- 19 Eylül 2018
- 14.254
- 38.083
- 598
- Konu Sahibi hayattanbikmiskiz
-
Birebir yaşıyorum bahsettiğin durumu iki engelli annesi olarak,benim sağlıklı olan oğlumda acaba böylemi düşünüyor,hiç böyle bir konu konuşmadık anneni düşünüyorsan eğer başarılı olmak istemelisinki en azından buna sevinebilsin bu arada annen daha genç sayılır bir hastalığımı var neden böyle düşünüyorsunArkadaşlar engelli bir kardeşim var. Yürüyemiyor. Günlük ihtiyaçlarını bile annemle beraber yapıyor. Annem 40 yaşında olmasına rağmen çok yoruldu. Ben çok üzülüyorum. Eğer anneme birsey olursa kardeşime nasıl bakacağım. Sürekli bunları düşünüyorum. Daha 18 yaşındayım. Üniversiteye gidicem ama niye gidiyorum bilmiyorum eninde sonunda yine kardeşime bakicam. Büyük ihtimalle evlenmeyecegim. Böyle bir durumda olan var mı gerçekten çok yoruldum
Ettim. Etmezmiyim. Komşu abla var kocasının iki ayağı kesik onunla kaymakamlığa gittik başvuruya çocuğu yok diye çıkmadı ben de tutamadım kendimi isim soyisim adresle birlikte bunlara çıktı ama dedim. Bana verdikleri cevap " evi bilmem kaça bölüyoruz arabayı bilmem kaça bölüyoruz eşlerinin de sigortası yok cocuklari var asgarinin 3/1 inden az para düşüyor " heryere yazdım ama boş.Şikayet edin
Benzer şekilde benim de tanıdıklarım var, eşler sigorta odetmeyip yeşil kart çıkarıyorlar. Hem çalışıp kazanıyorlar hem de sosyal yardımdan faydalaniyorlar.İhtiyacı olmayanların aldığı yardımlardan dolayı gerçekten ihtiyaç sahiplerine yetisemiyorlar. Tanidigim 3 kişi var 3 kişinin de evi ve arabası var hatta birisinin 2 evi var biri dublex ve lüks bir semtte 3 aile de sosyal ve ekonomik destek programından yararlanıp aylık 2bine yakın para alıyorlar. Onlara da zam geldi bakalım bu ay kaç bin alacaklar. Erzak kolilerinden bahsetmiyorum bile ikişer tane alıyorlar. Bogazlarindan nasıl geçiyor anlamıyorum. ( Evde herhangi bir engelli yok kocaları sigortasini iptal ettirmiş.)
Malesef. Lackalasti iyice bu durum.Benzer şekilde benim de tanıdıklarım var, eşler sigorta odetmeyip yeşil kart çıkarıyorlar. Hem çalışıp kazanıyorlar hem de sosyal yardımdan faydalaniyorlar.
Belli ki bu konuda travma yapmış küçüklüğünden beri sorumluluğun onda olacağını belki de çevresi konuşup duruyordur..Engelli kardes, engelli kardes ve evlilik, engelli kardesim var...
Yuz sefer ayni konuyu acmissin. Daha 18 yasinda evlenme ile kafayi bozmussun. Kardesinin engeli yuzunden sevgilin senden ayrilmis, bu yuzden de engele dolayisiyla bence kardesine kafayi takmissin. Kardesine zaten annen baban bakiyorlarmis, devletten yardim aliyorlarmis. Okul yerine evlilikte evlilik. Kusura bakma bu kafa yapisiyla okul okunmaz.
Oğlumun okulunda tamamen fiziksel ve zihinsel engelli evladı olan bir anne var 2. Çocuğu hiç düşünmedim önce x'e iyi bakayım zaten x'e bakmaktan pilimiz bitiyor 2.cocuga haksızlık bu sorumluluğu alamaz dedi ellerini opecektim. Kadın x'e kadar güzel ve temiz bakıyor ki her detayı o kadar ince düşünüyor ki oğlu için elleri ayakları öpülesi.Muhtemelen ailenin tavrından kaynaklanıyor. Down sendromlu bebeği olan arkadaşım bebek 1 yaşında iken 1 tane daha yaptı, o ona bakacakmis. Sanki küçüğün garantisi var ömrü boyunca sağlıklı hiç birseye ihtiyacı olmayacak
Sen umudunu kaybetme gerekirse ailenden psikolojik destek için yardım iste, okuluna git internette benzer hastalıkların aileleri ile tanış şimdi korkuyorsun ama 1 dk onsuz duramazsın biliyorum
Kendi hayatınızı kurtarın.Arkadaşlar engelli bir kardeşim var. Yürüyemiyor. Günlük ihtiyaçlarını bile annemle beraber yapıyor. Annem 40 yaşında olmasına rağmen çok yoruldu. Ben çok üzülüyorum. Eğer anneme birsey olursa kardeşime nasıl bakacağım. Sürekli bunları düşünüyorum. Daha 18 yaşındayım. Üniversiteye gidicem ama niye gidiyorum bilmiyorum eninde sonunda yine kardeşime bakicam. Büyük ihtimalle evlenmeyecegim. Böyle bir durumda olan var mı gerçekten çok yoruldum
Evlenirsin niye evlenmeyesin.Kardesinin Allah yardımcısi olsun.Arkadaşlar engelli bir kardeşim var. Yürüyemiyor. Günlük ihtiyaçlarını bile annemle beraber yapıyor. Annem 40 yaşında olmasına rağmen çok yoruldu. Ben çok üzülüyorum. Eğer anneme birsey olursa kardeşime nasıl bakacağım. Sürekli bunları düşünüyorum. Daha 18 yaşındayım. Üniversiteye gidicem ama niye gidiyorum bilmiyorum eninde sonunda yine kardeşime bakicam. Büyük ihtimalle evlenmeyecegim. Böyle bir durumda olan var mı gerçekten çok yoruldum
Bence daha güçlü olmalısın eğitin ve kariyer açısından.paran olursa kardeşine tutarsın bi bakıcı gerekirse...Bu stres ne şimdiden. Allah koymuştur bir yola.yalan dünya hersey imtihan ve geçici.. Hem kardeşine de destek ol ekpss fln girsin oda kurtarsın kendiniArkadaşlar engelli bir kardeşim var. Yürüyemiyor. Günlük ihtiyaçlarını bile annemle beraber yapıyor. Annem 40 yaşında olmasına rağmen çok yoruldu. Ben çok üzülüyorum. Eğer anneme birsey olursa kardeşime nasıl bakacağım. Sürekli bunları düşünüyorum. Daha 18 yaşındayım. Üniversiteye gidicem ama niye gidiyorum bilmiyorum eninde sonunda yine kardeşime bakicam. Büyük ihtimalle evlenmeyecegim. Böyle bir durumda olan var mı gerçekten çok yoruldum
Pandemi döneminde eşim ve ben ikimizde işsiz kaldık. Herhangi bir mal varlığımız yok bu arada.İhtiyacı olmayanların aldığı yardımlardan dolayı gerçekten ihtiyaç sahiplerine yetisemiyorlar. Tanidigim 3 kişi var 3 kişinin de evi ve arabası var hatta birisinin 2 evi var biri dublex ve lüks bir semtte 3 aile de sosyal ve ekonomik destek programından yararlanıp aylık 2bine yakın para alıyorlar. Onlara da zam geldi bakalım bu ay kaç bin alacaklar. Erzak kolilerinden bahsetmiyorum bile ikişer tane alıyorlar. Bogazlarindan nasıl geçiyor anlamıyorum. ( Evde herhangi bir engelli yok kocaları sigortasini iptal ettirmiş.)
İnşallah. Kimlerin kimlerin aldığını duysan şok olursun. Oğlum rehabilitasyona gidiyor. Orda evleri arabaları seraları olanlar 3-4 arabasının modelini anlatanlar engelli maaşı alıyor. Nasıl alıyorsunuz diyorum bütün mal varlığını kayinpederin üstüne yapmış , kocası da kendisi de işşiz ve kiracı göstermiş , araya da iki üç kişi sokmuşlar, cüzi bir miktar da vermişler (eve bakmaya gelen köylüsüymüş) ve bunu kahkahalarla anlatanlar var. İrfan gelecek 1500 e muhtaç mi hayir ama işte...Pandemi döneminde eşim ve ben ikimizde işsiz kaldık. Herhangi bir mal varlığımız yok bu arada.
Bu bahsettiğiniz yardımlara başvurdum, reddedildi. Tekrar başvurdum, tekrar reddedildi, takıntı haline geldi, inat ettim defalarca başvurdum, hep reddedildi.
Mail attım bunlara, "sigortamız, evimiz, arabamız, gelirimiz yok, çocuklarımıza süt alamayacak durumdayız, reddetme sebebi istiyorum, durumumuzun araştırılmasını istiyorum" vs.diye, tenezzül edip cevap bile vermediler.
O zaman eşime demiştim ki,
-demek ki halk böyle bir durumda ölüme terk ediliyormuş, biz farkında değilmişiz.
Eşim de demişti ki,
-Yanılıyorsun bizi halktan saymıyorlar.
Gerçekten ihtiyacı olanlar varken, boş yere yardım alanlar da, adam kayırıp ona göre yardım verenler de cehennem de cayır cayır yansın istiyorum sadece.
başka ne denir ki?
Gerçekten varmi böyle şeyler ya. Bütün bunlar altı üstü 1500 tl için mi. Yazıkİnşallah. Kimlerin kimlerin aldığını duysan şok olursun. Oğlum rehabilitasyona gidiyor. Orda evleri arabaları seraları olanlar 3-4 arabasının modelini anlatanlar engelli maaşı alıyor. Nasıl alıyorsunuz diyorum bütün mal varlığını kayinpederin üstüne yapmış , kocası da kendisi de işşiz ve kiracı göstermiş , araya da iki üç kişi sokmuşlar, cüzi bir miktar da vermişler (eve bakmaya gelen köylüsüymüş) ve bunu kahkahalarla anlatanlar var. İrfan gelecek 1500 e muhtaç mi hayir ama işte...
Neler var neler. Millet ne kopartirsam.kârdir diyor. Yemin ederim bak kadın en son kapının önünde 3 araç var millete park yeri kalmıyor diye muhabbet ediyordu.Gerçekten varmi böyle şeyler ya. Bütün bunlar altı üstü 1500 tl için mi. Yazık
Arkadaşlar engelli bir kardeşim var. Yürüyemiyor. Günlük ihtiyaçlarını bile annemle beraber yapıyor. Annem 40 yaşında olmasına rağmen çok yoruldu. Ben çok üzülüyorum. Eğer anneme birsey olursa kardeşime nasıl bakacağım. Sürekli bunları düşünüyorum. Daha 18 yaşındayım. Üniversiteye gidicem ama niye gidiyorum bilmiyorum eninde sonunda yine kardeşime bakicam. Büyük ihtimalle evlenmeyecegim. Böyle bir durumda olan var mı gerçekten çok yoruldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?