Enişte adayimizin şakasi !!

demek ki aslında şaka maka değil, ayrıca hanefilerde başka neler oluyosa sizde de olucak yarın öbürgün
Benim anladığım
Şaka değil hepsi uygulanmış bir gerçek
Ve adam hanefi mezhebinden olduğu için aileden izin almadan dini nikah kıyılır diyo, net.

Aslında hepsini uyduruyo işine geldiği gibi

Kizlar merhaba,
Ablam bekar, tanidik vasitasiyla birisiyle tanisti isi gucu iyi sadece biraz asiri dindar yani şeriata cok bagli her konusmasinda şeriat soyler ben soylemiyorum fln der neyse bugun ablam aradi hickira hickira agliyor neymis daha onceden bir bayan hocayla dini nikah yapmis 1.5 sene beraber yasanamislar ama 4-5 kez beraber olmuslar ben sok! eee dedim sonra kadinla ayrilmislar kadin baskasiyla evlenmis fln ablam delirmis dogal olarak nasil olur diye dinimizde 3 evlilik hak var vs. Bayagi aciklama yapmis neyse ben saydirdim kapattim ama elim ayagim titriyor sonra ablam aradi şaka yapmis beni denemek istemis dedi dahada cıldırdım dupe duz kivirmis resmen dayanamadim cocugun annesini aradim kibar bir dille anlattim kadin bana aaa oylemiymis bilmiyorum ki diyor ! Ya boyle birsey olmasa insan oglunu savunmaz mi????? İnanin suan hala titriyorum ne yapmam lazim kime ne demem lazim bana bi deyiverin .

Banan kalirsa ablaniz birdaha gorusmesin bu adamla, kimsenin dinin yasantisi kimseyi ilgilendirmez simdiden size seriat soyle der seriat boyle der diye dikte eden bir adam ileride neleri neleri seriati arkasina siginarak istememz yani.
Dindar var dini kullanarak sapkinliklarina mantikli aciklama arayan var bana kalirsa pek size uygun degil bu adam ve ailesi tez zamanda kaciniz bu adamdan

Benim anladığım
Şaka değil hepsi uygulanmış bir gerçek
Ve adam hanefi mezhebinden olduğu için aileden izin almadan dini nikah kıyılır diyo, net.

Aslında hepsini uyduruyo işine geldiği gibi

canım bana da anlat.
adam ablasına ne demek istiyor olabilir.
ya ben hiç anlamadım.

şimdi kızılan adamın öncesinde evlilik yapmış olması mı, başka bir şey mi.

canım bana da anlat.
adam ablasına ne demek istiyor olabilir.
ya ben hiç anlamadım.

şimdi kızılan adamın öncesinde evlilik yapmış olması mı, başka bir şey mi.
Benim anladığım şöyle

Adam şeriat ayağına bi kadınla dini nikah kıymış, kimsenin haberi yok ama yani bildiğimiz nikahlardan değil
Dini nikah kıyarsam zinayı meşrulaştırırım kafasında bi adam bu ( şahitsiz ve düğünsüzse o nikah geçerli değil oysa )
İşte o kadınla da 4-5 kez beraber olmuşlar ( sen evlilik diyosun evlilik yok ki, birlikte olmak adına sadece bini nikaha benzer bişey kıymışlar, resmi nikah hiç yok yani )

Konu sahibinin ablasına anlatmış
Bakmış olmuyo şakaydı demiş kıvırmış

Hepimiz şaka yaparız ya da duyarız
Bunun nesi komik ? Kimin aklına gelir ?

Adam bildiğin hacı hoca takliti yapan şaklaban bence
İşine geldiği kızımları cımbızlığı dinden, yediği nanelerin hiç bi kitapta yeri yok bence
Ablası da fazla saf, şaka bunun neresinde diye düşünse bari

Aynı şeriatte yalan da yasaktır kandırmak ta
Ondan sonracıma habersiz nikahta nikah değildir, şahit mi mahitli olmalı ve millete duyurulmalı 'düğün' gibi bişeyle

İşkembeden sallamasın yani

Bence de..
Şaka bile yalan söylemeyin diyen Peygamberimiz varken bu derece kötü bir şaka kaldırılır gibi değil..
Gerçekse çok fena..
Değilse yalancı..

hanefi mezhebinde erkeğin ailesinden izin alması gerekmiyor diye biliyorum ben de
ancak her durumda annesinin haber bile yok (bu durum gerçekse) kadının ailesinin sanırım hiç haberi yok zaten, gizli kapaklı işler
yok şakaysa bu ne biçim şaka? nikah bu, bunun şakası mı olur oyuncak mı bu?
ayrıca 4 tane eş alıp, imam nikahıyla yetinip, her birini boşol boşbol boşol diyerek de boşayabilir o vakit, bu kadar şeriatçıysa.
kusura bakmasın ama bu devirde kadını korumak için çıkarılmış kanunlara uymayıp, devleti takmayıp, ben şeriata göre yaşarım diyen adamı ben kaale bile almam.

uc tahminim var ya gercekten dogru tepkisi ne olacak merak etti kbul edecekmi beni bu sekilde diye tepki alinca sakaa dedi.
yada ilerde 2.esi dusunuyor ablanizla birlikte tepki olcmek istiyor...
yada sacma sapan bi saka yapayim dedi

Kizlar merhaba,
Ablam bekar, tanidik vasitasiyla birisiyle tanisti isi gucu iyi sadece biraz asiri dindar yani şeriata cok bagli her konusmasinda şeriat soyler ben soylemiyorum fln der neyse bugun ablam aradi hickira hickira agliyor neymis daha onceden bir bayan hocayla dini nikah yapmis 1.5 sene beraber yasanamislar ama 4-5 kez beraber olmuslar ben sok! eee dedim sonra kadinla ayrilmislar kadin baskasiyla evlenmis fln ablam delirmis dogal olarak nasil olur diye dinimizde 3 evlilik hak var vs. Bayagi aciklama yapmis neyse ben saydirdim kapattim ama elim ayagim titriyor sonra ablam aradi şaka yapmis beni denemek istemis dedi dahada cıldırdım dupe duz kivirmis resmen dayanamadim cocugun annesini aradim kibar bir dille anlattim kadin bana aaa oylemiymis bilmiyorum ki diyor ! Ya boyle birsey olmasa insan oglunu savunmaz mi????? İnanin suan hala titriyorum ne yapmam lazim kime ne demem lazim bana bi deyiverin .
Şeriatçı şakası da böyle oluyor demek..
Ne şakacı aileniz varmış.
Not:Şakaların her türlüsünden nefret ederim,yapandan iki kere ederim.

Hiç! bir insana, aslında daha önce dini nikahla evlendim;üç beş kezde birlikte oldum hahahahahahah diye şaka yapmamıştım da duymamıştım da:KK14:

Kizlar merhaba,
İşkembeden sallamasın o damat adayı. Kadın hoca mut'a nikahı yapar mı? O nikah kabul olmaz bir kere... Damat şaka yapmıştır bence, öyle bir şey olamaz. Kadın, hocaysa mut'a nikahı yapmaz.

Dini nikah kıyıp resmi nikah yapmamak zaten niyetin bozuklugunu ortaya koyan en güzel örnek.
Böyle şaka mi olur...Şakaysa bile adam üstüne kadın getirme olasılığını mi deniyor ablanın. Deniyorum demiş ya hani.

Back
X