Engelli doğan bebeğim hakkında

Bebegin suan annenler de sehir disinda sanirim.
Ama o bebegin detayli bir arastirma hastanesinde tedavi edilmesi gerekiyor.
%1 bile olsa gorme yurume iyilesme umudu
Olabilir ve bu gormezden gelinmemeli.
Boyle dogmus olmasi
Boyle kalacagi anlamina gelmez ki.
Neden bu kadar umutsuzsun.
Belki yuruyemeyecek ama gorecek.
Ne bilim cok uzgunum.
Maddi sorunlar asilabilir. Bebege bakan sahip cikan bir annen ve baban var. Onlar maddi ve manevi yaninizda olabilir.
Esinin ailesi yok mu.
Onlar neredeler.
Fazlasiyla gelecek kaygisi tasidigini belirttigin icin bu sekilde yaziyorum.
Tedaviye ve annesine ihtiyaci olan evladin soz konusu. Ise baslicam diyorsun bunu
Anlayabilmek cok zor. Gercekten zor.
Hani basina gelmeyen anlayamaz gibi bir
Durumdan cikmis bu mevzu.
Ne yaptim basima boyle bir sey geldi diyorsun, ceza diyorsun.
Sadece kendin icin mi uzuluyorsun.
Sen sagliklisin. Goruyorsun, yuruyorsun,
Iyi kotu bir hayatin evladin esin ailen var.
Bebegini hayatinin disinda tutamazsin.
Olmaz.
Bir daha soyluyorum. Lutfen biraz zaman ver kendine. Iyi dusun.
Toparlan. Kendine gel. Arastir.
Teshis icin oncelikle bir adim at.
Ne bilim yaaa sadece diger cocugun ve kendi acindan bakma mevzuya.
Iyi dusun, guzel dusun...
Cok etkiledi durum beni saclaliyorsam kusuruma bakmayin artik.

+1

Lütfen bunu kendinize bir ceza olarak görmeyin. Bakın bebeğiniz gibi mosmosr doğan bahsettiğim abimi 29 yaşında trafik kazasında kaybettik hem de bir gün içinde kaza yaptı akşamına öldü annem bir gün içinde dağ gibi oğlunu toprağa verdi aniden. Annemin göz bebeği en kıymetlisiydi. Annem hepimizden ayrı severdi ve yaşarken de herkes bir yana o bir yana derdi abim anneme of bile demeyen bir evlattı. öldüğü gün doktor yaşasaydı da büyük bir beyin hasarı almıştı beyni kandan görünmüyordu yaşasaydı da engelli olurdu kendini bile bilmez yatağa mahkum yaşardı onun için çok zor olurdu dedi.Annem keşke nefes alsaydı ben yine bakardım oğluma demişti anne yüreği işte evladından kopamıyor. bakın annem yerinizde olmak için can atıyordu yani. ki annem bir Allahın kuluna kötülük etmemiş birisi. Annemin birinin arkasından bile kötü konuştuğuna şahit olmadım şu yaşıma kadar.Ayrıca Çok güzel bir söz var :

^^İnsan hep hakettiğini mi yaşar ? Ben bunu hakedecek ne yaptım demeyim. Taifte taşlanmak, Kabede üzerine deve leşi dökülmek, öksüz yetim büyümek nasıl bir hakediştir ? ^^

umarım bu söz size bir şeyler anlatıyordur.
Basiniz sagolsun..gözlerim doldu okurken. .Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın. .annenize ve hepinize sabırlar diliyorum..
Yazdıklarınıza da katılıyorum. .

Oksipital bölge ve bazal ganglionlarda
AK maddede sinyal artışı korpus kollozum ince

İşte benim kızımda doğumda oksijensiz kalınca beyin hücreleri ölmüş... Ölen hücreler görme, yürüme ve konuşma.. Ama özel eğitimle sağlam hücreler ölen hücrelerin görevini üstlenecek... Tabi bu bi çocuğa okuma yazma öğretmek gibi kolay olmuyor ama bol sabır, dua ve iyi bir eğitimle başarıla biliniyor...
Benim kızım şu an duyduğu herşeyi kaydedip tekrar ediyor.. Şarkıları şiirleri vs ezberleyip söylüyor.. Ama malesef bizde otizmde olduğu için bizimle konuşmuyor şimdilik kendi dünyasında... Ama inşallah zamanla bizimle de konuşacak benim umudum sonsuz...
Sen de umudunu kaybetme...

Şu zamana kadar hep mutlu ve huzurluydum kendimi hep şanslı hissederim allahım ettiğim tüm duaları kabul etmişti inancım da sağlamdı çalışıp didindim haram para yemedim içki kumar yok ne suç işledim de allah bana bu cezayı verdi diye düşünüyorum
Tovbe et buda senin sinavin herkesin bir sinavi var senin sinavinda buymus Allah a hasa isyan ederek gunahlarin en buyugunu isliyorsun....bizim bir hamilelik grubumuz vardi bir arkadasimin bebeginin ozurlu oldugunu duyduk annesi agladi hamileyken bile asla aldirmayi dusunmedi hic isyan etmedi....Dr normal dogumla bebegini kaybedersin diyince sezeryan olmak istedi baska bir Dr engelli yasayacagi bile belli olmayan bir bebek icin neden bicak altina giriyorsun arkadasimin nasil uzulup agladigini anlatamam cocugu %98 engelli yuruyemiyor konusamiyor goremiyor aldigi nefesi bile bogazina acilan oksijenle mak aliyor gunde defalarca nobet geciriyor bazen haftalarca hastanede kaliyor ve arkadasim nefes alisina bile sure diyor yanimda olsun kokusu bana yeter diyor bir kere bile isyan ettigini gormedim hep sukretti lutfen sizde isyan etmeyin o bebege sevginizi verin onun sizin sevginize gulusune ihtiyaci var

Çok geçmis olsun ancak cümlelerinizde üzüntüden çok sinir ve isyan gördüm... Bu büyük bi imtihan ama size sabretmek yakışır... Sizin deyiminizle sağlam(!) oglunuzun olduğu kadar bebeğinizin de annesisiniz... Çok üzüldüm.. Nasıl bi öneri gelirki buradan sabretmelisiniz dışında... Yuvaya verin derler mi... Hiç sanmıyorum .. Çok geçmiş olsun... Güç kuvvet sabır dilerim..

Zaten yurda verme konusu olamaz ailem öyle birşey yaparsam ki ben de yapamam beni evlatlık tan reddeder iyice çıkmaza girerim toparlanacağım inşallah ben böyle düşünüyorsam yurttakiler neler yapar
Allah'tan ümit kesilmez.bakın tip günden güne ilerliyor..daha yeni omuriliginde sorun olduğu için yürüyemeyen insanlar için bir çeşit microchip icat edildi.onu boyun bölgesine yerleştirip yürümesini sağlamaya çalışıyorlar insanların.
Ne malum yeni hücrelerin gelistirilmeyecegi..
Allah biz kullarına öyle büyük bir zeka ve öğrenme kabiliyeti vermişt ki bilemeyiz belkide ilerde bebeğiniz büyüdükçe bir gelişim gösterir.
Hadi diyelim hiçbiri olmadi.ne kadar zor olacağını tahmin edebiliyorum sizin için ancak bu bir imtihan.o bir melek..sizin kurtariciniz olacak. .

Sağlıklı doğsa ve bebeğinizi elinizden almak isteseler, hiçbir yaşanmışlığım yok diyerek verir miydiniz??
O cümlenize üzüldüm açıkcası. Rahmimize düştüğü andan itibaren evlat bize emanet, yaşanmışlık başlıyor içimizde..

Çok zor bir imtihan, asla ceza gibi görmeyin, bu kadar büyük bir yükün mükafatı kim bilir ne kadar büyük olur diye düşünün.

Çok talihsiz cümleler kurmuşsunuz, üzüntünüzden kaynaklandığını düşünüyorum, bu travmayı atlatıp, iyi bir anne olacağınıza inanmak istiyorum

Büyük oğlum sürekli hastahaneye gittiğimiz için kardeşinin nesi olduğunu soruyor biz konuşurken kardeşinin görmediğini yürüyemeyeceğini duymuş gelip bana sordu neden böyle diye ne diyeceğimi bilemedim allah böyle istedi dedim neden allah kötü biri mi dedi

Şimdi büyük oğlumu da Pedagog a götüreceğim okula gitmek istemiyor hep kardeşiyle ilgilendiğimi söylüyor şimdi yanımda onu da getirdim işe başlayacağım için ona da bakıcı bulacağım anlayacağınız sadece 1 dert yok ...

İçimi dökerek biraz rahatlamak için yazdım bunları inanın bana içinden çıkılmaz bir durumdayım tam anlamıyla herşeyi açıklayama m yaşadığım şehir yaşım mesleğim hepsi uydurma ...ama olayın kısa özeti buu

Konu sahibesi bebegi yurda bırakacağıniza götürün ormanlık bir yerde terk edin kurda kuşa yem olsun daha iyi.

Zehir gibi çocuklar bile küçük ve acizken dayak yiyor, tacize tecavüze uğruyor. Benim ex patronum yetimhanede büyümüş, çok zeki ve yetenkliekli bir mühendis olmasına rağmen çok problemli. Büyük çocuklar dövüp yemeğini almışlar. Bu kadar zeki bir adamın başına bunlar geliyorsa sizin konuşamayan duymayan oğlunuzun başına gelecekleri tahmin edin.

Annesini bulamayınca bebek ağlayacak. Tahammülsüz sevgisiz bakicilar sussun diye kafasina kafasına vuracaklar. Darpa dayanamayan bebek olecek. Kimsesiz oldugu icin kimse umursamicak. Bir cop posetine koyuvericekler oldukten sonra. Zaten engelliydi öldü gitti diyecekler.

Bu cocugu verirseniz bu hayat bekliyor emin olun. Ya birakin acliktan ölsün yurtlara düşmesin, ya da dağlık bir yere terk edin hızlıca ölsün. Bırakırsaniz o çocuk yetimhanede ölür net. Ölmesini istiyorsanız yurtla ugrasmadan dimdirek öldürun daha iyi.

Bence ilaçla beraber siz terapiye de gidin. Konuşun terapistle rahatlayın. Ne yapacağınıza hemen karar vermeyin.

5 bitti bu sene okula başlayaxak
5 yasinda bir cocuga 'Allah boyle istedi' diye aciklama yapmaniz hatali olmus. konunun tamami ile ilgili yorum yazdim ama ona bir karsiliginiz olmadi, gormediniz belki.

buyuk oglus icin onerime gelirsek...

bazen insanlarin hasta olabilecegini, bunun kimsenin sucu olmadigini ifade edin. henuz hicbir sey net olmadigi icin "kardesin x hastasi" gibi kesin yargilarda bulunmayin. durum her an degisebilir. yazdiginiz belirtecleri arastirdim konunuzu okuyunca, cok saglam tedavi yontemleri var ve en onemlisi 6 aydan evvel teshis konulamaz boyle hastaliklarda diyor.

hem size, hem kardesine, hem de kendine yapacagi en buyuk yardimin okuluna guzelce gidip, basarili bir ogrenci olmasi oldugunu ifade edin. sabriniz bol olsun, en cok sabira ihtiyaciniz olacak.

Back
X