arkadaşlar, doğum hemşiresi bir arkadaş dedi ki, spinalden sonraki başağrısının sebebi doğumdan sonraki bir gün dik oturmamakmış, hastanedeki yatağın arkasını dikleştirmek gerekiyormuş, bir de türk kahvesi o baş ağrısına çok iyi geliyormuş, ayrıca benim gibi dokunmaları hissetmekten bile panik olan arkadaşlar için şunu söylemek istiyorum, ben de sırf bu yüzden spinalden vazgeçecektim ama doktorum beni sakinleştirici bir ilaçla (beyne narkoz vermeden) uyutacağını söyleyerek ikna etti, hatta sondayı bile ben uyuyunca takacaklar, ben daha önce normal doğum ve genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım, bu üçüncü doğumum olacak, ama genel anesteziyi sevmedim, uyanmak zor, mide bulantım oldu, ilk uyanma anı zor oldu, uzun süre de tam kendime gelemedim, sersem gibiydim, hep gözlerimi kapatmak istedim, geçen sene de burnumdan genel anestezi ile ameliyat oldum, yine zor uyandım, çok titreme geldi ameliyattan sonra, hem genel anestezi ciğerlere, beyne ve bebeğe de zarar veriyormuş, inşaallah bu yöntem iyi olur, herkese hayırlı doğumlar dilerim...