Enkazdan çıktık ama Eski hayatımızı çok özlüyorum:(

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Merhaba , depremde bir çok insan öldü , bizim gibi ölmeyenler de büyük travma yaşadı , yaşayan ölüye döndü gördüklerinin etkisiyle.. benim binam yıkıldı . Üst kattan atladık . Ayağım çatladı okun dışında sorun fiziksel olarak yok ama psikolojimiz bitik ... hala toparlanamadık, herşeyimiz gitti , maddi olarak değil ama kızımın bebeklik eşyaları , fotoğraflarımız, anılarımız, kızımla olan tüm anılarımız , ailecek duygusal anlamda mirasımız olan herşey gitti.. en çok ta , kızımın bebeklik kıyafetlerinin gitmesi vs üzdü , büyüdüğü zaman , “senin için şunu sakladım” diyebileceğim herşeyi bir kepçe alıp götürdü.. çizdiği resimlerin gitmesi , tüm fotoğraflarınızın olduğu harf disk vs vs tüm anılarımız ……. Artk hangi şehirde olacağız ne zaman babasıyla bşr araya geleceğiz hiçbirşey belli değil,kızım yatağını oyuncaklarını soruyor daha çok küçük.. bir gece uyandırıldı bağrıs çağrış ile annesi ona atla diye bağırdı , atladı ve annesiyle yere kapaklandılar… sonra bilmediği bşr şehre geldi, sürekli görüştüğü arkadaşlarından, babasından ayrıldı .. biz zaten bir tanıdığın evinde kalıyoruz kendimize ait hiçbirşey yok . Kısaca , bir anda alt üst olan düzenimizi, herşeyimizi çok özledim …….. belirsizlik çok yorucu ..

Son düzenleme:
Ne zaman ??,
En en en erken bir yıl sonra ?
Biz o bir yıl ne yapacağız ?
Bir yıl uzun bir süre gerçekten. Özellikle bebeği olanlar için. Allah yardımcınız olsun. En önemlisi bebeğiniz yaşıyor çok şükür.

Offf, çok zor, çok çok zor
Ama kızının fotoğraflari gitti diye uzulecegine kızın yanında diye sevinmekten başka bir çaren malesef yok. Ben de düne kadar afet bolgesindeydim, arama kurtarma gorevindeydim. İnan ki orada , o soğukta, gecede battaniye ile cenazelerini bekleyen insanlar senin yerinde olmak icin belki canlarını bile verirdi
Yaşadığın olay çok çok çok kötü, Allah dusmanima bile yaşatmasın. Ama sen de kızın da babası da sağ. Dünyada bundan daha önemli ne var ki?
Gençsin, üstelik dükkanı yıkılan bir esnaf vs değilsin memursun. Zor olur ama dişinle tirnaginla her şeyini tekrar kurarsın . Buna eminim. Moralini yüksek tutmaya çalış ki çocuğun etkilenmesin
Bir de bu süreçte yardımcı olması için terapist2020 arkadaşa yazabilirsiniz, geçenlerde depremzedelere online olarak yardımcı olacagini yazmisti

Çok geçmiş olsun, babası görev için mi kaldı orada.
Bu sabah eski bir ev arkadaşım 5 kişilik bir aile olarak enkaza karışıp gittiler, kötünün kötüsü var üzülme

Çok geçmiş olsun. Rabbim sabır versin. Cidden kolay değil yaşananlar. Umarım artık devlette elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışırda kısa sürede yeni evinize sahip olursunuz. Ne diyeceğini bilemiyor insan.

Cok gecmis olsun.Yaşadıklarınız çok zor. Anlayamayız, haklısınız.

Ama hep bir şükür bulmalıyız,yaşama tutunabilmek icin.
Her insanın kendine büyük dertleri var. Ben üzüldüğümde , kendime şükür listesi yaparim ve uzulduklerimin geçici olacağını düşünürüm.

Umarım her şey yoluna girer. Allah işlerinizi kolaylaştırsin.

Çok çok geçmiş olsun . Dualarımız , elimizden geldiği kadar tim desteğimiz sizinle

Çok çok geçmis olsun hala olayın şokundasınız belli ama lütfen şükür etmeniz için sebepleriniz var. Eşiniz bebeginiz sağ hayattasınız bundan başka önemli hiç birsey yok. Önünüzde uzun bir hayat var inşallah daha nice anılar biriktirirsiniz daha güzellerine sahip olursunuz. Kayıplar yaşayanlar sizin yerinizde olmak için nelerini vermezdi. Böyle düşünerek sabır ve metanetle dua edin. Rabbim bir daha kimseye yaşatmasın.

Bazı enkazlardan çıkarılan değerli eşyaları bir yere teslim ediyorlar ama nereye ettiklerini bilmiyorum. Arama kurtarma ekiplerinin teslim ettiklerine dair paylaşımlar görmüştüm.

Sizin evden de çıktıysa bir yerlerde olabilir.

Geçmiş olsun canım

Çok normal duygular içindesin

Biz bile uzak olmamıza rağmen ne kadar sarsıldık

Allahtan kızın yanında , eşin sağ

İnan bana pek çok insana göre şu durumda çok ama çok şanslısın

Hepsi geçecek

Zaman

Sadece zaman

Evimiz yıkılmadı ama sadece kolonları duruyor. Bir çöp bile alamadık . Kızım oyuncaklarım eşyalarım diye ağladı. Bu kadar mı benzer hikayeler... Geçmişimiz silindi. Geleceğimiz yok. Şehir yok oldu. Oysa 10 gün önce daha her şeyimiz vardı... Kelimelerin yeteceği acılar değil. Canımız sağ ya...Tek teselli o...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…