• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ense kalınlığı 2.9

mien

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
115
1
296
35
Manisa
Bebeğim 12.4 günlük ultrason kontrolü oldu bugün detaylı bir şekilde burun kemiği herseyi normal sadece ense kalınlığı 2.9 çıktı kafam çok karıştı nipt testi verdik

Yapı olarak anne babanın ensesi kalın mı acaba belki o yüzden olabilir kötü birşey yoktur belki de sonucunuz istediğiniz gibi gelir inşallah

Bir şey çıkmaz Allah’ın izniyle bana da aynısını dediler ilk haftalarım zehir oldu, çok şükür oğlum gayet iyi. Doğumuma az kaldı🥰 kendinizi tüketmeyin dua edin

Benim 3,6 çıkmıştı hemen o gün fetal dna verdik. 11 gün ağlamaktan canım çıktı
Ama çok şükür sağlıklı doğdu kızım

Bir şey çıkmaz Allah’ın izniyle bana da aynısını dediler ilk haftalarım zehir oldu, çok şükür oğlum gayet iyi. Doğumuma az kaldı🥰 kendinizi tüketmeyin dua edin
Sağlıkla kucağınıza alın banada dua edin lütfen
Benim 3,6 çıkmıştı hemen o gün fetal dna verdik. 11 gün ağlamaktan canım çıktı
Ama çok şükür sağlıklı doğdu kızım
şükür bende dün verdim hemen insallah sorun çıkmaz

Bebeğim 12.4 günlük ultrason kontrolü oldu bugün detaylı bir şekilde burun kemiği herseyi normal sadece ense kalınlığı 2.9 çıktı kafam çok karıştı nipt testi verdik
merhaba 2,25 2,2 mi oluyor tam bilmiyorum 11+ 3 haftalık benim de sizde sonuç belli mi ben de fetal yaptıracağım burun kemiği bendede belli kötüyüm baya

Ortalama genellikle 1.5–2.5 mm civarındadır, ama 3.0 mm’ye kadar olan değerler çoğu kaynakta üst sınırda ama hâlâ normal kabul edilebilir.

3.0 mm ve üzeri olduğunda risk değerlendirmesi için daha yakından takip yapılır.

Senin ölçümün 2.9 mm, yani üst sınıra yakın ama hâlâ sınırın içinde. Bu tek başına bir tanı koymaz,

Burun kemiği görülmüş olması

Kalp atışının normal olması

Organlarda belirgin bir anomali saptanmamış olması

Bunların hepsi riskin daha düşük olduğunu gösteren faktörlerdir.

peki neden oluyor böyle acaba doktorlar da korktuyor ilerleyen haftalarda durdu mu artmasi
Ben şok olmuştum hiç beklemiyordum burun kemiği gayet var sadece ense kalınlığı yüksek ama duruş pozisyonu ile de alakalı olabiliyor demişti. Fotoğrafı gösterdiğinde biz bile anlamistık kalınlığı tıp bilgimiz olmadığı halde. Sonra o gün hemen perinatologa girdim erken bir detaylı baktı. Bana bu haftalar çok erken haftalar ilerleyen vakitlerde bu artarak devam de edebilir azalarak kayboladabilir dedi. Kendi doktorum çok umutsuzdu bana hamileliğini sonlandırmak zorunda kalabilirsin dedi. Maalesef bizim gibi duygusal bakmıyorlar acımazsızca konuşuyorlar. o gün panaroma firması ile anlaştım fetal dna için. 11 gün bekledim çok zordu ama sonuçlar düşük risk geldi çok şükür ondan sonra da her kontrole gittiğimde ense kalınlığı hep düştü. 20. Haftaydı sanıyorum mesela üst sınır 6 demişti bizim ondada 4 çıkmıştı. Tabi anneler rahatlayamıyor doğuma kadar hep kurdum kafamda hamileliğim zehir oldu.
Doğumdan sonra birde her ihtimale karşı eko çektirin dedi o da temiz çıktı. Şimdi çok şükür keyifle büyütüyorum bebeğimi 4 aylık olduk. Allah kimseye bu korkuyu yaşatmasın.

Bana da devlete gidersen direkt down sendromlu derler dedi o an dünyam başıma yıkıldı 2 doktora da gittim 2.25 2.2 gibi değerler söyledi pek anlamadım ama ultrasonda biz de gördük kalınlığı panorama nateraya yaptıracağım onu önerdiler burun kemiği var dedi kalp atımı beyni güzel dedi dua edip bol bol ağlıyorum dünyam başıma yıkıldı risk almamak için kesin konuşmuyolar ama çok korkutuyorlar

Ortalama genellikle 1.5–2.5 mm civarındadır, ama 3.0 mm’ye kadar olan değerler çoğu kaynakta üst sınırda ama hâlâ normal kabul edilebilir.

3.0 mm ve üzeri olduğunda risk değerlendirmesi için daha yakından takip yapılır.

Senin ölçümün 2.9 mm, yani üst sınıra yakın ama hâlâ sınırın içinde. Bu tek başına bir tanı koymaz,

Burun kemiği görülmüş olması

Kalp atışının normal olması

Organlarda belirgin bir anomali saptanmamış olması

Bunların hepsi riskin daha düşük olduğunu gösteren faktörlerdir.
herkesin başından geçiyor o kadar çok duyuyorum ki sağlıklı doğanı ama rahatlayamıyorum çok korkuyorum hamileliğim zehir oldu

herkesin başından geçiyor o kadar çok duyuyorum ki sağlıklı doğanı ama rahatlayamıyorum çok korkuyorum hamileliğim zehir oldu
Rabbim inşallah güzel haberler almanızı nasip eder. Çocuğunuz adına biraz sadaka verin ihtiyaç sahibine. İnşallah allahın yardımıyla bu işi atlatacaksın.

Back
X