Ensefalosel

kubrabali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2010
13
2
36
İstanbul
:18:MRB
Tüp bebek yöntemi ile ikiz gebelik yaşıyorum çok şükür lakin 13 haftamda rahim ağzına yakın olan bebekde ensefalosel denilen bi hastalık çıktı akın yüksele dahi gittim kararları net onlar artı kendi doktorum dahil bebeğin kalbini durdurmak istediler bunun riski diğer bebekle beraber düşük de olabilir dediler ben müsade etmedim yapılmasına rabbim hakkımda hayırlısını versin dedim razı geldimm şu an 18 haftam bitmek üzere 2 hafta önce şiddetli kanama başladı çok şükür durdular şimdi adetimin son günleri imiş gibi devam ediyo yatıyorum çoğunlukla tabiki kanama ikiz gebeliklerde olurmuş bebek rahim ağzına yakın durdurduğu için VARMI BAŞINA BÖLE BİŞEY GELEN MÜMKÜNSE MUTLU SONLA BİTMİŞ OLSUN SONU...

arkadaşlar mrb bende 14 haftalık hamileyken benim bebeğimdede ensefolosel dediler hiç bi şekilde doğmaz karnımda ölürmüş eğer doğarsada hem zihinsel hem bedensel olurmuş en ünlü prof. gittim o bile kesinlikle yaşamaz dedi ve gebeği sonlandırdılarrrr... çok üzülüyorum hala aklımdan içimden çıkmıo (((

benimde 14 haftalık gebeliğim ensefalosel yüzünden sonlandırıldı. bunu yaşayıp daha sonra sağlıklı gebelik geçiren var mı????

merhaba arkadaşlar,
16 haftalık gebeliğim ensefalosel ve beraberinde gelişmiş olan spina bufida yüzünden sonlandırıldı. aynı sıkıntıları yaşayan ve sonrasında sağlıklı bebek doğuran var mı? çok endişeliyim ve merak içerisindeyim, cevap yazarsanız çok sevinirm.

merhaba
bebeklerinizin durumunu merak ettim, benim de gebeliğim ensefalosel yüzünden sonlandırıldı, o yüzden bu hastalığı yaşayanlarla iletişime geçerek sonrasında ne gibi bir süreçten geçtiklerini merak ediyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

merhaba arzu,
bende seninle benzer acıları yaşadım gebeliğim ensefalosel yüzünden sonlandırıldı daha çok yeni yaklaşık 1,5 ay oluyor o yüzden acım çok taze unutamıyorum devamlı net başında bu hastalığı araştırıyorum. sen çok daha öncesinde bu hastalığı yaşadığın için belki bana fikir verebilirsin, sonrasında bebeğin oldu mu, umarım benzer sıkıntıları bi daha yaşamamışsındır, ben sonraki hamileleiklerimd enüks etmesinden çok korkuyorum..yardımcı olursan sevinirim.

Cnm maalesef ikinci bebegimide kaybettim 2 kezde tup bebek yaptirdik yinede sonuc negatif hala cocuk sahibi olamadim.kromozom analizi yaptirdik ve bende genetik bir bozukluk cikti kismet artik

Cnm maalesef ikinci bebegimide kaybettim 2 kezde tup bebek yaptirdik yinede sonuc negatif hala cocuk sahibi olamadim.kromozom analizi yaptirdik ve bende genetik bir bozukluk cikti kismet artik

merhaba arzu,
çok geçmiş olsun, nasıl bir genetik bozukluk çıktı, ikinci gebeliğinde de mi ensefalosel teşhisi koyuldu ve kaç ay ara verdin? kusura bakma çok soru sordum ben önümüzdeki ay düşünüyorum hamilelik ama hep tereddüt git geller yaşıyorum malesef ki genetik testte yaptıramadım, kaderde ne var bilinmez, nasip etmişse yaradan herşey güzel olur inşallah..

Benim bebegime de ensefolasel teshisi koyuldu yaninda bide non immun hidropsta var.. cok kotuyum aldir diolar bana ama ben kiyamiyorum 21 haftalik olduk icimde kipir kipir

Merhaba arkadaşlar bende 2 ay önce 14 haftalık bebeğimi aldırmak zorunda kaldım ensefalosel denildi başta sonrada yapılan otopsiye göre çok nadir görülen meckel gruber sendomu hastalığı denildi.Bundan sonraki gebeliklerimde de %25 risk taşıyorum.Acaba benim gibi olan varmı yada buraya yazan arkadaşlar sonradan sağlıklı bebekleri oldumu yazarmısın lütfen

Benim de bebegime 12 haftada ensefalosel teshisi konuldu.en agir dereceli dediler yasamasi imkansiz aldirmam gerekdigi soylenildi ben kiyamadim 16 haftamda gitdim en son bu sefer de beraberinde spina bifida da goruldu Allahin bir sinavi bu cok zor bir surec Allah tum bu durumda olanlarin yardimcisi olsun

bende 15 haftalik hamileyim simdi bugun ogrendim ensefalosel aldrmam lazimmis ya anne karninda olur dedi yada dogunca yasamaz dedi ilk bebegim hidrosefaliydi onu aldrdim ikinci bebegim saglam dogdu 3. bebegim iste bu napicam bilemiyorum nasil kiyarim ben bebklerime cok uzulyorum napicam bilmiorum

Benim bebegime de ensefolasel teshisi koyuldu yaninda bide non immun hidropsta var.. cok kotuyum aldir diolar bana ama ben kiyamiyorum 21 haftalik olduk icimde kipir kipir
canim ne yaptin bana cevap yazarmsn bebegini aldin mi bende ayni durumdayim 15 haftaligim kiyamyorum yasiyo mu bebegin canim yazarsan sevinirim

canim ne yaptin bana cevap yazarmsn bebegini aldin mi bende ayni durumdayim 15 haftaligim kiyamyorum yasiyo mu bebegin canim yazarsan sevinirim
Cok gec gördum cnm kusuruma bakma emi.. bebegim öldü karnimda tam teshis konulamadı suni sanci ile dogum yaptim.. sen ne durumdasin umarim bebegin iyidir

Kizlar 23 ekimde 38 haftamda normal dogum yapdim bebegim sadece 1 saat yasadi ve melek oldu suyum cok fazla olmasi nedeniyle geriden geliyordu 35 haftalikdi 2100 gr 43 cmdi dogdugunda bir gun sonra namazi kilinip defnedildi...Allahim hic kimseye tasiyamayacagi yuku vermez bu da bizim sinavimizdi sukurler olsun oglum var 3 yasinda Allahim herkese saglikli hamilelikler saglam salih bebekler nasip etsin

benimde o
Cok gec gördum cnm kusuruma bakma emi.. bebegim öldü karnimda tam teshis konulamadı suni sanci ile dogum yaptim.. sen ne durumdasin umarim bebegin iyidir
bende ayni kaybettim bebegimi pataloji bir suru sey yapildi teshis konulamadi banada suni sanci verdiler 22 agustosta kaybettim suan iyiyim yine gebelik dusunyorum inofolic diye bi ilac verdi doktrm hamile kalmadan folik asit kullanmak sart kromozon analizi yaptrtik esimle ben bi sorun yok ama neden bebeklerim hastalikli oluyo anlam veremiyorum rabbimin takdiri dmk boyleymis seninde basin saolsun cok uzuldum rabbim dusmanima yasatmasin cok zor bisey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…