ense kalinligi ve ikili test yuksek lutfen basina gelen yazsin

gulsumhoca

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
81
9
611
Şanlıurfa
13.haftada 2.3 ölçüldü bebegimin ense kalinligi ve baya korktuk. Ikili testte 257/1 risk cikti agladim uzuldum bir tanede oglum var uzuldugunu gordum. Kendimi topladim basiniza boyle birsey gelip saglikli dogum yapan var mi

Oncelikle Allah yardımcınız olsun canım. Burda bu şekilde bıçok arkadas var riskli deniz sağlıklı bebekler doğuran veya içleri %100 rahat etsin diye çeşitli testler var.Riskli denenlerin çoğu ordan iyi haberler aldı. Eğer imkan varsa böyle bişey deneyebilirsiniz içiniz rahat eder. Tüm hamilelere sağlıklı doğumlar..
Allah isteyen herkese de hayirlisiyla nasip etsin inşallah.

13.haftada 2.3 ölçüldü bebegimin ense kalinligi ve baya korktuk. Ikili testte 257/1 risk cikti agladim uzuldum bir tanede oglum var uzuldugunu gordum. Kendimi topladim basiniza boyle birsey gelip saglikli dogum yapan var mi
Canım benim bebeğimin de ense ölçüsü aynıydı. Risk değerini ne yazık ki hatırlamıyorum. Ama ense ölçüsünde 3'ün üstü tehlikeli onu biliyorum

Valla cnm bununla ilgili benimde ayni şekilde actigim bir konu var. Ilk ölçüm aynen snnki gibi 2.3 du sonra 1 hafta sonra baska bir dr.a gittik 3.5 dedi şok icindeyken 2 saat sonra baska bir dr.bulduk kosa kosa gittik 5.1 dedi..
Bu arada surekli kanamalarla doktordayiz. Simdi amniyosentez yapilacak.. Fakat ben yinede kötü düşünmüyorum çünkü tek başına ense olcusu down demek degil... Burun kemigide cok onemli benim bebegimde cok erken olusmustu..

Fakat simdi baska bir genetik anomali varmi ona bakilacak. Bu arada öyle tehlikeli sendromdar varki down en hafifi kalıyor. Benim suyumda sinirdaymis.
Bu kadar olumsuz seye ragmen saglikla dunyaya gelen bebek cok fazla.

Rabbim hepimizin yavrusunu korusun kollasın saglikla versin kucagimiza. Duadan baska elden birsey gelmiyor maalesef. Ben Allaha bitaktim.
Sana ve yavrunada şifa diliyorum.

Allah hepimizin bebegini saglikla kucagina almak nasip olsun. Yarin dr gidecegiz bakalim ne diyecek Allah yar ve yardimcimiz olsun amin

Amin. Umut kırmak yok. allah ne verirse hayırlısını verir. Bu bebekler bizim hediyemiz ve biz onları musmutlu çıkarıcaz paketten.:)

250/1 ve daha asagisinda amniyosentez yapiyolar diye biliyorum canim. Yine en iyisini doktorun bilir

Benimki oldukca yüksek... Ancak buda yaş kilo önceki düşük geçmişi tansiyon şeker veya genetik hastalıkları işledikten sonra yükseliyor...doktora bunları söylemesem o kdr yüksek çıkmayacaktı ... Sadece olabirlerleölçülen bir test... Mesela 1/30 çıksın sonuç Bebegin downlu demek değil egerki bu sonuçlara uyarlarsak snn durumunda 30 kadın olsa 1 tanesinin downlu cocugu olabilir... Demek oluyor.onun. İçin -Allaha emanet diyorum 1/12ile sapasağlam doğanı okumuştum. Bir ara o kdr uzuldum korktum ve arastırdımki hekim olmaya az kaldı :)

Ben

Benimde gecmiste 3 tane karnimda olen bebegim var ikisi kucuktu kurtaj biri ölmüştü dogum oldu 5 aylik. O kadar seyden sonra Rabbim bu kadar seyden sonra saglikli bebekler nasip etsin. Genetik tahlil vs hersey normaldi.Takdir yine mevlanin

Benimde en cok merak ettiğim konu erken doğum yaptırılması..bir arkadaşımın başına geldi ama cesaret edip soramamıştım. Normal doğum dan daha kolay olacağını söylemişti doktorum. Ama psikolojik olarak çok zordur bence

Hayit cok zor oluyor bebek ölü olunca gelmiyor kolay kolay suni sanci cok dahaa aci veriyor Rabbim kimseye vermesin

Doktora gittik ve daha iyi seyler soyledi artik ense kalinligi onemli degil dedi cok şükür. Risk var burun kemigini gostermedi arkadi donukmus bebek. Gelisimi guzelmis insallah saglikla dogar 4 lu test uapalim dedi nasipse onda guzel seyler gormeye cok ihtiyacim var

Üzülmeyin lütfen. Benim ense kalınlığı 1.3 tü burun kemiği de oluşmuştu yalnız biyokimyasal riskim 1/50 çıkmıştı. Çok üzüldüm çok ağladım günlerce. Harmony test yaptırdım pahalıydı yalnız 1650 TL ödedim ama düşük riski yok amniyosentezdeki gibi. Anne kanından bebeğin dnalarını inceliyorlar 10 gün sonra geldi sonuç en düşük riskten de düşük çıktı. Yalnız down olmasa da neden kanım böyle çıktı diye merak ettim düzen laboratuarına gittim oraya da kan verdim. Sonuç risksiz çıktı. Yani laboratuarlar arası da farklılık çıkabiliyor. Benim bildiğim 2.5 üstü sıkıntılı. Sakın canınızı sıkmayın dediğim gibi benim risk 1/50 idi problemsiz devam ediyoruz çok şükür. İyi haberlerinizi bekliyorum

Ben de 13+3 .haftada yaptirdim 2.1 cikti doktor 11.hafta da yaptirsaydin daha duşuk cikardi bu haftalarda normal dedi .bebek buyudukce ensesi de kalinlaşiyormus o yuzden hic kafama takmadim şimdi sen böyle yazinca acaba diyorum

Insallah kızlar, sağlıcakla almak nasip olsun hepimize bebeklerimiz. Bende baska test yapmak istemiyorum ama icim icimi yiyor basil yapsam diye. 16.haftadaki 4lu test kesin sonucu soylemez mi yani

Ben de 13+3 .haftada yaptirdim 2.1 cikti doktor 11.hafta da yaptirsaydin daha duşuk cikardi bu haftalarda normal dedi .bebek buyudukce ensesi de kalinlaşiyormus o yuzden hic kafama takmadim şimdi sen böyle yazinca acaba diyorum

Bende gec gittim siz gibi 13+4 gunluktu herkes gec gittigin icin yuksek cikar dedi ama dr demedi gec geldin diye

Insallah kızlar, sağlıcakla almak nasip olsun hepimize bebeklerimiz. Bende baska test yapmak istemiyorum ama icim icimi yiyor basil yapsam diye. 16.haftadaki 4lu test kesin sonucu soylemez mi yani
Aminn inşallah canım. Kesin sonucu amniyosentez, cvs, fetal dna (benim yaptırdığım) söyler aslında ikili testiniz de tanı değil tarama testi yani şu anda da hiçbir problem olmayabilir. Ben içim rahat etsin diye yaptırmıştım. Sonuç kötü de çıksa hiçbir şey yapmayacaktım zaten. 4 lü test yaptırırsınız bir de ayrıntılı ultrasona girersiniz iyi bir perinatolog veya radyolog bulup dr yönlendirir zaten sizi içiniz rahat eder. Boşa stres olmayın ben test yaptırırken çalışan kişi; yüksek riskli denen 18.000 küsür hamileden sadece 30a yakınında down çıktı demişti. Sağlıkla gelsin bebeklerimiz inşallah

Vallahi bir dr bir dr uymuyor ikili testte diger sonuclar normal ama ense kalinligida baz alinipta hesaplanan deger yuksek cikti. Bence sen dr guven cunku vende 11 de gitseydim daha kucuk cikacakti bisey demeyecekti. Hayirlisi diyorum ve bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…