- 22 Aralık 2017
- 343
- 172
- 33
- Konu Sahibi zeynepkkcc93
-
Ben sancıyı çektikten sonra epidurali aldım etkisi anca olduktan 10 dk sonra doğuma girdim doğum anında epidural çok iyi oluyor hem ıkınıyorsun eğer dozu iyi ayarlanmışsa hem de acı hissetmiyorsun epizyo yapılırkende dikilirkende sıfır acı oluyor.Yani bence böyle bir imkan varken yaptırmamak saçma geliyor.Herkesin ağrı eşiği de bir değil kaldıki epidural normalle sezeryan hiş aynı şeyler değil epidural almak anneyi rahatlatan bir şey bence ...Bana o şekilde Doğum yapmak hiç de normal gibi gelmiyor madem sezaryen olun . Hayatımda çektiğim en güzel ağrıydı Doğum ağrısı yine çocuğum olsa yine normal yaparım bence sizde yapabilirsiniz
Haklısınız da düşünüyorum bazen bi anestezi uzmanı da ne kadar kötü olabilir ki diye günde kaç kişiye bu işi uyguluyordur diyorum o kadar okuyorlar bide . Ben de onu düşünüyorum.agri çekmeden nasıl ikincaz diye :)Bana hafif yaptı anestezi uzmanı ıkınma hissim olsun diye doğum bitince de hemen etkisi geçti hiçbirşey de olmadı ama tabi işin ehline denk gelmek önemli
Skolyoz nebenim de 4 ayim kaldi bende epidural normal dusunuyorum doktorum da destekliyor ama skolyoz da var ftr uzmaniyla gorusegim epidural icin uygun muyum felan diye ya insallah bi sorun cikmaz..
Önce bakarlar ama açılman varsa zaten bunu hissetmezsin ama bana kalırsa bu korkun yenmeye çalış yoksa normal doğum zor olur senin içinMerhabalar bayanlar benimde size bir sorum olacak dün çatı muayenem vardı ve korkup kendimi kastığım için doktor yapamadı ve bu şekilde normal Doğum zor bu korkun senin yapmanı engeller dedi. Epidural normal doğum yapmayı düşündüm ancak korkum yine çatı muayenesi acaba epiduraldan sonra mı açıklığa bakıyorlar yoksa önce mi bu konuda tecrübeli anneler bana fikir verirse çok sevinirim doğumuma da 1.5 hafta kaldı bu arada
Canım benımde ılk catı muanem senınkı gıbı olmustu.kendımı kastıgım için muane olamamıstım.doktorda senın normal dogum yapman cok zor demişti ama nıtekım pasa pasa dogumumu yaptım.dogum zamanı geldıgınde sabcıların baslasıgında muaneye ızın verıyorsun.bende oyle oldu.Bıran once dogumun gerceklesmesını istıyordum cünki.Merhabalar bayanlar benimde size bir sorum olacak dün çatı muayenem vardı ve korkup kendimi kastığım için doktor yapamadı ve bu şekilde normal Doğum zor bu korkun senin yapmanı engeller dedi. Epidural normal doğum yapmayı düşündüm ancak korkum yine çatı muayenesi acaba epiduraldan sonra mı açıklığa bakıyorlar yoksa önce mi bu konuda tecrübeli anneler bana fikir verirse çok sevinirim doğumuma da 1.5 hafta kaldı bu arada
Teşekkür ederim cevabınız içinÖnce bakarlar ama açılman varsa zaten bunu hissetmezsin ama bana kalırsa bu korkun yenmeye çalış yoksa normal doğum zor olur senin için
ay çok teşekkür ederim canım cesaretlendirdiğin için ve destek olduğun içinCanım benımde ılk catı muanem senınkı gıbı olmustu.kendımı kastıgım için muane olamamıstım.doktorda senın normal dogum yapman cok zor demişti ama nıtekım pasa pasa dogumumu yaptım.dogum zamanı geldıgınde sabcıların baslasıgında muaneye ızın verıyorsun.bende oyle oldu.Bıran once dogumun gerceklesmesını istıyordum cünki.
Hıc korkma canım.cesaretini hıc kaybetmeay çok teşekkür ederim canım cesaretlendirdiğin için ve destek olduğun için
Maşallah Allah bağışlasın sağlıkla da kucağınıza almayı nasip etsin inşallah tekrar çok teşekkürlerHıc korkma canım.cesaretini hıc kaybetme
Emin ol dogum surecı boyunca ınsana degısık bır cesaret gelıyor.kendınde inanamayacaksın.Allah farklı bır güç verıyor bız annelere.kesınlıkle dayanamam dedıgın herseye rahat bır sekılde dayanıyorsun.ben 2 kere normal dogum yaptım.3.cocugumada 5 bucuk aylık hamileyım.
Kizlar bende nisanda dogum yapicam Allah izin verirse o kadar cok korkuyorm ki tarifi yok . Direk epidural dusundum cok arastrdm anestezi uzmani iyi oldgu surece o kadar yaptiran var daha felc kimseyi duymadim cok sukur . su sekilde yapiliyor . Rahminiz 5 cm acilana kadar epidural takmiyorlar 5 cm kadar sanci yine cekiyosunuz ama kisiden kisiye degisiyor sanciyi 5cm kadar hc hssetmeyen de var cok kotu olanda var . acilmaniz 5 cm ulastginda epidurali yapiyolar once uyusturucu bi sprey sıkıp kucuk bi ignenin ucunu girdirip yapiyolar snra bi igneyi sonuna kadar sokup icinden misina ipi kadar ince bisey itiyorlar ve dogum gerceklesene kadar da ordan surekli ilac enjekte ediyolar hc hssetmiyormussunuz sanciyi ama cocugun cikis anini hssediyormussunuz cok kolay bi dogummus ama gel gorelim ki o igneden oyle bi korkuyorm ki ben omirilige girdirecekleri icin anlatamamsonradan agrisi olmuyomus sadece soguk havalarda ignenin yeri cok hafif sizliyomus cok nadir
Benim doğumum da mart 'ta ben de endişeliyim etrafımdaki herkes epidural tehlikeli diyor doktorum da tavsiye etti uykularım kacmisti epidurali öğrenmeden önce simdi rahatladım ama bide felç filan diyolar hatta doğumdan sonra da ağrı oluyo diyolar ama yinede yaptırmak istiyuorum.epidural
Merhaba hamile bayanlar. Butun msjlari okudum , daha dogum yapmadiginiz icin yaziyim dedim.Merhabalar bayanlar benimde size bir sorum olacak dün çatı muayenem vardı ve korkup kendimi kastığım için doktor yapamadı ve bu şekilde normal Doğum zor bu korkun senin yapmanı engeller dedi. Epidural normal doğum yapmayı düşündüm ancak korkum yine çatı muayenesi acaba epiduraldan sonra mı açıklığa bakıyorlar yoksa önce mi bu konuda tecrübeli anneler bana fikir verirse çok sevinirim doğumuma da 1.5 hafta kaldı bu arada
Amin inşallah güzel dileklerin telkinlerin için teşekkürler Darısı başımıza inşallahMerhaba hamile bayanlar. Butun msjlari okudum , daha dogum yapmadiginiz icin yaziyim dedim.
İki normal dogum yaptim.
İlk dogumda acemisin bilmiyorsun. Cati muaynesi icin dr gun vermisti ,gunum gelmeden dogumum oldu. Ben dogumdan once hep kendime hep telkinde bulunuyordum. Herkes nasil dogum yapıyorsa ,bende yapabilirim. İnternetten iyi dogum hikayelerine bakıyordum.
Herkesin bunyesi farkli oluyor. Ben sancisiz leke ile hastaneye gittim. 4 cm acikligim varmis, ve cati muaynesini hic hissetmedim. Sonra 4 saate dogumum gerceklesti. Sancilar cekilemeyecek derece degildi bana gore. Sadece cocugun cikacagi zamanki 2 3 veya 3 4 sanci biraz siddetli. Dogum aninda ebe veya dr u dinleyin. İkin dediginde guzelce ikinin. Dur dediginde durun. Cocugun cikis ani zor degil , dikesler de oyle. Heralde uyusturuyor dr ,bilmiyorum .yine hissetmedim.
2.dogumum dan once yine heyecanliydim. Yine guzel hikayeler okuyordum. Birisi dr a gittiginde 8 cm acikligi varmis. Bende dua ettim hep. Sonra leke geldi yine . Hastaneye gittim. Dr dedi 8 cm, inanamadim. 1 saate dogum oldu . Ve yine o cocugun cikma ani birabiraz siddetli , onun harici adet sancisi gibi. Ve yine kolay bir dogumum oldu . Cok sukur.
Hep pozitiftim , cok dua ettim. Kolay oldu.
Darisi basiniza kizlar :)
Genelde37.haftada yapıyor doktorlar sana söyler zaten birkaç saniye sürüyor zaten hiç acımıyorkacinci haftada oldunuz cati muyanesini acaba?
ya beni korkutan tek sey normal dogumla ilgili kesi atilmasi orada dikislerle nasil olur ki ya cok zor olmaz mi ne kadar surede iyilesir ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?