Epıdural normal dogum yapanlar- bır bakar mısınız lutfen?

mrb kızlar ben de şubat ayında epidural normal doğum yaptım. ilk doğumumdu gece 12 de hastaneye gttik 1,5 cm kadardı açılmam,saat 3 te fln doğuma girdm çok hızlı oldu açılma. epidural vuruldktan sonra daha da hızlandı açılma,sancıyı hissetmeynce kendmizi kasmadığmzdan daha rahat oluyormş epiduralden snra açılma.

epiduralden snra yatmak zorunda değilsnz,wc ye fln gidebiliyorsnz.

lavman yapıldı,epidural takılmadan önce yapıldı,ama ben gndz kasılmalarım başladığnda zaten ishal gbi olmuştm,vücut kendi lavmanını yaptı zaten..

epiduralden snra çişimi yapamadım bende,sonda gbi bişeyle saniyede hallettiler doğum masasına çıktğmda zaten hçbişy hissetmyosnz sondadan korkmayın hç. ayağa kalkamama gbi bi durum olmadı yani,sadece çok iyi hissedemediim için yapamadm çişimi.

benm tek sıkıntım doğum masasnda uzun kaldm çnkü dr.umu dinlemeyip 2. dozu istedm bi miktar hissizlik oldu o yüzden,ama hepsinin çözümü var,yukarıdan bastırdılar ben ıkınmakta zorlanınca,pırt die çıkıverdi. o 2. dozu istemesem 15 dk.da doğuruvericektm,ama ilk doğum işte deneyimszlik...

fikirlerimi de paylaşayım:
ben hiçbir yanetkisini görmedim şükürler olsn,çok da memnun kaldım,gayet konforluydu,eşimle beraber grdk doğumada,oğlumuzu da alıp çıktk.
aradan 4 ay kadar bir zaman geçti,hala bi şikayetim yok...
oldukça memnun kaldım,o yüzden ben kendi deneyimlerime dayanarak tavsiye edbilrim.

Oncelikle oglunuzu Allah size bagislasin! Sizin de guzel bir dogum tecrubeniz olmus. Ozellikle de ilk dogum icin gercekten kisa bir sure.
Peki 2. dozu niye aldiniz? Belli bir sure sonra etkisini yitirmeye mi basladi?

Oncelikle oglunuzu Allah size bagislasin! Sizin de guzel bir dogum tecrubeniz olmus. Ozellikle de ilk dogum icin gercekten kisa bir sure.
Peki 2. dozu niye aldiniz? Belli bir sure sonra etkisini yitirmeye mi basladi?

tşkkr ederim darısı başınıza.
evet yapıldktan 1 saat snra etkisini tamamen kaybetmişti,ben sanırım biraz korktum o yüzden istedm,ama 2. de kısmet olursa o 2. dozu kesinlikle almam

Canim cevap vereyim hemen.
1. Kacinci dogumunuzdu? Sanci donemi ve dogum ne kadar surdu? Ozellikle de epidural takildiktan sonra..
Canimcim insallah saglikla al kucagina ikinci melegini. Ben epidural normal yaptim bildigin gibi. Ikinci dogumumdu. Ilki sezaryendi. Sancilarim epidurale kadar 5,5 saat kadar, epiduralden sonra 2,5 saat kadar surdu. Epidural takildiktan 1 saat sonra sancilarimi yine hissetmeye baslamistim ama cok kotu degildi.

2. Epidural takildiktan sonra hep yatakta miydiniz? Epiduralden sonra sanci doneminde ayakta dolasabildiniz mi?
Epidural varken yataktan kalkmayi birak kipirdamak yasakti.

3. Lavman yapildi mi? Lavman sonrasinda, ilk dogumumda en az 20 kez tuvalete gittim ben. Eger ayaga kalkamiyorsak tuvalet ihtiyacimizi nasil gideriyoruz?
Lavman yapilmadim. Tuvalete cikip cikmadigimi sordular, sabah cikmistim.

4. Epiduralden sonra tuvalet ihtiyacinizi(idrar) nasil giderdiniz? Epidural normal dogum yapan bir arkadasim, sonda takildigini soyluyor. O ayaga kalkamamis. Ama sonda takilmayan hastalar da varmis.
Hic sorun olmadi, kisa bir sure icinde ayaga kaldirdilar ve tuvalete gittim. Sonda takmadilar.

5. Epiduralin yan etkisini yasadiniz mi? Tavsiye ediyor musunuz?
Belimdeki yeri acidi o kadar. Ilk iki gun egilip kalkarken sanci oldu bel kismimda ama o da ani harekette.

ilk doğumumdu suyumun gelmesiyle oğlumu doğurmam 3 saat içinde oldu...epidural son yarım saat yani doğum anında yapıldı..
ben sancımı epiduralsiz çektim..doktorum gelene kadar hastanede bana hiç müdahale etmediler..epidural takıldığı anda doktorum yetişti nihayet ve muayane etti..doğum başlamış deyip alelacele beni ameliyathaneye aldılar..doğumhaneye çıkarmaya bile vakit olmadı..a yüzden hiç ayağa kalkmadım ben..
lavman yapılmadı..onu bilemiyorum nasıl yapıyorlar...
sonda da takılmadı..doğumdan 1 saat sonra his kaybı azalıyor..zaten kalkıyorsun...
hiç bir yanetkisini yaşamadım..ama ıkınma hissim kayboldu...doğumu ben değil ebeler yaptı göbeğime basa basa...
tavsiye edip etmeyeceğimi bilemiyorum..son yarım saat için yapılmasaydı da olurdu bence...sancıyı çektim çünkü..bir iki ıkınmada kendim de doğurabilirdim...

ben de size bişey sorayım..en son bebek çıkarken epidural olduğum için sancı acı hissetmedim ben..siz gerçek normal doğum yapan biri olarak bana söylermisiniz dayanılmayacak bi acı oluyor mu..ben de 2.doğumumu allah nasip ederse epiduralsiz iğnesiz anne usulü yapmak istiyorum... tavsiye edermisiniz...

tşkkr ederim darısı başınıza.
evet yapıldktan 1 saat snra etkisini tamamen kaybetmişti,ben sanırım biraz korktum o yüzden istedm,ama 2. de kısmet olursa o 2. dozu kesinlikle almam

2. dogumda gerek kalmaz herhalde 2. doza. Sanci ve dogum suresi 2. dogumlarda %30-50 arasi kisaliyormus. Umarim 2. dogumlarimiz kisa surer..Bir avazda insallah!

2. dogumda gerek kalmaz herhalde 2. doza. Sanci ve dogum suresi 2. dogumlarda %30-50 arasi kisaliyormus. Umarim 2. dogumlarimiz kisa surer..Bir avazda insallah!

amin cnm inş. hepimizn. gerçi benm daha çok var,daha 4 ay oldu doğum yapalı,birkaç yıl düşünmüyoruz artık:)

Canim, lohusa halinle kalkip bana cevap verdigin icin cok tesekkurler!

Oncelikle epidurale kadar baya bir sure sanci cekmissin. Acaba bu ilk normal dogumun oldugu icin mi?

Ikincisi epiduralden sonra ayaga kalkmanin yasak olmasi ilginc. Acaba bu Cin'deki bir uygulama mi? Turkiye'de epiduralden sonra ayakta gezinenler var.

Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkurler! Ben hemen cevap yazamadim; kusura bakmayin.

Dogumunuz gercekten cok kisa bir sure icerisinde olmus. Bence epidurale bile gerek yokmus. Cunku bana ilk dogumumda dogum ani o kadar zor gelmemisti. Aslinda dogurmadan once, sanirim filmlerin etkisiyle, ben dogum aninin ve epiyoztominin cok zor oldugunu dusunurdum. Dogum 10-15 dk icerisinde gerceklesti ve de kesinin yapildigini hissetmedim. Benim icin, sanci donemi (suni sanci oldugundan) cok zordu. O yuzden ikincide epidural almak istiyorum sanci doneminde. Ama sirf dogum ani icin bence epidural almak mantikli degil, ikinmayi zorlastirdigi icin. Bir de dikis dikilirken canim yandi ve cok sIkIldIm. Bir an once bebegimi gormek istiyordum. Ama dikisim cok oldugu icin, dikme 45 dk surdu. O donemde de epiduralli olmayi tercih ederdim, herhalde.

Bence madem 1. dogumunuz bu kadar kisa surdu ve de epiduralsiz sanci cekmissiniz, ikinci de epiduralsiz deneyin derim.

Kızlarrrr kısa zaman once epıdural dogum yapan var mı bı aydunlatın lutfen bu korkuyla sezeryan olucam bu gıdısle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…