- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Korkutmak istemem fakat bayan hoca= güven diye birsey yok. Bircok sapik bayan'da var. Yada o kurum'a baskalarida girip cikabilir. Tipki sadece kücük kizlarin taciz tecavüz'e ogramadigi gibi. Ensar vakfinda mesela oglan cocuklarda vardi.
Umarim bu yolladiginiz egitim, merdiven alti bir yer degil yada yatili yollamiyorsunuz. Ben acikcasi sunu anlamiyorum, bu egitimi niye kendiniz vermiyorsunuz? Sonucta ilerdede okulda görecektir bunun derssini.
Ha diyeceksiniz ki bale yada basketbol'a gönderenler var. Evet ama söyle birsey var, cogumuz balerin yada basketbolcu olmadigimiza göre bu egitimi kendiniz veremiyoruz. Üstelik ister kabul edin, ister karalama olarak görün, cogu özelikle merdiven alti dini kurumlar insanlari kandirmakta 1 numara. Yani cogu insan "Aa bu namazli niyazli" yada "aa bu basörtülü" diye derhal o insanlara güveniyor. Ki cok yazik tabi ki.
Kesinlikle her kuruma kamera takılabilir. Hatta takılmalı. En ufak bi problemde suçlular cezalandırılmalı.
Kesinlikle. Benim anlamadığım şey ben erkek çocuklarımı bile yüzme kursuna gönderemiyorum korkudan. İnsanlar minicik çocukları gece kalmaları için nasıl gönderiyorlar. 18 yas alti icin yatılı yerler yasaklanmalı, gündüz açık olan yerler için de ekstra güvenlik tedbirleri alınmalı kamera falan konulmalı. Yine de böyle bi alçaklığı yapan idam edilmeli. Tabi biz konuşuyoruz burda da duyan kim...
Yok ben alt kata gönderiyorum hemen. Ders veren hocaları da şahsen tanıyorum. Onun dışında benim çok yoğun bi hayatım var ve cocuklari kreş niyetine oraya gönderiyorum. Sonuçta dediğiniz şeyler kreslerde de olabilir. Benim için kreş eğitimi artı dini eğitim var. Buralarda ellerinde sopalarla çocuklara sadece kuran öğretmiyorlar. Günlük en fazla yarım saattir işin dini boyutu. Geri kalan zamanda da etkinlik falan yapıyorlar şarkı söylüyorlar. Çocuklar ağlasa seslerini duyuyorum zaten :) ilk defa gönderirken çok araştırmıştım burayı. 4 yıldır da bi sorun çıkmadı çok şükür. Ama mesela yüzmeye ya da baskete göndermeye korkuyorum çünkü tanımadığım insanlar erkek hocalar ve biraz uzak mesafe. En azından çocuklar bi 10 yaşında olmalı oralara göndermem için diye düşünüyorum. Ya da babasıyla gitmeli...Korkutmak istemem fakat bayan hoca= güven diye birsey yok. Bircok sapik bayan'da var. Yada o kurum'a baskalarida girip cikabilir. Tipki sadece kücük kizlarin taciz tecavüz'e ogramadigi gibi. Ensar vakfinda mesela oglan cocuklarda vardi.
Umarim bu yolladiginiz egitim, merdiven alti bir yer degil yada yatili yollamiyorsunuz. Ben acikcasi sunu anlamiyorum, bu egitimi niye kendiniz vermiyorsunuz? Sonucta ilerdede okulda görecektir bunun derssini.
Ha diyeceksiniz ki bale yada basketbol'a gönderenler var. Evet ama söyle birsey var, cogumuz balerin yada basketbolcu olmadigimiza göre bu egitimi kendiniz veremiyoruz. Üstelik ister kabul edin, ister karalama olarak görün, cogu özelikle merdiven alti dini kurumlar insanlari kandirmakta 1 numara. Yani cogu insan "Aa bu namazli niyazli" yada "aa bu basörtülü" diye derhal o insanlara güveniyor. Ki cok yazik tabi ki.
Yok ben alt kata gönderiyorum hemen. Ders veren hocaları da şahsen tanıyorum. Onun dışında benim çok yoğun bi hayatım var ve cocuklari kreş niyetine oraya gönderiyorum. Sonuçta dediğiniz şeyler kreslerde de olabilir. Benim için kreş eğitimi artı dini eğitim var. Buralarda ellerinde sopalarla çocuklara sadece kuran öğretmiyorlar. Günlük en fazla yarım saattir işin dini boyutu. Geri kalan zamanda da etkinlik falan yapıyorlar şarkı söylüyorlar. Çocuklar ağlasa seslerini duyuyorum zaten :) ilk defa gönderirken çok araştırmıştım burayı. 4 yıldır da bi sorun çıkmadı çok şükür. Ama mesela yüzmeye ya da baskete göndermeye korkuyorum çünkü tanımadığım insanlar erkek hocalar ve biraz uzak mesafe. En azından çocuklar bi 10 yaşında olmalı oralara göndermem için diye düşünüyorum. Ya da babasıyla gitmeli...
Heeee milletin işi gücü yok, din eğitimi kaldırılsın diye ortada taciz yokken tecavüz var diyor. Ortada çocuklar var farkında mısınız?Kapatilinca çocuk tacizleri son bulacak, hatta azalacaksa bile evet kapatılsın. Keşke her yer bulunsa her çocuk konuşsa ve bir daha hiç olmasa ama... Kadıköy belediyesinde bi basketbol hocası vardı mesela kimse spor salonu kapatılsın demedi. Ya da bi bale eğitmeni... sanki birileri dini eğitim veren yerleri kötülemek için yapıyor gibi geliyor bazen. O yüzden dedim. Yoksa benim çocuklarım da gitti sübyan mektebine ama sürekli bayan hocalara gönderdim. Kız da olsa erkek de olsa. Güvenemiyorum çünkü...
Bi vakıfta çalışan birinin yüzünden vakfı tamamen kapatmak, tacizci bi öğretmen yüzünden bütün okulları kapatmaya benziyor bence. Tabiki de adam en ağır şekilde cezalandırılmalı. Benim de çocuklarım var ben de onlar için endişeleniyorum ama yine de vakfın kapatılmasının abartılı olduğunu düşünüyorum.
Yok 6 saatlik eğitim boyunca en fazla yarım saat kuran süre falan öğretiyorlar. Geri kalan zamanlarda etkinlik yapılıyor. Yoksa çocuklar oraya gitmek istemez zaten.Sübyan mektepleri milli eğitime bağlı değil. Yani aynen dediğin gibi merdiven altı. Çok cüzi ücretlere ana sınıfı öncesi çocukları alıyorlar. Az etkinlik çok kuran dersi şeklinde ilerliyor eğitim. Asla desteklemediğim kurumlar bunlar da. Hepsi de bu vakıfların bünyesinde.
Bilmiyorum çocuğumun vücuduna dokunacak olması belki de rahatsız ediyor beni.Kıyasladığın şeyler çok alakasız. Basketbol kursu yüzme kursu vb şeyler maksimum bir saattir. O bir saatte de genelde kimse çocuğunu bırakıp gitmez başında durur. Antrenman bitince duşunu aldırır, giydirir falan.
Yok 6 saatlik eğitim boyunca en fazla yarım saat kuran süre falan öğretiyorlar. Geri kalan zamanlarda etkinlik yapılıyor. Yoksa çocuklar oraya gitmek istemez zaten.
Bilmiyorum çocuğumun vücuduna dokunacak olması belki de rahatsız ediyor beni.
Yüzme kursunda kız erkek ayırıyorlar. Doğasıyla gidip çocukları izlemek gibi bi lüksüm yok. Diğerlerini istediğim her dk görebiliyorum ve öğretmenler bayan. Yüzme kursu eğitmeni de bayan olsa bu kadar düşünmezdim. Ama arka arkaya basketbol bale kurslarında yaşananları okuyunca vazgeçtim açıkçası. Yine de güven sorununu aşarsam göndericem çocukları.Aslinda yüzmeye felanda gönderebilirsin. Sonucta özelikle ilk baslarda orda bekleyebilirsin, izleyebilirsin. Sonucta 10 yasindan sonra yüzme ögrenmekte zor. Yani nasil,cocuklarinizi tüm gün bir yere yollamayi güvenipte, 1 saatlik bir yere yollamayi güvenmiyorsunuz?
Yüzme kursunda kız erkek ayırıyorlar. Doğasıyla gidip çocukları izlemek gibi bi lüksüm yok. Diğerlerini istediğim her dk görebiliyorum ve öğretmenler bayan. Yüzme kursu eğitmeni de bayan olsa bu kadar düşünmezdim. Ama arka arkaya basketbol bale kurslarında yaşananları okuyunca vazgeçtim açıkçası. Yine de güven sorununu aşarsam göndericem çocukları.
Ben sahsen yüzme kursunda cocuklarin ayrilmasina karsiyim. Daha minicik cocuklar. Bu yasta karsi cinse alisamazlarsa, hic alisamazlar. Gelecekteki "mini-etekli cehenem'e gider" ve "ben erkek arkadasimi öptüm cok vicdan azabi cekiyorum" dan tut "kiz erkek ayni merdivenden bile gecemez" gibi fikirlerin tohumu ekilmis olur. Onlar cocuklar yaa! Karsi cinsi mayo ile görünce ne oluyor??
Hadi diyelim bu ayrim oldu, ne yani sen anne olarak orada erkek cocugunu izleyemiyormusun? Ya gercekten bu nasil bir düsünce tarzi?? Sen cocugun icin oradasin, sübyanci degilsin ya! Baska yüzme kurslari yokmu?
Ayrica merak ettim, bale ve basketbol kurslarinda ne olmus? Bunlarin haber linkini paylasirmisin?
Bilmiyorum bizimkilere cehennem kavramından bahsetmiyorlar biz de öyle. O daha çok aileyle ilgili bi durum zira bu egitimi veren kişilerin hadiste gecen korkutmayın müjdeleyiniz sözüne göre davranmaları gerekir. Ben çok araştırıp öyle gönderdim. Hiç de pişman olmadım.Nasıl eğitim verdiklerini görüyorum. Yakın bir arkadaşım kızını sübyan mektebine verdi bu yıl. Çocuk yüzde binbeşyüz değişti. Geçen annesi geç gelecek diye ben aldım servisten dilinde bir ilahi ama ilahi demeye bin şahit lazım. Bildiğin ağıt. Oturdum ona köpek uçmak istemiş şarkısını öğrettim.
Yine bir gün üzerimde göğüs dekolteli bir bluz var. Kucağımda oturuyor bebe. Döndü "teyze sen cehennemde yanacaksınız biliyor musun, çok üzülüyorum senin için" dedi. Çocuklara böyle saçma sapan şeyler öğretiyorlar. Dört yaşında bunlar, bebek daha...
Havuzda çocuğunuza yüzme öğretirken dokunan adamdan daha çok ruhsal zarar veriyor bu okul demeye bin şahit gereken kurumlar çocuklarınıza. Yazık...
http://www.vatandanhaber.com/mobil/haber/10199/voleybol-kursuna-gitti-tacize-ugradi.htmlBen sahsen yüzme kursunda cocuklarin ayrilmasina karsiyim. Daha minicik cocuklar. Bu yasta karsi cinse alisamazlarsa, hic alisamazlar. Gelecekteki "mini-etekli cehenem'e gider" ve "ben erkek arkadasimi öptüm cok vicdan azabi cekiyorum" dan tut "kiz erkek ayni merdivenden bile gecemez" gibi fikirlerin tohumu ekilmis olur. Onlar cocuklar yaa! Karsi cinsi mayo ile görünce ne oluyor??
Hadi diyelim bu ayrim oldu, ne yani sen anne olarak orada erkek cocugunu izleyemiyormusun? Ya gercekten bu nasil bir düsünce tarzi?? Sen cocugun icin oradasin, sübyanci degilsin ya! Baska yüzme kurslari yokmu?
Ayrica merak ettim, bale ve basketbol kurslarinda ne olmus? Bunlarin haber linkini paylasirmisin?
http://www.vatandanhaber.com/mobil/haber/10199/voleybol-kursuna-gitti-tacize-ugradi.html
http://m.sabah.com.tr/yasam/2016/02/26/bale-kursunda-ogretmen-tacizi
Öyle ya da böyle hepimizin amacı evlatlarımızı bir şekilde korumak. Bunun için sen bi yol tercih ediyorsun ben başka bir yol. Ama inşallah anne babalar kadar sorumlular da elini taşın altına koyar ve çocuk tacizleri son bulur.
İnşallah yalandır. Ne biliyim okuyunca insan öyle kötü oluyor ki... İster istemez kendince tedbir almaya çalışıyorsun. Kimsenin başına gelmesin böyle şeyler. Rabbim bütün çocukları korusun.Paylastigin haberler soke oldum. Ikisinede asil kaynagi sabah gazetesi oldugu icin bir yandan yalan haberdir umidim varYani o kadar cok gercek olmamasini istiyorum ki..
Dediklerinde haklisin, hepimiz cocuklari korumak istiyoruz. Ülkenin hali hal degil. Tecavüzcüler iyi hal indirimi alirken o cocuklar hayati boyunca travmalari ile aslinda müebbet cezasi almis oluyor!
Dilerim ki ne senin ne ilerde benim cocugum, hicbir cocuk bu acilari asla yasamaz.
Bi vakıfta çalışan birinin yüzünden vakfı tamamen kapatmak, tacizci bi öğretmen yüzünden bütün okulları kapatmaya benziyor bence. Tabiki de adam en ağır şekilde cezalandırılmalı. Benim de çocuklarım var ben de onlar için endişeleniyorum ama yine de vakfın kapatılmasının abartılı olduğunu düşünüyorum.
Yüzme kursunda kız erkek ayırıyorlar. Doğasıyla gidip çocukları izlemek gibi bi lüksüm yok. Diğerlerini istediğim her dk görebiliyorum ve öğretmenler bayan. Yüzme kursu eğitmeni de bayan olsa bu kadar düşünmezdim. Ama arka arkaya basketbol bale kurslarında yaşananları okuyunca vazgeçtim açıkçası. Yine de güven sorununu aşarsam göndericem çocukları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?