Engelli kardeş

Şimdi öncelikle şunu aklından çıkarmalısın.
“Bakmak zorundayım” inancını yok et.
“Bakmak zorunda” değilsin.
Senin çocuğun değil, sana güvenilerek yapılan bir birey de değil.
Sen içinden gelirse, sen “istersen” bakarsın.
Bu ikisi arasında büyük ayrım var.
Buna zorunda ya da mecbur değilsin.
Allah annene babana uzun ömür versin ebeveyn olarak kardeşinin onlara ihtiyacı var. Onun ebeveyni sen değilsin.
Her şeyin de çözümü var.
Bakıcı tutulur, yardım alınır, var yani bir sürü olasılık.

Birebir yaşıyorum bahsettiğin durumu iki engelli annesi olarak,benim sağlıklı olan oğlumda acaba böylemi düşünüyor,hiç böyle bir konu konuşmadık anneni düşünüyorsan eğer başarılı olmak istemelisinki en azından buna sevinebilsin bu arada annen daha genç sayılır bir hastalığımı var neden böyle düşünüyorsun

Ettim. Etmezmiyim. Komşu abla var kocasının iki ayağı kesik onunla kaymakamlığa gittik başvuruya çocuğu yok diye çıkmadı ben de tutamadım kendimi isim soyisim adresle birlikte bunlara çıktı ama dedim. Bana verdikleri cevap " evi bilmem kaça bölüyoruz arabayı bilmem kaça bölüyoruz eşlerinin de sigortası yok cocuklari var asgarinin 3/1 inden az para düşüyor " heryere yazdım ama boş.

Benzer şekilde benim de tanıdıklarım var, eşler sigorta odetmeyip yeşil kart çıkarıyorlar. Hem çalışıp kazanıyorlar hem de sosyal yardımdan faydalaniyorlar.

Engelli kardes, engelli kardes ve evlilik, engelli kardesim var...

Yuz sefer ayni konuyu acmissin. Daha 18 yasinda evlenme ile kafayi bozmussun. Kardesinin engeli yuzunden sevgilin senden ayrilmis, bu yuzden de engele dolayisiyla bence kardesine kafayi takmissin. Kardesine zaten annen baban bakiyorlarmis, devletten yardim aliyorlarmis. Okul yerine evlilikte evlilik. Kusura bakma bu kafa yapisiyla okul okunmaz.

Belli ki bu konuda travma yapmış küçüklüğünden beri sorumluluğun onda olacağını belki de çevresi konuşup duruyordur..
bir tanıdığımız var iki kardeş biri 9 yaşında biri 12
12 yaşında olan otizmli ama 9 yaşında olan çocuğa abinle ilgilen, abinin şusu busu hep abi abi abi
Cocuk evet ilgileniyor o küçücük yaşıyla ama o üstündeki yükü hissediyoruz
Ağlamaklı bir kere bize hep abine bak diyorlar hiç oyun oynamıyorum hep onunlayım demişti..
demek ki bu korkuyu çocukluktan işletiyorlar kardeşlere

Oğlumun okulunda tamamen fiziksel ve zihinsel engelli evladı olan bir anne var 2. Çocuğu hiç düşünmedim önce x'e iyi bakayım zaten x'e bakmaktan pilimiz bitiyor 2.cocuga haksızlık bu sorumluluğu alamaz dedi ellerini opecektim. Kadın x'e kadar güzel ve temiz bakıyor ki her detayı o kadar ince düşünüyor ki oğlu için elleri ayakları öpülesi.

Bana kalırsa engelli çocuktan sonra çocuk düşünenler muhakkak en ince ayrıntıya kadar düşünmeli her genetik testten geçmeli.

Kendi hayatınızı kurtarın.
Aileden mal mülk kalacak olursa yarısını kardesinizin hakkını bakım evine bağış yaparsanız ölene kadar kardesinize bakarlar. Gerekirse maddi yardim da isterseniz yaparsiniz. Manevi ilginizi de verirsiniz.
Eğer aileniz size güvenerek konuşup sadece ileride sen bakacaksın ayni evde her gün ilgileneceksin derlerse; benimde bir hayatım olacak, sorumluluklarım olacak, bakılması için iyi bir bakım evi bulurum, hep elim üstünde olur. Ayrica Allah nasip ederse ilgi alakami manevi desteğimi elimden geldiğince esirgemem dersiniz. Ama şunu unutmayın. Sizin de yaşayacak tek hayatınız var. Her gün sadece tek işiniz kardeşinize bakmak olmaz zaten. Bu kendi hakkınıza girmek olur. Bakım evi ayarlarsiniz, hep gider ziyaret eder vakit geçirirsiniz. Gerekirse maddi yardım da verirsiniz. Manevi olarak da ilgilenirsiniz olur.
Sizin abla olarak yapmanız gereken ileride kardeşinizin bakılması için planlama yapmak, iyi şartlarda yaşamasi icin yer ayarlamak ve manevi olarak onu ziyaret edip kardesinizle ilgilenmek. Ailenizin beklentisi sadece bunlar olmalı. Çünkü sizinde devam eden bir işiniz, çocuk sorumluluğunuz olacak..aileniz sizin hayatınızda başka sorumluluklar olacağını da düşünmeli.iyi bir universite kazanin ki ileride işim meşgalem olacak algisini şimdiden ailenize verin. Kendi hayatınızı kurtarın. Gerisi olur inşallah..

Evlenirsin niye evlenmeyesin.Kardesinin Allah yardımcısi olsun.

Saçmalama lütfen. Paran olursa durumu daha kolay idare edersin. Kardeşine tabi ki bak. Ama senin işin olursa annenin yanına bşr yardımcı ayarlarsın. İşin olursa bir odası fazla olan evin olur. Yine yardımcı alırsın. Belki işin kardeşinin engeline destek olacak bir iş olur falan. Ayrıca daha 18 yaşında koca düşünmen baya saçmalık. Daha önemli şeyler var önünde.

Okursun da, evlenirsin de, kardeşine de bakarsın. Haaa belki hata yapma lüksün yasitlarindan daha az olabilir. O da kötü birşey değil. Gidiyor musun ünv?

Bence daha güçlü olmalısın eğitin ve kariyer açısından.paran olursa kardeşine tutarsın bi bakıcı gerekirse...Bu stres ne şimdiden. Allah koymuştur bir yola.yalan dünya hersey imtihan ve geçici.. Hem kardeşine de destek ol ekpss fln girsin oda kurtarsın kendini

Pandemi döneminde eşim ve ben ikimizde işsiz kaldık. Herhangi bir mal varlığımız yok bu arada.
Bu bahsettiğiniz yardımlara başvurdum, reddedildi. Tekrar başvurdum, tekrar reddedildi, takıntı haline geldi, inat ettim defalarca başvurdum, hep reddedildi.

Mail attım bunlara, "sigortamız, evimiz, arabamız, gelirimiz yok, çocuklarımıza süt alamayacak durumdayız, reddetme sebebi istiyorum, durumumuzun araştırılmasını istiyorum" vs.diye, tenezzül edip cevap bile vermediler.
O zaman eşime demiştim ki,
-demek ki halk böyle bir durumda ölüme terk ediliyormuş, biz farkında değilmişiz.
Eşim de demişti ki,
-Yanılıyorsun bizi halktan saymıyorlar.

Gerçekten ihtiyacı olanlar varken, boş yere yardım alanlar da, adam kayırıp ona göre yardım verenler de cehennem de cayır cayır yansın istiyorum sadece.

başka ne denir ki?

Konuyu okurken içim acıdı. Kullanıcı adınız bile hayattan bıkmış kız. Kardeşiniz engelli ve bakımı size kalacak diye mi bu hayattan bıkmışlık?
Engelli özel birey olmak zaten zorken birde onun için böyle şeyler düşündüğünüzü bilse ne düşünür kardeşiniz?
Bir sürü çare varken siz evlenmekten bile vazgeçmekten bahsediyorsunuz. Merak etmeyin aileniz zaten maddi olarak geleceği düşünüp ona göre yatırım yapıyorlardır. Sizde bakıcı tutar arada ziyaretine gidersiniz.

İnşallah. Kimlerin kimlerin aldığını duysan şok olursun. Oğlum rehabilitasyona gidiyor. Orda evleri arabaları seraları olanlar 3-4 arabasının modelini anlatanlar engelli maaşı alıyor. Nasıl alıyorsunuz diyorum bütün mal varlığını kayinpederin üstüne yapmış , kocası da kendisi de işşiz ve kiracı göstermiş , araya da iki üç kişi sokmuşlar, cüzi bir miktar da vermişler (eve bakmaya gelen köylüsüymüş) ve bunu kahkahalarla anlatanlar var. İrfan gelecek 1500 e muhtaç mi hayir ama işte...

Son düzenleme:
Gerçekten varmi böyle şeyler ya. Bütün bunlar altı üstü 1500 tl için mi. Yazık

Gerçekten varmi böyle şeyler ya. Bütün bunlar altı üstü 1500 tl için mi. Yazık
Neler var neler. Millet ne kopartirsam.kârdir diyor. Yemin ederim bak kadın en son kapının önünde 3 araç var millete park yeri kalmıyor diye muhabbet ediyordu.

18 yaşında bir kızsın. Engelli kardeşin için çok çalışıp güzel bir meslek sahibi olmalısın. Paran oldu mu bakım derdin olmaz. Bakıcı tutar baktırırsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…