Enişte Adayım ve Kız kardeşim

dilara23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
270
14
118
İstanbul
Kızlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama sözlü bi ablam var ve eniştem, anneme ara ara gelip ablamla olan sıkıntılarını anlatıyo,ablamdaki değişmesini istediği yönleri anlatıyo anneme,aslında istedikleri yanlış şeyler değil ama gelip bunları annme anlatması doğru mu sizce?

Yine okuyan herkesten fikrini belirtmesini rica ediyorum

Son düzenleme:
Anneniz ablanızın kulağını çeksin,uyarsın diye anlatıyorsa yanlış bence.Sonuçta bi başkasını araya sokmak yerine kendisine de söyleyebilir bu konuları.Ama eğer annenizle arası iyiyse sadece dertleşmek amacıyla da anlatıyor olabilir ama sonuçta iki kişi arasındaki şeylerin de bu şekilde anlatılıp şimdiden yüz göz olunmasının bi anlamı yok.Gerçi sözlüyken de kayınvalide-damat arası bu kadar yakınlık olur mu bilemem,bizde hala resmiyet hakim mesela:97:

bunuda duydum ya pes
enişten ablanla paylaşmayı niye düşünmüyo
ilişkilerde ne yaşanırsa yaşansın 3.kişi her kim olursa olsun arada yaşananları bilmemeli

bence anneniz de ablanıza eniştenize söylemesi için kimin ne ise o olduğunu, kimsenin değişmeyeceğini söylesin.

Aslında olay şöyle,
Eniştemle ablam konuşup çözemedikleri konuları getiriyolar, ablam kendi içlerinde çözmeye çalışıyo,çözemeyince onun karakteri öyle deyip kabullenebiliyo, ama eniştem öyle değil.

sizin annenize bunlari söyleme cesareti bulan adam kendi ailesine neler söylemez.
Kardesiniz iyi düsünsün, bu tip erkekler ürkütücü olabiliyor.

Aynen bu sekilde davranan birni bende gördüm hemde onlar 8-9 yıllık evliler!
Esi herseyi karısının annesine anlatıyormus aralarındaki en ufak bir pürüzü ayse böyle dedi, bunu yaptı vs.. Benim anlattıgım kisi her yaptıgını sorun olarak görüyor..
İnsanların bazı huyları var ki, DEGİSMEZ! Ablanızın hangi huylarından rahatsız bilemiyorum ama ilk defa karsılastıgı seyler degildir herhalde..

Son düzenleme:
Ablam da bazen şöyle düşünüyo: gidip başkasına anlatcağına benim annemle çözmeye çalışıyo diye,sanırım iyi niyetli bakabilmek istiyo,
bazen de diyo ki şimdi böyle yapan, evlenince bi yemek yapmasam bulaşık yıkamasam ya da reddetsem, onu bile yetiştirir mi acaba diyo.
Ki ablam gerçekten eniştem anlatmadan bize bile anlatmamıştı ki böyle sorunlarımız var diye, ama eniştem geldi anlattı şaşırdık ne yapcağımızı, abim ayırmaya filan kalktı hatta bunları ama annem yumuşattı gene.

ablanızın çekeceği var,erkeğin çok konuşanı hiç hoş olmuyor.

Eniştende mükemmel değildir burada verilen mesaj ben değişmem ablanız bana uyum sağlayacak yada her gün eleştireceğim

Canım ema1'in dediği doğru,enişten demek istiyo ki ben buyum bana uyacak.
Doğruyu o biliyo yani, "ablana göre doğru" diye bişey yok enişten için.
Ablan kararını bi daha gözden geçirsin bence..

Bi de ablam kayınvaldesiyle oturcaktı evlenince, kendi ailesine de şikayet eder eniştem değil mi?

ablanın çekeceği çile var! Damadın anası oğlunu pışpışlar , kardeşinde ikisini mutlu edeceğim diye bunalımlara girer ilerisi için pek mutlu bir tablo yok sadece gözyaşı!

aslinda kendi kuyusunu kaziyoda farkinda degil.. hic bir ana ne olursa olsun evladina kotu soz soyletmez.. davranislarini hatalida olsa kabul eder ama onun icine inceden inceye isler.. ablanizin icinede isler bu konu cunki anne ve babamiza bu tip seylerin anlatilmasi bizim icin cok uzucu oluyo..dilimizle bizi rahatsiz etmedigini soylesekte.. umarim en yakin zamanda aklini basina toplar.. sorunlari esler cozer . . 3uncu kisi kim olursa olsun araya girmez.. eger cok ciddi sorunlar varsada en iyi yontem bi psikologtur.. cunki en guvenilir kaynaktir ve iliskiyi bilincli bir sekilde toparlar.

enişten gelip anlatıyo peki annen bu durumda eniştene neler söylüyo?? tamam konuşurum tarzında şeylermi yoksa benim kızım böyle gibi ablanı koruycak şekildemi eniştene akıl veriyo?? annenin yerinde olsam oğlum ben karışmam ikiniz halledin derim..enişten çocukca davranıyo bence..ne yani annen gidip ablanın kulağını çeksinmi istiyo?sözlendiklerine göre çocuk değiller sanırım..karakterimizi ne yaparsak yapalım değiştiremeyiz.eniştenin yaptığı çok itici geldi bana..ablana kolay gelsin canım devam ettircekse..

Annem biraz ablama akıl veriyo biraz da enişteme, o da arada kaldı ama ablam gerçekten üzülüyo ve eniştem de kusursuz değil yani, ki ablam onu gerçekten çok seviyo.Ama çok zoruna gitti

Çok itici bi davranış insan güvenip de bişey söyleyemez.yeri gelip kendi ailesinden yakın olmasını ister insan eşinin ama malesef şimdiki erkekler galiba sahiplenmiyolar eşlerini

Konu içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar" başlığına taşındı.

Çok itici bi davranış insan güvenip de bişey söyleyemez.yeri gelip kendi ailesinden yakın olmasını ister insan eşinin ama malesef şimdiki erkekler galiba sahiplenmiyolar eşlerini

Belki de dediğiniz gibi oysa o kadar seviyodu ki ablamı 3,5 yıldır görüşüyolar.Ama aileler işin içine girince değişiyo demekki..Ya da gerçek yüzler ortaya çıkıyo

eniştenin niyeti ne bilemem tabi ama yaptığı çok anlamsız ve hoş olmayan bir davranış.eğer ablanda hoşuna gitmeyen özellikler varsa bunu ablanla çözmeye çalışmalı çözemiyorsada annene anlatması çok gereksizannen ablana ne yapabilir ki sonuçta ablan çocuk değil ki
tek diyeceğim bu adam bu şikayet işini alışkanlık haline getirirse ablanın çekeceği var birde ablan kaynana ile oturacakmış aman aman bu yanlışı yapmasın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…