Engelli doğan bebeğim hakkında

Bende anlamaya çalışıyorum ama yok beynim bünyem kabul etmiyor,sizi sadece hasta olarak normal düşünemediğinizi düşünmek istiyorum,yoksa bunun başka açıklaması olmaz sen annesin ve bebeğinin şu an sadece sana ihtiyacı var başka kimseye değil sadece sana.

Merhaba benimde 7 aylik kizim var bize de hidrosefali teşhisi kondu başımız büyük dendi. Doğumda normaldi sonradan büyüme başladı. Çok şükür şimdi fazla büyüme durdu bazı bebeklerde 2 yaşına kadar geçermiş hidrosefali.Bizde yavaş yavaş düzeliyor inşallah. Başka sıkıntımız yok bizim.
Bazen düşünüyorum eğer bebegime otizm veya başka bir hastalık teşhisi konsaydi napardim diye .cevap genede severdim, değil yurda vermek işten gelince bebegimi annemden koşarak alıyorum o benim diyorum.Annem bizimle yaşıyor fakat işten gelince kesinlikle bebegimi babasına bile vermiyorum gecelere kadar sevisiyoruz kızımla ben besliyorum öpüyorum kokluyorum çünkü ben onu çok bekledim tüm hamileligim sancılı ve kanamalı geçti.Hasta bile olsa o benim kanım canım ve bana muhtaç.Bakarken bile içimi eritiyor onu kaybetmekten çok korkuyorum.Allah sana sabır versin maksadım seni üzmek değil sadece aynı şeyleri yaşama ihtimalim var ve paylaşmak istedim sadece.

cnm 7 aylık olmuş kızın maşallah bizim önce menenjit oldu sonra hidrosefali oldu ,kafasına cihaz takılması gerekiyordu ameliyatla, o takılmadan vefat etti beyin ameliyatını kaldıramazdı 2 kiloydu.çocukta hasar kalacaktı yani ama senin durumun benim çocuğum gibi değil ,aynı şeyleri yaşamazsın dilerim Allahtan ,Allah bebeğine sağlık sıhat versin ,elinden ne geliyorsa yap,mucizelere inanırım ben her zaman,benim tek pişmanlığım hastane seçimi ,çünkü hastanede kaptı menenjiti

hasta bebekelr için özel bakıevleri var mı?
benim bildiğim yok.
normal bir yurda verecek.
orada ise sağlıklı bebeklere bile sağlıklı bir bakım yok malesef.
hasta bir bebeğe nasıl bakılır ki.
Engelli çocuklar için özel yatılı bakım evleri olması lazım. Ben yurda vericek gibi algılamadım algılamak istemiyorum yurt da kabul etneyebilir zaten.

Birde kafama takılan hastaneyi dava etmicem yazmışsınız , neden acaba çok merak ettim siz zaten, bir şeylerin ters gittiğini taa doğumda farketmişsiniz neden hiç bir şey yapmadınız o anda ben olsam o hastaneyi başlarına yıkardım ve elimden geleni yapardım onları dava etmek için, ki başkalarıda mağdur olmasın herşey bu kadar kolaymı allah aşkına resmen olayın üzeri kapanmış, lütfen hakkınızı arayın ama önce evledınıza sahip çıkın bir , anne olarak yalvarıyorum size , o bebeğe bir darbe de siz vurmayın. allah rızası için.

Kimsenin ne yazdığı garip karşılanmasın evet sağlam bir oğlum var allah korusun ona bir şey olsa kafayı yerim ama bakarım onunla bir yaşanmışlığım var beni görmüş anne demiş hissetmiş düşünün bebeğim ömrü boyunca beni göremeyecek çünkü beyinsel körlük var algılama konuşma yürüme yok

Kimsenin ne yazdığı garip karşılanmasın evet sağlam bir oğlum var allah korusun ona bir şey olsa kafayı yerim ama bakarım onunla bir yaşanmışlığım var beni görmüş anne demiş hissetmiş düşünün bebeğim ömrü boyunca beni göremeyecek çünkü beyinsel körlük var algılama konuşma yürüme yok

Anne degilim. Yerinde olsam ne yapardim diye dusundugumde onu anlayamadigimi farkediyorum. Cunku icindeki durumu yasamadan yorum yapmak kolay oluyor ve bunu yapmak istemiyorum. Evet , arkadasimizin yazdiklari tutarsiz sitemkar hatta ters bile geliyor hepimize. Ama onu da anlamaliyiz. Psikolojisinin suanda bozuk olmasi cok insani cok normal. Neden ben, neden benim bebegim diye sorguluyor beyni surekli. Ve aslinda davranisinin yanlis oldugunu bildgi halde bebegine cephe aliyor. Aslinda o da biliyor onun bi sucunun olmadgni ve onu cok sevdigini. Ama suanda psikolojik olarak çöküste oldugu icin, ona bakacak gücü kendinde bulamiyor. Evet bebegi aslinda vermeyecek. Sadece korkuyor.Kendini güçsüz görüyor. Psikolojik olarak yardima ve de zamana ihtiyaci var. Uzerine gitmeyelim. Biraz empati yapalm sadece.

Diğeri göremiyor kokuda mı alamıyor? Ememiyor mu?

Siz anne falan değilsiniz.

Vicdansızsınız.

Sağlam olanın annesi, engelli olanın değilsiniz. Yazık.
BU kadar acımasız nasıl olursunuz onun o psıkolojıdr olması cok normal ayrıca hrkes güçlü olmayabılır ve ılk şoku yaşıyor bence kendını buraya atmış. Zamnla o da durulur evladından gecemeZ.

Engelli çocuklar için özel yatılı bakım evleri olması lazım. Ben yurda vericek gibi algılamadım algılamak istemiyorum yurt da kabul etneyebilir zaten.
bence de kabul etmeyebilir yurt.
gerçekten zor bir durum. ben de büyük konuşup yargılamak istemiyorum.
ama ne bileyim yorumlarına da üzlmedim değil.
sağlıklı düşünüp tartamadığı ortada.
engelliler için bakım evi var mı bilenler vardır ben hiç duymadım

Yurda verirsen kim öpüp koklayacak. Sıcaklık ve güveni nasıl bulacak. İşe başlayınca kendine gelirsin biraz. Durumu kabullenmelisin önce ve umudunu kaybetme tedavi olabilir belki ilerde. O senin yavrun sende güzel bir annesin biraz daha sabır. Destek almaya çalış. Psikoloğa git anlat ağla artık içinden ne geçerse. Büyük çocuguna ise konuş anlat içindekileri. Bebeğinin durumuna üzüldügunu bu yüzden sorun yaşadığını ama onları çok sevdiğini ve iyi olması için elbirligiyle elinizden geleni yapacağınızı anlatın. Biraz daha gayret güzel arkadaşım.

bence de kabul etmeyebilir yurt.
gerçekten zor bir durum. ben de büyük konuşup yargılamak istemiyorum.
ama ne bileyim yorumlarına da üzlmedim değil.
sağlıklı düşünüp tartamadığı ortada.
engelliler için bakım evi var mı bilenler vardır ben hiç duymadım

Engelli ve yaşlı bakım evleri var. Ben çocuklar için nasıl yerler var bilmiyorum. Bebek olduğu için daha sıkıntılı.

Olmasi gerek ama yok ki dans.

Engelsiz cocuklara iyi bakiliyor mu ki, dayak, taciz, tecavuz, ac birakma.....Bu ulkede sahipsiz cocuksan hayatin baslamadan bitiyor zaten.

Ateş düştüğü yeri yakar misali ne desek boş akıl verecekte değilim cnm çünkü veremem ama annesin sen her koşulda annesi olmalısın sağlıklı çocuklarımız var ama yarın ne olacakları belli değil allah yaşatmasın demekten başka bişi düşmez dilimden ama bırakmazdım aynı durumda olsam o vicdan azabı ile olurdum zaten işin zor çok iyi karar ver bunun gunahını da dusun mutlaka bu dunyanın birde öteki dünyası var çünkü Hakkı'nızda hayırlısı olsun arkadaşım rabbim şifa versin belki düzelir allah ol derse olur

Kimse şu kadının durumu kötü hep beraber dua edelim bebeği için demiyor sen ne biçim annesin vss ...sağolun çok destek oldunuz bu Son mesajım allah kimseyi evladı ile sınamasın lafa gelince eş dost çok olur oysa herkes hayata tek başına direnir..

Peki sizlere bir sorum olacak 6 yaşında bir çocuğunuz var sağlıklı ,bir de yeni doğmuş engelli bir oğlunuz konuşmuyor görmüyor yatalak sadece nefes alıyor sizden 2si arasında seçim yapmanız isteniyor allah için doğru cevap verin bir peygamberin çocuğu olmuyor çocuğum olursa kurban edeceğim diyor siz hangisini kurban edersiniz allah gökten koç indiriyor ya tam kurban edecek iken..bilirsiniz bu hikayeyi buna cevabını ne olacak çok merak ediyorum
Bir bucuk yasindaki saglikli yavrum bi dakika once opup kokladigim yavrum koynuma boynuma sarilan annem diyen yavrum optugum kokladigim yavrum bi saniye sonra pencereden dustu 5 gun yogun bakimda kaldi 2.gun beyin olumu gerceklesti 5 aylik hamileydim yogun bakim kapisinda yigilip kaldikca bana utrasyonda karnimdaki kizimi gosterip buda senin evladin dediler .... ben bayildikca icimdeki yavrumburdayim anne dedi...... oan aklimdan ayni seyleri dusunuyodum benim yavrum kuzum zeynebimmm ona dokundum emzirdim buyutumonu ben ben zeynebin annesiyimdiye yiktim ortalifi hastanede ben zeynwbin annesiyim dedim.... ama ogrendimcok aci ogrendim ben sadece emanetciydim...rabbim verdi ve aldi...dunyalari versemalt ust etsemcanimi vetsem karnimdaki evladimi versemde geri gelmicekti...secim yapamazdimhicbirisi benimdegildi...ogrendim...ikiside senin emanetin...zeynebim gitti ben kaldim... ayse sare dogdu bize nefes simdi... hergun oluyorum her saniye ...ozlerken nefesim kesiliyo ayse sarenin kokusuna siginiyorum... doktor hatasi obu su hepsini bi kenara birak sev once sukret .... dua et allahasigin... seytanin vesveselerine kapilma 3 gunluk dunyada sana bu layik goruldu kabul et .... ikisinide almasin tabbim elinden bu saglam bu hasta deme... ikiside emanet de... rabbim yardimcin olsun ... derdim buyuk deme derdimden buyuk rabbim de... ben de oluyorum hergun cok zor cok ozluyorumama ona siginmazsam yasamam cok ozlwdimyavrumu ama carem yok sabredersem ona kavusabilirim diye dua ediyorum ...isyanedersemaysemde gider diye korkuyorum...hic bisey bizim degilken bize secim yapmak dusmez dusmuyo malesef ... oyuzden tek caren kabulet tevekkul et senin durumundaki arkadaslar edin kendini yanluz hissetme kendibi ozel ve secilmis hisset ... cennetteki mukafatini dusun.... 3 gunluk dunya bittiginde sonsuz cennetnimetlerine kavusacagini dusun... senin iki evladinda orda gulup konusup oynayip yiyip icicek burasi cok kisa sonsuz cennete tutun... rabbim yardimetsin butun zorluklari kolay kilsin

Arkadaşım seni iyi ve net anlıyırum. Sana kötü yorum yapanları da kınıyorum bazı seyler bsşa gelmeden bılınmez. Oturdugunuz yerden ahkam kesmeye beylik laflar etmeye gerek yok .cocugunuzun tırnagına zarar gelse içiniz yanmıyor mu. Kadının cocugu 100 100 engelli. Ne desin yani burda nirvanaya mı baglasın.
Arkadaşım benım de kızım dogum dan sonra downlu dogdugunu ögrendk. 10 gun kuvozde yattı. Aynı senın gıbı psıkolojım yerle bir oldu. Bı tanede oglum var. Nereye gıdecegımı sasırdım dunya çöktü de altında ben kaldım sankı. Bu süreç bayaa sürdü. Gün içinde aglama krızlerı devamlı sınırlılık hali mutsuzluk hali.. uyusam uyansam hersey ruya olsa dedim. Uyusam hiç uyanmasam dedim. Herkes bir olamaz . Evet bazı anneler duyunca hiç bişey olmamış gıbı hayatlarına devam ettiler ama benım bünyem bunu kaldrmadı olamaz mı yaniii!! Bugun 9 aylık. Dünya tatlısı benım canımm. Rabbim ömrne ömür versin.
Demek istedıgım bu duruma alışıyorsun. VE HİÇ KORKMA ALLAH ONUN SABRINI VE KOLAYLIGI SEN NASIL OLDUGUNU ANLAMADAN VERİYOR.. sevgiyle kal canım kuzumu öp.

Kimse şu kadının durumu kötü hep beraber dua edelim bebeği için demiyor sen ne biçim annesin vss ...sağolun çok destek oldunuz bu Son mesajım allah kimseyi evladı ile sınamasın lafa gelince eş dost çok olur oysa herkes hayata tek başına direnir..
du ada ediliyor ezap haksızsın açıkcası.
siteminin yeri de burası değil.
sağlıklı düşünemiyorsun zordasın anlıyorum.
aklından geçen nedir tam olarak.
şahsen ben bırakmaman yönünde gayret etmeni dilerim.
gerekirse taşının aileler yanına.
çözüm odaklı düşünürsen daha kolay adapte olacağını düşünüyorum.
bir de neden seçim yapmalısın bunu anlamadım gerçekten

cnm 7 aylık olmuş kızın maşallah bizim önce menenjit oldu sonra hidrosefali oldu ,kafasına cihaz takılması gerekiyordu ameliyatla, o takılmadan vefat etti beyin ameliyatını kaldıramazdı 2 kiloydu.çocukta hasar kalacaktı yani ama senin durumun benim çocuğum gibi değil ,aynı şeyleri yaşamazsın dilerim Allahtan ,Allah bebeğine sağlık sıhat versin ,elinden ne geliyorsa yap,mucizelere inanırım ben her zaman,benim tek pişmanlığım hastane seçimi ,çünkü hastanede kaptı menenjiti
2. Aydan itibaren başımız hızla büyümeye başladı sırayla ultrason,emar, çeşitli kan ve ıdrar testleri ,kbb, göz.,nöroloji, metabolizma,beyin cerrahi,genetik her polinikten geçtik en son kromozom bozukluğu için kan verdik otizm vs. Için. Herşey temiz çıktı. Anne eğer gebeyken kanama yada grip gb çeşitli rahatsızlıklar geçirirse olabiliyormus benim yuzumden bu durumda yani .Beynimizin ön kısımda sıvı fazlalığı var doktor kusar yada bayilırsa beyine müdahale etmemiz gerek fazla suyu almalıyız dediler. 2 yaşına kadar duzelmesine beklicez artık.her ay 1.1 buyuyodu bu ay 0.7 büyüdü. Normalde 0.7 buyurmus bebeklerin baş cevresi.Kağıtlarda teşhis hidrosefali diyor.geçen hafta beyin cerrahi profa gittik tekrardan, iyiye gidiyor hadi hayırlısı dediler.Ben 1 kere grip oldum gebeyken bide kanamalı geçti hamileligim.Konu sahibinin yerine kendimi koyabiliyorum çünkü doktorlar otizm çıkma ihtimali var dediler . Ben sağlıklı gebelik geçirmedim benim yuzumden diye hep diyorum onun suçu yok çünkü MELEK daha yavrum.5 aydır ne yaşadım bir bilsen 3 gece kesintisiz uyumayip 4. gün bayildigimi biliyorum ben.

Güzel arkadaşım ben sana destek olurum istersen. Olumsuz yorumları okuma lütfen içimden gelerek güzel duygularla yazdım yukarda kaldı.
İse başla sen kafan dağılır
Bir kerede olsa psikoloğa git içini dök. Sen yavrunu seviyorsun ve eminim güzel gelişmeler olacak

Back
X