Engelli kardeş

Bu kaderi yaşayan sadece sen değilsin. Bende su an 24 yaşındayım 7 aylık evliyim ve yürüme engelli kardeşimi ailemin yanında bırakıp başka şehire gelin geldim. Bende senelerce bu korkuyu stresi çekip hayatı kendime zindan ettim. Sen bunu yapma. Senin planladıgından farklı bi kader yazılı omzunda. Allah senin düşündüğünden daha çok şeyi düşündü ve planladı bile. Eşim dünya iyisi kardeşimi kardeşi görüyor. Sık sık gelmesine izin veriyor ve beni de gönderiyor. Günün birinde Allah korusun aileme bir şey olursa onun yeri benim yanım. Allah her şeyi bilir ne seni ne kardeşini sahipsiz bırakmaz. Dediigm gibi bu kaderi yaşayan tek insan sen degilsin. Yüreğini ferahlat ve Allaha güven

Cimer’e yazın, denetlesinler.

Zihinsel bir engeli yoksa neden bu kadar dert ettinizki,fiziksel birşeyse aile arasında maddi olarak yardım eder bir bakıcı tutarsınız,sonuçta zihinsel bir sıkıntısı yoksa isteklerini ve şikayetlerini anlatabilir,sadece fiziksel bir durum olduğu için güç gerektirir,bu kadar karamsarlığa hiç gerek yok,olumlu düşünün,iyi bir bölüm kazanıp,güzel kazanç getirecek bir iş e girerseniz kardeşinize daha iyi imkanlar sunabilirsiniz,zor bir durum kolay değil elbette ama kendinizden vazgeçeceğiniz bir durum yok,ayrıca anneniz henüz çok genç baya genç hatta, çok uzun yıllar kendisi bakar zaten,siz kendinizle meşgul olun,annenizede kardesinizede olumlu enerji verin,bi kere olmuş yani yapacak birşey yok,allah bu şekilde yaratmış, en azından olumsuzluğu bir kenara bırakın,onlarada moral olun,bide niye evlenemiyorsunuz anlamadım,benim eşimin böyle bir kardeşi olsaydı ben sorun etmezdim,dediğim gibi zihinsel bir sıkıntısı yoksa sadece fiziksel bakım olabilir,diğeri çok zor.

Malesef sosyal hizmetlerin yapabilecegi hiçbirşey yok, üzerine ikinci taşınmaz yok şse, eve giren resmi gelir/yasayan kişi sayısı oranı belli bir değern altında ise vermek zorundalar. Alan kişilerin ahlaksızlıgı
o kişiler için demiyorum ama ev içini de kimse bilemez, benim çocugum ağır engelli ama iç organlardan. Dısardan hiçbirşeyi yok ben memurum. Bakım yardımı alıyorum resmi gelirm giderim belgelenince hak kazanıyorum ettaftan o kadr seyler duydum ki. Memurum diye torpil yaptırıp bakım yardımı alıyormusum. Gülüp geçtim tabi çünkü suan devletin verdiği yardımın ortalama 3 katını masraf yapıyorum çocuguma. Hassas konular yani birebir görüp bilemden de yorum yapmamak lazım

Size asla sözüm yok çok geçmiş olsun. Bahsettiğim kişiler birebir tanıdığım kişiler o yüzden o kadar emin konuştum.akraba yani yoksa ben de bilmeden konuşmam.

Akrabam daha doğrusu eşimin akrabası ama sizi kirdiysam sizden özür dileyerek açıklama yapayım.
Ev ve arabalari var gelirleri 25/30 bin arasında değişiyor ( inşaat sektörü) ama sağlık sigortası yaptırmiyorlar yesilkart dedigimiz mecburi olan devletin verdiği olan var. ( Sigortalarını bu yardımı almak için iptal ettirdiler.) Evlerindeki herşey en son model ve üst düzey. 2 çocuk var. Ama gelirini 10 bin demiş mesela ev araba kayinpederden miras demiş maaş bordrosu olmayınca doğal olarak ne derlerse ona inanmak durumunda kalıyorlar. Allah bağışlasın çocukları sağlıklı. Gecinemiyoruz diyerek önce 6 ay olup sonrasinda 1 yıl uxatilan yardıma başvurdular çıktı çocuğu okula gidiyor diye belediyeye gidip okul yardımı istedi şuan mesela okula verilen ücreti vermiyor.anasifinda alınan ücret. Ekstra kız çocuk olduğu için de devlet ekstra bir maaş bağladı 400-500 civarı aylık onu da alıyor. Şartlı sağlık yardımı. Muhtara gidip fakirlik belgesiyle Ramazan'da da koli alıyor. Bir ara patates soğan dağıttılar kamyonun önüne koşup sirtlayip geldim diye kahkaha atarak anlattı zoruma gitti. O bir çuval aldı diye gerçekten aç uyuyan biri varsa ve haberi yoksa diye.gidip şikayet ettim aldığım cevap ev bilmem kaça bölünüyor araba bilmem kaça 2 çocuk 2 yetişkin 10 bin de 4 bölünüyor asgari ücretin 3/1 inden az kalıyor vs vs

Merhaba. Bende 18 yaşındayım. Engelli kardeşine ne olacağını bırak ailen düşünsün. Sen dünyaya getirmedin ya. Dünyaya getirdilerse sorumluluğunu da almaları gerek. Bunlar senin dert edeceğin şeyler değil. Oku mesleğini kazan .Sen hayatına bak . Kendini sartlandirma.

Aynı şekilde oğlumun okulunda bir kadın engelli maaşı aldığından bahsetti ben de abla hani siz varliklisiniz arsa sera ev ara herşey var engelli raporuyla aldığı arabadan başka 3 arabası daha vardı (gülerek komşulara ayıp oluyor birini satacam diye kendisi anlattı) nasıl sana bu maaş çıktı dedim.

Bütün mal varlıklarını kayınpeder üstüne yaptirmis , kendilerini kayinpederin kiracısı eşini de ojun işçisi olarak göstermiş. Köydeki evini ( ara sıra uğradıkları ev doğal olarak eski eşyalarla donatılmış) adres olarak göstermiş ve bunu bana büyük bir gururla anlattı. Benim zoruma giden bu kesim yoksa ihtiyacı olan gerçekten ihtiyacı olan evi arabası dahi olsa sizin gibi 3/4 katı gideri olanlara 2 kat çıksın asla zoruma gitmiyor. Kandırarak 2-3 binin peşine düşenler beni irrite ediyor.

Yok estagfrullah anladım ben sizi. Hazır konusu açılmısken açıklayayım dedim bende. Tamamen ahlak vicdan hesap gününe aldırıs etmeme meselesi. Allah ıslah etsin

Cok haklısınız. Ama gün gelir o üzerine mal verdiği kişilerden alamaz veya miras olarak paylasılır, devletten aldıgından daha cok zararı olur o zaman anlar yasandı aynısı sahit oldum.

Karamsar düşünmek yerine iyi bir mesleğin olur,kardeşime bakıcı tutarım o şekilde yardımcı olabilirim diye düşünebilirsin.
bu yaşında bu sorumluluğu düşünebilmen kalbinin çok güzel olduğunu göster,yolun hep açık olsun

Canım benim öyle düsünme, Allah karşına merhametli insanlar çıkarır, kardeşine de sahip cıkarsın. Engelli insanlara imkanlar var aslında, mesela annene baktığı için maaş bağlayabilirler.

Benim bir arkadaşım var engelli ablası var. Annesi 65 yaşında hala engelli ablaya bakıyor. Ve anne babanın vasiyeti var biz ablandan önce ölürsek bakım evine yerleştir dediler. Arkadaşım ne yapar bilmiyorum ama annesi sorumluluğu diğer kızına yükleyip onun da hayatını bitirmemek için elinden geleni yapıyor. Arkadaşımın şu an maddi gücü var ve annesine bakıcı tutmak istiyor yardım etsin diye onu bile kabul etmiyor kadın. Senin böyle bir sorumluluğun yok diye.

Çok teşekkür ederim gerçekten çok zor günler geçiriyorum

Babamın rahatsızlığı nedeniyle okulumu bırakma noktasındayım. Çok ugrasmistim ve son senemdeydim. Allah kimseye çektirmesin. Bir umutsuzluk içindeyim. Yurtdisina gitme hayallerim, işim, birikimlerim hepsi kaldı. Babam iyi olsun gerisini tekrar hallederim ama ya hiç iyi olmazsa tek başıma nasıl üstesinden geleceğim. Sağlam bir psikolojim de yok. Başımı alıp alıp evden gidiyorum sürekli. Rabbım kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemesin diye moral depolayacagiz kendimize

Bir sürü bakım evi var.ne var dertlenecek? Sen paradan haber ver.

Arkadaşımın engelli kardeşi var sırf kendi şehrinde annesine yakın olsun diye daha önceki taliplerini kabul etmedi ve geç evlendi ama hemen çocuğuda oldu çok şükür mutlu.hem annesine yardım ediyor hem çalışıyordu.şehir dışında üniversite okudu bitirdi o işi yapıyor.sen kendi hayatına bak kardeşinde olsa anası babası değilsin tabiki destek olursun yeri gelince imkan varsa ama kendinden ödün verme.acımasız gelebilir ama ileride evlenirsen ailen bakamazsa ya bakıcı tutulur ya bir bakım merkezinde bakılır sende kontrol edersin sürekli bundan fazlası elinden gelmiyorsa kendini paralama çalışan bakıcı tutacak imkanı olmayan veya bakıcıya güvenmeyen insanlarda anne babasını bakım merkezine bırakıp işe gidiyor herkesin öyle evde bakacak imkanı olmuyor.kardeşinin maaşı vardır zaten şimdiden bu kadar kafaya takma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…