Doğuma Hazırlık Epidural sezeryan olanlar fikir verebilir mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mirisa

❤❤❤
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
334
8
296
37
İstanbul
Merhaba epidural sezeryan olmak istiyorum daha önce genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım.Tekrar o ağır narkozu almak istemiyorum.Epidural yapıldığını biliyorum ve korkmuyorum da fakat doğum sonrası bazı rahatsızlıklar olabiliyormuş.Bundan dolayı endişeliyim.Epidural sezeryan olup neler yaşadınız ?paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekkürler:KK200:

Öncelikle çok keyifliydi. Bebeğimi doğar doğmaz gördüm hemen öptüm. Mükemmeldi.

Sezaryen sırasında sakinleştirici veriyorlar. Eğer vermelerine müsaade edersen sersem gibi oluyorsun hatırlamıyorsun, ben istemedim . O yüzden herşeyi net hatirliyorum.

Doğumdan bir iki saat sonra ancak açılıyor bacaklar. Kiminde daha uzun sürüyor ...

Ben herhangi bir sorun yaşamadım sadece çok zorluymus doğumdan sonraki süreç çok ağrım oldu oturup kalkarken yatarken iki hafta aşırı zorlandım...

Allah yardımcınız olsun sağlıcakla doğsun büyüsün inşallah

Cok tesekkur ederim peki bas ağrısı falan oluyormuş dogrumu?veya sonrasinda sirt bel agrisi?

Cok tesekkur ederim peki bas ağrısı falan oluyormuş dogrumu?veya sonrasinda sirt bel agrisi?
Evet doğru. Ben de 4 ay önce oldum bebeğimi hemen kucağıma aldım. Ama doktorumu dinlemedim, bana bol bol kahve içeceksin dedi günde 10 bardak nescafe sade. Baş ağrısı olmaması için. Ben de dedim ya sanki ne olcak çeker giderim baş ağrısını. İçmedim.
Ah ah keşke içseydim hayatmda böyle baş ağrısı yaşamadım ben, uzanınca ağırmıyor ama ayaktayken otururken fena. 15 gün sonra geçti şükür ilaç falan kullanmadım. Bel ağrım da iş çok yapıp bebeğimi çok taşıyınca ağrıyor. Onun dışında ağırmıyor.
Baş ağrınızın olmaması için doğumdan çıkar çıkmaz doktorunuz da evet derse 10 15 fincan kahve için lütfen.
Bacaklarımın uyuşukluğu 1 saat sonra geçti bi kaç saat sonra da yürüyüş yaptık, ilk yürüyüş çok sancılı oluyor ama mecbur yapmak lazım.
Ayrıca nefes darlığı oluyor hiç merak etmeyin 40 gün boyunca nefes darlığı olabiliyor bende panik atak vardı ondandı belki de tonla test yaptım bu yüzden hiçbir şey çıkmadı. Kalp proflarına falan gittim şimdi gülüyorum:)
Psikolojikti benim hep. Sağlıkla alın kucağınıza inşallah ama benim mecburi sezeryan oldu bi şeyler yediğim için reflü krizi yaşadım siz 6 7 saatlik açlıkla olun lütfen.
Allah yardımcınız olsun, korkacak hiçbir şey yok.

Ben 2 doğumumuda epidural sezeryanla yaptım. Ki yakın zamanlarda oldu doğumlarım. Bi sıkıntı yaşamadım. Rabbim evladınızı zamanında hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin

Ben 2 doğumumuda epidural sezeryanla yaptım. Ki yakın zamanlarda oldu doğumlarım. Bi sıkıntı yaşamadım. Rabbim evladınızı zamanında hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin
Kaç ay vardı aralarında acaba?

Evet doğru. Ben de 4 ay önce oldum bebeğimi hemen kucağıma aldım. Ama doktorumu dinlemedim, bana bol bol kahve içeceksin dedi günde 10 bardak nescafe sade. Baş ağrısı olmaması için. Ben de dedim ya sanki ne olcak çeker giderim baş ağrısını. İçmedim.
Ah ah keşke içseydim hayatmda böyle baş ağrısı yaşamadım ben, uzanınca ağırmıyor ama ayaktayken otururken fena. 15 gün sonra geçti şükür ilaç falan kullanmadım. Bel ağrım da iş çok yapıp bebeğimi çok taşıyınca ağrıyor. Onun dışında ağırmıyor.
Baş ağrınızın olmaması için doğumdan çıkar çıkmaz doktorunuz da evet derse 10 15 fincan kahve için lütfen.
Bacaklarımın uyuşukluğu 1 saat sonra geçti bi kaç saat sonra da yürüyüş yaptık, ilk yürüyüş çok sancılı oluyor ama mecbur yapmak lazım.
Ayrıca nefes darlığı oluyor hiç merak etmeyin 40 gün boyunca nefes darlığı olabiliyor bende panik atak vardı ondandı belki de tonla test yaptım bu yüzden hiçbir şey çıkmadı. Kalp proflarına falan gittim şimdi gülüyorum:)
Psikolojikti benim hep. Sağlıkla alın kucağınıza inşallah ama benim mecburi sezeryan oldu bi şeyler yediğim için reflü krizi yaşadım siz 6 7 saatlik açlıkla olun lütfen.
Allah yardımcınız olsun, korkacak hiçbir şey yok.

Zorlu olmuş sizin için geçmiş olsun...
Ben hiç baş ağrısı yaşamadım doktorum kahve iç demişti bana da icmemistim..
Fakat mükemmel bir ağrım vardı göğüs kafesimden omuzuma vuran .Sanki klimanın altında oturmuşum saatlerce , tutulmuş gibiydim. O da bir güne kadar geçti zaten

Bende 2 doğumumu epidural yaptım gayet rahattı hiç baş bel ağrısı çekmedim

Bende öldüm baş ağrısı bel ağrısı çektim ve ayaklar açıldıktan 2 saat sonra falan sancılı geçiyor ağrı kesici istemiştim.. ve bol bol kahve için ben içmedim çok pişmanım bel ağrım çok temizlik yapınca hala o ağrıyı hissederim 3 sene oldu

ben genel anestezi ile oldum genel anestezi olduğu için memnunum.çünkü genel anestezi ile ameliyat yerini bastırıp kanama var mı diye kontrol için bastırırlarken epiduralli olanlar kadar hissettiğimi düşünmüyorum.genel yarım farketmez gerçekten o acı uyduruk zehir gibi nescafe insanın aklının başına gelmesi için çok önemli.narkoz zehrini zehirle atıyorsunuz.bu sezeryan harici konu olarak miyomla hamile kalmıştım doğurunca 4.5 cm olmuş.devlet hastanesinde yaptığım için riske girip ameliyatta alan olmaz tabi.

Ben 2 ay once spinal oldum .Nabzim yukseldigi anda sakinlestirici verdiler.Ama oğlumun doğduğu anı ve sonrasini net hatırlıyorum. Getirip yanagima koydular hemen sustu .Dunyanin en guzel anı bence ve kaçırılmamali.Uyusuklugum 2 saat filan sürdü .Agri geldikce agri kesici istedim .Hemen yapiyorlar zaten .Ve bol bol yürüdüm .Yatinca kötü oluyor. Aksam 7de olmustu dogumum sabaha kadar oturur pozisyonda durdum. Egilmedim .Hastaneye kettle goturmustum.Surekli kahve ictim basim da agrimadi belim de .Eve gelince yataga inip cikarken zorlandim .15 20 gun kadar da yanlara yatmadim o kadar.
Hic korkmayın. Ben doguma hazirlanirken orda ebeler muzik dinliyordu .Bana da istedigin muzigi acalim dediler .Beraber müzik dinleyerek hazirlandik .Hep konuştular, rahatlattilar.Iceride 1 bucuk saat kalmisim .Ben 20 dk saniyorum .Zaman algisi kalkıyor zaten sakinlestirici ile birlikte .

Merhaba epidural sezeryan olmak istiyorum daha önce genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım.Tekrar o ağır narkozu almak istemiyorum.Epidural yapıldığını biliyorum ve korkmuyorum da fakat doğum sonrası bazı rahatsızlıklar olabiliyormuş.Bundan dolayı endişeliyim.Epidural sezeryan olup neler yaşadınız ?paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekkürler:KK200:

Kesinlikle epidral sexeryqn oneriyorum 10 gun once bebegimi kucagima aldim. Onun o ilk dogdugu ani gormek elbette sahane bir his ama derdim aslinda sadece bu degildi. Tamamen genel anestezi ile uyutulup uyandigimda agrilar sancilarrla mi uyanacagim korkusu yasiyordum. Hastanedeki anestezi uzmani da cok etkilemek istemese de epidral sezeryani onerir gibi oldu. Normalde benim doktorum genel anestezi almami uygun bulmustu ama ben bir gece once bu forumu talan ettim ve yapmis oldugum arastirma sonucu epidral sezeryana karar verdim. 26 yasindayim ve benim icin cok iyi bir deneyimdi. Cok kotkuyordum, korkulacak bisey olmadigini anladim. Benim icin daha cok tecrube edinmem icin bana ayarladiklari bir ruya gibi geldi:) kabus olacak saniyordum ama gercekten sonrasinda ne midem bulandi ne sanclm oldu ne basim agridi hersey superdi. Bi ilk dogumdan sonra vucut isim 25e dusmus zangir zangir titredim. Bir de sonrasinda ilk yuruyuste cok canim yandi ( o yanmada yattiginiz an bitiyor) ama bu ikisi haric ne ameliyattan ciktiktiktqn sonra hastanede2 gun kalirken ne sonda cikarken ne uyurken uyanirken yemek yerken vs hic bir problem olmadi. Grip olmak hasta olmak bin kat kotu oyle soyliym :)

Back
X