Engelli kardeş

hayattanbikmiskiz

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2023
37
-32
6
20
Arkadaşlar engelli bir kardeşim var. Yürüyemiyor. Günlük ihtiyaçlarını bile annemle beraber yapıyor. Annem 40 yaşında olmasına rağmen çok yoruldu. Ben çok üzülüyorum. Eğer anneme birsey olursa kardeşime nasıl bakacağım. Sürekli bunları düşünüyorum. Daha 18 yaşındayım. Üniversiteye gidicem ama niye gidiyorum bilmiyorum eninde sonunda yine kardeşime bakicam. Büyük ihtimalle evlenmeyecegim. Böyle bir durumda olan var mı gerçekten çok yoruldum

Canim belliki olgun bir kızsın ama senin de Bi hayatın olacak kendini evlenmeyecem geleceğim olmayacak diye şartlama hayatının nasıl ilerleyeceğini bilemezsin belki çok güzel bir yere geleceksin kardeşine Bi bakıcı tutarsınız yani şimdiyi yasa ama hayatını ikinci plana atma

Bu kadar karamsar olma evlenmemek, üniversiteye boşuna gitmek ne alaka… tam tersine kardeşim için daha çok kazanmalıyım, benimle el ele verecek bir adamla olmalıyım diye düşünmen gerekir. Yardımcı tutarsın elin bollaşınca, vitaminler alırsın… gücünün farkına var

Arkadaşlar engelli bir kardeşim var. Yürüyemiyor. Günlük ihtiyaçlarını bile annemle beraber yapıyor. Annem 40 yaşında olmasına rağmen çok yoruldu. Ben çok üzülüyorum. Eğer anneme birsey olursa kardeşime nasıl bakacağım. Sürekli bunları düşünüyorum. Daha 18 yaşındayım. Üniversiteye gidicem ama niye gidiyorum bilmiyorum eninde sonunda yine kardeşime bakicam. Büyük ihtimalle evlenmeyecegim. Böyle bir durumda olan var mı gerçekten çok yoruldum
Öncelikle, daha 18 yaşında bir genç kıza şu ağırlığı yükleyen ülke şartlarının içine edeyim.
Medeni bir sosyal ülke olsaydık, tüm engelli bireyler için ailelere sağlam yardımlar yapılıyor olsaydı, gerekirse evlerine birer bakıcı/hemşire/öğretmen atanabilseydi... Ve 18 yaşında gencecik bir insan kendi hayatını şimdiden bitmiş hissedecek noktaya gelmeseydi... Of ki ne of...

Sen yine de okulunu oku güzel kızım, bir günde herşey değişir umudunu hiç kaybetme.
Belki çok güzel bir eğitimin ve kazancın olacak, yukarda anlattıklarımı kendin sağlayabileceksin kardeşine.. Tabi ki senin görevin olmamalıydı bu, ama yaşını ve şimdini yaşamaya çalış elinden geldiğince.
Umut hep var çünkü ♥️

Canım💖 tam tersine daha fazla çalış kardeşin için annen için. Ki annen yorulduğunda ona destek olabilecek yardımcı tutarsın. Karamsar olma tam tersine onlar için daha güçlü ol

Öncelikle, daha 18 yaşında bir genç kıza şu ağırlığı yükleyen ülke şartlarının içine edeyim.
Medeni bir sosyal ülke olsaydık, tüm engelli bireyler için ailelere sağlam yardımlar yapılıyor olsaydı, gerekirse evlerine birer bakıcı/hemşire/öğretmen atanabilseydi... Ve 18 yaşında gencecik bir insan kendi hayatını şimdiden bitmiş hissedecek noktaya gelmeseydi... Of ki ne of...

Sen yine de okulunu oku güzel kızım, bir günde herşey değişir umudunu hiç kaybetme.
Belki çok güzel bir eğitimin ve kazancın olacak, yukarda anlattıklarımı kendin sağlayabileceksin kardeşine.. Tabi ki senin görevin olmamalıydı bu, ama yaşını ve şimdini yaşamaya çalış elinden geldiğince.
Umut hep var çünkü ♥️
İhtiyacı olmayanların aldığı yardımlardan dolayı gerçekten ihtiyaç sahiplerine yetisemiyorlar. Tanidigim 3 kişi var 3 kişinin de evi ve arabası var hatta birisinin 2 evi var biri dublex ve lüks bir semtte 3 aile de sosyal ve ekonomik destek programından yararlanıp aylık 2bine yakın para alıyorlar. Onlara da zam geldi bakalım bu ay kaç bin alacaklar. Erzak kolilerinden bahsetmiyorum bile ikişer tane alıyorlar. Bogazlarindan nasıl geçiyor anlamıyorum. ( Evde herhangi bir engelli yok kocaları sigortasini iptal ettirmiş.)

Benim de engelli bir yeğenim var. Küçük kız kardeşi 5 yaşında olmasına rağmen söz konusu abisi olduğunda deyim yerindeyse aslan kesiliyor. Büyüdüğünde nasıl olur bilemiyorum ama sana tavsiyem annen henüz gençken güzelce okulunu okuyup iyi bir meslek edinmen. Sonrası için sonra düşünüp karar ver şimdi bizim için konuşmak kolay sanıyorsun ama inan öyle değil. Tecrübe var, yaşanmışlıklar var lütfen ablalarına kulak ver ve önce sen dik dur. Sonrası emin ol gelecek.

Evlenemeyecem diye bir durum yok Allah annene uzun ömür versin daha 40 yaşındaymış. Karamsarlığa kapılmak yerine tam tersi bu sana güç kuvvet versin. Derslerine daha sağlam çalış. Prestijli bir bölüm kazan ve bir gün sana muhtaç olursa bakıcı tutabilecek kadar guclen. Ha evleneceğin adamı da merhametli seç çünkü kardeş bu yük gibi düşünme ,dusundurtme. Hepimiz bir engelli adayıyiz unutma. Hayatında başarılar ve mutluluklar olsun.

Neden böyle düşünüyorsun. Devlet engelli bireyler için artık destek veyor. İkerşde yardımcı tutulur. Ayrıca babanız varsa o da bakabilir. Annenin yası da genc bu arada. Ümitsiz olma. Kardesin için iyi birsey yapmak istiyorsan en ilk önce kendin için en iyi geleceği oluştur ve güzel bir genclik yasa.

Engelli olma ihtimali olan gebelikleri surdurme konusunda israr eden bir kesim var burda, keske onlar okusa bu konuyu. İs anne-baba imtihani degil yani sadece, bu kiza yazik degil mi 😔

Kardeşinizle ilgili açtığınız 4.konunuz. Henüz 18 yaşındasınız, hayatın ne getireceğini önceden bilmekte mümkün değil.

22 Mayıs 2023 konunuza göre kardeşinizin bakımını anne ve babanız beraberce yapıyormuş şu an.

21 Mayıs konunuzda eski sevgilinizin, engelli bir kardeşiniz olduğu için sizden ayrıldığına yönelik bir ifadeniz var. Ayrılık nedeninizin bu olduğuna emin misiniz ?

Kardeşinizin sağlık durumunu, hayatınızdaki sorumluluklardan kaçmak için bir bahane olarak kullanmadığınıza emin misiniz ?

Üniversite sınavına hazırlandınız mı ?

İhtiyacı olmayanların aldığı yardımlardan dolayı gerçekten ihtiyaç sahiplerine yetisemiyorlar. Tanidigim 3 kişi var 3 kişinin de evi ve arabası var hatta birisinin 2 evi var biri dublex ve lüks bir semtte 3 aile de sosyal ve ekonomik destek programından yararlanıp aylık 2bine yakın para alıyorlar. Onlara da zam geldi bakalım bu ay kaç bin alacaklar. Erzak kolilerinden bahsetmiyorum bile ikişer tane alıyorlar. Bogazlarindan nasıl geçiyor anlamıyorum. ( Evde herhangi bir engelli yok kocaları sigortasini iptal ettirmiş.)
Şikayet edin

Daha şimdiden niye kardeşini kafana taktın anlamadım. Annen çok genç Allah sağlık versin o bakar evladına. Sen oku, iyi bir iş sahibi ol ailene maddi manevi yardımcı olursun, kardeşine annenler yaşlandığında bakıcı tutulur. Böyle karamsar olman saçma yani. İlerde kimin ne olacağı belli mi? Herkes engelli adayı. Şimdi sağlan olan yarın engelli olabilir. Ya olursa diye düşünüp hayatı zindan mı edeceğiz?

Muhtemelen ailenin tavrından kaynaklanıyor. Down sendromlu bebeği olan arkadaşım bebek 1 yaşında iken 1 tane daha yaptı, o ona bakacakmis. Sanki küçüğün garantisi var ömrü boyunca sağlıklı hiç birseye ihtiyacı olmayacak
Sen umudunu kaybetme gerekirse ailenden psikolojik destek için yardım iste, okuluna git internette benzer hastalıkların aileleri ile tanış şimdi korkuyorsun ama 1 dk onsuz duramazsın biliyorum

Annen daha çok genç. Bunları düşünüp kendini aşağı çekme. Sınava çok iyi hazırlanman için seni motive etmesi gereken bir nedenin var. Çalışıp iyi bir bölüm kazanıp güzel bir mesleğim ve sağlam bir kazancım olacak diye düşün. Bu amaçla daha sıkı tutun hayata. 🍀

Hayata sımsıkı tutun. Çok güzel bir yaştasın. Üniversiteye gidip iyi meslek sahibi olursan kardeşine daha yardımın dokunur. Allah şifa versin. Ümitsizliğe kapılma lütfen. Dilediğince olsun her şey

Back
X