Engelli maaşına kredi çekilirmi

Hmm anliyorum,engelli maasi da duzenli bir gelir aslinda neden vermiyorlarmis sasirdim,bilmiyordum. Bence de baska bankalara da sorun belki yardimci olan cikar.
Başlığı okuunca ilk aklima gelen su oldu. Kanser gibi hastalara bankalar kredi vermiyormus. Hani hayat sigortasi falan yapiliyor ya vefat durumunda sogorta kalan kısmını karşıladığı icin kendini garantiye aliyor bir nevi. Acaba engelli maaşı da ayni kategoride mi turuluyor ki?

evet dediğiniz gibi çekmek zorunda değiliz ama eşim çekip ayrı eve çıkmak istiyor ben duralım diyorum 1 sene daha sabredelim krediye verceğimiz parayı bankaya atıp biriktirelim sonra toptan alalım herşeyimizi rahat rahat çıkalım hem sürekli bacağı sorun çıkarıyo hastaneye gidip geliyoruz ameliyat oluyo ya yataklara düşersen nasıl geçiniriz rezil oluruz diyorum ama ailesiyle anlaşamıyor 6 senedir birlikte oturamıyoruz oda haklı kendince ama ben eşimi düşünüp 1 sene daha oturmaya razıyım.. Çektirmemeye çalışıcam bakalım ikna edebilirsem

Engelli sigortası yarı yarıya ödenir. Engelli çalıştırması zorunlu olan iş yerleri çalıştırmadıkları engelliyi bile sigortada gösterirler bazen. Hiç çalışmadan emekli olanlar var. Siz muhtemelen ekstradan gelen 500 lira gitmesin diye sigorta yaptırmıyorsunuz. Ama yarın öbür gün yaşlandığınızda sadece 500 lira ile geçinemezsiniz. Ülkenin durumu kötü, hükümet değişir, yardımlar kesilir ortada kalırsınız. Bu maaşın garantisi yok. Ama 5 yıl sigorta ödenirse ömür boyu emekli maaşı almaya hak kazanır eşiniz. Ve o hakkı kimse elinden alamaz. Bugününüzü değil yarınınızı da düşünün. Hiç bir devlet yardımına güvenmeyin.

çocukken tümör oluşmuş sol bacağında dizinin tam arka bükme yerinde. Çok kez ameliyat olmuş ama damarların çok içinde olduğu için tamamını alamıyorlarmış doktorlar. Ameliyat sırasında damarına zarar vermişler düşük ayak hastalığı olmuş.. Onun içinde çok ameliyat olmuş bastınla yürüyordu şimdi çok şükür bastonu bıraktı düz yürüyebiliyor ama çok yorulunca bacağı kütük gibi şişiyo her akşam ovalamak gerekiyor yoksa inmiyor bu hafta yine doktora gidicez bakalım inşallah yine ameliyat demez artık kaldıramicak diye korkuyorum bugün gittim 3 bankaya sordum vermiyoruz dediler devletin parası olduğu için. Gelir belgesi sgk kredi notu bi ton şey istiyorlar..

Şimdi sigortasız çalıştırılıyo mu oldu hani önceki konuda engelli maaşı kesilmesin diye bilerek sgksız çalışıyodu?

hayır çalıştığı yer yapmıyor yapsa iyi olur tabi eşim 2buçuk maaş alıyor neden 500 lirada gözümüz olsunki

Şimdi sigortasız çalıştırılıyo mu oldu hani önceki konuda engelli maaşı kesilmesin diye bilerek sgksız çalışıyodu?
evet o konudan sonra eşimle konuştum söyle sigorta yapıyosa yapsın yapmıyosa çık dedim adam yapmamış eşim çıkmayı düşünüyor bu yüzden nekadar önyargılısınız..

hayır çalıştığı yer yapmıyor yapsa iyi olur tabi eşim 2buçuk maaş alıyor neden 500 lirada gözümüz olsunki

Şikayet edilecek bir sürü yer var. Hakkınızı arayın.
Engellilere iş bulma ve bu tip iş sorunları hakkında yardımcı olan sivil toplum örgütleri var. İletişime geçip haklarınızı öğrenebilirsiniz. Başka iş de bulabilirler. E-kpss açılır zaman zaman ona başvurabilir eşiniz, devlet memuru olur. Siz çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla, allah korusun eşinize bir şey olursa arkasında size bırakacağı bir gelir yok. Kendinizi de düşünün.

evet ekpss işini düşünüyorum en mantıklısı o. Şikayet etmek değilde sadece çık diyorum başka yerde iş bulursun diyorum ayrı ev içinde acele etme 1 sene daha sabredelim diyorum ama hem hasta hemde oturmuyo oturduğu yerde kredi işine girmek istemiyorum yarın bigün ayrı eve çıktıktan sonra bişey olsa ben napıcam 2 çocukla gerekirse çalışırım tabi ama çok zorlanırım bu işler düşünmeden karar verilcek şeyler değil.. Ama bu işi bulana kadar inanın 1 seneden fazla uğraştı şimdide diyo çıksam nasık bulcam doğum yapıcam ona nasıl bakarız diyor kafam okadar karışıkki inanın burda oturduğu yerde yargılayanlar okadar kolay sanıyoki herşeyi hiç karşı tarafı düşünmüyo kalbini kırarmıyım yanlış bişey dermiyim diye sadece uzaktan gördüğü kadarıyla eleştirmeyi biliyorlar..

NEYSE ARKADAŞLAR ÖNERİLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KONUYU NASIL KAPATABİLİRİM?

İş bulmadan çıkmasın tabi ki, çalışırken de iş aranabilir.
İnanın oturduğum yerden yargılamıyorum. Benim ablam %90 engelli. Hiç gocunmadan çalıştı yıllarca. 11 ay boyunca da emeklilik için uğraştı. Başvurmadığı yer, gitmediği hastane kalmadı. Defalarca işlemleri baştan aldılar şimdi emekli oldu. Sigortasız çalışsa elinde hiç bir şey olmazdı şimdi. Geleceğinizi ve çocuklarınızın geleceğini düşünün.
Bir engellinin doğru yollar izlediği zaman iş bulması sağlıklı bir insana göre daha kolay. Durumunuzu kavrayın ve seçeneklerinizi iyi araştırın. Oturduğunuz yerde ayağınıza gelmez hiç bir şey. Biraz uğraşmak, tırmalamak gerekiyor.

Yaa çok tatlısınız ama yanlış anlamışsınızz :)) haketmiyor sözcügü o kötü anlamda kullanılmamış Eşinizin bu para tabii ki hakkıdır ama sgklı, primi ödenen işçi olarak aldıgı bi para degil . O yüzden bankalar maalesef kredi vermez

Aynen öyle cnm ablanada rabbim şifa versin.. Bu halimle hep uğraşıyorum araştırıyorum ne yapabilirim diye eşim pek üstüne düşmüyo iş olsun çalışayım evime ekmek getireyim yeter diyo ama ilerde pişman olcak dediğin gibi. Ben ekpss olayını araştırcam bakalım inşallah yaparım bişeyler :) çok sağol yardımcı olduğun için daha fazla başınızı ağrıtmiyim ben konumu kapatmak istiyorum nasıl yapıcam

evet canım ya yanlış anladığımı bende sonradan farkettim özür diliyorum :)) vermesinler boşver :))

Mune konunun kapatılması isteniyor.

Arkadas cok guzel aciklamis ama siz yanlis anlamissiniz.
O aldığınız maas degil dogal olarak kredi cikmaz
O aldiginizin adi yardim.
Yardim devletin parasidir hak edilen bir sey olmasi icin calismak gerekir ki adi maas olsun.
Yardim her an kesilebilir.
Esiniz ise girer ve engeli dogrultusunda sgk li calisirsa adi maas olur ve kredi cikar.
Kisacasi devlet kendi parasini kredi ile geri alamayacagi icin cikmaz

Engelli çalıştırmanın bir sürü teşviği var. Bizim fabrikada 5 engelli 3 hükümlü çalışırdı.
Sgk yapmayan isyerini sikayet edin. Iskurdan adam givi sgk li is bulun. O adam nasil ameliyat olacak guvencesiz ? Allah korusun sgk en cokk ona lazim

Madem esinizin durumu bu sekilde siz neden ona destek olmak icin calismiyorsunuz ? Adam agriyan bacagiyla ise gidiyor madem kv ile oturuyormussunuz kvniz cocuk varsa ona bakar, sizde calisirsiniz. Burada cocugunu birakacak kimsesi olmadigi halde esine destek olmak icin calisan onlarca kadin var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…