Doğuma Hazırlık epidural normal doğum yapan anneler beni sezeryandan vazgeçirin:((

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

papatya2147

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
374
6
46
Antalya
merhaba bayanlar ben doğum yaklaştıkça normal doğumdan inanılmaz korkmaya başladım bu yüzden hiç bi sorun olmamasına rağmen sezaryana yöneldim ama yeni yeni duyduğum bi yöntem varki oda epidural anesteziyle normal doğum..
bu yöntemle bebişleri dünyaya getiren anneler bana sezeryandan vazgeçip bu yöntemi tercih etmem için yardımcı olurmusunuz

merhaba bayanlar ben doğum yaklaştıkça normal doğumdan inanılmaz korkmaya başladım bu yüzden hiç bi sorun olmamasına rağmen sezaryana yöneldim ama yeni yeni duyduğum bi yöntem varki oda epidural anesteziyle normal doğum..
bu yöntemle bebişleri dünyaya getiren anneler bana sezeryandan vazgeçip bu yöntemi tercih etmem için yardımcı olurmusunuz

ben yapmadım ama bu videodan sonra karar verdim.
izle bence.
bolum 1
http://www.youtube.com/watch?v=pUVVi7XH-NM

bu da 2. bölümü videonun
bolum 2

Son düzenleme:
benim epidural hakkında çok merak ettiğim iki şey var birincisi 4cm açılma olana kadar iğne yapılmıyor peki 4cm açılma olana kadar zaten çekeceğim acıları çekmiyormuyum
ikinciside belden aşağısını uyuşturduklarından dolayı doğum sırasında ya ıkanamazsam ????????????
lütfen bayanlar bilenler biilmeyenlere anlatsın:((((((

sağol canım ama kızın ne dedğini anlamdım ki yabancı dilim yok benim

anlamana gerek yok ki, doğumun kolaylığını görebilirsin :)

epidural yaptırıcam inşallah, çünkü normal doğumdan korkuyorum ve sezeryan hiç istemiyorum. :49:

ayrıca epiduralın ıkınmayı biraz güçleştirdiği doğru.

Son düzenleme:
tam 1 yıl önce yaptım epidural normal doğum
eğer gerçekten çok doğru birşey yapmışım demek istiyorsan kesinlikle epidural normal doğumu yap
çook rahat ve sancısız bir süreç üstelik doğumdan eve geldiğinde sanki bikaç saat önce doğuran sen değilmişsin gibi olucak
eğer nasip olurda öyle olursa beni hatırla gerçekten öyleymiş diyeceksin gör bak
üstelik neden korkuyorsunki her kadının doğum hikayesi farklıdır
ben sezeyan ve normal doğum videoları izledim
sezeryandan feci korktum resmen karnını çekiştiriyorlar
yani benim için korkutucuydu herkes için öyle olmayabilir
kimse yanlış anlamasın sezeryana karşı değilim ama kesinlikle normal doğumu tavsiye ediyorum
heleki herşeyin normal gidiyorsa
ilk dakikadan beri kızımla kendim ilgileniyorum
eğer doğum hikayemi okumak istersen 7. sayfada
CANIM KIZIM BİLGE NİN DOĞUM HİKAYESİ
olarak bulabilirisin
asla ama asla korkma ve vazgeçme derim ben
bilinmezlik herzaman korkutur insanı ama
iyi düşün ve iyi olsun derim
kolay doğumlar :3:

çok teşekkür ederim canım benim güzel yorumların için inan bana bende senin kadar sezeryandan korkuyorum o yüzden normal doğurmak istiyorum ama o acılarıda çekmek istemiyorum bende oyüzden epidural normal doğuma karar verdim ama doktorumu ve hasateni değiştirmek zorunda kalıcam çünkü gittiğin hastane epiduralde çok deneyimli değilmiş.
inşallah bende senin gibii ooohh ne rahat bi doğumdu der ve herkese tavsiye ederim.
doğum hikayeni hemen okuyacam özellikle epidural normal doğum yapan bayanların hikayelerini arayıyodum zaten canım çok teşekkür

ya bnde sezeryan istemiyorum,normal doğum istiyorum ama epidural ile.
çünkü annem de anneannem de çok zor doğum yapmışlar,çatı dar be anam:36:

normal doğumdan korkmayın lütfen adı üzerinde normali bu. ben sunni sancısız epiduralsiz bir normal doğum yaptım
son anlarda birazcık zorluyo ama bebeğinin dünyaya gelişini görmek doğar doğmaz kucağına almak herşeye de

ne yaparsan yap normal doğum yap canım..
ben sezeryan oldum sağolsun normal doğum yaptıran cesaretlendiren doktor kalmadı,, benim bebeğin pozisyonu yanlış olduğu için sezeryan oldum.
ama tam 20 gün kendime gelemedim,,ameliyattan çıktım o nasıl bir kesik acısıdır anlatamam.
ayağa kalktım bayılmışım sonra 20 gün yanlız şöyle yürüyemedim.bebeğime ilk günden itibaren ben baktım ama tabi kalkmam gerekmediği için..
tabi her doğum hikayesi farklıdır başka bir arkadaş çok rahat bir sezeryan geçirdi bünye meselesi,,
ALLAH rahat ve hayırlı doğumlar nasip etsin canım..

çok teşekkür ederim canım benim güzel yorumların için inan bana bende senin kadar sezeryandan korkuyorum o yüzden normal doğurmak istiyorum ama o acılarıda çekmek istemiyorum bende oyüzden epidural normal doğuma karar verdim ama doktorumu ve hasateni değiştirmek zorunda kalıcam çünkü gittiğin hastane epiduralde çok deneyimli değilmiş.
inşallah bende senin gibii ooohh ne rahat bi doğumdu der ve herkese tavsiye ederim.
doğum hikayeni hemen okuyacam özellikle epidural normal doğum yapan bayanların hikayelerini arayıyodum zaten canım çok teşekkür

Pozitif düşünce gücüne inananlardanım ben
iyi düşün herşey iyi olucak
hem rabbimizden şüphemizmi var ki tereddüt ediyoruz
hiiiiç korkma içini ferah tut
rabbim güzellikler nasip etsin cnm
hem esiden kadınlar 5-6 çocuğu evde sessizce doğururlarmışta korkmazmış
sen neden teknelojinin bu denli geliştiği zamanda korkuyorsun
tekrar diiyorum
İYİ DÜŞÜN HERŞEY İYİ OLSUN

herkese merhaba siteye yeni üye oldum burda çok değerli bilgilerin olması beni mutlu etti. bu arada bende epidural sezeryan oldum aslında normal doğum çok istiyorum ama haftasını tamamlamasına rağmen benim yaramaz bir türlü aşağı inmedi kilosu ve baş çevresi büyük olduğu için sezeryan dedi doktor başka çare yok. çok üzüldüm aslında ama her şeyde bir hayır vardır dedim. arkadaşlarımdan da duydum epidurulda bir şey hissetmessin diye ama benim için çok kötü bir doğum oldu her anını hissettim ayırdıklarını ameliyat odası çığlıklarımla doldu normal doğum yapsam bu kadar acırmıydı bilmiyorum ama canım çok yandı ve sonrasın da 3 gün uyuyamadım her gözümü kapattığımda o oda ve doğumumu görüyordum. ben ce normal doğum yapılabiliyorsa normal doğum eğer olmuyor genel anestesi

herkezin doğum hikayesi kendine mahsustur sen daha doğumunun kolaymı zormu gececeğini bilmiyosun
ya sancınla doğumun arası çok kısaysa ,ya hiç sancısı olmadan 4 cm açılan arkadaşlar var ya öyleysen
yada sancısı olup doğum anı kolay olanlardansan bu ve daha benzer
ya bu Şansını denemeden sezeryana gidipte o saçma sapan amalyatı olup diğer çocuklarındada aynen sezeryanı yaşamak
anlayamıyorum neden sezeryan 3.dereceden bir kalp ameliyatına denk bir ameliyat
sancı nedirki 1 gün ,ya o karnını birdaha hissedememe duygusu ya o anlamsız ağrılar
bunlar malesef bir güne geçmiyor benim 1 yılı geçti hala geçmiyor oysa ilk doğumumda ertesi ğün faal ayaktaydım
nasıl kendine böyle bir haksızlık yapabilirsin ki doğum yapmak tabiatın kanunudur
korkma olumsuz bişey olmaz olan zaten herhalukarda olur
ya bebeğine yapacagın haksızlık, onun bu hayatta ilk başarı sürecini kendi korkuların dolayısıyla elinden alaman
ona yaşayacağı, hazırlanmakta olduğu şu doğum sürecini kendi başına tamamlamasına izin vermemen, sence bu ona buhayatta verdiğin ilk
CEZA olmazmı?sakın kendinede bebeğinede hatta eşinede bu cezayı verme heleki hiç bir gerekçen yoksa
epidurele gelince doğumda yaptıran arkadaşlar luzumsuz keşke kendi sancımla olsaydı diyorlardı.....
KORKMA NORMAL DOĞUM SANADA KENDİ VUCUDUNU YENİLEME ŞANSI VERECEK
VE YAVRUNADA

tam 1 yıl önce yaptım epidural normal doğum
eğer gerçekten çok doğru birşey yapmışım demek istiyorsan kesinlikle epidural normal doğumu yap
çook rahat ve sancısız bir süreç üstelik doğumdan eve geldiğinde sanki bikaç saat önce doğuran sen değilmişsin gibi olucak
eğer nasip olurda öyle olursa beni hatırla gerçekten öyleymiş diyeceksin gör bak
üstelik neden korkuyorsunki her kadının doğum hikayesi farklıdır
ben sezeyan ve normal doğum videoları izledim
sezeryandan feci korktum resmen karnını çekiştiriyorlar
yani benim için korkutucuydu herkes için öyle olmayabilir
kimse yanlış anlamasın sezeryana karşı değilim ama kesinlikle normal doğumu tavsiye ediyorum
heleki herşeyin normal gidiyorsa
ilk dakikadan beri kızımla kendim ilgileniyorum
eğer doğum hikayemi okumak istersen 7. sayfada
CANIM KIZIM BİLGE NİN DOĞUM HİKAYESİ
olarak bulabilirisin
asla ama asla korkma ve vazgeçme derim ben
bilinmezlik herzaman korkutur insanı ama
iyi düşün ve iyi olsun derim
kolay doğumlar :3:

slm.. ben de ağrısız bir normal doğum isteyenim :)) bana nerede ve hangi dr a gittiğini yazarmısın lütfen. tecrübe çok önemli çünküüü..tşklrrrr

normal doğumdan korkmayın lütfen adı üzerinde normali bu. ben sunni sancısız epiduralsiz bir normal doğum yaptım
son anlarda birazcık zorluyo ama bebeğinin dünyaya gelişini görmek doğar doğmaz kucağına almak herşeye de

hiç normal doğum yapan yokmu bukadarmı??

Kızlar bebişim ters olduğu için sezaryenden başka sansım yoktu. O Kadar korkuyordum ki anlatamam... Ekim ayında epiduralle sezaryen oldum.. Süperdi... Ertesi gün ayağa kalktım... 10 gün sonra eski kilomdan 1 kilo daha az kiloya düştüm. Göbeğimden eser yok...Hamilelikten önceki tüm kıyafetlerimi giyebiliyorum... Dikişim de çok çabuk iyileşti.. Her şey Doktorum Serdar Oğuz sayesinde... Süper bir insan tavsiye ederim....

Allah hakkımızda her şeyin hayırlısını versin.. Bebişlerinize sağlıkla kavuşmayı nasıp etsin. Sezaryeni çok korkunç olarak anlatan arkadaşlara sesleniyorum, normal doğum sonrası 2 saatte ayağa kalkan, dikişi olmayan arkadaşlarım olduğu gibi, yine normal doğumla günlerce acı çekip, doğum sonrası aylarca tuvaletini altına kaçıran, alttan 22 tane dikişi olan arkadaşlarım var.. Herkesin bünyesi ve hikayesi kendine özeldir... Doğum mutlaka her anneden bir şeyler götürüyor... Her doğum tipinin kendine göre artıları ve eksileri var.. Önemli olan sağlıkla bebişlere kavuşmak...

Bebeği taşımak ve doğurmak en kolayı derdi doktorum hep, ben doğumdan korkuyorum dedikçe... Zor ve önemli olan bebişe bakmak derdi.. Gerçekten öyle...:)

Allah herkese bebişlerini sağlıkla kucağına almayı nasıp etsin...

4 ay önce epidural normal doğum yaptım hastaneye gittiğimde 4cm olmuştu, keşke hemen olsaydım 7 cm olana kadar bekledim. Sonra alelacele epidurale karar verdik. Anestesi uzmanı çok iyiydi hemen sancılarım geçti ve oğlum yarım saat bile sürmeden geldi. Şuan iyikide olmuşum diyorum.

Back
X