epidural sezeryan hakkında..

arkadaşlar, doğum hemşiresi bir arkadaş dedi ki, spinalden sonraki başağrısının sebebi doğumdan sonraki bir gün dik oturmamakmış, hastanedeki yatağın arkasını dikleştirmek gerekiyormuş, bir de türk kahvesi o baş ağrısına çok iyi geliyormuş, ayrıca benim gibi dokunmaları hissetmekten bile panik olan arkadaşlar için şunu söylemek istiyorum, ben de sırf bu yüzden spinalden vazgeçecektim ama doktorum beni sakinleştirici bir ilaçla (beyne narkoz vermeden) uyutacağını söyleyerek ikna etti, hatta sondayı bile ben uyuyunca takacaklar, ben daha önce normal doğum ve genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım, bu üçüncü doğumum olacak, ama genel anesteziyi sevmedim, uyanmak zor, mide bulantım oldu, ilk uyanma anı zor oldu, uzun süre de tam kendime gelemedim, sersem gibiydim, hep gözlerimi kapatmak istedim, geçen sene de burnumdan genel anestezi ile ameliyat oldum, yine zor uyandım, çok titreme geldi ameliyattan sonra, hem genel anestezi ciğerlere, beyne ve bebeğe de zarar veriyormuş, inşaallah bu yöntem iyi olur, herkese hayırlı doğumlar dilerim...

arkadaşlar, doğum hemşiresi bir arkadaş dedi ki, spinalden sonraki başağrısının sebebi doğumdan sonraki bir gün dik oturmamakmış, hastanedeki yatağın arkasını dikleştirmek gerekiyormuş, bir de türk kahvesi o baş ağrısına çok iyi geliyormuş, ayrıca benim gibi dokunmaları hissetmekten bile panik olan arkadaşlar için şunu söylemek istiyorum, ben de sırf bu yüzden spinalden vazgeçecektim ama doktorum beni sakinleştirici bir ilaçla (beyne narkoz vermeden) uyutacağını söyleyerek ikna etti, hatta sondayı bile ben uyuyunca takacaklar, ben daha önce normal doğum ve genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım, bu üçüncü doğumum olacak, ama genel anesteziyi sevmedim, uyanmak zor, mide bulantım oldu, ilk uyanma anı zor oldu, uzun süre de tam kendime gelemedim, sersem gibiydim, hep gözlerimi kapatmak istedim, geçen sene de burnumdan genel anestezi ile ameliyat oldum, yine zor uyandım, çok titreme geldi ameliyattan sonra, hem genel anestezi ciğerlere, beyne ve bebeğe de zarar veriyormuş, inşaallah bu yöntem iyi olur, herkese hayırlı doğumlar dilerim...

bak bu dik oturma gerekliliğini hiç duymamıştım.Buna dikkat edeceğim.Ama kahveyi duydum.bol bol kahve içiriyorlarmış.ben zaten cok seviyorum kahveyi.
canım bu arada o ilacın adı ne acaba.Yani hemen uyutacak bişey mi ki?hani filmlerde sinir krizine giren yapıyolar hemen uyuyo,öyle bişeymi ki?

bende yılbaşında sezeryan olucam
acaba epidurali düşünsemmi

felç olma ihtimali falan diyolar
korkutucu geliyo
hoş genelde anestezide de uyanmama ihtimalide varda Allah korusun

off
daha önceki iki dogumumda genel anesteziyle olmuştum

genel anestezi ile sezeryan oldum arkadaşlar hiç tavsiye etmiyorum çok zordu uyanmak bugün 6.gün ve bebeğimi yeni kucağıma aldım:( çok zordu çok ağrım oldu keşke epidural olsaydım eğer cesaretiiniz varsa epidural olun pişman oldum..

Herkesin ayrı bir doğum hikayesi var. Ben de iki hafta önce spinal anesteziyle sezeryan oldum.
Çok heyecanlandım. Hatta anestezi doktoru ameliyat boyu siz hiç spinale uygun bir hasta değilmişsiniz dedi durdu.
Hayatınızda ilk defa yaşadığınız bir deneyim sonuçta ameliyat ortamı neyle karşılaşacağınızı bilememek ve bebeğinizin gelişi karışık duygular içinde oluyorsunuz heyecanda son derece normal bence. Benim anestezi uzmanı biraz gerdi beni açıkçası ama yine de iyi ki spinal olmuşum diyorum.
ışlem başladıktan 5-6 dakika sonra bebeğimin ağlamasını duydum.
Temizlenirken seyrettim. Sonra yanıma getirdiler sustu minnoşum. Öpüştük koklaştık götürdüler.20 dakika sonrada ben çıktım ve hemen oğluşumu yanıma getirdiler emzirdim.
Sonrasında bana da kahve iç çikolata ye dediler ama bende ne baş ağrısı ne de başka bir problem oldu spinalden dolayı.
Uyuşuklukta 3-4 saat içinde geçti tamamen.
Aynen arkadaşlarında dediği gibi dokunuşları hissettim ama bir arkadaşta sanırım hiçbir şey hissetmemiş. Belki bünyeden bünyeye de değişiyordur bu durum.

36 haftalık hamileyim.bu zaman kadar herşey normal doğuma uygundu.ama dün çatı muayenesi olunca doktorum çatımın çok dar olduğunu ve sezeryan olmamın %90 larda olduğunu söyledi.yinede bekliycez zaten sezeryan olsada yine en az 15 gün var 38.haftaya.uffff normale çok şartlanmıştım korkuyorum

benim ablam da spinal anesteziyla sezeryan oldu aynen siz gibi acı değil,sadece dokunuşları falan hissettiğini söyledi benimde çatı muayenem var eğer normal doğum yapamıcaksam ve spinal anesteziye uygunsam onu tercih etmeyi düşünüyorum....................

36 haftalık hamileyim.bu zaman kadar herşey normal doğuma uygundu.ama dün çatı muayenesi olunca doktorum çatımın çok dar olduğunu ve sezeryan olmamın %90 larda olduğunu söyledi.yinede bekliycez zaten sezeryan olsada yine en az 15 gün var 38.haftaya.uffff normale çok şartlanmıştım korkuyorum

canım tam olarak kaçıncı haftadasın ben 37 ye girdim yeni ve çatı muayenem haftaya gerçi benim biraz riskli diye geç yapıcak ama seninki de erken gibi geldi banaCADIARZU

bak bu dik oturma gerekliliğini hiç duymamıştım.Buna dikkat edeceğim.Ama kahveyi duydum.bol bol kahve içiriyorlarmış.ben zaten cok seviyorum kahveyi.
canım bu arada o ilacın adı ne acaba.Yani hemen uyutacak bişey mi ki?hani filmlerde sinir krizine giren yapıyolar hemen uyuyo,öyle bişeymi ki?
İlacı oradaki anestezi ekibi yapacak, adını bilemem, ama beyne narkoz gitmemesi çok önemli, farkına bile varmadan hemen uyuyormuşsun, uyandığında herşey bitiyormuş, uyanmak kolaymış, ayrıca diğer topikte okudum, bir arkadaşa doktoru, doğumdan sonraki ilk 12 saat içinde 8 bardak su iç demiş, baş ağrısı olmaması için, hazır kahve veya türk kahvesi de sınırlı olcak sanırım, o zaman da bebeğe kafein gider ve uyumaz, kardeşimin eşi de spinal oldu, çok memnun, eve geldiğinde hiç yatmadı, misafirlerini bile ağırlamakta ısrar etti, ikinci olursa yine spinal yapacakmış, dokunuşları o da hissetmiş ama hiç rahatsız olmamış, biz 37 haftalık olduk, sizin kaç?..

kızlar bende birkaç haftadır şöyle bir problem var..sırt üstü yatınca bayılcak gibi oluyorum,midem bulanıyor..dr a kontrole gittiğimdede oluyo(sırt üstü yatınca)..hatta yan yatıyorum dr öle bakıyo ultrasonla..sizdede bu tarz bişey oluyomu?? dr um normal dedi..spinal sezeryan olucam ,orda nasıl yatıcam diye kara kara düşünüyorum..kesin yine midem bulanıcak doğumda..dr um , bebek çıktıktan sonra rahatlarsın dedi ,ama bebeğimi izleyemicem diye korkuyorum :uhm:

kızlar bende birkaç haftadır şöyle bir problem var..sırt üstü yatınca bayılcak gibi oluyorum,midem bulanıyor..dr a kontrole gittiğimdede oluyo(sırt üstü yatınca)..hatta yan yatıyorum dr öle bakıyo ultrasonla..sizdede bu tarz bişey oluyomu?? dr um normal dedi..spinal sezeryan olucam ,orda nasıl yatıcam diye kara kara düşünüyorum..kesin yine midem bulanıcak doğumda..dr um , bebek çıktıktan sonra rahatlarsın dedi ,ama bebeğimi izleyemicem diye korkuyorum :uhm:
sırt üstü yatınca nefes alamamak ya da midenin sıkışması normal, benim üçüncü hamileliğim ve ben hamileliklerimin daha 5. , 6. aylarından itibaren sırt üstü yatamam, doktorun dediği doğru, zaten bebeğin çıkması 5-6 dakika sürecek, ondan sonra da miden zaten sıkışmayacak, Allah'ın izniyle bebeğini de izlersin...

canım tam olarak kaçıncı haftadasın ben 37 ye girdim yeni ve çatı muayenem haftaya gerçi benim biraz riskli diye geç yapıcak ama seninki de erken gibi geldi banaCADIARZU

canım 36. haftanın sonundayım.zaten doktorumda yine muayene edecek.bekleyebildiğimiz kadar bekliycez dedi.sancı gelmediği sürece bekliycez.hemen sezeryan denildi die yatırma taraftarı değil

canım,nasılda uzun uzun yazmışsın hiç üşenmeden,ağzına sağlık..İçim rahatladı baya,bende zaten hissedileceğini düşünüyorum.Mesela dişimizde uyuşuyor dolguda falan,acıyı hissetmiyoruz ama dişte olduğunu dokunmayı anlıyoruz.Değişik bi duygu.Sadece işte o başağrısı korkusu beni düşündürüyor.Sen nasıl hareket etmiştin.Ben iğnedne hiç korkmam mesela,ama ilk batırılışta bi zıplarım.sende böylemi kımıldadın.birde başağrın ilaçla falan geçmedimi..

Rica ederim, aynen öyle oldu, iğne ilk battığında hareket ettim, dediğim gibi rahat oturamamıştım zaten masaya, heyecan da vardı tabii. Bu ağrıyı hiç bir ağrı kesici kesmiyor malesef, öyle şiddetli oluyor ki başımı 1mm oynatsam kafama balyozla vurmuşlar gibi oluyordu. Epiduralden kaynaklı başağrısı görünme olasılığı 100 de 3 müş. Yani çok düşük bir risk. Allah korusun hepinizi, inşallah olmaz.
Ben başağrısı yüzünden ayrıca bir tedavi olmak zorunda kalmıştım. 3 farklı serum aldım ve Geralgin-K diye bir ilaç kullandım, bir kaç gün sonra geçti.

ARKADAŞLAR BEN de korktum epiduraldan doktoruma dedim dayanamam beni tamamen bayıltın o birşey demeden bayılttı ama acılar içinde uyandım arkadaşım epidural oldu nerdeyse ip atlayacak o kadar rahat..Ama az kesildikten sonra carrt diye yıtma sesini duyuyormuşsunuz bence ıpod takın kulağınıza ben öyle yapacağım bu 3.bebeğimde .....bende epidural diyorum zaten sakinleştirici yapıorlar cesaret iğnesi cesaretli oluyorsunuz...

felç kalma şansı da çok uzun değil kısa bir süre olanlarda oluyor uzanıın rahatınıza bakın dinlenin ne güzel baksınlar size çok yoruluyoruz doğuma kadar öyle değil mi..Ben genel aneteziden sonra yaklarım kütük gibi şişmişti basamamıştım üstüne...Yine öylle felçli gibi uzandım koltukta....ooh gel keyfiim geell...yerimseniben

canım bende Allah nasip ederse 5 temmuzda sezeryan olcam ozamana yetişebilirsem yazarım inşallah tecrübelerimi:18:

Back
X