
lutfen konusmalarimiza dikkat edelim cok agir kelimeler..ben burda uzuldum..kolaymi arkadas daha kabullenememis bu aciyi..kolayda degil..herzaman soyluyorum yasamadigimiz acinin yorumlarini kolayca yapmiyalim.ben o annenin evladina en guzel sekilde anne olacagina inaniyorum.insanin o ruh haliyle gel gitleri olabilir biraz daha anlamaya calisalim..

Back
X