Epidural Sezeryan Olanlar

peki epidurel sezeryan da mıde bulantısı oluyor mu?anestezi verilmeye baslanınca?

kızlar benim dogumum sezeryanla olacak.ben bebegimin dogudugu anı gormek vedaha sonra daha cabuk kendime gelebilmek icin epidural istiyorum.ama doktorum sen dogum yapacagın gun vazgecersin dedi,neden diye soramadım bile :(
Bu deneyimi yaşayanlara bir kaç sorum olacak
epidural ignesinde canı cok mu yanıyor insanın
kesildigini falan hissediyormussun ama acı yokmus dogru mu?
olanlar tavsiye eder mi?
simdiden tesekkür ederim a.s.

öncelikle Allah kolay yollardan geçirsin canım,hayırlısıyla al bebeğini kucağına :nazar: ben 3 ay önce epidural sezeryan oldum 1.epidural iğnesi tıpkı serum gibi koluna değilde beline takıldığını düşün aman aman abartılıcak bi yanı yok 2. beni hafif bi sakinleştiriciyle uyuttular hiç bişey hissetmedim doğumdan 4 saat sonra yemeğimi getirdiler ve 5. saatte kaldırdılar yürü diye gece boyunca yürüdüm emzirdim,yürüdüm emzirdim çok güzeldi benm tekrar hamile kalsam kesinlikle epidural sezeryan derim

Merhaba bende mayıs ayında epudral anestezi ile doğum yaptım. Kesinlikle sezeryan yapacak herkese bu yöntemi öneririm. Öncelikle tabiki herkes normal doğum yapsın dilerim ama sezeryan olmak zorunda olanlara kesinlikle epudral sezeryan tavsiye ederim. Ne yapılırken acıdı nede sonrasında herhangi bir problem yaşadım. Çok zor bir ameliyat geçirmeme rağmen (son dakika sezeryana alındım bebeği kanaldan geri çekmek zorunda kaldılar bu nedenle kızımın çıkışı oldukça uzun sürdü) herşey çok güzeldi. Doğuma eşimde girdi bu sayede bebeğimizi ilk ikimiz bir arada kucakladı herşey muhteşemdi hiçbir acı hissetmiyorsun sadece bir baskı hissediyorsun özellikle bebeği çıkarma anında onun dışında herhangi birşey hissetmiyorsunuz kesinlikle tavsiye ederim

epidural anestezi için ön hazırlık evresi daha uzun olduğundan, acil sezaryenlerde uygulanması zor diye biliyorum. çok şanslısınız, benim doktorum yapmaz öyle bir durumda. 39+6 haftalık hamileyim ben de karar aşamasındayım. hangi hastanede oldunuz acaba?

merhaba;
2 ay önce erken doğumla 36 haftalık bebeğimi epidural sezeryan ile dünyaya getirdim.erken doğm olduğu için doktorum bebeğin ciger gelişimi için iğne yaptı ve son dakikaya kadar beklememiz gerkyiğini söyledi..neredeyse 24 saat çektim.sancılar gelmeye başlayınca da epidural ile bebeğimi dünyaya getirdim..2 sini de çekmiş biri olarak önderim kesinlikle epidural sezeryan bugün bir daha doğum yapsam epidural sezeryan ile yaparım.

kızlar merhaba 36 haftalık hamileyim bebeğim dönmedi ters duruyor birde suyum normalin altındaymış o yüzden sezeryan olucam kısmetse doktorum 3 hafta sonra alırım dedi epidural sezeryanla ilgili çok korkularım var sizin yazdıklarınızı okuyunca biraz rahatladım gibi....umarım rahat olur

ben de 8 gün önce epidural sezeryan oldum beni de hep söyledikleri baş ağrısı korkutuyordu migrenim olduğu için ama hiç başağrım olmadı yalnız doğumdan çıkar çıkmaz su içmeye başla dedi doktor bi günde 4 litre su içtim ki normalde ben günde bir bardağı zor içerim epidural güzel ve çok rahat bi doğum şekli yani tavsiye ederim

ne guzel canım tesekkurler ılgıne

ılgınıze ve alakanıza tesekkurler ardakadaslar..
benım buyuk ıkı korkum var 1.si karnımdakı o dehset acı (ılk dogumum genel anestezıyle sezeryan oldugu ıcın) 2.si ise 1 gun suren mıde bulantısı ıste bunlardan cok korkuyorum ve en onemlısı ısını ehlı olan anestezist ve hastane...ıstanbulda dogum yapan arkadaslar yazabılırlermı hangi hastane?

merhaba arkadaslar,

Allah hepimize kolay dogumlar nasip etsin insallah... Bebisini kucaklamis olanlarida ayrica tebrik ediyorum. Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah... Bizler icin dua etmeyi unutmayin lütfen... tesekkürler sevgiler

slm arkadaşlar Allah herkese kolay doğum nasip etsin sanırım bende bu doğum korkusuyla sezaryan doğum yapıcam düşünüyorumda epidural sezaryanda ayık olucam ve kesilme anında her nekadar uyuşuk olsamda şuan beni kesiyolar paniğine girerim ben kesin sizler kendinizi nasıl sakin bıraktınız :18:

yani bütün sayfaları okudum sayırlır ben kızımı normal sezeryan yapmıştım çok acı çektim çook anlatamam yani bu sefer epidural düşünüyorum tabi çok soru vardı aklımda ama hepsinin cavabını aldım dr sorucam kesinlikle içime sinerse epidural istiyorum o acıyı çekmek çok zor

slm arkadaşlar Allah herkese kolay doğum nasip etsin sanırım bende bu doğum korkusuyla sezaryan doğum yapıcam düşünüyorumda epidural sezaryanda ayık olucam ve kesilme anında her nekadar uyuşuk olsamda şuan beni kesiyolar paniğine girerim ben kesin sizler kendinizi nasıl sakin bıraktınız :18:

işte ben girdim bile o kesim gününüb stresine.beni kesecekleeeer kesecekler.bu bebek önünde sonunda çıkacak burdan.ve bu 2. doğumum daha çok korkuyorum.nerden izledim o sezeryan videolarını yaaav.ben uyutma iğnesi isteyecem dayanamam yok yok

işte ben girdim bile o kesim gününüb stresine.beni kesecekleeeer kesecekler.bu bebek önünde sonunda çıkacak burdan.ve bu 2. doğumum daha çok korkuyorum.nerden izledim o sezeryan videolarını yaaav.ben uyutma iğnesi isteyecem dayanamam yok yok

bendeeeeeeeeee:18::18::18::18:

ilk çocuğum genel anestezi ile oldu
şimdi hamileyim ve 2. doğumumda epidural düşünüyorum
bebk açısından daha sağlıklı olduğunu duydum
ilk doğumumda doktorum epidural tavsiye etmem demişti
bend eüstelemedim
ama bunda araştırmak istiyorum
bebeğimi o ilk çıktığı anda ki kokusunu duymak onu koklamak öpmek istiyorum
onun nerde 9 ay yaşadığını ve ilk göz açışını görmek istiyorum
bunlar çok güzel ama
kesildiğini bilmek sonrasında uyanık olmakzor
gerçi uyutuluyormuş okuduğum kadarıyla bu iyiymiş

ve ilkinde ben çok zorlandım
10 günde anca ağrılarım geçti
hatırlamak bile istemiyorum
ama bunu yapanlar daha iyiler sanırım

1. genel olup 2. epidural olan var mı acaba ?

ben de en çok bundan korkuyordum doktoruma da söylemiştim hatta.
Doğumdan önce önüme yeşil bir örtü serdiler sonra benimle konuşmaya başladı anestezi uzmanı ve bir hemşire biz sohbet ederken doktor kesmiş bile =))) Bebeği çıkartırlarken anladım doğumun başladığını =) beni yatırdıkları sedye resmen sallanıyordu dedim ne oluyor işte o an çoook heyecanlandım ve korktum hemen birşey taktılar ağzıma böyle hava gibi birşey veriyordu ondan sonra da bitti zaten herşey.
Hiç korkmayın çooook kısa sürüyor herşey zaten.
O iğne de hiç ama hiç acıtmıyor, sinek ısırdığında bile daha çok hissedersiniz o kadar acısız birşey yani.

ben de en çok bundan korkuyordum doktoruma da söylemiştim hatta.
Doğumdan önce önüme yeşil bir örtü serdiler sonra benimle konuşmaya başladı anestezi uzmanı ve bir hemşire biz sohbet ederken doktor kesmiş bile =))) Bebeği çıkartırlarken anladım doğumun başladığını =) beni yatırdıkları sedye resmen sallanıyordu dedim ne oluyor işte o an çoook heyecanlandım ve korktum hemen birşey taktılar ağzıma böyle hava gibi birşey veriyordu ondan sonra da bitti zaten herşey.
Hiç korkmayın çooook kısa sürüyor herşey zaten.
O iğne de hiç ama hiç acıtmıyor, sinek ısırdığında bile daha çok hissedersiniz o kadar acısız birşey yani.

güzel açıklama yapmışsın sağol canım :34:
dikişler ne kadar sürede iyileşiyor peki sezaryanın yan etkisi kilonun kalması bende bunu sevmiyorum ya :(

arkadaşlar 4 yıl önce epudral sezeryan ile kızım doğdu.gerçekten güzel bir duyguydu,o an ağlamasını duymak,bebeğinize neler yapıldığını izlemek,güzeldi.iğne acısı falan da yok gerçekten hissetmiyorsun bile.çıkınca da herşey çok güzel oluyor amaa 2 gün hastanede kalıp ta eve gittiğim de şideetli bir baş ağrısı çekmeye başladım.aslında internette okumuştum 100 de 1 ihtimal diye ama bana denk geleceği hiç aklıma gelmemşti.bazı insanlarda o iğne bir yere denk geliyor ve başınızı yataktan kaldıramıyorsunuz.kızımı hep yatarak emzirdim,kalktığım an duramıyordum.15 gün sürdü yaklaşık olarak,ama geçmeyecek diye çok korkmuştum,çünkü doktorlarda kesin bir tarih veremiyorlar,bünyeye bağlı diyorlar.şimdi 2.doğumuma 2 hafta kaldı ve genel anestezi olabilrim,aslında hiç istemiyorum ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.yani bir ihtimali size hatılatmak istedim.Buunun dışında çok konforlu olduğunu söyleyebilirim..Allah yardımcımız olsun..

ilk çocuğum genel anestezi ile oldu
şimdi hamileyim ve 2. doğumumda epidural düşünüyorum
bebk açısından daha sağlıklı olduğunu duydum
ilk doğumumda doktorum epidural tavsiye etmem demişti
bend eüstelemedim
ama bunda araştırmak istiyorum
bebeğimi o ilk çıktığı anda ki kokusunu duymak onu koklamak öpmek istiyorum
onun nerde 9 ay yaşadığını ve ilk göz açışını görmek istiyorum
bunlar çok güzel ama
kesildiğini bilmek sonrasında uyanık olmakzor
gerçi uyutuluyormuş okuduğum kadarıyla bu iyiymiş

ve ilkinde ben çok zorlandım
10 günde anca ağrılarım geçti
hatırlamak bile istemiyorum
ama bunu yapanlar daha iyiler sanırım

1. genel olup 2. epidural olan var mı acaba ?

valla aynı ben bende 3 yıl önce genel oldum ve o sancıyla uyanmak feci bişey 2.epidural düşünüyordum ama hep sorular var aklımda işte baş ağrıları felç olayı bu gibi maleseff

Back
X