Engelli doğan bebeğim hakkında

Yakın tanıdığmızın çocuğuda zihinsel özürlü ama normal doğmuş fakat havale geçirdikten sonra olmuş çok güçlü olmanız gerek şu an onların çocuğu 35 yaşında ki herşeyi ayağına ister ,
mutlaka piskolojik destek alınız
bu çocukta ilk baharda ve sonbaharda öfke patlamaları olur
duygusal iniş ve çıkışlar , artık o yaştan sonra okullarda kabul etmiyor , bütün gün anneyle evde , allah yardımcınız olsun , ne kada r bu durumu kabullenirseniz o vakit daha huzurlu olacağınızı tahmin ediyorum , zaten her derdin üstesinden öyle gelinir

bazen kadının moreli o kadar bozuk oluyor ki yakınındaki insanları epey bozuyor ama biz bu durumu anlayışla karşılıyoruz onun imtihanı bizimde imtihanımız sayılır

canım konjenital bir problem gibi duruyor bu durum . oksijensiz kalarak böyle olmaz ki ? size kim söyledi böyle olduğunu olayın ?

Kimsenin ne yazdığı garip karşılanmasın evet sağlam bir oğlum var allah korusun ona bir şey olsa kafayı yerim ama bakarım onunla bir yaşanmışlığım var beni görmüş anne demiş hissetmiş düşünün bebeğim ömrü boyunca beni göremeyecek çünkü beyinsel körlük var algılama konuşma yürüme yok
Hissetmesi de mi yok sevgi herseyin gucudur ilerde ne olacagini bilemezsiniz arastirmalar yapin bence derdi veren rabbim dermanini da verir

bir de bebeğinizin size ihtiyacı var . yurda verirseniz psikolojiniz daha iyi olmayacak . psikiyatrist desteği alın . bebek için çevreden yardım isteyin . yakınlarınız gelip sizde kalmazlar mı ?

Black isimli bir Hint filmi var lütfen onu izleyin. Göremeyen duyamayan ve konuşamayan hayatın ne olduğunu bilmeyen bir kızın hayatı anlatılıyor. Lütfen izleyin ve size biraz ışık olsun. Yaşadığınız çok zor bir şey ama mükafatı ondan daha büyük olacak. Sabırla üstesinden gelirsiniz inşallah. Allah yarınlarınızı güzel eylesin.

nerden biliyorsunuz tamamen doktor hatası olduğunu ?
35+4de doğum yaptım bebeğim kilolu idi kafa 37 cm di ilk bebeğim normal diye normal doğum olur mu diye sordum olur dedi ebe tansiyonum yüksek olduğunu normal doğum olmayabilir dedi sonra doktora sezeryana hazırlamak mı deyince doktor 35 haftalık bebeği normal doğurtamayacak mıyım dedi bebek doğduğunda mor du ve az ağladı 15 dakika orada ayağıyla oynadılar ben bir sorun olduğunu anladım sonra küvöze götürdüler özellikle sordum oksijensiz kalıp kalmadığını yok dediler ben diğer oğkumdan biliyorum kıpkırmızı idi doğduğunda benim asıl sinir olduğum yenidoğan doktoru yoktu o an nasıl anlamadılar yenidoğan hemşiresi doğumdan sonra bebeği görmeye gittiğimde bebeğiniz mosmordu çok korktuk dedi ama şimdi mahkemede bunları ne ebe ne hemşire söyler

35+4de doğum yaptım bebeğim kilolu idi kafa 37 cm di ilk bebeğim normal diye normal doğum olur mu diye sordum olur dedi ebe tansiyonum yüksek olduğunu normal doğum olmayabilir dedi sonra doktora sezeryana hazırlamak mı deyince doktor 35 haftalık bebeği normal doğurtamayacak mıyım dedi bebek doğduğunda mor du ve az ağladı 15 dakika orada ayağıyla oynadılar ben bir sorun olduğunu anladım sonra küvöze götürdüler özellikle sordum oksijensiz kalıp kalmadığını yok dediler ben diğer oğkumdan biliyorum kıpkırmızı idi doğduğunda benim asıl sinir olduğum yenidoğan doktoru yoktu o an nasıl anlamadılar yenidoğan hemşiresi doğumdan sonra bebeği görmeye gittiğimde bebeğiniz mosmordu çok korktuk dedi ama şimdi mahkemede bunları ne ebe ne hemşire söyler

al iste benim doktorlara dusmanligim yok ama bu bariz doktor hatasi, bir kere sizin hamileliginizi takip eden uzman doktorun o cocugu normal yolla doguramayacaginizi coktan soylemesi gerekiyordu size.

İşte benim kızımda doğumda oksijensiz kalınca beyin hücreleri ölmüş... Ölen hücreler görme, yürüme ve konuşma.. Ama özel eğitimle sağlam hücreler ölen hücrelerin görevini üstlenecek... Tabi bu bi çocuğa okuma yazma öğretmek gibi kolay olmuyor ama bol sabır, dua ve iyi bir eğitimle başarıla biliniyor...
Benim kızım şu an duyduğu herşeyi kaydedip tekrar ediyor.. Şarkıları şiirleri vs ezberleyip söylüyor.. Ama malesef bizde otizmde olduğu için bizimle konuşmuyor şimdilik kendi dünyasında... Ama inşallah zamanla bizimle de konuşacak benim umudum sonsuz...
Sen de umudunu kaybetme...
Anka misali bebeğinde nöbetler ne zaman başladı şu an kaç yaşında kilolu mu zayıf mı normal yemek yiyor mu

Nefret yok duygularımda sadece üzülüyorum öpüp kokluyorum bu durumda olmadığın ı varsayıyorum şuan annemlerde kalıyor doktor takipleri orada ben işe başlayacağım beşiğine bakıp ağlıyorum göğüslerim den süt akıyor ağlıyorum ben bunları hakedecek ne yaptım düşüncesi aklımdan çıkmıyor

Allah yardımcınız olsun,bebeğinize şifa versin.
Bence bebeğinizi annenize bırakmayın.Bu şekilde bağ kuramıyorsunuz,büsbütün uzaklaşıyorsunuz.
Hem onun size ihtiyacı var.Sizi görmeyebilir ama en azından kokunuzu,sıcaklığınızı duyar.

Büyük oğlunuzu mutlaka pedagoga götürün veya siz gidip ona nasıl açıklayacağınızı öğrenin.
Zor bir süreçten geçiyorsunuz,desteksiz atlatmanız daha zor.Siz de yardım almaktan çekinmeyin.

ben seni anlıyorum öncelikle bir annesin . sadece duruma yorumumu yaptım nacizane . bebekte ekstra bir problem olmadan bu sonuç oluşmaz canım onu diyorum sadece . anne karnında bir sıkıntı yaşamış bir bebek olabilir . çok geçmiş olsun . bence içinizin rahatlaması için açın davayı . o hemşirenin söyleyip söylememesi hiç önemli değil çünkü bebeğin raporlarına bakılıp anlaşılır doğum sırasında mı olduğu . hatta bebek ne zaman muayene edilse anlaşılır . bebekte konjenital bir sıkıntı var diyelim bu beyin gelişmesiyle ilgili olsun yine hipoksik ensefalopati gelecek rapor . ya da ac ya da kalp . anlatmak istediğim size emin olun haklıysanız her fırsatta ıspatlarsınız . içiniz bu açıdan çok ferah olsun . ama semptomlar sanki başka bir şeymiş gibi duruyor canım .

Sağlam evladım var ara ara ara bende delirdim o dönemler yorgunluk sorumluluk bunlar insanı zaman zaman bu hale getiriyor. Ama geçici bu duygular lütfen o savunmasız bebeğin size ihtiyacı olduğunu unutmayın. Sizden başka kimse ona iyi bakamaz. Sadece size ihtiyacı var. Anneye sevgiye şefkate. Lütfen Rabbime sığınin. Sizin için dua edeceğim

Basiniz sagolsun..gözlerim doldu okurken. .Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın. .annenize ve hepinize sabırlar diliyorum..
Yazdıklarınıza da katılıyorum. .

Sizler sağolun. Evet Allah hiçbir anneye babaya evlat acısı yaşatmasın. Bazen başkasının isyan ettiği, çok kötü dediği şeye bir başkası keşke öyle olsaydı diyebiliyor tıpkı annem gibi. Ama Rabbim öyle kudretli öyle büyük ki onunda dayanma gücünü sabrını veriyor bi şekilde. imtihan dünyası işte. Duanız için teşekkürler

4 aydır istanbulda ve farklı şehirlerdeki tüm doktorlara gittim fizik tedavi merkezi eeg göz vss özel hastahanede doğum yaptım bebeğim küvözde 12 gün kaldı hep bir sorun yok dendi ben özellikle sordum doğum zor olduğu için oksijensiz kalma durumu var mı yok dediler
Canim sen once hastahaneyi dava et. Etki baska bebeklerin annelerin cani yanmasin dikkat etsinler.
Malesef bu durumu yasayan ne ilk nede son anne olacaksin.buda senin bir imtihanin onlar ozel cocuklar hepimiz engelli adayiyiz yarina saglam cikarmiyiz garantisi yok.
Rabbim evlatlarini sana bagislasin zor mutlaka ama icindeki vesveseleri at. Kim hilir belki sifa bulur rabbim buyuk

ben seni anlıyorum öncelikle bir annesin . sadece duruma yorumumu yaptım nacizane . bebekte ekstra bir problem olmadan bu sonuç oluşmaz canım onu diyorum sadece . anne karnında bir sıkıntı yaşamış bir bebek olabilir . çok geçmiş olsun . bence içinizin rahatlaması için açın davayı . o hemşirenin söyleyip söylememesi hiç önemli değil çünkü bebeğin raporlarına bakılıp anlaşılır doğum sırasında mı olduğu . hatta bebek ne zaman muayene edilse anlaşılır . bebekte konjenital bir sıkıntı var diyelim bu beyin gelişmesiyle ilgili olsun yine hipoksik ensefalopati gelecek rapor . ya da ac ya da kalp . anlatmak istediğim size emin olun haklıysanız her fırsatta ıspatlarsınız . içiniz bu açıdan çok ferah olsun . ama semptomlar sanki başka bir şeymiş gibi duruyor canım .
Doğumdan sonra verdikleri raporu bile kopyala yapıştır yapmışlar sanki 26 yaşındaki annenin normal doğumu yazıyor raporda minarey İ çalan kılıfı nı hazırlar misali

Doğumdan sonra verdikleri raporu bile kopyala yapıştır yapmışlar sanki 26 yaşındaki annenin normal doğumu yazıyor raporda minarey İ çalan kılıfı nı hazırlar misali
siz o raporu ciddiye almayacaksınız ki eğer gerçekten şüphe ediyorsanız dava açtığınız an bilirkişiye gidecek olay . bu dışarda bir kavga olmuşta onun davası değil ki şahit olsun da seyir değişsin . sizin doğuma giren doktor eve hemşire hepsi belli . bebek muayeneyi bilir kişiye olacak . o kişi rapora bakmaz bile . onun söylediği geçerli olur . bence içinizin rahat etmesi için davayı için . sizin sandığınız gibi olmuyor . eğer gerçekten suç varsa cezayı yüzde yüz alır . yoksa olayın iç yüzünü öğrenmiş olursunuz . sebep size sunulur.

Ama metabolik testler hepsi yapıldı doğumdan öncekilerde temiz di zaten hiçbir doktor da böyle bir bebek doğurtmak istemez kader işte

al iste benim doktorlara dusmanligim yok ama bu bariz doktor hatasi, bir kere sizin hamileliginizi takip eden uzman doktorun o cocugu normal yolla doguramayacaginizi coktan soylemesi gerekiyordu size.

Mutlaka dava açın, bebeğinizin ve kendi hayatının arkasında durun ve şunu unutmayın bizler sadece evlatlarımızın emanetçisiyiz. Allah onları bize emanet olarak gönderiyor, Allahın emanetine ihanet etmeyin bebeğiniz ve kendi hayatınız için ne gerekiyorsa yapın.
Ben 37. Haftadayken çatı muayenesinde sıkıntı oldu normal doğuramayabileceğimi söyledi doktorum, bebeğim iriydi ve normal süresini beklerken gitgide irileşiyordu, annem başka ebelere danıştı doğumda çocuğun boğulabileceği ya da engelli olabileceğini söylediler. Belki de normal diye ısrar etsem bu sonuca ulaşacaktık ama doktorum uyarmıştı bebek büyük çatın dar daha da büyüyecek diye ve yönlendirmişti. Özel hastanede doktor kendisi. Sizin doktorunuz nasıl böyle bir risk alabilmiş anlatmamış bir de üzerine sizi bu sonuçlara sürüklemiş mutlaka dava açın evladınızın hakkının ve kendi hakkınızın arkasında durun.
Bir dönem antidepresan kullandım, sizin de anlattığınız gibi etkileri oluyor, bu düşüncelerinizi bu süreçte zorla da olsa olumlu ve güzel düşüncelerle değiştirmeniz gerekiyor. Sadece kendinizi zorlamanız ve yakanızdan tutup ayağa kaldırmanız gerekiyor. Unutmayın nasıl düşünürsenin vücudunuz o şekle bürünür.
Allah yardımcınız olsun inşallah.

Oncelikle durumu kabullenip sakin olmanizi oneririm. Yureyemeyek ve konusamayacak olsa dahi evlat :-) ve siz onun annesisiniz. Onun size cok ihtiyaci var ona nasil faydali oljrum diye jafa yormalisiniz bence. Zordur elbet ama aglamak kahrolmak cozum degil malesef.

Back
X